بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد بیست و هفتمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
-یک رسانه رژیم صهیونیستی پنجشنبه شب گزارش دادند که از آغاز جنگ علیه در ۷ اکتبر (۱۵ مهرماه) تاکنون بیش از هشت هزار گلوله توپ به سوی غزه شلیک شده است.
به گزارش شبکه الجزیره قطر، تارنمای روزنامه صهیونیستی یدیعوت احرونوت این خبر را بدون ذکر جزییات بیان کرده است.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز پنجشنبه با درخواستها برای آتش بس در غزه مخالفت و ادعا کرد که این اقدام منجر به تجدید قوای حماس خواهد شد.
به گزارش پخبرگزاری "آناتولی", پت رایدر سخنگوی پنتاگون در یک نشست خبری گفت: «ما از آتشبس که به حماس زمان کافی برای تجدید قوا میدهد, حمایت نمیکنیم. این امر شهروندان اسرائیلی و دیگران را در معرض خطر قرار میدهد.»
وی افزود که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا "از توقف موقت بشردوستانه درگیریها حمایت میکند. "
این درحالی است که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا روز پنجشنبه خواستار «وقفه» در جنگ غزه شد تا زمان بیشتری برای خارج کردن «زندانیان» فراهم شود.
یک رسانه آمریکایی در گزارشی به نقل از منابع آگاه از اختلافها و ناکارآمدیها در کابینه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی خبر داده است.
نشریه اکونومیست نوشته با گستردهتر شدن دامنه جنگ در غزه بر حجم ناکارآمدیهای دولت بنیامین نتانیاهو نیز افزوده میشود.
طبق این گزارش، بسیاری از اسرائیلیها بنیامین نتانیاهو را مقصر عملیات حماس در ۷ اکتبر میدانند. با آنکه سران ارتش و دستگاههای اطلاعاتی هم تقصیر دارند اما محبوبیت آنها بسیار بیشتر از نتانیاهو است.
اکونومیست تصریح کرده همین مسئله باعث خشم نتانیاهو شده و اختلافها در کابینه جنگی اسرائیل را پیچیدهتر کرده است.
این گزارش میافزاید مقامهایی که در جلسات کابینه جنگی اسرائیل حضور دارند فضا را در این جلسات «تروماتیک» توصیف میکنند.
رسانه آمریکایی گزارش داده این اختلافها بر روند تصمیمگیریهای نظامی اسرائیل اثرگذار بودهاند و در واقع دلیل اینکه نظامیهای اسرائیلی دو هفته در نزدیکی نوار غزه برای آغاز عملیات زمینی منتظر ماندند نیز همین است.
یک مقام ارشد اسرائیلی گفت: «ارتش ضربه سختی خورد ولی الان روی دو پا ایستاده است. البته، این حرف را نمیتوان درباره بقیه بخشهای دولت زد.»
وبگاه نشریه «پولیتیکو» هم بامداد پنجشنبه گزارش داده بود که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و دستیاران ارشد او، درباره این احتمال که روزهای حضور «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم موقت صهیونیستی در قدرت به شمارش افتاده، بحث کردهاند.
مقامهای کنونی و پیشین دولت آمریکا به این رسانه گفتند که بایدن این موضوع را با خود نتانیاهو نیز در میان گذاشته است.
بر این اساس، موضوع کوتاهشدن عمر سیاسی نتانیاهو در جلسات اخیر کاخ سفید با حضور بایدن مطرح شده و این شامل بحثهایی است که از زمان سفر بایدن به فلسطین اشغالی صورت گرفته است.
پولیتیکو به نقل از دو مقام ارشد آمریکایی نوشت: «بایدن تا آنجا پیش رفته که به نتانیاهو پیشنهاد داده است که در مورد درسهایی که باید با جانشین غیرقابل اجتناب خود در میان بگذارد، فکر کند».
طبق این گزارش، دولت بایدن بر این باور است که نتانیاهو دیگر فرصت زیادی برای حضور در قدرت ندارد و انتظار کاخ سفید این است که او احتمالاً چند ماه یا حداقل تا پایان مرحله اولیه جنگ غزه دوام بیاورد.
