بین الملل تابناک: ششصد و چهل و یکمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: ائتلاف سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به شکل فزایندهای وارد درگیری اوکراین میشود و در یک جنگ هیبریدی (ترکیبی) علیه کشور ما تحت شعار نجات اوکراین دخیل است.
ماریا زاخاروا روز چهارشنبه درباره چشم انداز تحویل جت های جنگنده اف-۱۶ به اوکراین، اظهار داشت: ورود این جت ها به درگیری از طرف ارتش اوکراین، فقط هدف قانونی و مشروعی برای نابودی آنها از سوی سربازان روسیه از هر منطقه ای که ممکن است به پرواز درآیند، خواهند بود.
وی تاکید کرد که (با ورود این جنگنده ها) فقط خطر درگیری نظامی مستقیم بین روسیه و ناتو افزایش خواهد یافت.
زاخاروا گفت: کشورهای عضو ناتو مدتهاست که درباره تحویل جت های جنگنده اف-۱۶ به اوکراین صحبت می کنند و «اعضای ناتو ائتلاف جداگانه ای از کشورهایی را تشکیل داده اند که این جنگنده را در اختیار رژیم اوکراین قرار خواهند داد و خلبانان اوکراینی را آموزش خواهند داد.»
وی افزود: با توجه به این که بخش قابل توجهی از زیرساخت های فرودگاه های اوکراین تخریب شده اند، بعید نیست که این جنگنده های آمریکایی در خارج از این کشور از جمله در لهستان، اسلواکی و رومانی مستقر شوند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اظهار داشت: بنابراین ائتلاف آتلانتیک شمالی به شکل فزاینده ای وارد درگیری اوکراین می شود و در حقیقت طبق آنچه که ما درک می کنیم، در یک جنگ هیبریدی (ترکیبی) علیه کشور ما تحت شعار نجات اوکراین دخیل است.
وزیر دفاع آلمان در واکنش به انتقاد دولت ولودیمیر زلنسکی از کمکهای نظامی برلین تاکید کرد، کشورش متحد اوکراین نیست.
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان گفت، کشورش به رغم پشتیبانیهای نظامی و مالی برلین از کییف، اوکراین را یکی از متحدان خود قلمداد نمیکند.
پیستوریوس در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «زد.د.اف» آلمان به اظهار نظر درباره ادعای کییف مبنی بر اینکه برلین کمک نظامی کافی به اوکراین عرضه نمیکند، پرداخت. پیستوریوس ابتدا گفت، آلمان هم اکنون بعد از ایالات متحده آمریکا بیشترین کمکهای نظامی را به اوکراین ارسال کرده است.
وزیر دفاع آلمان در ادامه این مصاحبه با این پرسش مواجه شد که آیا کشورهای غربی واقعا نمیتوانند با روسیه متقابلا بجنگند؟
وزیر دفاع آلمان پاسخ داد: «در درجه اول، ما متحد اوکراین نیستیم. این به این معنی است که ما در وضعیتی نیستیم که ملزم به مداخله در چارچوب ائتلاف برای اوکراین باشیم.»
پیستوریوس خاطرنشان کرد که علاوه بر آن، صنعت نظامی آلمان نمیتواند اسلحه و مهمات را با سرعت لازم به اوکراین برساند. وزیر دفاع آلمان متذکر شد، «این امکان وجود ندارد که تا مدت نامحدودی بر این وضعیت تأثیر بگذاریم.»
وزیر دفاع آلمان اظهار داشت، پیشبینی روند بعدی جنگ در اوکراین دشوار است.
«جانت یلن» (Janet Yellen) وزیر خزانهداری آمریکا هشدار داد درصورتی که بودجه بسته کمکهای مالی آمریکا به اوکراین در کنگره تصویب نشود، واشنگتن مسئول شکست کییف خواهد بود.
جانت یلن، وزیر خزانهداری آمریکا دیروز/سهشنبه گفت که چنانچه کنگره آخرین درخواست بودجه چند میلیارد دلاری دولت بایدن برای کشور جنگزده اوکراین را تأیید نکند، آنگاه آمریکا مسئول شکست اوکراین در برابر روسیه خواهد بود.
بر اساس این گزارش، درحالی که نمایندگان کنگره آمریکا در حال بحث بر سر تصویب بسته هزینه تکمیلی ۱۰۰ میلیارد دلاری که شامل کمکها به اوکراین و اسرائیل و مسائل مرزی هستند، جمهوریخواهان هرگونه درخواست برای کمک به اوکراین را منوط به اصلاح سیاستهای امور مهاجرتی و مرزی کشور دانستهاند.
این گزارش حاکی است ، وزیر خزانهداری آمریکا نیز که در مکزیک به سر میبرد در جمع خبرنگاران گفت که تامین این بودجه، بویژه بودجه عمومی دولت اوکراین «کاملا ضروری» است.
