بین الملل تابناک: جنگ میان گروههای مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد بیست و سومین روز خود شده است؛ جنگی که بی سابقهترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
رسانههای صهیونیستی اعلام کردند که سه راکت از سوریه به سوی سه سایت نظامی اسرائیل در جنوب جولان شلیک شده که ارتش به آن پاسخ داده است.
این رسانهها به چگونگی پاسخ رژیم صهیونیستی به این حمله راکتی اشاره نکردهاند.
دولت سوریه نیز تاکنون واکنشی به این حمله راکتی نشان نداده است.
دانیل هگاری سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی یکشنبه شب اعلام کرد شمار اسرا و کشتههای اسراییل در حملات طوفان الاقصی افزایش یافته است.
هگاری افزود: شمار کشتههای نظامی ارتش اسرائیل و افسران آن از ۷ اکتبر (۱۵ مهرماه) تاکنون به ۳۱۱ تن رسیده است.
وی همچنین شمار افرادی را که به ادعای وی در نوار غزه ربوده شدهاند، (اسرای اسرائیلی) ۲۳۹ تن اعلام کرد.
هگاری در ادامه رجزخوانی برای نیروهای مقاومت مدعی شد: یحیی السنوار رئیس دفتر حماس در نوار غزه نیز تحت پیگیرد ما قرار دارد.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی همچنین مدعی شد: سه هسته در مرز با لبنان را هدف قرار دادیم و تمام کسانی را خواهیم کشت که در نزدیکی مرز ما حضور دارند.
وی از ساکنان شمال غزه و این شهر خواست که به صورت مؤقت به مناطق جنوبی آن بروند.
موسی ابومرزوق یکی از اعضای دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) عصر امروز یکشنبه از سفر هیأت این جنبش به قاهره طی روزهای آینده خبر داد.
موسی ابومرزوق عضو ارشد جنبش حماس در گفتوگو با روزنامه مصری الیوم السابع گفت که طرف مصری از سفر آتی هیات حماس به مصر استقبال کرد.
وی تأکید کرد که حماس به مواضع دولت مصر در مخالفت با سناریوی کوچ اجباری فلسطینیان نگاه مثبت دارد.
ابومرزوق افزود: این موضعی قابل تقدیر است که در خدمت مردم فلسطین است و از وقوع فاجعه جدید جلوگیری می کند.
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی روز یکشنبه سفیر روسیه در تل آویو را در اعتراض به سفر هیئت حماس به مسکو احضار کرد.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که وزارت خارجه این رژیم سفیر روسیه در تل آویو را در اعتراض به سفر هیئت حماس به مسکو احضار کرده است.
هیئت حماس روز جمعه، در بیست و یکمین روز جنگ بین رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین، به مسکو سفر کرد.
حزبالله لبنان یکشنبه شب در بیانیهای از سرنگونی یک فروند پهپاد ارتش رژیم صهیونیستی با موشک زمین به هوا خبر داد.
حزبالله لبنان اعلام کرد که مبارزان مقاومت اسلامی یک پهپاد صهیونیستی را در مرز بین لبنان و فلسطین اشغالی با موشک زمین به هوا هدف قرار داده و آن را سرنگون کردند.
امروز همچنین بین مبارزان قسام و اشغالگران در نزدیکی موانع مرزی شرق البریج در مرکز نوار غزه مجددا درگیری صورت گرفته است.
روز یکشنبه همچنین علیه مراکز نظامی دشمن صهیونیستی در اطراف شهرک کریات شمونه و داخل آن در شمال فلسطین اشغالی، حملات موشکی و متمرکز انجام گرفت.
«نیروهای فجر» لبنان، شاخه نظامی جماعت اسلامی مسئولیت این حملات موشکی را بر عهده گرفته و اعلام کردند که به عملیاتهای خود ادامه خواهند داد و این حملات متناسب با تشدید تجاوز به جنوب لبنان و نوار غزه افزایش مییابد.
شاخه نظامی جماعت اسلامی لبنان تأکید کرد که «ما قادر به گسترش دامنه آتش خود هستیم».
اسکات ریتر ستون نویس خبرگزاری روسی اسپوتنیک طی یادداشتی با اشاره به مجموعه عملیاتهای نظامی در روزهای گذشته اعتقاد دارد که این عملیاتها مقدمه و بخشی از استراتژی ورود به یک عملیات گستردهتر است.
