ناامیدی آمریکا از برقراری آتشبس در اوکراین پیش از انتخابات 2024
۱۴۰۲/۰۹/۰۹ - ۲۰:۰۰
واشنگتن این موضوع را پذیرفته است که «ولادیمیر پوتین» رویس جمهور روسیه با برقراری آتشبس در اوکراین پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در نوامبر سال ۲۰۲۴ برگزار میشود، موافقت نخواهد کرد.
به گزارش «رویترز» و به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا که نخواسته نامش فاش شود، در جریان یک نشست توجیهی میان وزرای کشورهای عضو ناتو در بروکسل، یک مقام آمریکایی عنوان کرده است که این کشور حمایت خود از اوکراین را ادامه خواهد داد، زیرا بر سر این موضوع که توافق صلحی در سال آینده میان اوکراین و روسیه وجود ندارد، در وزارت خارجه این کشور اتفاق نظر وجود دارد.
به گفته این مقام آمریکایی، انتظاری مبنی بر اینکه پوتین قبل از انتخابات آمریکا بخواهد با اوکراین توافق کند و یا وارد صلح معنا داری با این کشور جنگزده شود، بعید است.
این مقام ناشناس در پاسخ به این سوال که آیا نظر شخصی خود را در اینباره مطرح میکند یا مواضع دولت ایالات متحده را بیان میکند، عنوان کرده است: این یک فرضیه مشترک در دولت آمریکاست.
اظهارات موجود در شرایطی مطرح شده است که همه متحدان، حمایت قاطع خود را از اوکراین ابراز کردهاند. با این حال در حال حاضر تنها یک نگرانی در این مورد وجود دارد و آن این است که اگر «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا بار دیگر به کاخ سفید بازگردد، حمایت غرب از اوکراین را در جنگ با روسیه تضعیف کرده و کاهش دهد.
البته که این مقام ناشناس آمریکایی فعال در وزارت امور خارجه به نام ترامپ اشارهای نکرده است و هیچ استدلالی مبنی بر اینکه نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چگونه میتواند بر روند حمایت این کشور از اوکراین تاثیر بگذارد، ارائه نکرده است.
پیش از این، منابعی ناشناس از تلاشهای آلمان و آمریکا جهت مجبور کردن اوکراین به مذاکره با روسیه صحبت کرده بودند و ادعا شده بود که دو کشوربرای رسیدن به هدف مورد نظر خود در این راه قصد دارند تا از طرح محدودیدت عرضه تسلیحات به اوکراین به عنوان یک ابزار استفاده کنند.
با این حال، هم آلمان و هم ایالات متحده «ادعای مطرح شده» را برای مجبور کردن اوکراین جهت آغاز مذاکرات با روسیه به منظور پایان دادن به یک جنگ تمام عیار رد کردند.
رایزنی تلفنی رهبران انگلیس و اوکراین
۱۴۰۲/۰۹/۰۹ - ۱۹:۵۴
«ریشی سوناک» نخست وزیر انگلیس در تداوم مواضع جنگطلبانه این کشور به «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین اطمینان داد که این کشور با وجود تحولات فلسطین و تمرکز جامعه جهانی به جنگ علیه غزه، در تداوم حمایتهای نظامی از جبهه کییف ثابت قدم است.
دفتر نخست وزیر انگلیس روز پنجشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد که رهبران دو کشور صبح امروز بهصورت تلفنی گفتوگو کردند. ریشی سوناک در این تماس به نخستین سفر دیوید کامرون وزیر امور خارجه جدید انگلیس به اوکراین اشاره و تاکید کرد که دولت لندن در حمایت از جبهه کییف ثابتقدم است.
وی همچنین به رئیس جمهور اوکراین اطمینان داد که دولت بریتانیا به تلاشها برای ارائه حمایتهای دفاعی بیشتر از جبهه کییف، از طریق همکاری با متحدان کلیدی خود از جمله ایالات متحده آمریکا ادامه میدهد. نخست وزیر انگلیس ادعا کرد که این حمایت در طول زمستان و در سایه آنچه حملات هوایی دوربرد روسیه نامید، ادامه خواهد داشت.
نابودی اولین تانک لئوپارد ۱A۵ در جنگ اوکراین
۱۴۰۲/۰۹/۰۹ - ۱۹:۴۹
وزارت دفاع روسیه در بیانیهای اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور اولین تانک لئوپارد ۱A۵ ارتش اوکراین را در منطقه کوپیانسک منهدم کردند.
به گزارش خبرگزاری تاس، ولادیمیر لوگووی معاون فرمانده منطقه نظامی غرب ارتش روسیه در خصوص انهدام این تانک، گفت: این فرماندهی از اقدامات خدمه سامانه ضد تانک ارتش روسیه در انهدام یک دستگاه تانک لئوپارد ۱A۵ اوکراین تمجید میکند.