این نشریه ادامه داد: «در مقطعی از سفر [به فلسطین اشغالی]، بایدن به نتانیاهو توصیه کرد سناریویی را که برای جانشین خود میگذارد در نظر بگیرد که تلویحا بدان معنی است که نتانیاهو ممکن است مدت زمان زیادی در قدرت نماند».
یک مقام فعلی آمریکا به این نشریه توضیح داد که حضور متزلزل نتانیاهو در قدرت همیشه در جریان مذاکرات داخلی دولت بایدن درباره منطقه غرب آسیا مطرح میشود و دستیاران رئیس جمهور آمریکا هماکنون با مجموعهای از دیگر سیاستمداران صهیونیست درباره جنگ غزه در ارتباط هستند.
نتانیاهو ساعاتی قبلتر به هزینههای سنگین جنگ در غزه و همچنین تلفات نظامیان صهیونیستی اعتراف کرد؛ مسئلهای که میتواند بر افول ستاره بخت او در آینده رژیم صهیونیستی اثرگذار باشد.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت: «متأسفانه در میان نیروهایمان تلفات داریم اما مصمم هستیم به اهداف جنگ دست پیدا کنیم. ما این جنگ را تا زمانی که به پیروزی دست پیدا کنیم ادامه خواهیم داد.»
نتانیاهو علاوه بر این تصریح کرد: «جنگ هزینههای اقتصادی دارد و من از تلاشهای وزارت اقتصاد تقدیر میکنم.»
مقاومت اسلامی عراق از حمله به یکی از اهداف حیاتی رژیم صهیونیستی در سواحل بحر المیت خبر داد.
مقاومت اسلامی عراق پنجشنبه شب اعلام کرد که یکی از اهداف حیاتی رژیم صهیونیستی را در سواحل بحر المیت هدف قرار داد.
مقاومت اسلامی عراق در ادامه بر ادامه حملات علیه اهداف دشمن صهیونیست تأکید کرد.
سخنگوی گردانهای عزالدین القسام (شاخه نظامی حماس) اعلام کرد که مبارزان ما پس از گذشت 27 روز از نبرد طوفان الاقصی، به مقابله با نیروهای اشغالگر در محورهای مختلف در غزه ادامه میدهند.
سخنگوی گردانهای عزالدین القسام (شاخه نظامی حماس) پنجشنبه شب در سخنانی اعلام کرد که مجاهدان ما در ۴۸ ساعت گذشته توانستند تانکهای دشمن را منهدم کنند که منجر به کشته و زخمی شدند تعدادی از سربازان اشغالگر شد.
وی ادامه داد: موفق شدیم به خطوط پشت دشمن نفوذ کرده و از فاصله صفر نیروهای آن را هدف قرار دهیم.
سخنگوی القسام خاطرنشان کرد: عصر امروز یک ضدحمله بزرگ در محور شمال غرب شهر غزه انجام دادیم که طی آن شش دستگاه تانک و دو نفربر منهدم شد.
سخنگوی شاخه نظامی حماس تأکید کرد که مبارزان ما پس از گذشت 27 روز از نبرد طوفان الاقصی، به مقابله با نیروهای اشغالگر در محورهای مختلف در غزه ادامه میدهند.
ابوعبیده تصریح کرد: شمار کشتههای دشمن بسیار بیشتر از آن چیزی است که اعلام شده است. مجاهدان ما نفربر زرهی «ببر» را در اولین آزمایش در غزه منهدم کردند.
سخنگوی القسام در ادامه گفت: دردی که به خاطر شهادت هزاران نفر از مردم خود در غزه احساس کردیم، عزم ما را برای وارد کردن ضرباتی سخت به دشمن جزمتر کرد.
وی اضافه کرد: عملیاتهای مجاهدان ما قابل شمارش نیست، مبارزان ما با موشکهای ضدتانک، درگیری مستقیم و پهبادها یک گردان کامل از تانکهای دشمن را نابود کردند.