به نوشته این روزنامهنگار و تحلیلگر مسائل سیاسی_نظامی، اسرائیل به احتمال زیاد نمیتواند نیروهای نظامی حماس و دیگر نیروهای مقاومت فلسطینی مدافع غزه را شکست دهد. اسرائیل باید یا به دنبال شکست حماس از طریق محاصره نوار غزه باشد یا متعهد به حمله تمام عیار به غزه باشد که برای پاکسازی قلمرو از وجود تمام نیروهای حماس طراحی شده است. تاریخ نشان می دهد که انجام چنین حمله ای بسیار دشوار خواهد بود.
ریتر به تاریخچه جنگهای شهری در یک قرن گذشته اشاره میکند که چگونه آلمانها طی عملیات هوبرتوس در استالینگراد شکست خوردند. عملیات هوبرتوس از همان ابتدا محکوم به شکست بود.
بر اساس گزارشی از این نبرد، بمباران مداوم و گلوله باران توپخانهای، میدان نبردی را ایجاد کرد که در آن نیروهای شوروی تا حد زیادی بر آلمانیهای مهاجم برتری داشتند.
ستون نویس روسی نمونههای تاریخی دیگری از جنگهای دهههای گذشته را مثال میزند و اعتقاد دارد با وجود تونلهای زیر زمینی شکست صهیونیستها محتمل است.
این ستون نویس مینویسد: اسرائیل تعداد کمی از نیروهای ویژه نخبه خود را برای انجام عملیات با دامنه محدود در یک محیط زیرزمینی آموزش داده است.
نخستوزیر و وزیر امور خارجه قطر امروز یکشنبه با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران به صورت تلفنی درباره تحولات کنونی فلسطین و غزه گفتوگو کرد.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر و وزیر امور خارجه قطر در تماس تلفنی امروز خود با همتای ایرانیاش بر ضرورت توقف درگیری بین فلسطینیان و صهیونیستها تأکید کردند.
الجزیره گزارش داد که وزرای خارجه دو کشور در این گفتوگوی تلفنی همچنین خواستار حمایت از غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه شدند.
«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز با «فیصل بن فرحان» همتای سعودی خود هم تلفنی گفتوگو کرد.
جنبش حزب الله لبنان امروز یکشنبه خبر داد که ساعت ۱۲ و ۴۵ ظهر، مقر «السماقه» متعلق به نظامیان صهیونیستی را در مزارع شبعا هدف قرار داده است که در پی آن، چند نفر زخمی شدند.
به گزارش شبکه خبری المنار، حزب الله در ساعت ۱۵ و ۴۵ دقیقه امروز یکشنبه پس از رصد دقیق، یک گروه از نظامیان اسرائیلی را در منطقه «المالکیه» هدف قرار داد.
حزب الله تأکید کرد که با سلاح مناسب، نظامیان صهیونیست را هدف قرار داده است و در پی آن، چند نفر نیز زخمی شدند.
مصطفى بیرم وزیر کار در دولت پیشبرد امور لبنان هم تأکید کرد که اقدامات جنبش حزب الله، یک اقدام پیشدستانه در برابر دشمن صهیونیستی است که دیوانه شده است.
بیرم با بیان اینکه حملات گروههای مقاومت فلسطین نشان داد که رژیم صهیونیستی سستتر از لانه عنکبوت است، تصریح کرد: غزه با وجود تمام دردها و ویرانی، پیروز شده است، ولی میبینیم که چگونه لشکر شکستخورده [صهیونیستی]، مانند موش از نیروهای مقاومت فرار میکنند.
وی با اشاره به اینکه حزب الله با هوشیاری تمام، در حال ایجاد بازدارندگی در برابر دشمن است، خاطر نشان کرد: همه کشورهای جهان خبرنگاران خود را میفرستند تا این سؤال را بپرسند که حزب الله چه خواهد کرد؟ آیا به آنان (صهیونیستها) امان خواهیم داد؟. [پاسخ این است که] تا زمانی که غزه امنیت نداشته باشد، به هیچ کس امان نخواهیم داد.
شمار شهدای غزه در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۸۰۰۵ نفر رسید که ۳۳۲۴ نفر آنها را کودکان، ۲۰۶۲ نفر را زنان و ۴۶۰ نفر را افراد سالخورده تشکیل میدهند.
این آمار در بیست و سومین روز از جنگ علیه غزه اعلام شده و جنگندههای رژیم صهیونیستی همچنان به بمباران محلههای مسکونی ادامه میدهند و تنها ظرف چند ساعت گذشته ۳۰۲ نفر به شهادت رسیدهاند.
«أشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت غزه گفت که رژیم صهیونیستی طی چند ساعت گذشته مرتکب ۵۶ مورد کشتار شده است که در نتیجه آن ۳۰۲ نفر که اکثر آنها از آوارگان در جنوب نوار غزه بودند، به شهادت رسیدند.
