پایان بررسی اولیه صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم/جزئیات ترکیب داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان تا پایان روز پنج ثبت نام

بر اساس قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی که مردادماه امسال ابلاغ شد، بررسی صلاحیت‌ها بعد از پایان ثبت نام نهایی در سوم آبان ماه به مراجع پنج‌گانه ارسال و وزارت کشور و این پنج دستگاه صلاحیت‌های داوطلبان را تا ۱۳ آبان بررسی کردند که با انجام استعلام‌ها این فرایند به اتمام رسید.
کد خبر: ۱۲۰۳۷۰۵
|
۱۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۹ 10 November 2023
|
12654 بازدید
|

پایان بررسی اولیه صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم/جزئیات ترکیب داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان تا پایان روز پنج ثبت نام

 

تابناک _ سخنگوی ستاد انتخابات کشور از پایان بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در هیات‌های اجرایی تا ساعت ٢۴ پنجشنبه ۱۸ آبان‌ماه خبر داد و گفت: نتایج بررسی صلاحیت از صبح جمعه ۱۹ آبان‌ماه به داوطلبان ابلاغ می‌شود.

«محسن اسلامی» پنجشنبه شب در گفت‌وگویی درباره روند بررسی صلاحیت داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: بر اساس قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی که مردادماه امسال ابلاغ شد، بررسی صلاحیت‌ها بعد از پایان ثبت نام نهایی در سوم آبان ماه به مراجع پنج‌گانه ارسال و وزارت کشور و این پنج دستگاه صلاحیت‌های داوطلبان را تا ۱۳ آبان بررسی کردند که با انجام استعلام‌ها این فرایند به اتمام رسید.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور ادامه داد: همچنین نتایج استعلام‌ها از ١۵ آبان ماه به هیات‌های اجرایی مراکز فرمانداری‌های حوزه انتخابیه ابلاغ شد و تا ساعت ٢۴ امشب پنجشنبه ١٨ آبان ماه ادامه داشت.

اسلامی افزود: با پایان یافتن بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم در هیات‌های اجرایی، از صبح روز جمعه ۱۹ آبان نتایج جهت اطلاع داوطلبان ابلاغ می‌شود و این روند تا ٢٠ آبان ادامه دارد.

وی ادامه داد: اگر داوطلبی به بررسی‌های هیات‌های اجرایی اعتراض داشته باشد، بر اساس ماده ۶١ قانون انتخابات می‌توانند اعتراض خود را به شکل کتبی به فرمانداری‌های مراکز حوزه ارایه دهد و سپس این اعتراض‌ها تسلیم هیات نظارت استان می‌شود تا مورد بررسی قرار گیرد.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: این فرایند بر اساس جدول زمان‌بندی که عموم این موارد به آن اشاره شد طبق قانون انتخابات ماده ۵٨ ،۶٠ و ۶١ و تبصره ماده ۶١ صورت می‌گیرد.

فرآیند بررسی صلاحیت داوطلبان در هیات‌های اجرایی

اسلامی درباره فرآیند بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی به ایرنا گفت: وزارت کشور تمامی اطلاعات پرسش‌نامه‌ای که داوطلبان در سامانه ثبت نام نهایی، تکمیل کردند را به پنج دستگاه ذی‌صلاح (وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، سازمان ثبت احوال، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی و قوه قضاییه) ارسال کرد و این دستگاه‌ها طی ۱۰ روز نسبت به ارسال پاسخ درباره هر یک از افراد اعلام شده به شکل مکتوب و مستدل به همراه اسناد و مدارک اقدام کردند.

وی ادامه داد: پاسخ دستگاه‌های پنج‌گانه باید تنها ناظر به وجود سوابق در خصوص شرایط مذکور در قانون انتخابات است؛ همچنین مراجع نامبرده مکلف بودند در صورتی که داوطلبان فاقد هرگونه سابقه‌ای نزد آن‌ها باشد در پاسخ ارسالی نسبت به این موضوع تسریع کنند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: همچنین پاسخ استعلام‌های صورت گرفته از مراجع پنج‌گانه در اختیار فرمانداری‌های مراکز حوزه انتخابیه قرار گرفت تا هیات‌های اجرایی نسبت به بررسی صلاحیت داوطلبان اقدام کنند.

اسلامی بیان کرد: سپس هیات اجرایی که متشکل از معتمدین و ارکان اداری هستند، تشکیل جلسه داده و نسبت به بررسی صلاحیت افراد اقدام کردند.

