بین الملل تابناک: جنگ میان گروههای مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس، وارد سی و هشتمین روز خود شده است؛ جنگی که بی سابقهترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که از زمان آغاز بمباران رژیم صهیونیستی، تاکنون ۱۱۲۴۰ فلسطینی به شهادت رسیدهاند.
وزارت بهداشت فلسطین همچنین اعلام کرد که ۴۶۳۰ تن از این افراد کودک و ۳۱۳۰ تن زن بودهاند.
شاخه نظامی حماس دوشنبه شب «تلآویو» و شهرکهای «حولون» و «عسقلان» را هدف حملات راکتی خود قرار داد.
گردانهای عزالدین القسام اعلام کرد که حملات راکتی گسترده خود به شهرک «گوش دادن» در تلآویو و شهرکهای «عسقلان» و «حولون» را در واکنش به کشتار مردم بیگناه غزه انجام داده است.
کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که سامانه گنبد آهنین توانست ۵ راکت شلیک شده به سمت شهرهای ساحلی و تل آویو را رهگیری کند.
منابع خبری فلسطین گزارش دادند که همزمان ۲۰ راکت به شهرک عسقلان شلیک شده است.
از طرفی، منابع عبریزبان اعلام کردند که موشکهای القسام به بیتح تکفا، تل آویو، رمله، حولون، بئر یعکوف و تعدادی از شهرکهای صهیونیستنشین مجاور غزه از جمله عسقلان اصابت کرده است.
رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان پیرامون آخرین تحولات جنگ در غزه با یکدیگر به صورت تلفنی گفتوگو کردند.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس امروز (دوشنبه) به صورت تلفنی با نجیب میقاتی، نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان گفتوگو کرد.
طرفین در این تماس تلفنی، در مورد آخرین تحولات جنگ در غزه رایزنی کرده و بر لزوم توقف هر چه سریعتر حملات تروریستی رژیم صهیونیستی و ارسال کمکهای بشردوستانه برای مردم غزه تأکید کردند.
هنیه و میقاتی همچنین مخالفت قاطع خود را با سلب حقوق مشروع ملت فلسطین و هرگونه تعدی علیه لبنان اعلام کردند.
یک روزنامه عبریزبان از استعفای «یوسی امارنی»، رئیس دفتر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به دلیل شکست در جنگ غزه خبر داد.
به گزارش روزنامه یدیعوت احارونوت، یوسی امارنی، رئیس دفتر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در اعتراض به شکست در جنگ غزه و عدم تحقق اهداف آن پس از گذشت نزدیک به ۴۰ روز استعفا داد.
اختلافات داخلی در رژیم صهیونیستی به علت طولانی شدن جنگ بدون تحقق اهداف آن بالا گرفته است و استعفای امارنی در اعتراض به نتایج جنگ تاکنون نشان دهنده درماندگی ارتش رژیم صهیونیستی در غزه است.
منابع خبری مصر از ورود یک هیأت آمریکایی به قاهره به گفتوگو درباره آتشبس در غزه خبر دادند.
به گزارش ایسنا، عصر امروز دوشنبه، یک هیأت آمریکایی برای گفتوگو در مورد آتشبس در غزه و آزادی بازداشتشدگان وارد قاهره شده است.
«عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر نیز سهشنبه گذشته با رئیس سازمان سیا دیدار و بر ضرورت آتش بس فوری در نوار غزه تأکید کرد.
«احمد فهمی» سخنگوی ریاست جمهوری مصر گفت: دو طرف در این دیدار درباره شراکت راهبردی مصر و ایالات متحده در حفظ امنیت و ثبات خاورمیانه و همکاریهای ایجاد شده بین دو کشور در زمینههای مختلف به ویژه در سطوح امنیتی و اطلاعاتی با هدف حمایت از تلاش ها برای برقراری ثبات در منطقه و مقابله با چالش های متعدد رایزنی کردند.
ورود هیأت آمریکایی به مصر و گفتوگو با مقامات مصری درباره آتش بس در غزه در حالی است که ایالات متحده آمریکا خود مانع این آتش بس است.
از سوی دیگر، مقامات آمریکایی بارها در حمایت از تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اعلام کردند که در حال حاضر شرایط برای برقراری آتش بس در غزه وجود ندارد.
حزبالله لبنان به حمله موشکی ارتش رژیم صهیونیستی به گروهی از خبرنگاران حاضر در شهرک مرزی «یارون» در مرز لبنان و فلسطین اشغالی واکنش نشان داد و آن را به شدت محکوم کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی عصر امروز دوشنبه، خبرنگاران حاضر در شهرک مرزی یارون بین لبنان و فلسطین اشغالی را با شلیک دو موشک هدف حمله قرار داد.