القدره در یک کنفرانس خبری گفت که رژیم اشغالگر به صور عمدی مرتکب ۸۸۱ کشتار علیه خانوادهها شده است که در نتیجه آن ۶۱۲۰ نفر شهید شدهاند و تعداد زیادی نیز از قربانیان همچنان زیر آوار هستند.
به نوشته وبگاه «العهد»، القدره افزود که ۱۸۷۰ نفر مفقودی اعلام شده که ۱۰۲۰ نفر آنها کودکانی هستند که همچنان زیر آوار ماندهاند.
وی به حملات رژیم صهیونیستی علیه کادر درمان نیز اشاره کرد و گفت که ۱۱۶ نفر از کادر درمان به شهادت رسیده و ۲۵ خودروی امداد نیز منهدم شد.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت غزه رژیم صهیونیستی طی ۲۳ روز گذشته ۵۷ مرکز درمانی را هدف قرار داده است و فعالیت ۱۲ بیمارستان و ۳۲ مرکز درمانی به دلیل بمباران یا کمبود دارو متوقف شده است.
القدره تصریح کرد که رژیم اشغالگر همچنان به تهدیدات آشکار علیه بیمارستانها ادامه میدهد و حدود ۱۰۰ هزار نفر از کادر درمان، بیماران، زخمیها و آوارگان را در دایره هدف قرار داده است.
وزیر خارجه مصر با همتایان عربستانی و اردنی خود درخصوص درگیریها در غزه گفتگو کرد.
احمد ابو زید، سخنگوی وزارت خارجه مصر اعلام کرد که سامح شکری، وزیر خارجه این کشور تماس تلفنی با فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان و ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن درخصوص تشدید حملات نظامی رژیم صهیونیستی علیه غزه برقرار کرد.
ابو زید عنوان داشت که این دو تماس در راستای هماهنگی تلاشهای عربی درخصوص رسیدگی به وضعیت تشدید تنشهای نظامی بی سابقه در غزه و حملات مداوم به شهروندان فلسطینی و راههای اجرای آتش بس فوری که حافظ جان برادران فلسطینی باشد و رنجهای انسانی رو به وخامت ساکنان نوار غزه را بکاهد، انجام شد.
وزارت آموزش فلسطین از شهادت ۲۰۰۰ دانش آموز در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه خبر داد.
به گزارش سایت النشره، وزارت آموزش و پرورش فلسطین اعلام کرد، از ۲۳ روز پیش تاکنون ۲۰۰۰ دانش آموز در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه به شهادت رسیدند. بیش از ۷۰ تن از کادر آموزشی نیز در این حملات شهید شدند.
این وزارتخانه اعلام کرد، از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه ۲۰۰ مدرسه مورد هدف قرار گرفتند.
به گفته وزارت بهداشت فلسطین در غزه تاکنون بیش از ۸۰۰۰ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند.
مردم لبنان و همچنین مردم مراکش تظاهراتهای گستردهای را در محکومیت حملات رژیم صهیونیستی به غزه برگزار کردند.
تظاهرات گستردهای در مرکز بیروت، پایتخت لبنان برای محکوم کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه و در حمایت از مقاومت و غزه برگزار شد.
گردانهای عزالدین القسام –شاخه نظامی جنبش حماس- امروز یکشنبه خبر داد که با نظامیان رژیم صهیونیستی در اطراف مقر نظامی «ایرز» واقع در شمال نوار غزه درگیر شدند.
القسام تأکید کرد که در جریان این درگیریها، چند خودروی نظامی صهیونیستها در غرب این مقر نظامی آتش گرفت و شماری از سربازان داخل در آن نیز کشته شدند.
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان یکشنبه (۲۹ اکتبر، هفتم آبان) خواستار آتشبس در جنگ بین رژیم صهیونیستی و حماس شد و درخواست برای آزادی اسرا را تکرار کرد.
به گزارش رویترز، او در مراسم هفتگی در میدان سنت پیتر گفت: «اجازه ندهید کسی امکان توقف سلاحها را کنار بگذارد. آتشبس». وی افزود: میگوییم آتشبس، آتشبس. برادران و خواهران بس کنید! جنگ همیشه شکست است، همیشه.
پاپ در ادامه در اشاره به وضعیت وخیم در سرزمینهای فلسطینی گفت: به ویژه در غزه، بگذارید فضایی برای تضمین کمک بشردوستانه فراهم شود و گروگانها فوراً آزاد شوند.
رسانههای عبری اعلام کردند، یمن جبهه پنجمی است که رژیم صهیونیستی را درگیر خود کرده است.