یلن افزود: تامین کمکهای مالی آمریکا به اوکراین برای متحدان اروپایی آن نیز ضروری است چراکه آنها کمکهای سخاوتمندانهتری را به اوکراین ارائه میکنند.
وزیر خزانهداری آمریکا دراین باره گفت: اوکراین بیپول شده و هرگونه درآمدی را صرف هزینههای دفاعی و نظامی خود کرده است.
وی گفت: "با اعضای کنگره آمریکا در این خصوص صحبت کردهام و تصور میکنم که آنها متوجه وخامت اوضاع هستند، پس در صورتی که نتوانیم این بودجه مورد نیاز اوکراین را تامین کنیم، ما (آمریکا) میتوانیم خود را مسئول شکست اوکراین بدانیم."
نگرانیها درباره احتمال قطع حمایت و کمکهای نظامی آمریکا و غرب به اوکراین، موجب شد مقامات ارشد امنیت ملی این کشور برای انجام مذاکرات مهم با همتایان آمریکایی و متحدان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) راهی آمریکا شوند.
تارنمای پولیتیکو نوشت: تردیدها درباره موضوع تداوم کمکهای غرب به اوکراین، همزمان با تلاش این کشور برای بازسازی صنعت دفاعی خود و تبدیلشدن به یک نیروگاه تولید سلاح بروز کرده است.
به نوشته این رسانه آمریکایی، مقامات ارشد امنیت ملی اوکراین، این هفته راهی واشنگتن میشوند و نشستهای آنها با مقامات آمریکایی و ناتو از روز چهارشنبه آغاز خواهد شد. این نشستها نه تنها تبعات مهمی برای جنگ، بلکه توانایی اوکراین برای ساخت سلاح در سالهای آینده دارد.
براساس این گزارش، درحالی که جنگ اوکراین به بنبست رسیده و نگرانی درباره حمایت بلندمدت غرب از آمریکا نیز افزایش یافته است، این نشستها احتمالا بتواند برای وضعیت حمایتها در ماهها و سالهای آینده موثر باشد.
هیات اوکراینی را آندری یرماک مشاور رئیسجمهوری اوکراین، رستم اومروف وزیر دفاع و الکساندر کامیشین وزیر صنایع راهبردی هدایت میکنند. آنها بعد از ملاقات روز سه شنبه با قانونگذاران آمریکایی، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه را صرف دیدار و رایزینی با همتایان خود در کاخ سفید، پنتاگون، وزارت بازرگانی و خارجه و اعضای کلیدی ناتو و مدیران بزرگترین شرکتهای تسلیحاتسازی آمریکایی دیدار خواهند کرد.
این نشستها که مقدمتا بهمنظور یافتن راهی برای برقراری تماس و سپردن تعهدات جدید به مقامات صنایع دفاعی (تسلیحات سازی) آمریکا و بهمنظور تقویت توان کی یف برای ساخت سلاحهای خود برنامهریزی شده است، همزمان با تلاش دولت جو بایدن برای اعمال فشار بر کنگره جهت تصویب بسته کمک ۶۰ میلیارد دلاری و ابهامات درباره اقدامات بعدی در جنگ اوکراین، برگزار میشود و از این جهت اهمیت بیشتری مییابد.
حدود ۳۵۰ نفر از نمایندگان دولتی و صنعتی اروپایی، آمریکایی و اوکراینی قرار است در نشستهایی که پشت درهای بسته برگزار میشوند حضور یابند. شرکتکنندگان شامل مدیران شرکتهای ملی تسلیحاتسازی ۵۰ کشوری میشوند که برای تجهیز اوکراین متحد شده اند. همچنین نشستی با ویلیام لاپلانت رئیس تامین و خرید پنتاگون برگزار خواهد شد.
به گفته سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، اولین روز این نشست تحت عنوان "کنفرانس پایگاه صنعت دفاعی آمریکا و اوکراین" به ریاست جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا، لوید آستین وزیر دفاع و جینا ریموندو وزیر بازرگانی و مقامات ارشد اوکراینی برپا خواهد شد. در روز دوم، تمرکز بر شبکههای تجاری و همکاری خواهد بود.
پولیتیکو نوشت: هدف دولت اوکراین، تغییر اتکا بر شرکای خارجی خود بهمنظور بازسازی صنایع دفاعی این کشور و در نهایت تبدیلشدن به صادرکننده پهپاد و دیگر تجهیزاتی است که مهندسان اوکراینی از زمان جنگ روسیه بر آنها تمرکز کردهاند.
این رسانه با اشاره به چشمانداز تاریک جنگ نوشت: بهمنظور شکست بنبست کنونی و در عینحال محافظت از زیرساختهای حیاتی اوکراین در برابر حملات موشکی بالستیک و پهپادهای روسیه، پدافند هوایی در صدر فهرست تجهیزات مورد نیاز اوکراین برای ماههای زمستان قرار دارد که توسط رادارهای کوتاه برد هدایت میشود.