روابط عمومی حزبالله لبنان در بیانیهای اعلام کرد که «ما قویا اقدام رژیم اشغالگر در هدف قرار دادن خبرنگاران در جنوب لبنان هنگام انجام ماموریتشان در یارون را محکوم میکنیم».
در این بیانیه آمده است: «ما این اقدام رژیم اشغالگر را جنایت و تجاوز آشکار با هدف جلوگیری از افشای اقدامات تروریستی صهیونیستها توسط رسانهها میدانیم».
روابط عمومی حزب الله تأکید کرد که «جنایت جدیدی به کارنامه جنایات دشمن علیه خبرنگاران و رسانهها اضافه شده است».
مقاومت اسلامی لبنان در بیانیهای از حمله عصر امروز رزمندگان مقاومت اسلامی به یک پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی در مزارع اشغالی شبعا خبر داد.
حزب الله لبنان اعلام کرد که مجاهدان مقاومت اسلامی پایگاه صهیونیستی «الرمثا» در مزارع اشغالی شبعا را با سلاحهای مناسب هدف قرار داده است.
در ادامه بیانیه مقاومت اسلامی لبنان آمده که در این عملیات، تلفاتی قطعی به دشمن صهیونیست وارد شده است.
پیش از صدور این بیانیه، خبرنگار المیادین در جنوب لبنان گفته بود که شماری از مواضع ارتش رژیم صهیونیستی در مزارع اشغالی شبعا هدف حملاتی از لبنان قرار گرفت.
همزمان گردانهای قسام (شاخه نظامی حماس) در بیانیهای از هدف قراردادن چهار خودروی نظامی با راکت ضدزره یاسین در محور شمال غرب شهر غزه خبر داد.
سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا گفت: اسرائیل به دنبال طرحی بلندمدت برای غزه است و در همین راستا در حال گفتوگو با ایالات متحده است.
به گزارش شبکه خبری سیانان آمریکا، مایکل هرتزوگ (Michael Herzog) در مصاحبه با برنامه تلویزیونی «فاکس نیوز ساندی» مدعی شد که «این موضع اسرائیل است که فلسطینیها باید خودشان [غزه] را اداره کنند»؛ با این وجود وی با تکرار اظهارات قبلی نخست وزیر اسرائیل نشان داد که رژیمصهیونیستی از تشکیلات خودگردان فلسطین در نقش کنونی آن حمایت نخواهد کرد.
وی ادعا کرد: موضع ما این است که فلسطینیها باید خودشان [غزه] را اداره کنند. نقش دقیقی که تشکیلات خودگردان فلسطین ایفا خواهد کرد هنوز مشخص نیست و باید دید چه پیش میآید. چراکه همه میدانند تشکیلات خودگردان فلسطین در ترکیب فعلی خود، به سختی میتواند رام الله را اداره کند.
سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن با بیان اینکه در تشکیلات خودگردان فلسطین باید اصلاحاتی انجام شود و «اسرائیل علاقهای به اشغال غزه یا اداره آن ندارد»، ادعا کرد: امنیت اولویت اصلی است.
هرتزوگ با چشمپوشی از جنایات رژیم صهیونیستی در باریکه غزه، مدعی شد: ما آنجا [در غزه] هستیم تا تهدید نظامی حماس علیه اسرائیل و توانایی آنها برای حمله مجدد را از بین ببریم. این هدف ماست.
الازهر از جامعه بین الملل خواست تا «رژیم صهیونیستی تروریست را که معنای انسانیت و زندگی را نمیداند، به خاطر کشتارهای دسته جمعی و جنایتهای جنگیاش محاکمه کند».
در بیانیه الازهر آمده است: ما خواهان محاکمه رژیم صهیونیستی پس از اقدامات تروریستی و محاصره کل نوار غزه و جلوگیری از رسیدن سوخت و تجهیزات پزشکی به بیمارستانها هستیم که باعث عدم خدمت رسانی تعداد زیادی از بیمارستانها و شهادت بیماران در بخشهای مراقبتهای ویژه و کودکان در بیمارستان الشفاء شده است. همچنین بمباران جنونآمیزش در اطراف بیمارستان، باعث جان باختن دهها شهید، جلوگیری از تدفین آنها و هدف قرار دادن همه افرادی که قصد خروج یا ورود به بیمارستان را داشتند، شده است.
