برنامه حذف ۱۰ هزار رشته مقاطع ارشد و دکتری

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از برنامه این وزارتخانه برای حذف ۱۰ هزار رشته مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خبر داد و گفت: برنامه حذف این رشته‌ها به منظور بررسی آینده شغلی فارغ التحصیلان به کارگروه‌های استانی داده شده است.
کد خبر: ۱۱۹۷۷۵۱
|
۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۴ 10 October 2023
|
5529 بازدید
|
۴

به گزارش «تابناک»، دکتر قاسم عموعابدینی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطب با اشاره به بازنگری رشته‌های دانشگاهی، اظهار کرد: حدود ۱۰ هزار رشته کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه‌ها در برنامه حذف وزارت علوم قرار دارد و در حال حاضر حذف این رشته‌ها به منظور بررسی آینده شغلی فارغ التحصیلان به کارگروه‌های استانی داده شده و در صورتی که از نظر شغلی آینده ای برای فارغ التحصیلان دانشگاهی در این رشته ها وجود نداشته باشد، تمامی ۱۰ هزار رشته سال آینده حذف خواهند شد.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: بر اساس سیاست بازنگری رشته‌های دانشگاهی در وزارت علوم، امسال قرار بود ۸۰۰ کدرشته محل در دوره کارشناسی دانشگاه ها حذف شود که البته این تعداد به ۱۱۰۰ کد رشته محل رسید و ما در مهر امسال دانشجویی در این رشته ها پذیرش نکردیم.

عموعابدینی در خصوص نحوه پذیرش دانشجو در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه ها نیز تاکید کرد: پذیرش دانشجو باید در دو بخش شکل گیرد، یک بخش در حوزه نیاز محوری است یعنی صنعت و جامعه، شرکت‌های دانش بنیان، شرکت‌های علوم انسانی، شرکت‌های غیر علوم انسانی و کشاورزی، رشته‌های مورد نیاز خود را معرفی می‌کنند سپس در دفترچه کنکور اعلام می‌شود، داوطلبان این رشته‌ها را انتخاب می‌کنند و پس از معرفی و مصاحبه، بورس می شوند که این مساله هم اکنون نیز اجرایی شده است.

وی خاطر نشان کرد: شکل دیگر پذیرش شامل پذیرش دانشجویان استعدادهای درخشان است که این دانشجویان وارد رشته‌های اولویت‌دار می‌شوند و به روش استادمحوری در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری پذیرفته می‌شوند.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اکنون یک مدل و برنامه‌ای را در دانشگاه‌های حکمت بنیان و تمدن ساز برنامه‌ریزی کرده‌ایم که براساس آن، دانشجویان استعداد برتر ما به جای پذیرش از فوق دیپلم به کارشناسی و از کارشناسی به کارشناسی ارشد و از کارشناسی ارشد به دکتری، این دانشجویان از دیپلم در فوق لیسانس پذیرش شوند که به آن «فوق لیسانس پیوسته» می‌گویند و همچنین بتوانند از لیسانس در مقطع دکتری پذیرش شوند. در برخی از رشته‌ها که خاص این دانشجویان است این نوع پذیرش مجاز است که این دانشجویان به صورت استاد محوری و مستقیم در مقاطع تحصیلات تکمیلی پذیرش شوند.

به گفته وی، این پذیرش خاص استعدادهای درخشان و استعدادهای برتر بوده و این روند در بسیاری دانشگاه‌های دنیا انجام می‌شود. دانشجو با ارائه برنامه به یک استاد، شاگرد او می‌شود و پذیرش از کارشناسی تا دکتری هم رواج دارد. بنابراین پایه دانشگاه حکمت بنیان شامل چهار مولفه، برنامه‌محوری، استادمحوری، شاگردپروری و اخلاق‌محوری است.

عموعابدینی خاطر نشان کرد: برای تحقق این نوع دانشگاه، پذیرش و آموزش از این طریق در ۳۰ دانشگاه بزرگ و معین که یک درصد تولید علم جمهوری اسلامی را برعهده دارند در ۵ سال آینده به صورت آزمایشی انجام می‌شود. البته در حال حاضر نیز استعدادهای درخشان به روش استادمحوری با درخواست استاد وارد مقاطع تحصیلات تکمیلی می‌شوند و بورسیه هم به آنها تعلق می‌گیرد.

به گفته وی، اساس کار استاد باید برنامه‌محوری باشد و هر استاد دانشگاه باید یک برنامه مشخص داشته باشد که بر اساس آن کار کند، این روند در دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران انجام شده است.

عموعابدینی ادامه داد: برای تحقق دانشگاه‌ تمدن ساز و حکمت‌بنیان همه آیین‌نامه‌های پژوهشی، آموزشی، فناوری و جذب دانشجو بازنگری خواهند شد تا از سال آینده وارد فاز اجرا شوند.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان خاطرنشان کرد: یکی از تفاوتهای دانشگاه حکمت بنیان با دانشگاه های غربی اخلاق‌محوری است که در نظام آموزشی حوزه تمدنی ایران وجود داشته و افرادی که در حکمت‌خانه‌ها تربیت می‌شدند، حکیم نام داشتند. این افراد مانند ابن سینا افراد موثری در جامعه ایرانی و توسعه دانش در سطح جهان بودند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
بلاخره یه تصمیم درست
تصمیم درستتر: انحلال پیام نور، دانشگاه آزاد، دانشگاه علمی و کاربردی، پردیس خودگردان و غیر انتفاعی
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
جسارت خدمت شما دوست فارغ التحصیل دانشگاه دولتی نباشه
اما من در همه مقاطه از لیسانس تا دکتری فارغ التحصیل دانشگاه آزاد هستم و در شرکت دانش بنیانم مهندسین زیادی از دانشگاه دولتی کار می کنند
کیفیت برخی از دانشگاههای دیگر خیلی بیشتر از دانشگاههای دولتی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
تعدد دانشگاهها و رشته های بی خاصیت باعث بیکاری جوانان
استاد دانشگاه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
با توجه به وضعیت علمی موجود وجاهت و ماهیت دانشگاههای آزاد و و پیام نور و علمی کاربردی زیر سوال است و باید سریعا تعیین تکلیف شود تا بکی دو سال دیگه دانشگاه آزاد معضلی برای کلیت ساختار علمی کشور خواهد شد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