ابوعبیده افزود: سران رژیم اشغالگر در مورد تلفات به اسرائیلیها دروغ میگویند زیرا تلفات بسیار بیشتر از آن چیزی است که اعلام میکند.
وی خطاب به صهیونیستها گفت که غزه را به نفرین و جنهمی برایتان تبدیل خواهیم کرد، همانگونه که قبلا نیز اینگونه بوده است.
جنبش حزب الله لبنان خبر داد که مقر فرماندهی رژیم صهیونیستی را در مزارع شبعا هدف پهپاد قرار داده است.
حزب الله تأکید کرد که در این حملات، دو پهپاد حامل مقادیر زیادی مواد منفجره، با دقت بسیار بالا به اهداف خود در مقر نظامی «زیدین» اصابت کرده است.
«داگلاس مکگرگور» سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا و تحلیلگر امور نظامی «میلیتری تیوی» گفته بود: «اگر اسرائیلیها به غزه حمله کنند، این جنگ به دو جبهه تبدیل میشود و حزب الله ۱۰۰۰۰۰ موشک به سمت اسرائیل پرتاب خواهد کرد. آنوقت شما با بازیگران دیگری مواجه میشویدسوریه، ترکیه، ایران و البته روسیه. روسیه نیز به تماشای حمله به ایران نخواهد نشست.»
ساعاتی پیش نیز در پی حملات موشکی و خمپارهای از جنوب لبنان به سمت شهرکهای صهیونیستی در مرزهای این کشور، آژیرهای خطر در این شهرکها به صدا درآمده است.
رسانههای صهیونیستی خبر دادند که در جریان این حملات، به صورت همزمان، شش مقر نظامی صهیونیستها نیز در مرزهای لبنان هدف حمله موشکی قرار گرفته است.
رادیو ارتش اسرائیل هم خبر داد که طی چند دقیقه، ۲۰ خمپاره و سه موشک ضد تانک از جنوب لبنان به سمت منطقه مرزی در «الجلیل» شلیک شده است.
جنگندههای رژیم صهیونیستی ساعاتی پیش اردوگاه آوارگان «البریج» را که در مرکز نوار غزه قرار دارد، به شدت بمباران کرد.
خبرگزاری صفا به نقل از سخنگوی دفاع شهری خبر داد که در جریان این حملات، شمار زیادی از ساکنان اردوگاه، مفقود شدهاند.
منابع فلسطینی هم خبر دادند که تا این لحظه، ۲۲ نفر در این اردوگاه، به شهادت رسیدهاند. در این حمله، یک محله مسکونی به صورت کامل هدف قرار گرفت.
مجلس نمایندگان بحرین امروز پنجشنبه خبر داد که سفیر رژیم صهیونیستی در منامه، خاک این کشور را ترک کرده است. بحرین از جمله کشورهایی است که در قالب توافق موسوم به ابراهیم، روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کرده بود.
این نهاد بحرینی با انتشار بیانیهای در سایت خود، گفت: سفیر بحرین در اسرائیل به کشور خود بازخواهد گشت. روابط اقتصادی با اسرائیل قطع شده و این مسئله در تأیید موضع تاریخی و ثابت بحرین در حمایت از مسئله فلسطین و حقوق مشروع ملت برادر است.
در این بیانیه آمده است: تداوم جنگ و عملیات نظامی و تنش مداوم اسرائیل در سایه عدم احترام به حقوق بشردوستانه بینالمللی باعث شد که پارلمان تصمیماتی را اخد کرده و اقدامات بیشتری را انجام دهد که جان غیر نظامیان بیگناه در غزه و همه مناطق فلسطین را حفظ کند.
وزارت خارجه بحرین اواسط مهر ماه گذشته در بیانیهای ضمن ابراز نگرانی از تحولات فلسطین، طرفین فلسطینی و صهیونیستی را به خویشتنداری فراخواند.