در این بیانیه آمده است: الازهر از مردم آزاده جهان و نهادها و سازمانهای بین المللی میخواهد که برای شکستن این محاصره «غیر انسانی» که توسط صهیونیستهای تروریست بر بیمارستانها و مراکز بهداشتی تحمیل شده است، اقدام فوری کنند. سکوت در برابر این جنایات لکه ننگی بر پیشانی بشریت و جامعه بین المللی است. الازهر هرکس را که از این رژیم جنایتکار چه با حمایت یا با سکوت پشتیبانی میکند، مسئول این جنایتهای شنیع میداند.
رسانههای عبری اتهامات مستقیمی را علیه مصر مبنی بر مسلح کردن جنبش حماس مطرح کرده و مدعی شدند بیشتر سلاحهایی که حماس به دست آورده است، از تونلها از سینا آورده شده است.
وبگاه «بحدری حردیم» که حامی جریان دینی یهودی تندرو در اراضی اشغالی است، ادعا کرد بیشتر زرادخانه تسلیحات حماس علیه رژیم صهیونیستی از مصر آمده است.
این وبگاه همچنین مدعی شد: اسرائیل دارای پیشرفتهترین نیروهای مسلح در جهان است. حماس نیز در حال حاضر دارای سلاحهای پیشرفتهای است. بسیاری از سلاحهای ضدتانک از طریق تونلهای سینا در مصر به نوار غزه و از طریق کامیونهایی که بین مصر و غزه در حال حرکت هستند، به غزه قاچاق شده است.
این وبگاه نوشت چند سال قبل، نیروهای اسرائیلی با سنگ و کوکتل مولوتفهایی مواجه میشدند که نیروهای فلسطینی پرتاب میکردند، اما امروز ارتش اسرائیل با سلاحهایی همچون سلاحهای هدایت شده با لیزر و سلاحهای ضد تانک در غزه مواجه است.
تحلیلگران نیز به روزنامه واشنگتن پست گفتند که رژیم صهیونیستی انواع تسلیحات در دست حماس از جمله سلاحهای تکتیرانداز مدرن، آر پی جی، بمبهای مغناطیسی، پهپادهای تهاجمی، زیردریاییهای کوچک، مینها، موشکهای ضدتانک و موشکهای دوربرد و راکتهایی که میتوانند به حیفا و تا جنوب حتی ایلات برسند، اگرچه هنوز از دقت کافی برخوردار نیستند، به دقت زیر نظر دارد.
حدود ۱۰ هزار نفر از مردم سراسر ایالت تگزاس در آمریکا روز گذشته در جریان تظاهراتی از مردم فلسطین در برابر جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه حمایت کرده و در مقابل ساختمان کاپیتول این ایالت خواستار برقراری آتشبس شدند.
به گزارش یک پایگاه خبری آمریکایی این بزرگترین تجمع طرفداران فلسطین در ایالت تگزاس از زمان آغاز جنگ در تاریخ ۷ اکتبر به شمار میرود.
در جریان این تظاهرات جمعیتی بسیار گسترده در سنین مختلف و از مذاهب و قومیتهای گوناگون جهت اعتراض به جنگ جاری در غزه خشم و عصبانیت خود را به نمایش گذاشته و به حمایت گسترده از فلسطینیها در جریان جنگ پرداختند.
معترضان خواستار برقراری آتشبس و پاسخگویی سیاسی شده و «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا را متهم به نسل کشی کرده و «گرگ ابوت» فرماندار این ایالت را شریک و دستیار بایدن در جریان اتهام وارد شده عنوان کردند.
پیشتر ابوت در تاریخ ۲ نوامبر جهت نشان دادن حمایتهایش از رژیم صهیونیستی به خاورمیانه سفر کرده و با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم دیدار و گفتگو کرد.
در ضلع شمالی ساختمان کنگره نیز، انبوهی از معترضان پرچم فلسطین را به حالت اهتزاز درآورده و بسیاری از آنها خود را با چفیههایی که نمادی از مقاومت فلسطین است، پوشانده بودند. معترضان شعارهایی همچون «از فلسطین تا تگزاس دیوارها باید برچیده شوند» را سر داده و طوماری به طول 100 فوت را باز کردند که در آن اسامی کودکان غزه که در جریان حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند را نوشته بودند.
در جریان این راهپیمایی اعتراضآمیز، گروهی از پزشکان، دانشجویان پزشکی، دندانپزشکان از سن آنتونیو ناباوری خود را نسبت به بحران انسانی گستردهای که در غزه در حال رخ دادن است، ابراز کردند و از این موضوع که کارکنان کادر درمان و بیماران فلسطینی به هیچ عنوان در امان نیستند، ابراز ناراحتی و تاسف کردند.