به گزارش شبکه خبری المیادین، الون بن دیوید، تحلیلگر امور نظامی در شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت، در این روزها علاوه بر نوار غزه، لبنان، سوریه و کرانه باختری جبهه پنجمی نیز رژیم صهیونیستی را درگیر خود کرده است و آن یمن است. جنگندههای نیروی هوایی این رژیم با تهدیداتی در آسمان دریای سرخ مقابله کردند. پهپادهایی از یمن به سمت اراضی اشغالی شلیک شد.
پیش از این منابع نظامی در اریتره اعلام کردند که نیروهای رژیم صهیونیستی در اریتره همزمان با عملیات طوفان الاقصی در معرض دو حمله قرار گرفتند.
منابع اعلام کردند که در این حملات یک افسر صهیونیست کشته شد. این درحالی است که رژیم صهیونیستی درباره این مسئله سکوت کرده است. هیچ طرفی نیز مسئولیت این دو حمله را برعهده نگرفته است.
۲۲ اکتبر عبدالعزیز بن حبتور، نخست وزیر یمن در صنعا اعلام کرد که اگر حمله رژیم صهیونیستی به غزه ادامه یابد کشتیهای این رژیم در دریای سرخ در معرض حملات قرار میگیرند.
همزمان مقاومت عراق نیز پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه را هدف قرار داده است.
روزنامه نیویورکتایمز گزارش داد که ظاهراً تصمیم رژیم صهیونیستی برای جایگزین کردن حملات «تمامعیار» به غزه با حملات «محدودتر» به توصیه آمریکا صورت گرفته است.
منابع آمریکایی اعلام کردند که تصمیم تلآویو برای اجتناب از حملهای تمامعیار به نوار غزه و جایگزین کردن آن با عملیاتهای زمینی کوچکتر، در راستای توصیههای لوید آستین، وزیر دفاع آمریکاست.
مقامات دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا هشدار داده بودند که پیشبینی مقیاس عملیات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه دشوار است؛ چرا که حملات هوایی گسترده و طرحهای این رژیم برای یک حمله زمینی تمامعیار، نشان از یک موضع نظامی سفتوسخت و گسترده داشت.
با این وجود، مقامات آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود در گفتوگو با نیویورکتایمز اذعان کردند: تا امروز حمله زمینی به غزه کوچکتر از توصیفاتی است که مقامات اسرائیل در ابتدای امر به لوید آستین و دیگر نظامیان ارشد آمریکایی ارائه کرده بودند.
طرحهای ابتدایی صهیونیستها برای حمله به نوار غزه زنگ خطر را در آمریکا به صدا درآورده بود. مقامات آمریکایی تاکید داشتند که برنامههای رژیم صهیونیستی فاقد اهداف نظامی قابل دستیابی بوده و ارتش این رژیم هنوز برای حمله زمینی تمامعیار به غزه آماده نیست.
یک مقام آمریکایی در روز شنبه به نیویورکتایمز گفت: اسرائیلیها در پی تلاشهای همهجانبه لوید آستین و دیگر مقامات آمریکایی، بالاخره در طرح حمله نظامی خود بازنگری کرده و آن را بروزرسانی کردند.
«یوکو کامیکاوا» وزیر امور خارجه ژاپن امروز (یکشنبه) در جریان یک کنفرانس خبری پس از نشست وزرای خارجه گروه هفت (G7) در «اوساکا» خواستار تضمین شرایط برای ارسال کمکهای انساندوستانه به غزه و آزادی فوری اسرا شد.
بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «ریانووستی»، وزیر خارجه ژاپن تصریح کرد: «ما با نگرانی، تحولات و اوضاع را دنبال میکنیم. ژاپن به سه اصل پایبند است: آزادی سریع اسرا، حل و فصل سریع اوضاع و فراهم آوردن هرچه سریعتر شرایط برای انجام عملیات انساندوستانه».
در شرایطی که حملات رژیم صهیونیستی و محاصره غیر انسانی نوار غزه ادامه دارد، نهاد امدادی سازمان ملل روز یکشنبه (امروز) درباره وضع ناگوار فلسطینیان و کمبود شدید اقلام حیاتی هشدار داده است.
آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) خبر داد که هزاران نفر از فلسطینیان، وارد انبارهای این نهاد امدادی شده و گندم و برخی دیگر از اقلام حیاتی را با خود بردند.
آنروا با انتشار یک بیانیه نوشت: «هزاران نفر به انبارها و مراکز توزیع آنروا در مناطق مرکزی و جنوبی نوار غزه حمله کردند و آرد گندم و سایر اقلام اولیه حیاتی مانند لوازم بهداشتی را بردند».