این نهاد بحرینی با انتشار بیانیهای تأکید کرد:«بحرین با نگرانی اوضاع نوار غزه و درگیری بین گروههای فلسطینی و نیروهای اسرائیلی را که به کشته و زخمی شدن دهها نفر منجر شده است، دنبال میکند».
در این بیانیه آمده است که بحرین همه طرفها را به خویشتنداری، آرامسازی و توقف فوری حملات با هدف حفظ جان مردم و اموال آنها دعوت میکند.
بحرین همچنین درباره تداوم درگیریها و پیآمدهای منفی آن بر امنیت و ثبات منطقه و تلاش برای برقراری صلح عادلانه و دائمی در منطقه غرب آسیا هشدار داد.
وزارت خارجه بحرین همچنین جامعه بینالملل را به عمل به مسئولیت خود برای متوقف کردن درگیری دو طرف، حمایت از غیرنظامیان، پیشبرد تلاشهای مربوط به روند مسالمتآمیز و تشکیل کشور فلسطین بر اساس راهحل دو دولتی و قطعنامههای بینالمللی فراخواند.
در شرایطی که حملات غیرانسانی رژیم صهیونیستی به فلسطینیان ادامه دارد، مصر از تدارک برای خروج اتباع بیش از ۶۰ کشور از غزه خبر داد.
منابع رسانهای از قاهره خبر دادند که وزارت خارجه مصر یک بیانیه درباره تحرکات این کشور به منظور خارج کردن حدود ۷ هزار نفر از اتباع خارجی از نوار غزه منتشر کرد.
به گزارش شبکه «سیانان»، بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه مصر، این کشور از طریق گذرگاه رفح در حال آماده شدن برای تسهیل تخلیه نزدیک به ۷ هزار شهروند خارجی از بیش از ۶۰ کشور در غزه است.
بنا بر اعلام این وزارتخانه، این بیانیه بعد از برگزاری نشست میان مقامهای وزارت خارجه مصر، سفرا و دیگر نمایندگان کشورهای خارجی در قاهره منتشر شده است.
به گفته مقامهای مصر، طرح خارج کردن اتباع کشورهای خارجی از غزه بر اساس مقررات و قوانین مصر و نقشی که هر کشور خارجی در پذیرش اتباع خود از گذرگاه رفح بر عهده دارد، انجام خواهد شد.
بنا بر گزارش رسانهها، اولین اتباع خارجی روز چهارشنبه (دیروز) توانستند از غزه به مصر بروند و عملیات خروج اتباع خارجی از امروز پنجشنبه از سر گرفته شد و انتظار می رود در روزهای آینده هم ادامه یابد.
شبکه سیانان خبر داد که یک مقام مصری به این رسانه آمریکایی گفت که ۲۰ آمبولانس در گذرگاه رفح در سمت مصر استقرار یافتهاند تا فلسطینیهای مجروح را تحویل بگیرند.
به گفته این مقام مصری که نامش فاش نشده است، دولت این کشور روز گذشته ۴۵ مجروح فلسطینی را از غزه تحویل گرفته و معالجه آنها در بیمارستانهای مختلف در جریان است. به گفته او، انتظار میرود تعداد بیشتری از مجروحان غزه، امروز وارد مصر شوند.
برخی رسانههای محلی در مصر خبر دادند که ۷۰ کامیون حاوی کمکهای بشردوستانه در گذرگاه رفح پارک شده و آماده ستند در صورت مهیا بودن شرایط، وارد غزه شوند.
در شرایطی که تنشهای مرزی بین لبنان و فلسطین اشغالی ادامه دارد، رسانههای لبنانی روز پنجشنبه (امروز) از شهادت دو چوپان لبنانی توسط صهیونیستها خبر دادند.
منابع رسانهای به نقل از خبرگزاری رسمی لبنان خبر دادند که امروز پنجشنبه جسد دو چوپان لبنانی در نزدیکی مرز جنوبی این کشور (مرز فلسطین اشغالی) پیدا شد.