منابع مصری از توافقی درباره تبادل اسرا میان گروههای فلسطینی و رژیم صهیونیستی با نظارت قطر و آمریکا طی روزهای آینده خبر دادند.
روزنامه الاخبار لبنان به نقل از منابع مصری اعلام کرد، توافقی درباره تبادل اسرا میان گروههای فلسطینی و رژیم صهیونیستی با نظارت قطر و آمریکا وجود دارد که احتمالا طی روزهای آینده اعلام شود.
این منابع با توجه به اختلافات مربوط به شرط فلسطین برای تحقق این معامله یعنی لزوم برقراری آتش بس انسانی به مدت پنج روز و مخالفت رژیم صهیونیستی با درخواست توقف کامل حملات خیلی وارد جزئیات آن نشدند.
منابع مصری اعلام کردند، مذاکرات کنونی که با مشارکت هیئت اطلاعات رژیم صهیونیستی در قاهره و با تماسهای فشرده قطر انجام میشود، درباره دو مساله است. اول مربوط به وضعیت غیرنظامیان موجود در غزه است که توسط حماس بازداشت شدهاند و دوم درباره نظامیان صهیونیستی است که با اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی مبادله خواهند شد. اسرای غیرنظامی دو تابعیتی احتمالا آزاد خواهند شد، اما گروههای فلسطینی میگویند تحقق این معامله بدون توقف کامل درگیریها توسط رژیم صهیونیستی محقق نخواهد شد.
رژیم صهیونیستی از طریق میانجیگران امکان تمدید ساعتهای آتشبس به صورت روزانه برای تحقق این معامله را پیشنهاد دادهاست، اما گروههای فلسطینی آن را کافی نمیدانند.
بخشی از اختلافات در مذاکرات درباره عدم توافق در خصوص بهای مطلوب برای آزادی اسرای غیرنظامی است. از جمله شروط گروههای فلسطینی فراهم کردن نیازهای زندگی ملت فلسطین در غزه و ورود فوری کمکهای بشردوستانه و حل بحران انسانی ولو به شکل جزئی است تا فلسطینیها حداقل بتوانند شهدای خود را که زیر آوارها هستند، دفن کنند.
منابع مصری اعلام کردند که در حال حاضر همه چیز به دست واشنگتن است به ویژه اینکه فشارهایی که بر رژیم صهیونیستی وارد کرده، هنوز کافی نیست. با این حال اروپا نیز میتواند ولو به صورت غیر مستقیم مثل موضع فرانسه نقشی را ایفا کند. این فشارها و فشارهای موجود بر رژیم صهیونیستی از جبهه لبنان تأثیری بر موضع دولت بنیامین نتانیاهو خواهد داشت. نتانیاهو خود به دلیل کشمکشهای داخل و تظاهراتی که علیه او برگزار میشود، تحت فشار است.
به نظر میرسد قاهره با درخواست مقاومت فلسطین برای آتشبس چند روزه در ازای آزادی اسرای صهیونیست موافق است، اما تلآویو تاکنون با ارائه تعهدات واضح در ازای آزادی اسرا که از طریق صلیب سرخ از گذرگاه رفح انجام خواهد شد، مخالف است.
بر اساس محتوای تماسهای مصر و آمریکا موضع قاهره به دلیل وجود اسرا در چندین منطقه پراکنده در داخل نوار غزه است و در نتیجه گردهم آوردن آنها در یک مکان واحد نیاز به زمان بیشتری دارد. به ویژه اینکه آنها دست یک گروه نیستند، بلکه دست چندین گروه هستند.
مصر معتقد است که صحبت درباره پایان جنگ و توقف دائم درگیری یا حتی آتشبس طولانی مدت در زمان کنونی به چند دلیل ممکن نیست که از جمله این دلایل ادامه حمایت آمریکا و اروپا به ویژه آلمان از رژیم صهیونیستی و اظهارات تند کابینه این رژیم است که هنوز هیچ کدام از اهداف جنگ را محقق نکردهاست.
قاهره نگران این است که تلآویو در تخلیه کامل منطقه شمال غزه از ساکنان آن موفق شود و این مساله خطرات در مرزهای مصر با نوار غزه را افزایش دهد. مصر کاملا به صورت واضح با درخواستهای رژیم صهیونیستی برای تبادل اطلاعات درباره گروههای فلسطینی در نوار غزه مخالفت کردهاست.
