بین الملل تابناک: ششصد و بیست و پنج روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، روز دوشنبه یک بسته کمکی ۱۰۰ میلیون دلاری جدید به اوکراین اختصاص داد که شامل مهمات دفاع هوایی و سلاحهای ضد تانک است.
به گزارش"اسپوتنیک", آستین پس از دیدار با مقامات اوکراینی گفت: "امروز یک بسته نظامی ۱۰۰ میلیون دلاری دیگر را برای اوکراین اعلام میکنم. این بسته شامل مهمات توپخانهای ، موشکهای پدافند هوایی و تعدادی سلاح ضد تانک در اختیار اوکراین قرار میدهد. بنابراین حمایت ما از کی یف ادامه دارد. "
بسته نظامی جدید آمریکا برای اوکراین شامل سامانههای توپخانه و مهمات توپخانه هیمارس, موشکهای موسوم به تو (TOW) و موشکهای ضد تانک قابل حمل جاولین است.
مدیر سرویس اطلاعات خارجی (SVR) روسیه گفت: ایالات متحده خواستار بسیج حداکثری و فراخواندن زنان، افراد نابالغ و مسن از اوکراین شده است.
به گزارش خبرگزاری تاس، سرگئی ناریشکین اظهار کرد: غرب از ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین میخواهد که تلفات را نادیده بگیرد و امکانناپذیری پیروزی روسیه در جنگ اوکراین را به جامعه جهانی ثابت کند.
وی ادامه داد: اطلاعات موثقی که سرویس اطلاعات خارجی روسیه بهدستآورده است، نشان میدهد که ایالات متحده رهبری اوکراین به سمت اقداماتی برای بسیج حداکثری [نیروها] سوق میدهد تا خسارات هنگفتی که نیروهای مسلح کییف در جریان ضدحمله نافرجام خود متحمل شدهاند را جبران کند.
مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه گفت: حامیان آمریکایی و انگلیسی اوکراین به رهبری نظامی و سیاسی اوکراین توصیه میکنند که سن فراخوانها برای بسیج نیرو را به ۱۷ سال کاهش و به ۷۰ سال افزایش دهند و همچنین زنان را بسیج کنند.
بر اساس این گزارش، کمبود نیرو موجب شده است که کییف زنان را بسیج کند. بیش از ۴۰ هزار زن در ارتش اوکراین خدمت میکنند.
از سوی دیگر خبرگزاری اسپوتنیک به تازگی با اشاره به «وابستگی فزاینده اوکراین به مزدوران خارجی»، نوشت: پس از شکست «حمله تابستانی» ارتش اوکراین که تخمین زده میشود تلفات نیروهای کییف بیش از ۹۰ هزار نفر باشد، خطوط اوکراین همچنان پا برجاست و یکی از عوامل اصلی آن، حضور هزاران مزدور خارجی در ارتش اوکراین است.
زلنسکی پس از ماهها انتظار، روز شنبه ۲۰ خردادماه ۱۴۰۲ تائید کرد که ضدحمله نیروهای اوکراین علیه ارتش روسیه آغاز شده است. به گفته وزارت دفاع روسیه، اوکراین تاکنون نتوانسته است هیچ نتیجه قابل ملاحظهای کسب کند.
زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین پس از عزل فرمانده نیروهای پزشکی ارتش، خواستار «تغییرات عملیاتی» سریع در فعالیتهای ارتش کشورش شد.
رویترز نوشته «زلنسکی در جریان دیدار با روستم اومِروف، وزیر دفاع اوکراین، مواضع خود را درباره ارتش این کشور اعلام کرد»
شبکه خبری سیانان در گزارشی از جبهه های جنگ اوکراین نوشت: باوجودی که این کشور برای جنگ با روسیه به نیروهای بیشتری نیاز دارد، اما کمتر کسی از شهروندان آن حاضر به حضور جبههها است و لذا کمبود نیرو به یکی از معضلات بزرگ برای دولت این کشور تبدیل شده است.