لوگووی با اشاره به اینکه تانک لئوپارد ۱A۵ اوکراینی قصد داشت از خطوط دفاعی نیروهای روسی عبور کند اما در آتش سوخت، تاکید کرد: به سربازی که موفق شد این تانک را هدف قرار دهد، نشان شجاعت، جوایز دولتی و ۷۰۰ هزار روبل (۷ هزار و ۸۹۰ دلار آمریکا) اهدا شد.
دولت آلمان در اوایل نوامبر از ارسال ۲۵ دستگاه تانک لئوپارد ۱A۵ به همراه تعداد نامشخصی پهپاد و رادارهای شناسایی به اوکراین خبر داده بود.
کشته شدن بیش از ۶۶۵ نظامی اوکراینی در یک روز
۱۴۰۲/۰۹/۰۹ - ۱۹:۴۷
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد در شبانهروز گذشته نیروهای مسلح روسیه ۲ ضدحمله نیروهای اوکراینی را در محور دونتسک دفع کردند و در این درگیریها بیش از ۲۷۰ نظامی اوکراینی کشته شدند.
بنابر اعلام وزارت دفاع روسیه، ارتش اوکراین همچنین ۱۰۰ نظامی را در محور دونتسک جنوبی، بیش از ۲۵۰ نظامی در محور «کراسنی لیمان» و بیش از ۴۵ نظامی در محور کوبیانسک کشته شدند.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، با بیان اینکه کییف و حامیان غربیاش مواضعی در پیش گرفتهاند که برای مسکو کاملاً غیرقابل قبول است، تاکید کرد: هیچ شانسی برای برقراری آتشبس در اوکراین حتی در سال ۲۰۲۴ هم وجود ندارد.
ریابکوف در مصاحبه با روزنامه ایزوستیا ـ که چهارشنبه منتشر شد ـ خاطرنشان کرد: به رغم طرح گمانهزنیهایی که در مطبوعات غربی مطرح میشود، مبنی بر اینکه ایالات متحده ممکن است ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را به سمت پایان جنگ و بر سر میز مذاکره سوق دهد؛ اما به عقیده من هیچ شانسی برای برقراری آتشبس در جنگ میان روسیه و اوکراین حتی در سال ۲۰۲۴ هم وجود ندارد.
وی با بیان اینکه آمریکا و دیگر کشورهای غربی، فرمول صلح زلنسکی را تنها مبنای ممکن برای پایان جنگ از طریق میز مذاکره معرفی میکنند، افزود: دستیابی به توافق برای پایان جنگ میان روسیه و اوکراین بر اساس فرمول صلح زلنسکی غیرممکن است.
معاون وزیر خارجه روسیه در پاسخ به این پرسش که آیا وی انتظار برقراری آتشبس در سال آینده را دارد یا خیر، پاسخ منفی داد و افزود: انتظار دارم اهداف عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، بدون قید و شرط محقق شود.
ریابکوف در ادامه با تاکید بر اینکه گسترش ناتو در اروپا، عامل اصلی آغاز جنگ در اوکراین بوده است، گفت: به دلیل اختلافات اساسی و بنیادی بین روسیه و ناتو، بعید است، روابط مسکو با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی به این زودیها بهبود یابد.
به نوشته راشا تودی، فرمول صلح زلنسکی که سال گذشته از سوی رئیس جمهور اوکراین مطرح شد، مستلزم آن است که کییف کنترل مرزهای قبل از سال ۲۰۱۴ خود را مجدداً در دست گرفته و همچنین غرامت جنگی از مسکو دریافت کند.
دستور زلنسکی برای تقویت خطوط دفاعی اوکراین از ترس حمله نظامیان روسیه
آژانس خبری بلومبرگ بامداد امروز، پنجشنبه، گزارش داد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین خواستار تسریع در ساخت سازههای دفاعی به دلیل وضعیت وخیم در جبهه نبرد و ترس از حمله احتمالی جدید نیروهای روسی شد.
بنا بر این اطلاعات، زلنسکی پس از دیدار روز گذشته خود با مقامات کلیدی نظامی و امنیتی، خواستار ایجاد سریعتر خطوط دفاعی کلیدی با توجه به توقف عملیات ضد حمله و مقابله موثر با حملات احتمالی روسیه شد. او از مردم محلی نیز خواست تا در دفاع از کشور مشارکت کرده و برای این تلاش متعهد به پرداخت پول به آنها شد.
بلومبرگ معتقد است که چنین درخواستی از سوی زلنسکی ممکن است به ترس از گسترش درگیریها به مناطق خارج از شرق و جنوب اوکراین مرتبط باشد.
لاوروف برای نخستین بار پس از درگیری نظامی در اوکراین به اروپا سفر کرد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، بامداد امروز برای شرکت در نشست شورای وزیران خارجه سازمان امنیت و همکاری اروپا ـ که روزهای سی ام نوامبر و یکم دسامبر در اسکوپیه برگزار میشود ـ وارد مقدونیه شمالی شد.