مصر در حال حاضر برای آماده کردن کاروانهای حامل کمکهای بشردوستانه برای تسهیل ورود آن به محض توافق چند ساعته آتشبس تلاش میکند.
قاهره طی دیدارهایی که در حاشیه نشست سران کشورهای عربی و اسلامی در ریاض برگزار شد، نسبت به وجود کمبود شدید کمکهای انسانی در نوار غزه هشدار دادهاست.
مصر علاوه بر تماس با طرفهای عربی با پاریس نیز برای بررسی کمکهای دریایی فرانسه که وارد غزه خواهد شد، صحبت کرده است.
مصر از فرانسه خواست این اقدام را برای حمایت از جان غیرنظامیان و فشار بر واشنگتن برای تسهیل این روند سرعت ببخشد.
پایگاه صهیونیستی «الضهیره» از داخل خاک لبنان هدف حملات گسترده موشکی قرار گرفت.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که ۱۸ فروند موشک از خاک لبنان به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک شده است.
المیادین نیز اعلام کرد که پایگاه صهیونیستی «البیاض» واقع در نزدیکی منطقه جنوبی «بلیدا» هدف قرار گرفته است.
منابع خبری همچنین اعلام کردند که منطقه «محیبیب» واقع در مقابل پایگاه «البیاض» هدف حملات توپخانهای قرار گرفته است.
این منابع تاکید کردند که دود سفید گسترده از داخل پایگاه صهیونیستی البیاض درحال بالا رفتن است و نشان میدهد که این پایگاه آسیب دیده است.
منابع خبری پیش از این از درگیری شدید میان رزمندگان مقاومت فلسطین و نظامیان رژیم صهیونیستی در اطراف بیمارستان الشفاء در شهر غزه خبر دادند.
منابع فلسطینی در عین حال گزارش دادند که درگیری های شدیدی میان رزمندگان مقاومت و نظامیان رژیم صهیونیستی که به دنبال پیشروی از چند محور در مناطق شمال غربی شهر غزه هستند، در جریان است.
«دیمیتری پولیانسکی» معاون نماینده فدراسیون روسیه در سازمان ملل امروز (دوشنبه) گفت که تدوین و پیشنویسکردن قطعنامههای جدید برای پایان دادن به جنگ در نوار غزه با سنگاندازی آمریکا و متحدانش متوقف شده است.
پولیانسکی در مصاحبه با خبرگزاری «اسپوتنیک» توضیح داد: « جنگ غزه رفتار دوگانه کشورهای غربی را نمایان کرد و آنها حتی جرأت ندارند از اقدامات اسرائیل آنطور که هست نام ببرند».
وی ضمن اشاره به اختلافاتی که بین آمریکا و متحدانش درخصوص حملات رژیم موقت صهیونیستی به نوار غزه وجود دارد، اظهار داشت: «ولی آنها نمیخواهند با نشان دادن این اختلافات، باعث شرمساری واشنگتن بشوند».
طبق این گزارش، این دیپلمات روس ادمه داد: «آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل با هر اقدامی که اسرائیل را محکوم کند یا عملیات زمینی آن در غزه را به خطر بیاندازد، مخالفت میکند».
به نوشته اسپوتنیک، پولیانسکی با بیان اینکه روسیه همکاری جهانی برای یافتن گامی بهسمت حل بحران غزه را ضروری میداند، تصریح کرد: « هماکنون نقشه راهی هم در این زمینه وجود دارد. روابط روسیه با اسرائیل تغییری نکرده، آنها از انتقادات ما نسبت به رویکردشان در قبال فلسطین آگاه بودند».
وی در ادامه اضافه کرد: «روسیه دلیلی برای تهیه قطعنامه جدید در سازمان ملل درباره اوکراین نمیبیند، پیشنهاد روسیه رد شده است و ایده جدیدی وجود ندارد».
شبکه «المیادین»، بامداد امروز (دوشنبه)، به نقل از چند منبع سیاسی خبر داد رژیم صهیونیستی اجازه ورود کمکهای بشردوستانه ایران به نوار غزه را نداده است.
المیادین در این باره نوشت: «به علت مخالفت اشغالگران اسرائیلی با ورود کمکهای بشردوستانه ایران از طریق گذرگاه رفح به غزه، مصر از پذیرش این کمکها عذرخواهی کرده است».
مخالت رژیم صهیونیستی با ورود کمکهای بشردوستانه ایران در حالی صورت گرفته است که مقامات رژیم صهیونیستی تنها بعد از بازرسی محمولههای ارسالی از سوی کشورهای مختلف و با تاخیری چند ساعته، اجازه «ورود محدود» این کمکها به نوار غزه را میدهند.
