بین الملل تابناک: ششصد و بیست و یک روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه نسبت به فساد مالی در میان مقامات اوکراینی و اختلاس در زمینه کمکهای مالی غرب به «کییف» خبر داد.
خبرگزاری تاس با انتشار این خبر افزود: به گفته زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه، فساد مالی در بخش های مختلف اقتصاد در اوکراین امری عادی بوده و بین ۲۰ تا ۳۶ درصد از تمامی کمک های مالی که از سوی غرب به کی یف داده شده توسط مقامات اوکراینی مورد سوءاستفاده و اختلاس قرار گرفته.
زاخارووا دراین باره گفت: بنا بر اطلاعات ما، بین ۲۰ تا ۳۶ درصد از کل کمک های مالی غرب توسط مقامات اوکراینی اختلاس شده است، من در (اینجا) مورد مقامات ارشد سابق وزارت دفاع اوکراین صحبت می کنم.
تاس بدون پرداختن به جزئیات بیشتر این خبر افزود:الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع سابق اوکراین در ماه سپتامبر در بحبوحه رسواییهای فساد متعدد مالی برکنار و «رستم عمروف» جانشین وی شد.-
دبیر شورای امنیت روسیه با اشاره به افزایش تهدیدات زیستی آمریکا، از تقویت سیستمهای پدافند هوایی روسیه در مناطق ناحیه فدرال مرکزی خبر داد و گفت: با هدف پیشگیری از خطرات گلولهها با اورانیوم ضعیف شده، انبار آنها در اوکراین را هدف قرار میدهیم.
به گزارش منابع خبری روس، نیکولای پاتروشف در جلسهای با اشاره به تداوم اجرای برنامههای نظامی-زیستی آمریکا برای ایجاد عوامل بیماریزای مصنوعی مقاوم در برابر آنتی بیوتیکها و واکسنها، اعلام کرد که چنین اقداماتی زمینه را برای احتمال ظهور پاندمیها و اپیدمیهای جدید فراهم میکند.
وی خطر اصلی در خصوص امنیت زیستی مناطق ناحیه فدرال روسیه را مرتبط با فعالیتهای آمریکا در اوکراین دانست. به گفته وی، ایالات متحده شبکهای از آزمایشگاهها را در اطراف فدراسیون روسیه مستقر کرده است که در آنها آزمایشاتی را با مختصات زیستی مردم اسلاو انجام میدهد.
با اشاره به تقویت سیستمهای پدافند هوایی روسیه، پاتروشف گفت که مقامات به دنبال اقدامات تکمیلی برای دفاع از امنیت مردم و زیرساختهای منطقه ناحیه فدرال هستند. به گفته وی، شرایط سختی در این ناحیه حاکم است و اقدامات تروریستی، خرابکارانه و تیراندازی از سوی اوکراین افزایش داشته است.
پاتروشف از بیش از هشت هزار تیراندازی به مناطق بلگوگراد، بریانسک و کورسک در سال ۲۰۲۳ خبر داد که خسارتی معادل هفت میلیارد روبل بر جای گذاشته است. همچنین در این مدت ۱۲۸ عملیات تروریستی، عمدتا توسط پهپادها در منطقه ناحیه فدرال اتفاق افتاده است.
این مقام روس نسبت به افزایش احتمال خرابکاری از سوی کییف با استفاده از سلاح های زیستی خبر داد. به گفته وی، روسیه انبار گلولههای اورانیوم ضعیف شده در اوکراین را طی یک عملیات ویژه برای جلوگیری از استفاده از آنها علیه خود منهدم می کند.
پاتروشف گفت انهدام این گلولههای اورانیوم در اوکراین قبلاً منجر به انتشار ذرات آن در اروپا شده است، اما مقامات آنجا حتی نسبت به مردم کشورهای خود نیز بیتفاوت هستند.
ناحیه فدرال مرکزی یکی از هشت ایالت فدرال روسیه است که بخشهایی از غرب این کشور از جمله مراکز مهم اقتصادی را در بر گرفتهاست.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین امروز (پنجشنبه) با انتشار پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» از میزبانی «دیوید کامرون» وزیر خارجه جدید انگلیس خبر داد.
او در این پیام نوشت: میزبان دیوید کامرون در اولین سفر او به اوکراین به عنوان وزیر خارجه بریتانیا بودم. ما دیدار خوبی با محوریت تسلیحات برای خط مقدم، تقویت دفاع هوایی و حفاظت از مردم و زیرساختهای حیاتی خود داشتیم. از بریتانیا برای حمایتش سپاسگزارم!
در ویدئویی که دفتر زلنسکی منتشر کرد، کامرون میگوید با این سفر «میخواهد بر حمایت لندن از اوکراین تاکید کند». زلنسکی هم میگوید از این سفر سپاسگزار است که در بحبوحه درگیری در خاورمیانه که به گفته او توجه جهانی را از جنگ اوکراین با روسیه که اکنون در بیست و یکمین ماه خود قرار دارد و چشمانداز پایان زودهنگامی هم ندارد، انجام شده است.
