بین الملل تابناک: حملات هوایی ترکیه به مواضع پ ک ک، وقوع تنش جدید در مرز میان لبنان و اراضی اشغالی، دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و ارمنستان در تهران، سفیر وزیر جنگ اسرائیل به آمریکا و سفر هیات سازمان ملل به قره باغ، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
حملات هوایی ترکیه به مواضع پ ک ک
به دنبال حمله تروریستی روز یکشنبه در آنکارا، پایتخت ترکیه و پذیرش مسئولیت این حمله از سوی گروه پ ک ک، وزارت دفاع ترکیه به مواضع حزب کارگران کردستان در شمال عراق حمله کرد.
براساس گزارش الجزیره، بنا به اعلام وزارت دفاع ترکیه، جنگندههای این کشور شامگاه یکشنبه، بیست مقر حزب کاگران کردستان را در شمال عراق بمباران و منهدم کرده است.
وزارت دفاع ترکیه با اعلام این موضوع تاکید کرد، نیروهای مسلح ترکیه برای امنیت ملت و مرزهای آن به مبارزه با تروریسم ادامه خواهند داد.
پیش از این وزارت کشور ترکیه اعلام کرد که یکی از عوامل حمله تروریستی به وزارت در نزدیکی این وزارتخانه و پارلمان ترکیه از اعضای حزب کارگران کردستان بوده است.
رسانههای محلی ترکیه صبح روز یکشنبه، از وقوع یک حمله تروریستی در نزدیکی وزارت کشور و پارلمان ترکیه در آنکارا و کشته شدن دو عامل این حمله و زخمی شدن دو مأمور پلیس ترکیه خبر دادند.
«علی یرلی کایا» وزیر کشور ترکیه با تأکید بر تروریستی بودن این انفجار گفت: «حدود ساعت ۱۰:۰۰ به وقت تهران، دو تروریست، خودرویی را به مقابل درب ورودی اداره کل امنیت وزارت امور کشور راندند تا بمبی را منفجر کنند. یکی از تروریستها خود را منفجر کرد و حمله دومی خنثی شد.»
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه نیز در واکنش به حمله تروریستی آنکارا گفت: امروز تروریستها شکست خوردند؛ آنان همواره در تحقق اهدافشان شکست خواهند خورد.
گروه تروریستی پکک شامگاه یکشنبه مسئولیت حمله تروریستی امروز در آنکارا، پایتخت ترکیه را بر عهده گرفت.
وقوع تنش جدید در مرز میان لبنان و اراضی اشغالی
منابع عبری زبان اعلام کردند که مرز میان لبنان و اراضی اشغالی شاهد تنش میان لبنانیها و نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی بوده است.
روزنامه عبری زبان «اسرائیل هیوم» در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: لبنانیها در شهرک مشرف به نوار مرزی، اقدام به پرتاب سنگ کردند و ارتش اسرائیل نیز به این اقدام با پرتاب گاز اشکآور پاسخ داد.
این اتفاق جدید در حالی به وقوع میپیوندد که چهارشنبه گذشته نیز منابع محلی از تنش در نوار مرزی میان لبنان و اراضی اشغالی خبر دادند. بنا بر این گزارش، در جریان این رخداد که برای دومین بار طی هفته گذشته رخ داده بود، ارتش لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی با استفاده از بمبهای دودزا تبادل آتش کردند.
ارتش لبنان در این باره با صدور بیانیهای اعلام کرد، یک گشتی ارتش رژیم صهیونیستی در شرایطی که نیروهای ارتش لبنان در نقاط مرزی در حال برچیدن آثار تجاوزات اخیر مرزی بودند، به سوی گشتی ارتش لبنان، بمب دودزا پرتاب کرد که این اقدام با پاسخ متقابل و پرتاب بمب دودزا از سوی نیروهای ارتش لبنان به سوی صهیونیستها همراه شد.
شبکه تلویزیونی المنار نیز چهارشنبه گذشته در این باره گزارش داد که ارتش لبنان مسیر ایجاد شده از سوی ارتش رژیم صهیونیستی در نقاط مرزی را مسدود کرده است، در حالی که پنج روز پیش از آن نیز میان ارتش لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی از طریق پرتاب بمب دودزا تبادل آتش صورت گرفته بود؛ تنشی که با دخالت نیروهای بین المللی آرام شد.
دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و ارمنستان در تهران
احمدیان تصریح کرد، جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد، بسترهای لازم را فراهم آورده و نشست بین کشورهای منطقه را تمهید نماید.
دبیر شورایعالی امنیت ملی با تاکید بر تعاملات و همکاریهای اقتصادی میان جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان و ضرورت افزایش مبادلات تجاری مشترک، آمادگی کشورمان را برای ارتقای سطح روابط در همه حوزهها اعلام کرد.
در این دیدار، آرمن گریگوریان، دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان نیز با اشاره به روابط دیرینه دو کشور، آمادگی ایروان برای توسعه همه جانبه مناسبات با جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد.
دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان با اشاره به نقش موثر جمهوری اسلامی در برقراری صلح و ثبات در منطقه قفقاز، استمرار نقشآفرینی کشورمان در این زمینه را خواستار شد.
گریگوریان، پروژههای اقتصادی، تجاری و صنعتی میان دو کشور را بسیار مهم دانست و بر اجرای هر چه سریع تر آنها تاکید کرد.
روز یکشنبه با علیاکبر احمدیان، نماینده رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دیدار و با او درباره امور دوجانبه، تحولات منطقه قفقاز و مسائل بینالمللی گفتوگو کرد.
در این دیدار، احمدیان با اشاره به آخرین تحولات منطقه قفقاز و ضرورت تلاش همه طرفها برای استقرار آرامش و امنیت در منطقه، تصریح کرد، هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک منطقه، ناامن کننده و موجب بیثباتی و تصاعد بحران است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با تبیین سیاست اصولی و تغییر ناپذیر جمهوری اسلامی در توسعه همکاری و تعامل با همسایگان و ایجاد منطقهای عاری از هرگونه تنش و درگیری افزود: گفتوگوهای صریح و سازنده میان کشورهای منطقه بسترساز امنیت پایدار، توسعه متوازن و رفاه و آسایش مردم منطقه است.
سفیر وزیر جنگ اسرائیل به آمریکا
عصر روز یکشنبه یوآف گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد، در ماه جاری میلادی در سفری برنامهریزیشده به واشنگتن خواهد رفت.
بر اساس بیانیهای که دفتر وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در این رابطه صادر کرد، گالانت دعوت لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا برای سفر به ایالات متحده را پذیرفته و طی ماه اکتبر به واشنگتن سفر خواهد کرد.
در ادامه این بیانیه آمده است: دو طرف در جریان نشست خود تقویت روابط امنیتی ویژه میان اسرائیل و ایالات متحده را بررسی خواهند کرد و چالشهای امنیتی و فرصتهای سیاسی گوناگون در خاورمیانه را مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد.
گفته میشود بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی از سفر وزرای کابینه خود به واشنگتن پیش از دیدار خود با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا جلوگیری کرده بود.
نتانیاهو و بایدن بیستم سپتامبر گذشته و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند. این دیدار در حالی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد که نتانیاهو امید داشت، بتواند در کاخ سفید با بایدن دیدار کند، ولی رئیس جمهور آمریکا با این موضوع موافقت نکرد.
به نوشته رسانههای غربی، برنامه اصلاحات قضایی نتانیاهو، ایران، عادی سازی روابط با ریاض و اوضاع جاری فلسطین محور گفتوگوهای جو بایدن و نتانیاهو در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد بوده است.
این دیدار دوجانبه، نخستین ملاقات نتانیاهو و بایدن از زمان سمت نخست وزیری مجدد وی در دسامبر ۲۰۲۲ به شمار میآید و با توجه به پیشینه روابط تلآویو و واشنگتن، این تأخیر بسیار غیرعادی به نظر میرسد.
سفر هیات سازمان ملل به قره باغ
اعضای هیات سازمان ملل روز یکشنبه از آغدام عبور کرده و به خانکندی رفت. هدف از این ماموریت آشنایی با وضعیت میدانی و تعیین نیازهای بشردوستانه ساکنان عنوان شده است.
این هیات شامل نمایندگان آژانسهای مختلف سازمان ملل متحد است؛ آخرین باری که هیات سازمان ملل از قرهباغ بازدید کرد، حدود سی سال پیش بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.