تارنمای این رسانه تصویری آمریکایی درگزارش خود نوشت: ولودمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در سطح جهانی و در دیدار اخیرش از واشنگتن و سایر پایتخت کشورهای غربی (حامی کی یف) حامل یک پیام و درخواست واحد بود و آن هم ادامه تامین تجهیزات بیشتر و پیشرفتهتر تسلیحاتی و کمکهای مالی و نظامی است، اما او در داخل کشورش نیز با مشکل منابع نیرو و جمع آوری و جذب قوا مواجه است.
تارنمای این شبکه خبری می نویسد: درحالی که جنگ اوکراین به دومین سال خود نزدیک میشود، ارتش این کشور به قوای نظامی بیشتری نیازمند بوده و نبود این قوا به یک معضل بزرگ تبدیل شده است.
بنابراین گزارش، «والری زالوژنی» یکی از فرماندهان ارشد نظامی اوکراین به تازگی اذعان کرد که آموزش و جذب نیرو به یک چالش جدی برای دولت تبدیل شده است.
زالوژنی دراین باره گفت: طولانی شدن جنگ، محدودیت فرصتها برای جایگزینی سربازان در خط مقدم و موارد دیگر موجب کاهش چشمگیر انگیزه شهروندان این کشور برای خدمت در ارتش شده است.
سی ان ان مینویسد: این اظهارات موید یک واقعیت تلخ است و آن اینکه اوکراین شدیدا نیاز به افرادی دارد از هم اکنون لباس رزم را بر تن کنند.
پنهانکاری دولت اکراین در بیان آمار نیروها و میزان تلفاتشان
تارنمای این شبکه خبری آمریکایی در ادامه این گزارش نوشت: اینکه امروزه معضل بسیج نیرو در اوکراین تا چه حد جدی است، مساله ای است که از سوی مقامات این کشور نیز کتمان میشود، چون دولت حاضر نیست بطور مشخص شمار نیروهای خود را اعلام کرده و حتی آمار تلفات و مجروحان خود در این جنگ را نیز اعلام عمومی کند، جنگی که از فوریه ۲۰۲۲ آغاز شده و طبق برآوردها تلفات دوطرف این جنگ به بیش از صده ها هزار نفر نیز رسیده است.
این گزارش افزود: دولت اوکراین تاکنون نیاز به قوای نظامی در جبهه ها را از طریق نیروهای داوطلب تامین کرده و در عین حال از سیستم فراخوان به خدمت نیز بهره جسته است سیستمی که شامل مردان بین سنین ۱۸ تا ۶۰ میشود.
با این وجود شهروندان این کشور تمایل چندانی برای حضور در جبههها ندارند و با وجود اینکه دولت پس از اعلام حکومت نظامی بعد از آغاز جنگ محدودیتهای شدیدی را برای سفر این دسته از شهروندان جامعه که واجد شرایط حضور در جنگ هستند وضع کرده و بهطورکلی از خروج آنها از کشور نیز ممانعت به عمل می آورد، با این وجود طیف وسیعی از این افراد همچنان می کوشند با استفاده از معافیتهای مختلف از حضور در ارتش دوری گزینند.
بسیج قوا برای اوکراین حیاتی است
یکی از شهروندان اوکراینی در باره کاهش شدید تمایل شهروندان این کشور برای حضور در جبههها، حتی به همراه موارد مختلف تشویقی، چنین گفت: شهروندان اوکراین هنگام فراخوان به انجام خدمت سربازی برای حضور در خط مقدم جبهه دیگر تمایلی به پیوستن به ارتش ندارند، ولو اینکه متوجه شوند در ازای این حضور می توانند ۵۵۰ تا ۸۳۰ دلار و حتی تا دوهزار و ۷۵۰ دلار (آمریکا) نیز حقوق ماهیانه دریافت کنند.
این گزارش در ادامه می نویسد: بسیج و جذب نیروها برای اوکراین حیاتی است به خصوص آنکه وقایع اخیر در اسرائیل و غزه (جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه) موجب شد توجهات جهانی از این جنگ طولانی مدت در اروپا (اوکراین) به سوی تحولات خاورمیانه جلب شود.
این گزارش ضمن اشاره به کمبود نیرو در جبهه های جنگ اوکراین که امروزه بسیار حیاتی هم شده است، به موضوع پایین بودن سطح تواناییها نظامی و نیاز شهروندان آن به کسب مهارتهای مختلف در پستهای نظامی که ملزم به دوره های آموزشی است نیز پرداخته است.