کامرون میگوید: «آنچه با حضورم در اینجا میخواهم بیان کنم این است که به حمایت معنوی، دیپلماتیک...اما مهمتر از همه حمایت نظامی که به آن نیاز دارید نه فقط امسال و سال بعد، بلکه تا هر زمان طول بکشد، ادامه خواهیم داد». وی در اشاره به نگرانی زلنسکی که گفت «جهان چندان روی وضعیت میدان نبرد در اوکراین متمرکز نیست و این تقسیم تمرکز واقعاً کمکی نمیکند»، گفت بریتانیا با متحدانش همکاری خواهد کرد تا اطمینان یابد توجه اینجا در اوکراین است.
کامرون ۵۷ ساله پس از کنارهگیری در سال ۲۰۱۶ از سمت نخستوزیری انگلیس بعد از آن که نتوانست بریتانیا را در اتحادیه اروپا نگه دارد، به خط مقدم سیاسی بازگشته است.
انگلیس در کنار آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا از آغاز درگیریها در اوکراین، تلاش کرده با حمایت همهجانبه از کییف شکستی سنگین بر روسیه تحمیل کند. اخیراً «ریشی سوناک» نخستوزیر انگلیس بر ادامه ارسال تسلیحات به اوکراین تاکید کرد.
وی در پیامی در ایکس نوشت: «ما نخستین کشوری بودیم که به کییف تانک ارسال کردیم و بیش از ۱۰ کشور دیگر از ما پیروی کردند. ما نخستین کشوری بودیم که با آموزش خلبانان اوکراینی موافقت کردیم و الان بیش از ۱۰ کشور اقدام مشابه انجام دادند. من به متحدانمان این را میگویم، به اوکراین ابزارها را بدهید، آنها کار را تمام میکنند».
این ادعا در حالی است که به اذعان کارشناسان و حتی مقامهای غربی و خود اوکراینیها، کییف نتوانسته در ضدحملات علیه ارتش روسیه بهرغم در اختیار داشتن تسلیحات و تجهیزات پیشرفته غربی موفق عمل کند و تلفات و خسارات سنگینی را متحمل شده است.
لحظه ساقط شدن سوخو ۲۵ روسیه توسط ارتش اوکراین+فیلم
ارتش اوکراین موفق شد، یک فروند جنگنده سوخو ۲۵ روسیه را در منطقه آودیوکا را ساقط کند.
ناراحتی زلنسکی از سرعت پایین آموزش خلبانان اوکراینی
چهارشنبه، رئیس جمهور اوکراین در دیدار با نمایندگان برخی از کشورهای آفریقایی، گفت: آموزش خلبانان اوکراینی برای کنترل و هدایت جنگندههای اف-۱۶ آغاز شده، ولی سرعت این آموزشها بسیار پایین است.
وی تاکید کرد: ما خواستار این هستیم که کشورهای غربی، حجم و سرعت آموزش خلبانان اوکراینی برای کنترل و هدایت جنگندههای اف-۱۶ آمریکایی را افزایش دهند.
زلنسکی با تایید این موضوع که در حال حاضر آموزش خلبانان اوکراینی در حال انجام است، افزود: ماموریتهای آموزشی در جنگندههای اف-۱۶ آغاز شده است اما مقیاس آن زیاد نیست و باید افزایش یابد.
رئیس جمهور اوکراین همچنین با اشاره به اینکه این کشور خلبانان زیادی ندارد، تاکید کرد: ما نمیتوانیم همه خلبانان خود را برای یادگیری کنترل و هدایت جنگندههای اف-۱۶ به خارج از کشور اعزام کنیم.
سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه پیشتر اعلام کرده بود که پدافند هوایی روسیه بر اساس تجربه خود میتواند تمام جنگندههای اف-۱۶ اهدایی به کییف را در بیست روز سرنگون کند.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا نیز پیشتر گفته بود که اوکراین تا قبل از بهار سال ۲۰۲۴ استفاده از جنگندههای جنگنده اف-۱۶ آمریکایی را آغاز نخواهد کرد.
حمایت آمریکاییها از کمک کشورشان به اوکراین کاهش یافت
در همین حال میزان مخالفت به کمک های آمریکا به اوکراین در این نظرسنجی نسبت به نظرسنجی دوره قبل افزایش یافته، به گونه ای که ۴۳ درصد از رای دهندگان آمریکایی در نظرسنجی اخیر مخالف کمک های آمریکا به اوکراین بوده، درحالی که این میزان نسبت به ژانویه قبل ۳۴ درصد را نشان می دهد.
بنا بر این گزارش، بیشتر کاهش حمایت از کمک های آمریکا به جنگ اوکراین در میان جمهوری خواهان است که دراین نظرسنجی تنها ۳۵درصد از جمهوری خواهان خواستار ادامه کمک ها به اوکراین بوده که این میزان حمایت در این حزب در ژانویه گذشته ۵۱درصد بود.
اما در مقابل دموکرات ها با درصد بالایی، ۷۶ درصد در نظرسنجی کنونی ـ که در نظرسنجی ژانویه گذشته ۷۹ درصد بود ـ همچنان از کمک های کاخ سفید از کییف حمایت می کنند.