تعدادی از بیمارستانها و مراکز پزشکی نوار غزه طی روزهای گذشته اتمام ذخایر سوختی خود و نیاز فوری به ملزومات پزشکی را اعلام کردهاند که رژیم صهیونیستی تا این لحظه اجازه ورود بسیاری از کمکهای ارسالی به غزه را نداده است.
بعد از هشدارهای تند جنبش مقاومت اسلامی لبنان به رژیم موقت صهیونیستی درباره تداوم جنگ و حملات علیه نوار غزه، اکنون از تقاضای آمریکا از حزبالله برای وارد نشدن به این درگیریها خبر میرسد.
منابع مطلع میگویند مشاور ارشد «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در جریان سفر به لبنان، در پیامی غیرمستقیم به جنبش مقاومت حزبالله درخواست کرده که آنها وارد جنگ رژیم صهیونیستی با نوار غزه نشوند.
پایگاه خبری «آکسیوس» بامداد امروز (دوشنبه) به نقل از مقامهای آمریکایی نوشت که «عاموس هوکشتاین» مشاور بایدن در امور انرژی و سرمایهگذاری در یک هفته اخیر به لبنان سفر کرده و از طریق «نبیه بری» رئیس پارلمان و دیگر مقامات این کشور به حزبالله پیام داده است.
یک سخنگوی شورای امنیت ملی ملی آمریکا درباره این سفر به آکسیوس گفت: «[هوکشتاین] تاکید کرد که آمریکا نمیخواهد جنگ غزه به لبنان هم سرایت کند و بازگرداندن آرامش به مرز لبنان-اسرائیل (فلسطین اشغالی) باید در صدر اولویتهای لبنان و اسرائیل باشد».
این وبگاه در ادامه به نقل از دو منبع مطلع دیگر مدعی شد که دولت بایدن بعد از این سفر هوکشتاین، معتقد شدهاند که دولت لبنان، مردم و همینطور حزبالله هیچ تمایلی به آغاز جنگ با رژیم صهیونیستی ندارند.
یکی از این منابع به آکسیوس گفت: «مقامات دولت بایدن از اینکه سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله در سخنرانی اخیر خود خواستار افزایش حملات و تشدید درگیریها با اسرائیل نشد، خوشحال شدهاند».
رئیس جمهوری آمریکا و امیر قطر در جریان گفتوگوی تلفنی با یکدیگر درخصوص حفاظت از غیرنظامیان و تلاشها برای ورود کمکهای بشردوستانه به غزه به بحث و تبادل نظر پرداختند.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر تماس تلفنی برقرار کرد و دو طرف در جریان این گفتوگوی تلفنی آخرین تحولات غزه و اراضی اشغالی فلسطین، روابط راهبردی میان دو کشور و همچنین بارزترین مسائل منطقهای و بینالمللی مهم و مورد توجه قطر و آمریکا را مورد بررسی قرار دادند.
براساس گزارش روزنامه العربی الجدید، رئیس جمهوری آمریکا از امیر قطر به خاطر تلاشهای دیپلماتیک کشورش درخصوص اوضاع غزه و نقش مؤثر و مثبت آن برای برقراری صلح و ثبات در منطقه تقدیر و تشکر کرد.
در همین راستا، امیر قطر بر لزوم برقراری فوری آتشبس، ممانعت از خونریزی، حفاظت از غیرنظامیان در غزه، گشایش دائمی گذرگاه رفح برای تضمین ورود کاروانهای امدادی و کمکهای بشردوستانه به فلسطینیان در نوار غزه تاکید کرد.
تمیم بن حمد آل ثانی ضمن تاکید بر تداوم تلاشهای دیپلماتیک دوحه برای کاهش تنش از جمله تلاشها برای آزادی اسرا و گشایش گذرگاه رفح، نقش آمریکا را در این زمینه ارج نهاد.
یک دیپلمات ترکیه تاکید کرد که روند مذاکرات میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس درباره گروگانها به سختی پیش میرود.
این منبع دیپلمات ترکیهای امروز دوشنبه در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه تاکید کرد: روند مذاکرات میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس درباره گروگانها به دلیل پافشاری هر یک از طرفها به موضعگیری خود به سختی پیش میرود.
این منبع گفت: همانگونه که میدانید، قطر در این عملیات مجدانه تلاشهایی را برای میانجیگری انجام میدهد و ما با آنها در ارتباط هستیم، این عملیات به دلیل موضعگیری تند طرفها دچار پیچیدگی شدهاست.