سفر ناگهانی وزیر دفاع آمریکا به اوکراین برای رساندن یک پیام مهم
در حالی که درگیریها در غزه و حمایت غرب از رژیم صهیونیستی، رئیسجمهور اوکراین را نگران کاهش توجهات به جنگ در این کشور کرده، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا با انتشار عکسی در شبکه اجتماعی «ایکس» از سفر به اوکراین خبر داد.
او در این پیام نوشت: همین حالا برای دیدار با رهبران اوکراینی وارد کییف شدم. امروز اینجا هستم تا پیامی مهم را برسانم؛ ایالات متحده به ایستادگی در کنار اوکراین در مبارزه برای آزادی در برابر تجاوز روسیه، هم اکنون و هم در آینده ادامه خواهد داد.
پیشتر، «دیوید کامرون» وزیر خارجه جدید انگلیس که کشورش در کنار آمریکا از حامیان اصلی کییف در جنگ با روسیه بوده، در اولین سفر خارجی خود در این سمت، در اوکراین با «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور این کشور دیدار کرد.
در ویدئویی که دفتر زلنسکی از دیدار روز پنجشنبه او با کامرون منتشر کرد، کامرون میگوید با این سفر «میخواهد بر حمایت لندن از اوکراین تاکید کند.» زلنسکی هم میگوید از این سفر سپاسگزار است که در بحبوحه درگیری در خاورمیانه انجام شده که به گفته او توجه جهانی را از جنگ اوکراین با روسیه که اکنون در بیست و یکمین ماه خود قرار دارد و چشمانداز پایان زودهنگامی هم ندارد، منحرف کرده است.
انگلیس در کنار آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا از آغاز درگیریها در اوکراین، تلاش کرده با حمایت همهجانبه از کییف شکستی سنگین بر روسیه تحمیل و آن را منزوی کند.
این در حالی است که به اذعان کارشناسان و مقامهای غربی و حتی خود اوکراینیها، کییف نتوانسته در ضدحملات علیه ارتش روسیه بهرغم در اختیار داشتن تسلیحات و تجهیزات پیشرفته غربی موفق عمل کند و تلفات و خسارات سنگینی را متحمل شده است.
کییف باید برای از دست دادن حمایت آمریکا آماده شود
والری چالی سفیر سابق اوکراین در واشنگتن گفت: کییف باید برای یک بحران سیاسی احتمالی در ایالات متحده آماده شود که میتواند کمکهای نظامی این کشور به اوکراین را تضعیف کرده و به از دست دادن حمایت آمریکا بینجامد.
به گزارش راشا تودی، چالی که بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ به عنوان سفیر اوکراین در واشنگتن حضور داشت، در رابطه با سفر اخیر یک هیات اوکراینی به واشنگتن که با هدف لابی کردن با کنگره آمریکا برای تداوم حمایت مالی این کشور از کییف انجام شد، اظهار کرد: در حالی که دولت اوکراین هنوز به تداوم کمکهای آمریکا به این کشور خوشبین است، آنچه اکنون در ایالات متحده در جریان است، حکایت از شیب نزولی کمکهای واشنگتن به کییف دارد.
سفیر سابق اوکراین در آمریکا با بیان اینکه از هماکنون مشخص است، کمکهای واشنگتن به اوکراین کاهش خواهد یافت، یادآور شد: شکی نیست که جمهوریخواهان مجلس آمریکا به رهبری مایک جانسون رئیس جدید کنگره، موانعی در راه ارائه کمکهای جدید دولت آمریکا به کییف ایجاد خواهند کرد.
چالی در عین حال با یادآوری اینکه صندوق بینالمللی پول (IMF) حداقل تا جولای ۲۰۲۴ یک برنامه مالی از پیش تعیین شده برای کییف دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به این برنامه مالی از پیش تعیین شده، انتظار میرود که سطح حمایتها از اوکراین تا تابستان کاهش شدیدی را تجربه نکند اما از هماکنون باید به پائیز سال آینده فکر کنیم، زمانی که ایالات متحده به احتمال زیاد وارد یک بحران سیاسی خواهد شد که اثر منفی زیادی بر حجم کمکهای این کشور به اوکراین خواهد گذاشت.