کمبود ۷۰ هزار پرستار در کشور

کمبود ۷۰ هزارنفری پرستار در کشور زنگ خطر بحرانی است که با سلامت مردم رابطه مستقیم دارد و به مرور زمان جامعه را دچار بحران‌های سختی در حوزه سلامت می‌کند. فرسودگی سیستم پرستاری کشور و شرایط اقتصادی سخت آن‌ها نیز شاید در حال حاضر بروز و ظهور جدی نداشته باشد، اما در شرایطی مانند کرونا متوجه ضعف‌های عمیق این حوزه خواهیم شد.
کد خبر: ۱۲۰۱۹۶۷
|
۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۳ 01 November 2023
|
2795 بازدید
|
۶

به گزارش «تابناک» به نقل از انتخاب، محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار کشور، درباره کمبود پرستار تا ۷۰ هزار نفر گفت: آمار ۷۰ هزار کمبود درست است و حداقل نیاز است ۷۰ هزار کف نیاز کشور برای پرستار است. اینکه چرا کمبود پرستار جبران نمی‌شود دلایل متفاوتی دارد. از آخرین آزمون وزارت بهداشت چند سال می‌گذرد و بهمن ۹۹ نزدیک ۱۲ هزار نفر را به کار گرفتند. یک آزمون هم هفته پیش برگزار کردند که طبق اخبار ما نزدیک ۸ هزار پرستار احتمالا استخدام شدند. دولت با عدم استخدام پرستار و یا پرستار شرکتی که امنیت شغلی ندارد به کمبود پرستار دامن زده است. در تهران ۳ بیمارستان بسیار بزرگ با هزینه بسیار سنگین و بالا افتتاح کردند که خودشان هم به آن ابربیمارستان هوشمند می‌گویند. بیمارستان غدیر، بیمارستان مهدی و بیمارستان حکیم سه بیمارستان تخصصی است که اخیرا افتتاح کرده‌اند. یعنی دولت میلیارد‌ها هزینه می‌کند و بیمارستان‌های شیک می‌سازد، اما پرستار ندارد.

وی درباره افزایش مهاجرت پرستاران بیان کرد: سالانه ده هزار پرستار فارغ التحصیل می‌شوند و چندین هزار پرستار بیکار داریم. یک سری با حقوق کم کار نمی‌کنند. برخی نیز دنبال کار غیرپرستاری می‌روند و یا کار اداری در وزارت بهداشت را جستجو می‌کنند. تعداد زیادی نیز مهاجرت می‌کنند. تعداد پرستاران مهاجر از استخدامی‌های وزارت بهداشت بیشتر است. یعنی سالانه بیش از ۳ هزار پرستار مهاجرت می‌کنند، اما سالانه ۳ هزار پرستار استخدام نمی‌شوند. این افراد با پول دولت درس خوانده اند، تجربه لازم را در طرح کسب می‌کنند، اما در نهایت مهاجرت می‌کنند. ما با بحران پرستاری مواجه شده‌ایم، زیرا جذابیت لازم برای پرستاری وجود ندارد.

شریفی‌مقدم درباره میزان حقوق پرستاران گفت: من از یکی از روسای بیمارستان پرسیدم چقدر حقوق می‌دهید، گفتند طبق قانون کار! یعنی یک پرستار در اورژانس بیمارستان امام کار کند که سه برابر استاندارد به او مریض بدهند به پرستار فشار می‌آِید، اما حقوق کم می‌گیرد. فشار کار سنگین با حقوق کم و کار سخت و امنیت شغلی اندک باعث بی‌انگیزگی در این کار شده است. بی‌توجهی کل مجموعه دولت، شامل وزارت بهداشت، سازمان امور استخدامی کشورو سازمان برنامه این وضعیت را ایجاد کرده است و درکی از سلامت مردم ندارند. نیرو‌های پشتیبانی را زیاد کرده‌اند، اما نیرو‌های پرستاری کم هستند و تناسبی وجود ندارد. دولت می‌گوید پول نداریم اگر پول ندارند باید برای همه نداشته باشند نه اینکه به پزشک خیلی پول بدهند، اما پرستار ۱۲ میلیون حقوق بگیرد. در وزارت بهداشت هم یک طبقه به نام هیات علمی شکل گرفته که به فقط به فکر منافع خود هستند. تعارض منافع در این بین باعث نگاه درجه دو به پرستار و بیمار شده و به همه به عنوان پول نگاه می‌کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۶
پرستار بازنشسته
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
فقط اینو بگم به همه پرستارها خدا قوت، من که داغون شدم همین!
فرزانه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
کسانیکه به بیمارستان وحتی بخش اورژانس آنها مراجعه میکنند دیده اند که جلوی هرپرستاری یک کامپیوتراست ومقداری کاغذ. یعنی عوض کارهای درمانی کار اداری انجام میدهند.طبیعی است درانجام وظایف پرستاری با کمبود مواجه خواهیم شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
استخدام پرستارقطره ای است حکایت مفلم است اسخدام نمیکنن درس شروع میشه متوجه میشن معلم ندارن پرستارهم استخدام نمیکنن یاقطره ای استخدام میکنن
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
باز میگید کمبودرستار که. آقای عزیز کمبود پرستار مرد دارید. میخواید این ۷۰ هزارتا هم پرستلر زن باشن نه
آقای سلیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
از بس حقوقشون کمه و زحمتشون زیاده کسی حاضر نیست پرستار بشه و اونایی هم که هستند زودتر از موعد فرسوده و بیمار میشن. شب بیداری و کار زیاد و خسته کننده و اعصاب خورد کن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
پرستاری یعنی بیش از 300 ساعت کار سخت در ماه یعنی حدود دو برابر موظفی که در قانون برای آنها تعریف شده است و حقوق 12 میلیون. واقعاً خجالت آور است ، من خودم همسرم چند ماهی در این شغل مشغول به کار شده بود که متاسفانه بعلت سختی کار و حقوق پایین، اضافه کار اجباری و.. آن را رها کرد. تا قبل از این باورم نمیشد توی این کشور اینچنین در حق یک نیروی کار تحصیل کرده اینقدر اجحاف باشد. فقط شما در نظر بگیرید یک پرستار باید هفت روز هفته و چهار هفته در ماه و گاهی 18 ساعت در شبانه روزساعت باید در محل کار مشغول به کار باشد آن هم کار سخت ، مثلاً یک پرستار باید دست کم هفت تخت را خدمات دهد در حالی که استاندارد جهانی آن یک تخت به ازای یک پرستار است. این امر خود باعث دلسردی نیروی کار ، ترک کار و تشدید کمبود پرستار و و در صورتی که فکری به حال آن نشود نهایتاً متاسفانه باعث از هم پاشیدن نظام درمان در کشور می شود
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