بسته ویدیویی «تابناک» مجموعهای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
ماجرای بستنی فروش مسیحی و امام موسی صدر
در جریان جنگ داخلی لبنان، برخی مسلمانان با طرح این موضوع که مسیحیان نجس هستند، سعی کردند به کسب آنها ضربه بزنند. عمو آنتیبا بستنی فروش مسیحی یکی از آنها بود. وقتی امام موسی صدر از ظلمی که از طرف رقیب مسلمان به بستنی فروش مسیحی شده بود، خبردار شده به مغازه او رفت و با خوردن بستنی رونق و فروش دوباره را به مغازه او برگرداند. روایت این بستنی فروش را میبینید و میشنوید.
تور و گردش در ایستگاه فضایی بین المللی
ساخت ایستگاه فضایی بین المللی در سال ۱۹۹۸با آوردن اولین اجزای آن توسط کشور روسیه به فضا آغاز شد؛ پروژهای با بودجه ۱۰۰ میلیارد دلاری جزو گرانترین پروژههای ساخته شده در تاریخ که برای تکمیل ساخت آن چهل پرتاب فضاپیما انجام شده است. پس از روسیه، کشورهای ژاپن و آمریکا و اتحادیه اروپا به این پروژه پیوستند. با طول کلی ۱۱۰ متر و وزن ۴۱۹۶۰۰ کیلوگرم، ایستگاه فضایی بین المللی در نود دقیقه مدار زمین را تکمیل میکند. در این ویدیو، سوزان کلی، فضانورد ناسا، قسمتهای مختلف ایستگاه فضایی را که شامل ۱۲ بخش کلی و جزئی هست، نشان میدهد. این قسمتها شامل آزمایشگاه ها، سفینه فرود به زمین، ایستگاه خواب و قسمتهای مشخص و متعلق به هر کشور را شامل میشود. در این ویدیو، سانی ویلیامز فضانورد ناسا بخشهای مختلف ایستگاه فضایی بین المللی را نشان میدهد.
چگونه بلاتکلیفی اقتصادی را مدیریت کنیم؟
در این روزگار با شدت گرفتن رقابت های تجاری بین شرکت ها و دولت های مختلف، دیگر فضای کسب و کار مثل گذشته نیست که وقتی شغلی پیدا کردید بتوانید با خیال آسوده تا آخر عمر در همان شغل بمانید و دیگر نگران آینده نباشید. امروزه دیگر شغلها مثل گذشته بلند مدت نیستند و برای اینکه بتوانید خود را با روند سریع تغییرات جامعه هماهنگ نگه دارید، باید مرتب در حال ارتقای خودتان باشید. شرکتی که در آن کار میکنید مشخص نیست تا چه زمانی دوام میآورد و یا اینکه تا چه مدت به خدمات شما نیاز دارد و هر لحظه ممکن است ورشکسته شود. در این ویدیو توضیح داده میشود که چطور در این عصر بلاتکلیفی اقتصادی، زندگی بهتری داشته باشیم و کمتر نگران آینده باشیم.
چگونه دلار واحد پول غالب بینالمللی شد؟
تاریخچه پول شاید مهمترین بخش تاریخ اقتصاد بشر باشد. این ابزار بسیار مهم که باعث سهولت داد و ستد و در نهایت پیشرفت بشر شد، مسیری طولانی و پر فراز و نشیب را پیموده تا به شکل امروزی درآید. دلار که امروز به شکل ارز ذخیره درآمده است، زمانی تفاوتی با سایر واحدهای پولی دنیا نداشت. در آن دوران پشتوانه تمام واحدهای پولی طلا بود، اما با شروع جنگ جهانی اول و دوم کشورهای اروپایی درگیر جنگ برای تهیه کالاهای مورد نیاز خود طلای خود را با کالاهای آمریکایی معاوضه کردند و نهایتا آمریکا صاحب نیمی از طلاهای پولی دنیا که نقش پشتوانه پولی بانکهای مرکزی را ایفا میکردند، شد. این باعث شد که کشورهای دیگر از دلار به عنوان پشتوانه پول خود استفاده کنند و خود دلار نیز از طلا به عنوان پشتوانه استفاده کند. اما در سال ۱۹۷۱ همه چیز تغییر کرد و همه واحدهای پولی دنیا بیپشتوانه شدند. در این ویدیو با تاریخچه پول و تاثیری که روی اقتصاد جهان گذاشته است آشنا خواهید شد.