وی درباره معتمدین به عنوان ارکان غیر اداری و ارکان اداری توضیح داد: ارکان اداری بر اساس قانون شامل فرماندار به عنوان رییس هیات اجرایی، نماینده دادگستری و رییس ثبت احوال است و ارکان غیر اداری یا معتمدین مردمی شامل هشت معتمد مردمی که از اعضای هیات اجرایی بوده و پنج عضو علی‌البدل هستند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: بر اساس ماده ۶٠ قانون انتخابات، هیات‌های اجرایی مراکز حوزه انتخابیه موظف بودند حداکثر طی ١۵ روز پس از پایان مهلت ثبت نام نهایی و با توجه به نتایج به دست آمده بررسی‌های لازم در محل و با استفاده از آمار اعلامی توسط وزارت کشور، موظف بودند صلاحیت داوطلبان را مورد رسیدگی قرار داده و رونوشتی از مدارک و اسناد همراه نتیجه به هیات‌های نظارت اعلام کنند.

اسلامی به نقص مدارک برخی داوطلبان اشاره کرد و افزود: برخی داوطلبان مدارک خود را در سامانه بارگذاری نکردند که «عدم احراز» را برای این دسته از داوطلبان محرز شده است؛ اما در فرصت ٢ روز یعنی روزهای ۱۹ و ٢٠ آبان به داوطلبان به شکل پیامکی یا مکتوب اعلام می‌شود و این امکان فراهم است که پس از ابلاغ به فرد می‌تواند درخواست علت عدم تایید یا احراز را داشته باشد، این اعتراضات در هیات نظارت‌های استان بر اساس ۶٢ مشخص می‌شود.

برای حضور در عرصه رقابت دوازدهمین دور انتخابات مجلس شورای اسلامی ۲۴ هزار و ۸۲۹ نفر داوطلب شده‌اند. این انتخابات همزمان با ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفندماه سال جاری برگزار می‌شود.

 داوطلبی ۲۲۱ نفر برای کاندیداتوری انتخابات مجلس خبرگان رهبری تا پایان روز پنجم ثبت‌نام

همچنین سخنگوی ستاد انتخابات کشور جزئیات ترکیب سنی، تحصیلی و حوزه های انتخابیه داوطلبان انتخابات مجلس را تشریح کرد.

محسن اسلامی شمار داوطلبان جوانان انتخابات ششم خبرگان رهبری را ١٠ نفر در رده سنی ۴٠ تا ۴٢ سال اعلام کرد و گفت: از این تعداد دو نفر ۴٠ سال تمام، ٧ نفر ۴١ سال و یک نفر هم ۴٢ سال هستند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره داوطلبانی که برای نخستین بار ثبت نام کردند، گفت: بیشترین ثبت نامی را تا به این لحظه به ازای هر کرسی به ترتیب به حوزه انتخابیه ایلام، قم و هرمزگان داشته‌اند،حوزه های انتخابیه قزوین،زنجان،سمنان، کردستان،خراسان جنوبی ، اصفهان ، مازندران و تهران در رده های چهارم تا یازدهم قرار دارند و پس از آن استان های آذربایجان غربی، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، اردبیل، مرکزی، چهارمحال بختیاری، کرمان،کرمانشاه، گلستان، گیلان،یزد، خوزستان، سیستان و بلوچستان، لرستان، همدان، بوشهر، خراسان شمالی، کهکیلویه و بویراحمد، فارس و البرز در جایگاه دوازدهم تا سی و یکم قرار گرفتند.

اسلامی درباره ترکیب سنی داوطلبان هم گفت: از ۱۴ آبان ماه که ثبت نام داوطلبان خبرگان رهبری آغاز شده است و تا امروز پنجشنبه این فرایند ادامه دارد در بازه سنی ۴۰ تا ۵۰ سال ۳۲ درصد، ۵۰ تا ۶۰ سال ۲۸ درصد ، ۶۰ تا ۷۰ سال ۲۷ درصد و بالای ۷۰ سال ١٣ درصد ترکیب سنی را تشکیل دادند.

اسلامی درباره میزان سابقه نمایندگی داوطلبان هم اعلام کرد که ۶٢ درصد از این داوطلبان در انتخابات قبلی داوطلب شدند و ۴٣ نفر که اکنون عضو پنجمین دوره خبرگان رهبری هستند، در دوره ششم مجدد نام نویسی کردند و ۵۶درصد از این جمع متقاضیان سابقه ایثارگری دارند.