بنا بر اعلام این نهاد امدادی بینالمللی، یکی از این مراکزی که مورد هجوم قرار گرفته، یک انبار در «دیرالبلح» بوده که در آن کاروانهای امدادی ارسالی از مصر انبار میشود.
«توماس وایت» مدیر امور آنروا در نوار غزه در این باره گفت: «این یک نشانه نگران کننده است که پس از سه هفته از آغاز جنگ و یک محاصره شدید علیه غزه، نظم مدنی شروع به فروپاشی کرده است».
به گفته این مقام سازمان امدادی وابسته به سازمان ملل، «مردم (غزه) ترسیده، ناامید و درمانده هستند. با قطع تلفن و خطوط ارتباطی اینترنتی، تنشها و ترس بدتر میشود. آنها احساس میکنند که ارتباطشان با سایر نقاط جهان قطع شده است».
در بیانیه آنروا آمده است: «جابجایی گسترده مردم از شمال نوار غزه به سمت جنوب، فشار زیادی را وارد کرده است و بار بیشتری را بر خدمات عمومی در حال فروپاشی اضافه کرده است. برخی از خانوادهها تا ۵۰ نفر از اقوام خود را پذیرا شده و در یک خانواده سرپناه دادند».
مدیر آنروا در غزه درباره وضع جاری گفت: «منابع موجود در بازار رو به اتمام است در حالی که کمکهای بشردوستانه با کامیونهای (ارسالی) از مصر به نوار غزه، کافی نیست. نیازهای (فلسطینیان به کمک) بسیار زیاد است آن هم فقط برای بقای اولیه، در حالی که کمکهایی که دریافت میکنیم ناچیز است».
بنا بر اعلام آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک، تا به امروز (یکشنبه) بیش از ۸۰ کامیون کمک امدادی طی یک هفته اخیر وارد غزه شد (اما) شنبه (دیروز) به دلیل قطع ارتباطات (تلفنی و اینترنتی) هیچ کامیونی وارد غزه نشد.
آنروا خبر داد که این سازمان امدادی وابسته به سازمان ملل روز شنبه (دیروز) نتوانست با طرفهای مختلف به منظور هماهنگی برای دریافت کامیون امدادی از مصر هماهنگی و رایزنی کند.
توماس وایت هشدار داد: «طراحی سیستم کنونی کاروانهای (امدادی) برای شکست طراحی شده است. تعداد بسیار کم کامیون، روند کند، بازرسیهای سفت و سخت، تدارکاتی که با الزامات آنروا و سایر سازمانهای امدادی مطابقت ندارند، و عمدتاً ممنوعیت مداوم سوخت، همگی دستورالعملی برای یک سیستم شکست خورده هستند. ما خواستار یک جریان منظم و پیوسته از تدارکات بشردوستانه به نوار غزه جهت پاسخگویی به نیازها به ویژه با افزایش تنشها و ناامیدی (مردم غزه) هستیم».
در پایان بیانیه امروز آنروا آمده است که تیمهای آنروا حاضر در غزه، امروز یکشنبه از وصل شدن مجدد ارتباطات اینترنتی و تلفنی خبر دادند و آنها کارشان را برای بررسی وضعیت جاری با هدف از سر گیری دریافت کمکهای امدادی و توزیع کمکها انجام خواهند داد.
هشدار آنروا درباره وضعیت فلسطینیان در نوار غزه در شرایطی مطرح شده که منابع بیمارستانی فلسطینی خبر دادند که با تداوم حملات جنایتکارانه رژیم موقت صهیونیستی به نوار غزه، شمار شهدا به بیش از ۸ هزار نفر، که بیشتر آنها زن و کودک هستند، افزایش یافته است.
رسانههای فلسطینی همچنین گزارش دادند که رژیم موقت صهیونیستی با استفاده از بمبهای فسفری در حال بمباران شمال نوار غزه است.
در پایان بیانیه آنروا آمده است که تیمهای آنروا حاضر در غزه، امروز یکشنبه از وصل شدن مجدد ارتباطات اینترنتی و تلفنی خبر دادند و آنها کارشان را برای بررسی وضعیت جاری با هدف از سر گیری دریافت کمکهای امدادی و توزیع کمکها انجام خواهند داد.
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس شب گذشته در صفحه شخصی خود در ایکس (توئیتر سابق) به انتقاد از سازمان اطلاعات ارتش (امان) و سازمان امنیت داخلی (شاباک) پرداخت و آنها را مسئول شکست در عملیات طوفان الاقصی دانست. این توئیت او جنجال زیادی در محافل صهیونیستی به پا کرده است.