بنا بر گزارشها، اجساد این دو شهروند لبنانی یک روز بعد از حملات روز چهارشنبه رژیم صهیونیستی پیدا شده است.
نیروی حافظ صلح سازمان ملل متحد در لبنان (یونیفل) چهارشنبه شب (دیشب) در بیانیهای اعلام کرد که تلاش کرده است دو نفر را که زیر آتش اسرائیل قرار گرفته بودند، تخلیه کند. به گفته یونیفل، ارتش رژیم صهیونیستی حملات خود را در یک منطقه مرزی به حالت تعلیق درآوردهاند تا به یونیفل و ارتش لبنان اجازه داده شود که این افراد را پیدا کنند.
گفته میشود که اجساد این دو چوپان توسط صلیب سرخ لبنان، ارتش لبنان و یونیفل بعد از ساعتها جستجو پیدا شد.
منابع رسانهای ظهر امروز (پنجشنبه) از تبادل دوباره آتش در مرز لبنان و شمال فلسطین اشغالی خبر دادند.
شبکه الجزیره در این باره اعلام کرد که حزبالله لبنان با یک موشک هدایت شونده موضع نظامی «العباد» ارتش رژیم صهیونیستی در مجاورت شهرک «حولا» را هدف قرار داد.
الجزیره همچنین اعلام کرد که یک موشک ضد تانک نیز از لبنان به سمت موضع نظامی «المناره» شلیک شد.
شبکه المیادین نیز در این باره اعلام کرد که موضع نظامی «خربه المناره» رژیم صهیونیستی هدف حمله موشکی قرار گرفته است.
همزمان خبرنگار المیادین در جنوب لبنان نیز گزارش داد که توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی مناطق «الجبین» و «یارین» در جنوب غربی لبنان را هدف حملات خود قرار داد.
سخنگوی وزارت بهداشت غزه از افزایش شمار شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی به این باریکه و ثبت ۹ هزار و ۶۱ شهید خبر داد.
اشرف القدره روز پنجشنبه اعلام کرد که شمار شهدای این باریکه به ۹ هزار و ۶۱ نفر از جمله سه هزار و ۷۶۰ کودک و ۲ هزار و ۳۲۶ زن رسیده و آخرین امار مجروحان نیز ۳۲ هزار نفر است.
سخنگوی وزارت بهداشت غزه گفت: همچنین نسبت به یک فاجعه بهداشتی قریب الوقوع در اثر توقف فعالیت ژنراتور برق بیمارستان اندونزی غزه هشدار میدهیم.
وی افزود: از همه طرفها میخواهیم مسیر ایمنی را برای ورود فوری کمکهای پزشکی به غزه فراهم کنند.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان، خواستار اجرای «راهحل دو ملت و دو دولت» در مسئله خاورمیانه شد.
به گزارش آناتولی، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان در مصاحبهای با شبکه رای ۱ ایتالیا، نگرانی خود را از تشدید درگیری در خاورمیانه و در مقیاس جهانی ابراز کرد.
او اعلام کرد: «هیچ چیزی با جنگ حل نمیشود. همه چیز با صلح و گفتگو به دست میآید. دو ملت هستند که باید با هم زندگی کنند و با این راهحل عاقلانه، باید دو ملت و دو دولت وجود داشته باشند.»
پاپ فرانسیس گفت: هیچ برندهای در جنگ وجود ندارد. او از اسرائیلیها و فلسطینیها خواست تا به عنوان همسایه در صلح با هم زندگی کنند. در جنگ، یک سیلی سیلی دیگر را تحریک میکند. یکی قویتر و دیگری حتی قویتر، و همینطور ادامه مییابد.
او افزود: جدیترین مشکل هنوز هم صنعت تسلیحات است. فردی که سرمایهگذاری را درک میکند و در یک جلسه با او ملاقات کردم، به من گفت که امروزه سرمایهگذاریهایی که بیشترین درآمد را دارند، کارخانههای اسلحه سازی هستند.
وزارت خارجه مصر از آمادگی خود برای پناه دادن به ۷ هزار تن از اتباع خارجی از غزه خبر داد.