وی خبر داد: ٣٨ درصد داوطلبان برای نخستین بار داوطلب انتخابات ششم خبرگان رهبری شدند که این هم آمار قابل تاملی است.

سخنگوی ستاد انتخابات در خصوص تغییرات در قانون جدید انتخابات خبرگان گفت: یکی از شرایط داشتن سن ۴٠ سال تمام است که در قانون قبلی نبود .

سخنگوی ستاد انتخابات در ادامه درباره شرط دیگر داوطلبان گفت: مدرک سطح چهار تحصیلی حوزه از دیگر شرایط در قانون جدید خبرگان است و البته آزمون هم که شورای نگهبان برای داوطلبان خواهد داشت.

وی این را اضافه کرد که داوطلبانی که سابقه نمایندگی دارند نیازی به آزمون ندارند.

قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری که تغییر یافته و این دوره شرط سنی برای ورود به عرصه رقابت در نظر گرفته شده است .

سخنگوی ستاد انتخابات در پایان گفت: پرونده های داوطلبانی که این تشکیل شده به شورای نگهبان ارسال می شود و بررسی و احراز در همان شورا انجام می شود.

داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری شخصاً یا توسط نماینده خود که به صورت کتبی و رسمی معرفی شده باشد، می‌توانند برای ثبت‌نام در روز‌های مذکور به فرمانداری مرکز استان یا وزارت کشور مراجعه کنند. داوطلبان همچنین می‌توانند در فرمانداری قم و وزارت کشور، برای تمامی حوزه‌های انتخابیه ثبت‌نام کنند.

اصل شناسنامه عکس‌دار، اصل کارت ملی، اصل مدرک سطح چهارحوزه، دو قطعه عکس ۴×۶ و تکمیل پرسشنامه­ اعلام داوطلبی باید توسط داوطلبان در زمان ثبت‌نام ارائه شود.

سن داوطلبان به هنگام ثبت نام باید حداقل ۴۰ سال تمام باشد.

ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز ۱۱ اسفند سال جاری برگزار می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۵
ورزشکار دروغگو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
سطح انتخابات بالا بود!
پاسخ ها
نعمت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
ملت شریف لطفا به من رای بدهید قول میدهم هفته ای 4 میلیارد مسکن بسازم
و تورم و گرانی را منفی 100 درصد کنم و بیکاری را یک روز ریشه کن میکنم و دریاچه ارومیه را سه برابر مساحت قبلش از آب پرتقال پر میکنم و ماهیانه به هر ایرانی 250 میلیون دلار پول میدهم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
بابا‌ اصلا‌ تو یک چیز دیگه ای هستی

مواظب باش ندزدنت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
من لحظه شماری میکنم برای رای دادن‌به نقدلی و رسایی
اما متاسفانه رای نمیدم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
رای ما فقط نعمت
ارش
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
من فقط در یه انتخابات شرکت میکن
(((((((( رفرادم)))))))
لعیا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
انتخابات و مجلس کاملا بی تاثیر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
انتخابات در این شکل و شمایل یک توهین بزرگ به مردم ایران است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
اصولگرایان بانی وضع وجود و اصلاح طلبان ساکتان وضع وجود. رای بی رای.
سردار اسد
|
Spain
|
۱۵:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
مجلسی که یک لایحه در جهت حفظ منافع ملت تصویب نکرده درش را باید گل گرفت. چون از کوزه همان طراوت که در اوست.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۵:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
تهران میگند ۳۰تا نماینده داره با چند تا از دوستان هرچی فکر کردیم فقط از نمایندگان تهران قالیباف را شناختیم وسر حداد عادل شک داشتیم چندتا میگفت ایشان هم است چندتا میگفتن نیست آخر ما باختیم ولی از نمایندگان دوره اول مجلس حدود ۲۰نفر را شمردیم که ۹۰در صدشان اسیر خاکند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
کلا رای بی رای
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
عنابستانی اون که پلیس رو زد تایید صلاحیت شد یا نه ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
این خالص سازی چیزی جز بیچارگی و فقر و سقوط اخلاقی برای این کشور به ارمغان ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۰
رای بدیم به مجلسی که در اون اعدامه مردم عادی تصویب میشه؟؟؟!!!اونم بخاطر یه اعتراض به وضع موجود!!!
رای بی رای .کلا رای بی رای
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