این دیپلمات ترکیهای افزود: حماس میخواهد فلسطینیهایی که اسرائیل در کرانه باختری و نوار غزه بازداشت کرده و در راس آنها کودکان و زنان آزاد شوند، اما اسرائیل شروط اولیهای دارد و به همین دلیل شرایط بسیار سخت است.
پیش از این در برخی گزارشهای مطبوعاتی آمدهاست که مصر با کمک قطر هدایت مذاکراتی میان حماس و اشغالگران را با هدف تبادل اسرا و بازداشتیها و دستیابی به یک آتشبس انسانی در نوار غزه در دست دارد.
اسامه حمدان، از رهبران جنبش حماس پیشتر گفته بود، هنوز ساختار نهایی توافقنامه تبادل اسرا با طرف صهیونیستی حاصل نشدهاست.
حمدان در اظهاراتی که آن را کانال جنبش حماس در تلگرام منتشر کرد، گفت: «تا زمانی که با فریبکاری رژیم اشغالگر صهیونیستی سروکار داریم، نمیتوانیم تایید کنیم که به توافقی نزدیک شدیم مگر اینکه به واقعیت تبدیل شود.»
این رهبر حماس افزود: آنچه برخی رسانهها درباره جزئیات قرارداد تبادل اسرا منتشر میکنند، تنها ایدههایی است که اینجا و آنجا مطرح میشوند.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه ظهر هر روز آمار شهدای حملات و بمباران های ارتش رژیم صهیونیستی را منتشر می کند.
سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین ظهر روز یکشنبه همزمان با سی و هفتمین روز عملیات طوفان الاقصی اعلام کرد که تعداد کودکان شهید در نوار غزه به چهار هزار و ۶۰۹ نفر رسیده است.
این در حالی است که این سخنگو ۴۸ ساعت قبل یعنی ظهر روز جمعه در جدیدترین آمار خود اعلام کرد که شمار کودکان شهید شده در بمباران های ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه به ۴ هزار و ۵۰۶ کودک افزایش یافته است.
مقایسه این دو آمار نشان می دهد که جنایتکاران جنگی و رژیم کودک کش صهیونیستی در طول ۴۸ ساعت یعنی از ظهر روز جمعه تا ظهر روز یکشنبه ۱۰۳ کودک فلسطینی را به شهادت رسانده اند.
این کودکان به همراه شمار دیگری از غیرنظامیان فلسطینی در جریان بمباران شدید بیمارستان های غزه و حمله هواپیماهای رژیم اسرائیل به گروهی از آوارگان فلسطینی به شهادت رسیدند.
درگیری شدید میان رزمندگان فلسطینی و ارتش اسرائیل در غزه
بمب افکن های رژیم صهیونیستی بامداد امروز منزل خانواده «حموده» در نزدیکی فلکه اول در «بیت لاهیا» در شمال غزه را بمباران کردند.
خبرگزاری فلسطینی شهاب هم از شنیده شدن صدای انفجارهای شدید در مناطق شمال غزه بر اثر بمباران سنگین رژیم صهیونیستی خبر دادند.
بمب افکن های رژیم صهیونیستی همچنین اردوگاه «النصیرات» در مرکز غزه را هم هدف قرار دادند.
همچنین در جریان حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مسجد «الهجان» در «السدره» در شهر غزه، شماری از نمازگزاران و افراد حاضر در آن شهید یا زخمی شدند.
بمب افکن های رژیم صهیوستی در محله «الصبره» در شرق شهر غزه هم یک مسجد را هدف قرار داده و آنرا ویران کردند.
در عین حال بمب افکن های رژیم صهیونیستی به شکل گسترده از بمب های فسفری ممنوعه در اطراف بیمارستان القدس در شهر غزه علیه فلسطینیان استفاده کردند.
همچنین محله «الرمال» در مرکز غزه هم هدف قرار گرفت.
بمب افکن های رژیم صهیونیستی منزلی در محله «التفاح» در شرق شهر غزه را هم هدف قرار دادند که بر اثر آن چهار نفر شهید و شماری دیگر زخمی شدند.
بمب افکن های رژیم صهیونیستی همچنین دوباره اطراف بیمارستان اندونزی در شمال غزه را بمباران کردند.
توپخانه رژیم صهیونیستی هم اطراف منطقه «زمو» در شمال شهر غزه را گلوله باران کرد و گورستان و یک کارخانه در «بنی سهیلا» در شرق خانیونس در جنوب غزه نیز هدف حملات رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
همزمان منابع خبری از درگیری شدید میان رزمندگان مقاومت فلسطین و نظامیان رژیم صهیونیستی در اطراف بیمارستان الشفاء در شهر غزه خبر دادند.