وزارت خارجه مصر با انتشار بیانیهای در شبکههای اجتماعی اعلام کرد که در چارچوب تلاشهای این کشور برای حل اوضاع وخیم انسانی در نوار غزه، اسماعیل خیرت، دستیار وزیر خارجه در امور کنسولگری با سفرا و نمایندگان سفارتخانههای کشورهای خارجی دیدار کرد تا آنها را از تلاشهای مصر در رابطه با آغاز گشایش گذرگاه رفح مطلع سازد.
بر اساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت خارجه مصر همچنین اعلام کرد، در جریان این دیدار آمادگیهای کنونی قاهره برای تسهیل پذیرش و تخلیه اتباع خارجی از غزه از طریق گذرگاه رفح مورد بررسی قرار گرفت که تعداد آنها حدود ۷ هزار تن با تابعیت بیش از ۶۰ کشور است.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد، اسماعیل خیرت محورهای طرح پذیرش و تخلیه اتباع خارجی نوار غزه را براساس دستورالعملها و قوانین مصر و نقش تعیین شده برای هریک از هیئتهای دیپلماتیک خارجی در استقبال از اتباع خود از طریق گذرگاه رفح را مورد بررسی قرار داد.
از سوی دیگر، مدیریت گذرگاه رفح اعلام کرد، پیشبینی میشود که امروز (پنجشنبه) ۴۰۰ شهروند آمریکایی از طریق گذرگاه رفح از نوار غزه وارد مصر شوند.
مقامهای بهداشتی غزه اعلام کردند که تنها بیمارستان ارائه دهنده درمان سرطان در این منطقه به خاطر کمبود سوخت تعطیل شده است.
محاصره نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی موجب کمبود سوخت و انرژی و همچنین محدودیت در دسترسی به آب و غذا شده است.
در نوار غزه بیمارستانها مملو از مجروح است ولی پزشکان دارو و تجهیزات پزشکی لازم برای درمان مجروحان ندارند.
صبحی سوکیک، مدیر بیمارستان دوستی ترکیه و فلسطین در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که این مرکز دیگر قادر به ارائه خدمات نیست و بسیاری از بیماران سرطانی این مرکز در معرض خطر مرگ قرار دارند.
خبر تعطیلی بیمارستان دوستی ترکیه و فلسطین در حالی اعلام شده است که پیش از این ۱۶ بیمارستان از ۳۵ بیمارستان نوار غزه و بیش از ۵۰ کلینیک از ۷۲ کلینیک مراقبتهای بهداشتی اولیه غزه به خاطر کمبود امکانات تعطیل شده بودند.
مای الکیله، وزیر بهداشت فلسطین در بیانیه ای گفت: جان ۷۰ بیمار سرطانی در داخل این بیمارستان در خطر است.
بیماران سرطانی تنها افرادی نیستند که جانشان در معرض خطر است. گزارشها حاکی از این است که پزشکان برای زایمان زنان باردار با مشکل جدی روبرو هستند.
سازمان دیده بان حقوق بشر در بیانیه قبلی خود گفته است که حدود ۵۰ هزار زن باردار در غزه در خطر از دست دادن مراقبتهای قبل از زایمان و زایمان بدون برق یا تجهیزات پزشکی هستند.
وزارت بهداشت غزه امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که شمار شهدای ۲۷ روز تجاوز رژیم صهیونیستی به این باریکه به بیش از هشت هزار و ۷۰۰ نفر افزایش یافته است.
وزارت بهداشت غزه گزارش داد که از این تعداد شهید سه هزار و ۶۴۸ تن کودک و ۲ هزار و ۲۹۰ نفر زن هستند.
این وزارتخانه همچنین تعداد مجروحان را ۲۲ هزار و ۲۱۹ تن اعلام کرد.
یونیسف اعلام کرد، صحنههای قتل عام که از اردوگاه جبالیا در نوار غزه در پی حملات روز سهشنبه و چهارشنبه به وقوع پیوست، واقعاً وحشتناک است.