نتانیاهو دیشب در یک کنفرانس خبری گفته بود او و مقامات، مسئولیت شکست امنیتی در روز هفت اکتبر را میپذیرند، اما سپس دست به گوشی موبایل شد و در شبکه اجتماعی ایکس رؤسای «امان» و «شاباک» را مسئول دانست و نوشت که هر دوی آنها گزارشهای اشتباه از شرایط امنیتی داده بودند.
نخستوزیر اسرائیل سپس تحت فشارها مجبور به حذف توئیت خود شد و دیگر چیزی در این باره ننوشت، اما مخالفان سیاسی او دست بردار نیستند و به خصوص «یائیر لاپید» و «بنی گانتز» در صفحه ایکس خود زبان به انتقاد تند از نتانیاهو گشودهاند.
«بنی گانتز» رهبر اپوزیسیون اسرائیل با پشتیبانی از رئیس ستاد ارتش و رئیس شاباک، با کنایه به نتانیاهو نوشت: «وقتی ما در وسط جنگ هستیم رهبری باید مسئولیت پذیر باشد و تصمیم بگیرد که کار درست را انجام دهد و نیروها را به گونهای تقویت کند که بتوانند از انجام وظایف محوله بر آیند».
بنی گانتز افزود: «نخستوزیر باید اظهارات دیشب خود را پس بگیرد و دیگر وارد این موضوع نشود».
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، امروز (یکشنبه، ۲۹ اکتبر) اعتراف کرد که شمار نظامیان کشته شده ارتش اشغالگر از آغاز عملیات طوفانالاقصی در هفتم اکتبر تاکنون به ۳۱۱ نفر رسیده و ۳۲ نظامی نیز به اسارت گرفته شدهاند.
عملیات طوفان الاقصی که هفتم اکتبر جاری علیه رژیم صهیونیستی آغاز شد، یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم به شمار میرود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردند و موجب هلاکت دستکم ۱۴۰۰ نفر و اسارت بیش از ۲۰۰ نفر شدند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، در ادامه در واکنش به انتشار تصاویر هدف قرار گرفتن پایگاههای نظامی اشغالگران در نزدیکی مرزهای جنوب لبنان از سوی حزبالله، اعلام کرد که ارتش اشغالگر، مواضع حزبالله لبنان را در جبهه شمالی بمباران کرده است.
وی ادعا کرد: هر کس که به مرزهای ما نزدیک شود، او را خواهیم کشت.
گزارشهای رسانهای حاکی از آن است که با وجود تشدید حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، مذاکرات با میانجیگری قطر بین تلآویو و حماس با هدف آرام کردن اوضاع در غزه روز شنبه ادامه یافت.
رویترز به نقل از یک منبع ناشناس اعلام کرد که مذاکرات شکست نخورده است، اما با سرعت بسیار پایینتری نسبت به قبل از تشدید تنشها و عملیات زمینی که از عصر جمعه آغاز شد، انجام میشود.
قطر بیش از سه هفته است که در پشت صحنه تلاشهای دیپلماتیک انجام میدهد و با مقامات حماس و رژیم صهیونیستی برای آزادی بیش از 200 اسیر در دست حماس صحبت میکند.
میانجیگری این کشور منجر به آزادی دو اسیر آمریکایی، یک مادر و دختر و دو زن مسن صهیونیست شد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز شنبه گفت که تلاشها برای آزادی اسرا حتی در زمان حمله زمینی به غزه ادامه خواهد داشت.
از آن طرف یحیی السنوار، رئیس جنبش حماس در نوار غزه، در اولین اظهار نظرش بعد از آغاز نبرد طوفان الاقصی در روز هفتم اکتبر اعلام کرد که این جنبش آماده توافق فوری با رژیم صهیونیستی بر سر تبادل اسرا است.
او گفت که بر اساس این توافق، تمام اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی باید آزاد شوند و در مقابل تمام اسرای اسرائیلی نزد مقاومت آزاد خواهند شد.
السنوار خاطرنشان کرد: از تمام سازمانهای مربوط به اسرا میخواهم که فهرستی از همه اسرای زن و مرد فلسطینی تهیه کنند و برای مرحله آتی آماده باشند.
پیش از این ابوعبیده، سخنگوی گردانهای عزالدین قسام، تاکید کرده بود «تماسهایی در پرونده اسرا صورت گرفت و فرصتی برای رسیدن به توافق وجود داشت، اما دشمن وقتکشی کرد. اگر دشمن میخواهد که پرونده اسرا یکباره بسته شود، ما برای آن آماده هستیم، اما اگر میخواهد راه دیگری را طی و این پرونده را جدا کند ما برای این سناریو هم آمادهایم.»