یونان و بلغارستان به عنوان اعضای اتحادیه اروپا در فوریه سال ۲۰۲۲ حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای روسی بسته بودند، ولی یونان شب گذشته آسمان خود را به روی هواپیمای لاوروف باز کرد، حال آن که بلغارستان به دلیل حضور ماریا زاخارووا، اجازه عبور هواپیمای وزارت خارجه از حریم هوایی این کشور را نداد.
قالب دو روزه این رویداد شامل جلسات عمومی و سایر رویدادهای درون شورایی و در حاشیه آن است و برنامه سفر لاوروف شامل مذاکرات چند جانبه و دوجانبه است.
در همین رابطه و در اعتراض به شرکت لاوروف در این نشست، اوکراین و به دنبال آن کشورهای لیتوانی، لتونی و استونی اعلام کردند که نشست اسکوپیه را تحریم خواهند کرد.
روز چهارشنبه، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، گفت که حضور وزیر خارجه روسیه در نشست شورای وزیران سازمان امنیت و همکاری اروپا در اسکوپیه به معنای خارج شدن مسکو از انزوای بین المللی نیست. در واکنش به این سخنان، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، ادعای منزوی بودن روسیه را یادگاری از عادات استعماری فرانسه نامید و یادآور شد که رویدادهای بین المللی اخیر نشان داده که مسکو با همه کشورهای جهان ارتباط دارد.
پوتین: برلین از کییف حمایت می کند، زیرا این کشور استقلال ندارد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه شب گذشته، چهارشنبه، در دیدار با شرکت کنندگان در کنگره "دانشمندان جوان" این کشور ابراز عقیده کرد که آلمان از خود حاکمیتی ندارد و به همین دلیل، این کشور با تامین مالی اوکراین و سایر مواضع "متحدانش در ناتو" موافقت کرده است.
پوتین یادآور شد که آلمان با بستن خط لوله گازی که از طریق آن گاز مورد نیاز خود توسط روسیه و از طریق لهستان را تامین می کرد، موافقت کرد و همزمان، به همراه سایر کشورهای غربی به تامین مالی اوکراین و ارسال انواع تسلیحات نظامی به کییف ادامه میدهد.
وی افزود: «آلمانیها همه اینها را می بلعند، چون حاکمیت و استقلال ندارند. برخی از رهبران سیاسی آلمان ظاهراً آموزش حرفهای کافی برای تصمیمات بر اساس منافع ملی کشور خود را ندارند. آنها مشهور هستند و تمام دنیا به آنها می خندند.»
به گفته پوتین، غرب به دست خود دسترسی آسان به منابع انرژی ارزان قیمت روسیه را مسدود کرده است. با این گونه اقدامات، کشورهایی که روابط خود را با مسکو قطع کرده اند، به اقتصاد خود آسیب میرسانند.
رئیس جمهور روسیه همچنین یادآور شد که شبه تاریخدانانی دهههاست مردم اوکراین را شستشوی مغزی میدهند و بسیار مهم است که بر اساس تحقیقات واقع بینانه و جدی، مردم تصور روشنی از اینکه چه کسانی هستند و از کجا آمدهاند، داشته باشند.
اذعان استولتنبرگ به ذخایر قابل توجه موشکهای ارتش روسیه
شب گذشته، چهارشنبه، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در یک کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل پس از نشست شورای اوکراین-ناتو در سطح وزرای خارجه، اعلام کرد که روسیه پیش از رسیدن زمستان انبارهای قابل توجهی از انواع موشکها را جمع آوری کرده است. به گفته وی، اوکراین و ناتو باید خود را برای نبردهای طولانی و دشوار "برای عقب راندن روس ها" آماده کنند.
روز گذشته نیز استولتنبرگ به "وضعیت دشوار" نیروهای مسلح اوکراینی در میدان نبرد با روسیه و تلفات و خسارات سنگین آنها، به رغم تداوم تامین تسلیحات و سایر حمایتهای ائتلاف، اعتراف کرد.
بی فایده بودن تحویل F-۱۶ برای تغییر وضعیت میدان نبرد در اوکراین
دبیرکل ناتو در این کنفرانس مطبوعاتی همچنین یادآور شد که تحویل جنگندههای اف-۱۶ به کییف تغییر اساسی در وضعیت میدان نبرد نخواهد داشت.
ینس استولتنبرگ پس از آن تاکید کرد: «ولی تامین F-۱۶ به ما اجازه میدهد به ارتش روسیه خساراتی وارد کنیم، اما این جنگنده یک «گلوله نقرهای» نیست که به خودی خود همه مشکلات را حل کند و اجازه دهد تا وضعیت در میدان نبرد را اساسی تغییر دهیم.»
وی در مورد زمان تحویل این هواپیماها به اوکراین پاسخی نداد و تأکید کرد که هواپیما وجود دارد؛ اما همه چیز به زمان آموزش خلبانان اوکراینی بستگی دارد.