یونیسف افزوده است: اگرچه تخمینی از تعداد کودکان کشته شده در این حملات وجود ندارد، اما به نظر می رسد صدها نفر زخمی و کشته شدهاند و بر اساس دادههای اولیه بسیاری از کودکان را نیز شامل میشود.
ارتش رژیم صهیونیستی (امروز، ۲ نوامبر)، در بیست و هفتمین روز نبرد «طوفان الاقصی»، اذعان کرد که شمار نظامیان کشته شده آن در جریان حمله زمینی به نوار غزه به ۱۷ نفر افزایش یافته است.
رسانههای صهیونیستی روز گذشته، شمار نظامیان کشتهشده ارتش اشغالگر در جریان عملیات زمینی را ۱۳ نفر و شمار زخمیها را ۱۷ نفر اعلام کرده بودند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، امروز، همچنین اعلام کرد که شمار نظامیان کشته شده اسرائیلی از آغاز طوفانالاقصی تاکنون به ۳۳۲ نفر رسیده است و شمار ربودهشدگان (اسرای اسرائیلی) در غزه به ۲۴۲ نفر رسیده است.
رسانههای فلسطینی، بامداد امروز از تداوم درگیری زمینی شدید در محورهای شرق حی الزیتون، شرق خان یونس، شمال غرب نوار غزه و اطراف شهرک نتساریم (جنوب غرب شهر غزه) خبر داده بودند.
همزمان «گردانهای القسام»، شاخه نظامی جنبش مقاومت حماس، اعلام کرد که به همراه رزمندگان «سرایا السلام» (شاخه نظامی جهاد اسلامی) حمله گستردهای علیه نظامیان رژیم صهیونیستی در شمال غرب و جنوب غزه انجام داده است.
کارشناسان سازمان ملل روز پنجشنبه اعلام کردند که حمله هوایی اسرائیل به اردوگاه آوارگان غزه "نقض وقیحانه قوانین بین المللی" و "جنایت جنگی" است.
به گزارش خبرگزاری "آناتولی", در بیانیه گروهی از کارشناسان سازمان ملل آمده است: «حمله هوایی اسرائیل به یک مجتمع مسکونی در کمپ آوارگان جبالیا، نقض وقیحانه قوانین بین المللی و جنایت جنگی است.»
این کارشناسان افزودند: «حمله به اردوگاهی که به غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان پناه میدهد، نقض کامل قوانین تناسب و تمایز میان نظامیان و غیرنظامیان است.»
این گروه خواستار اقدام فوری شده و هشدار دادند: زمان برای جلوگیری از نسل کشی و فاجعه انسانی در غزه رو به اتمام است.
در این بیانیه تاکید شده است: ما متقاعد شدهایم که مردم فلسطین در معرض خطر جدی نسل کشی هستند.
حزبالله لبنان پهپاد رژیم صهیونیستی را ساقط کرد
حزبالله لبنان در بیانیه ای اعلام کرد، رزمندگان ما با موشک زمین به هوا، پهپاد اسرائیلی را در حریم هوایی روستاهای المالکیه و هونین در مرز جنوبی لبنان سرنگون کردند.
پیش تر شبکه المنار از شنیده شدن صدای انفجار در شمال فلسطین اشغالی و آسمان منطقه «طبریا» خبر داده بود.
نیروهای مقاومت اسلامی لبنان پیش تر نیز با موشکهای هدایت شونده منطقه مارگلیوت واقع در شمال فلسطین اشغالی را هدف قرار داده بودند.
از زمان آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه، مرزهای لبنان با فلسطین اشغالی شاهد تبادل پراکنده آتش بین ارتش رژیم صهیونیستی از یک طرف و حزب الله و گروههای مقاومت فلسطین از طرف دیگر است.
سازمان ملل: وخامت اوضاع در غزه بیسابقه است
فیلیپ لازارینی مدیر آژآنس کاریابی و کمکرسانی به آوارگان فلسطینی (آنروا) که به تازگی از بازدید از نوار غزه بازگشته است، شدت وخامت اوضاع در این منطقه را بیسابقه خواند.