وزارت خارجه قطر در بیانیهای رسمی نسبت به ورود زمینی نظامیان اشغالگر اسرائیلی به خاک غزه ابراز نگرانی کرد و آن را فاجعه ای خطرناک برای صلح و امنیت منطقه خواند که پیامدهای امنیتی و انسانی ویرانگری به خصوص در عرصه جان و مال غیرنظامیان و حتی اسرا در نوار غزه خواهد داشت.
به گزارش میدل ایست نیوز، وزارت خارجه قطر در این بیانیه ضمن ابراز نگرانی از حمله زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بر ادامه تلاشهای دیپلماتیک برای توقف جنگ و رسیدن به راه حل سیاسی پایدار تأکید کرد.
در این بیانیه که در ساعات پایانی شب گذشته منتشر شده نسبت به پیامدهای فاجعهبار چنین اقدامی بر امنیت و ثبات منطقه و تلاشها برای میانجیگری و بازگشت آرامش هشدار داده شده است.
وزارت خارجه قطر در بیانیه خود این حمله نظامی را نقض صریح قطعنامه مصوب مجمع عمومی سازمان ملل درباره توقف جنگ در نوار غزه و ورود کمکهای انساندوستانه و حفاظت از جان غیرنظامیان دانسته و خواستار تحرک فوری جامعه جهانی برای اجرای این توافق با برقراری آتشبس انساندوستانه در غزه شده است.
در بیانیه وزارت خارجه قطر هشدار داده شده که ورود فاجعهبار ارتش رژیم صهیونیستی به غزه بخشی از سیاست مجازات دستهجمعی و تلاش برای کوچاندن اجباری ملت فلسطین از نوار غزه و وادار کردن غیر نظامیان به آوارگی یا پناهندگی به کشورهای دیگر است که نقض دوباره قوانین بینالمللی و انسانی از سوی رژیم اسرائیل به شمار میآید.
وزارت خارجه قطر بار دیگر تأکید کرده که به مساهمت فعال خود در تلاشهای دیپلماتیک جاری برای رسیدن به راه حلی که موجب کاهش ریخته شدن خون شهروندان فلسطینی شود و راه حل سیاسی پایداری برای این مناقشه فراهم سازد، ادامه میدهد.
میخائیل بوگدانف به خبرگزاری تاس گفت: ما فهرستی را در نشستی در مسکو به نمایندگان حماس ارائه کردیم که شامل اسامی ۸ نفر از شهروندان روسیه است که در اسارت بسر می برند.
بوگدانف افزود: آنها به ما قول دادند به این درخواست پاسخ دهند، کمک کرده و این افراد را پیدا کنند و همه اقدامات را برای آزادی شهروندان روسیه انجام دهند.
تاس نوشت: پیشتر، نمایندگان گروه حماس از مسکو بازدید و با بوگدانف دیدار کردند. در این نشست، طرف روس به ویژه توجهات را به آزادی اسرا و تخلیه روس ها از نوار غزه جلب کرد.
وزارت ارتباطات فلسطین در غزه اعلام کرد، ارتباط اینترنت و تلفن همراه و ثابت در غزه به صورت تدریجی در حال بازگشت به وضعیت عادی است.
ارتباط اینترنت و تلفن در غزه از جمعه شب در پی حملات رژیم صهیونیستی به این باریکه قطع شده بود که با واکنش کشورها و نهادهای حقوق بشری مواجه شده بود.
رزمندگان مقاومت اسلامی حزبالله لبنان، امروز (یکشنبه، ۲۹ اکتبر)، با انتشار ویدئویی از هدف قرار دادن پایگاه صهیونیستی «العباد» واقع در منطقه مرزی فلسطین اشغالی در روز شنبه (۲۸ اکتبر) خبر دادند.
روز گذشته، حزبالله لبنان با انتشار بیانیهای از هدف قرار دادن این پایگاه اسرائیلی در نزدیکی مرزهای جنوبی لبنان با موشکهای ضد زرهی خبر داد و اعلام کرد: «رزمندگان ما در ساعت ۱۴:۳۰ بعد از ظهر امروز، پایگاه العباد را با موشکها و سلاحهای مناسب هدف قرار دادند و بخشی از تجهیزات اساسی فنی آن را نابود کردند».
این نخستین بار نیست که حزبالله لبنان، پایگاه العباد را هدف حمله موشکی قرار میدهد. روز گذشته نیز پس از این بیانیه، یک بیانیه دیگر منتشر و اعلام کرد که پایگاه «ریشا» و نقطه «الجرداح» را با گلولههای توپخانه و سلاحهای مناسب دیگر هدف قرار داده است.