منابع فلسطینی در عین حال گزارش دادند که درگیری های شدیدی میان رزمندگان مقاومت و نظامیان رژیم صهیونیستی که به دنبال پیشروی از چند محور در مناطق شمال غربی شهر غزه هستند، در جریان است.
دو نظامی دیگر صهیونیست ها در شمال نوار غزه کشته شدند
ارتش رژیم صهیونیستی بامداد امروز (دوشنبه) هلاکت دو نظامی دیگر خود در درگیریهای شمال نوار غزه را تأیید کرد.
در بیانیه ارتش رژیم صهیونیستی آمده است که سرگرد "یساخر نتان" و گروهبان یکم "ایتای شوهام" از نظامیان کماندوی اسرائیلی بودند که در درگیریهای شمال نوار غزه کشته شدند.
در این بیانیه آمده است که در درگیریهای روز یکشنبه نیز یک نظامی اسراییلی به شدت مجروح شده است.
با کشته شدن این دو نظامی، شمار تلفات ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز حمله زمینی به غزه بنابر اعتراف رسمی صهیونیستها به ۴۵ نفر افزایش یافت.
جهاد اسلامی: بهتر است اتحادیه عرب منحل شود
«علی ابوشاهین» عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: از آنجایی که اتحادیه عرب ناتوان از اتخاذ یک موضع حقیقی است که کمترین خواسته ملت فلسطینی را برآورده کند، ملتی که در معرض تجاوز خطرناک اسرائیل در غزه قرار دارد، از این رو بهتر است این اتحادیه منحل شود.
ابوشاهین به شبکه فلسطین الیوم گفت: آنچه که در غزه جریان دارد، استاندارد دوگانه آمریکا، کشورهای غربی و سیاست یک بام و دو هوای آنها را تأیید میکند.
وی افزود: این حوادث همچنین چهره وحشی غرب برای کمک به رژیم صهیونیستی را نشان داد که برای سلطه بر منطقه و کنترل آن، انواع حمایتها را از تل آویو انجام دادهاند.
این مقام جنبش جهاد اسلامی فلسطین تصریح کرد: واشنگتن توهم این را دارد که میتواند اراده ملت فلسطین را از طریق کمک به اسرائیل برای ارتکاب جنایتها و نسل کشی و کشتار دسته جمعی درهم بشکند.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز پیشتر به بیانیه پایانی نشست اضطراری کنفرانس عربی-اسلامی که روز شنبه در ریاض برای بررسی اوضاع سرزمین های فلسطینی برگزار شد، واکنش نشان داد.
این جنبش در بیانیهای اعلام کرد: عبارت های (محکومیت)، (درخواست) و (فراخوان) موجود در بیانیه پایانی، اینگونه تداعی می کند که این بیانیه توسط هیأتی صادر شده که به قتلعام مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری و نشست ۵۷ کشور ارتباطی ندارد و از بیانیه اش به نظر می رسد که هیچ اختیاری ندارد و توانش فقط در حد درخواست و مطالبه است.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین خاطرنشان کرد: بیانیه پایانی کنفرانس عربی - اسلامی بیانگر این است که کشورهای عربی و اسلامی به طور جمعی از وظایف خود صرف نظر کرده و از وظیفه خویش در حفظ امنیت ملی عربی و اسلامی فاصله گرفته و فلسطین و مردم آن را به رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن واگذار کرده اند.
این جنبش از بیانیه پایانی و تاکید آن بر پایبندی به طرح سازش عربی مصوب سال ۲۰۰۲ و یادآوری اینکه پیش شرط سازش با تل آویو که برقراری روابط عادی با آن منوط به پایان اشغال تمام سرزمینهای فلسطینی و عربی است، به ویژه با توجه به عجله برخی کشورهای عربی برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، به شدت ابراز تعجب کرد.
این جنبش فلسطینی تصریح کرد: شاید اگر کشورهای عربی و اسلامی به جای عادی سازی روابط با این رژیم مانند برخی از کشورهای آمریکای لاتین، با آن قطع رابطه می کردند، این بیانیه اعتبار می یافت.
جهاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: تصمیمات مندرج در بیانیه پایانی نشست این پیام را به ملت عربی و اسلامی ارسال میکند که این نظام ها در حفاظت از مردم و دفاع از مقدسات ملت ناتوان شدهاند و مردم شان مانند لقمه ی چربی در اختیار رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا قرار دارند.»