به گزارش سیانان، لازارینی در بیانیهای اعلام کرد: از زمان آغاز جنگ در نوار غزه برای اولین بار به من اجازه ورود به نوار غزه داده شد و یکی از غمانگیزترین روزهای کار بشردوستانه خود را تجربه کردم.
وی افزود: من با فلسطینیهای آواره که در یکی از مدارس آنروا در رفح پناه گرفتهاند ملاقات کردم. آنها منطقهای در نزدیکی گذرگاه رفح را به من نشان دادند که پیشتر توسط نیروی هوایی (رژیم) اسرائیل بمباران شده و بر اثر آن، یک نفر کشته و بیش از ۸۰ نفر مجروح شده بودند.
لازارینی با بیان اینکه بچههای فلسطینی به جای اینکه در مدرسه باشند و درس بخوانند، به دنبال یک جرعه آب و یک لقمه نان بودند، تاکید کرد: این موضوع قلب انسان را آزار میدهد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر خواسته اصلی مردم فلسطین برقراری آتشبس است، افزود: آنها میخواهند این فاجعه پایان یابد.
لازارینی با بیان اینکه مایحتاج اولیه در نوار غزه به سرعت در حال اتمام است، خاطرنشان کرد: آنروا به آخرین راه نجات باقیمانده برای بقای ساکنان نوار غزه تبدیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه سازمان ملل به ایستادگی در کنار ملت فلسطین به خصوص آوارگان فلسطینی در نوار غزه ادامه خواهد داد، تصریح کرد: مجددا و مصرانه خواستار برقراری آتشبس بشردوستانه در نوار غزه هستیم.
حماس: پیامدهای طوفان الأقصی به همه کشورها گسترش خواهد یافت
«علی برکه» از رهبران جنبش حماس در خارج گفت که ملت فلسطین با بمبهای مدرن آمریکا قتل عام میشوند.
برکه در مصاحبه با وبگاه «المسیرة» گفت: «ما وارد دوره مقاومت شدهایم و رژیم صهیونیستی به سمت نابودی پیش میرود و کشورهای سازشکار نیز بایستی در سیاستهای خود تجدیدنظر کنند».
وی افزود که مقاومت از مسجدالأقصی و عزت امت عربی دفاع میکند.
این رهبر حماس به نیروهای مسلح یمن که اقدام به مداخله برای حمایت از مقاومت فلسطین کردهاند، درود فرستاد و گفت: «زمانی که موشکها و پهپادها از یمن شلیک میشوند، حاوی این پیام است که یمن هرگز ملت فلسطین را تنها نخواهد گذاشت».
وی همچنین تأکید کرد که دشمن صهیونیستی تنها زبان زور و مقاومت را میفهمد و عملیات طوفان الأقصی باب آزادسازی (سرزمین فلسطین) را گشود و امکان شکست رژیم صهیونیستی به واقعیت تبدیل شده سات.
تأکید دوباره بایدن بر «وقفه بشردوستانه» در غزه
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا بامداد پنجشنبه گفت: «من حس آنچه در حال رخ دادن است را درک میکنم، این برای جهان اسلام فوقالعاده پیچیده است».
بایدن ضمن ادعای اینکه از ابتدا از راهکار دو دولتی برای پایان بحران فلسطین حمایت کرده، افزود: «من فکر میکنم که ما به وقفه (بشردوستانه) در غزه نیاز داریم».
همزمان خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نیز گزارش داد که بایدن در مباحثات داخلی دولت آمریکا خواستار وقفه بشردوستانه در غزه برای آزادی اسرای صهیونیست شده است.
این در حالی است که پیشتر یک سخنگوی کاخ سفید با حمایت از حملات جنایتکارانه رژیم تروریست صهیونیستی به نوار غزه، مدعی شد فعلا آتشبس عمومی و گسترده در غزه راه حل درستی نیست.