در مقابل، رژیم صهیونیستی نیز شهرکهای مرکبا، حولا، مجدلزون و رامیه در جنوب لبنان را هدف قرار داد و موجب به صدا درآمدن آژیرهای هشدار در مرکز نیروهای یونیفل به در الناقوره شد.
افزایش شهدای غزه به بیش از ۸ هزار تن
بامداد یکشنبه، رسانههای فلسطینی گزارش دادند که رژیم موقت صهیونیستی با استفاده از بمبهای فسفری در حال بمباران شمال نوار غزه است.
منابع بیمارستانی فلسطینی خبر دادند، با تداوم حملات جنایتکارانه رژیم موقت صهیونیستی به نوار غزه، شمار شهدا به بیش از ۸ هزار تن، که بیشتر آنها زن و کودک هستند، افزایش یافته است.
از سوی دیگر منابع محلی گزارش دادند که مناطق شمالی نوار غزه، زیر شدیدترین حملات هوایی اشغالگران کودککُش طی سه هفته اخیر قرار دارد.
نشست شورای امنیت درباره غزه به درخواست امارات
ریاست دوره شورای امنیت برزیل، بامداد یکشنبه اعلام کرد که نمایندگی امارات عربی متحده خواستار برگزاری نشستی درباره عملیات زمینی رژیم موقت صهیونیستی علیه نوار غزه شده است.
خبرگزاری «اسپوتنیک» به نقل از این بیانیه نوشت که این نشست شورای امنیت، روز دوشنبه ۳۰ اکتبر ساعت ۴ بعدازظهر به وقت محلی برگزار میشود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد از زمان اجرای عملیات «طوفان الاقصی» توسط حماس علیه رژیم صهیونیستی و آغاز حملات جنایتکارانه این رژیم به نوار غزه، تاکنون چند بار تشکیل جلسه داده اما هر بار نتوانسته به تصویب قطعنامهای در حمایت از فلسطینیان برسد.
هشدار قانونگذار آمریکایی درباره گسترش جنگ غزه
سناتور «باب منندز» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا بامداد یکشنبه گفت: «گشودن جبهه جدید [در جنگ غزه] به نفع اسرائیل و آمریکا نیست.»
منندز با ادعای انجام دادن هر کاری که میتوانند برای کمک به فلسطینیان بیگناه، سودمند باشد، اظهار داشت: «هیأت ما به اسرائیل گفت که باید استانداردهای جنگ را رعایت کند.»
این در حالی است که پیشتر رسانههای صهیونیستی از استقرار دومین ناو هواپیمابر آیزنهاور آمریکا در دریای مدیترانه در حمایت از رژیم موقت صهیونیستی در مقابل محور مقاومت خبر دادند.
شامگاه یکشنبه نیز «جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به سوالی درباره آغاز شدن عملیات زمینی صهیونیستها علیه نوار غزه، گفته بود که آنها حملاتی را در نوار غزه انجام داده و تلاش دارند نیروهای حماس را هدف قرار دهد.
یک شهید و ۱۲ مجروح در جریان یورش اشغالگران به شهر جِنین
رسانههای فلسطینی بامداد یکشنبه از یورش نظامیان رژیم موقت صهیونیستی به چندین محله در شهر جِنین و فعال شدن آژیر خطر در این شهر خبر دادند.
جوانان فلسطینی و رزمندگان مقاومت نیز برای جلوگیری از پیشروی نظامیان صهیونیست در کرانه باختری، با آنها در مناطق مختلف از جمله «بیت ریما»، «طولکرم»، «حزما» و «طمون» درگیر شدند.
شبکه «الجزیره» گزارش داد که درگیریها شدید بوده و اشغالگران در حال حمله به منازل فعالان فلسطینی و اعضای حماس هستند که به تازگی از زندانهای این رژیم آزاد شدهاند.
هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد، در جریان مقابله مسلحانه با یورش صهیونیستها به کرانه باختری، یک فلسطینی به شهادت رسیده و ۱۲ تن مجروح شدند.
دقایقی بعد، «تیپ جنین» - زیرمجموعه سرایا القدس (شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی) - اعلام کرد، در حال درگیری با نظامیان تروریست صهیونیست در محله المره در شهر جنین هستند.
در این بیانیه آمده است: «ما ارتش اشغالگر و تعدادی از خودروهای آنها را که به شهر السیلة الحارثیة در غرب جنین یورش بردند، هدف قرار دادیم.»