به گفته یک مقام آگاه از مذاکرات آمریکا و اوکراین که خواست نامش فاش نشود، کییف بهویژه بهدنبال رادارهای کوتاه برد است که بهمنظور رهگیری موشکهای بالستیک و پهپادها و هواپیماهای دارای بال ثابت و دوار طراحی شده اند.
کییف همچنین بهدنبال مهمات ۱۵۵ و ۱۵۲ میلیمتری و راکتهای دفاع هوایی گراد ۱۲۰ میلیمتری است که یگانهای خطمقدم میتوانند از آنها برای شناسایی منبع شلیک موشکهای کوتاهبرد و خمپاره روسیه استفاده کنند.
پولیتیکو در بخشی از گزارش خود نوشت: درحالی که سرنوشت کمک تسلیحاتی ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا همچنان در کنگره نامعلوم است، کییف علاقهمند است این بسته تا قبل از انتخابات جنجالی ریاست جمهوری آمریکا که ممکن است باعث کندی یا توقف روند کمکها شود، به تصویب برسد.
مقامات اوکراینی بر خلاف نشستهای قبلی از درخواست علنی برای کمکهای تسلیحاتی خودداری میکنند. آنها برعکس از توان و انرژی خود برای اطمینان دادن به متحدان غربی شان درباره آمادگی برای جنگی طولانی استفاده میکنند. آنها امیدوارند با این راهبرد ضمن فاصله گرفتن از سیاستهای غرب، ارتباط نزدیکتری با صنعت دفاعی جهانی پیدا کنند.
این رسانه آمریکایی نوشت: اوکراین در ماههای اخیر میلیون ها دلار برای برنامه های پهپادهای کوتاهبرد و میانبرد خود سرمایهگذاری کرده است و آن را حوزه ای که سرمایهگذاری ها میتواند به سرعت جواب دهند، معرفی کرده است. در این روند آنها پهپادهای تجاری را از سراسر جهان خریداری کرده اند تا از آنها در مأموریتهای یک طرفه استفاده کنند و مهمات کوچک را بر روی سربازان روسی پرتاب کنند، تلاشی که به تازگی توسط روسیه انجام شده است و یک جنگ پهپادی جدید و مرگبار را ایجاد کرده است.
تلفات سنگین ارتش اوکراین در یک روز اخیر
امروز (چهارشنبه) وزارت دفاع روسیه، آمار جدیدی از تلفات و خسارات ارتش اوکراین در جریان درگیری با نیروهای این کشور، طی بیست و چهار ساعت گذشته ارائه کرد.
این وزارتخانه در بیانیهای ضمن اشاره به دفع حداقل هست عملیات تهاجمی نظامیان اوکراینی به مواضع نیروهای روسیه در محورهای جنوب دونتسک، کوبیانسک، زاپروژیا، کراسنیلیمان و خِرسون طی یک روز گذشته، گفت که در ۱۱۳ منطقه با نیروهای رژیم کییف درگیر شدند.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وزارت دفاع روسیه در ادامه توضیح داد، در جریان مقابله نیروهای روس با حملات ارتش کییف در محورهای مذکور، بیش از یکهزار و سی نظامی اوکراینی کشته و حجم زیادی از تجهیزات جنگی آنها نابود شد.
در این بیانیه آمده است: ۷۶ هواپیمای بدون سرنشین، ۴ دستگاه تانک، ۹ نفربر و خودروی زرهی، ۲۱ خودروی نظامی، ۲۰ قبضه توپخانه و موشکانداز چندگانه طی این حملات روز گذشته از بین رفتند.
ارتش روسیه همچنین اعلام کرد، از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه در منطقه دونباس (۲۴ فوریه ۲۰۲۲) تاکنون ۵۴۹ فروند هواپیمای جنگی، ۲۵۷ بالگرد رزمی، ۹ هزار و ۵۴۱ فروند پهپاد، ۴۴۲ سامانه پدافند موشکی، ۱۳ هزار و ۸۴۰ دستگاه تانک و خودروهای زرهی، ۱ هزار و ۱۸۸ دستگاه موشکانداز چندگانه، ۷ هزار و ۲۵۳ قبضه توپخانه و خمپارهانداز و همچنین ۱۵ هزار و ۹۸۶ دستگاه خودروی نظامی نیروهای مسلح رژیم کییف منهدم شدهاند.
حمله شدید شهردار کییف به زلنسکی
ویتالی کلیچکو شهردار کییف با بیان اینکه رئیس جمهور اوکراین در حال تبدیل کردن این کشور به یک کشور استبدادی است، تاکید کرد: ولودیمیر زلنسکی خود در حال تبدیل شدن به یک دیکتاتور است.
به گزارش نیویورک پست، کلیچکو قهرمان سابق بوکس سنگین وزن، سیاستمدار و شهردار کنونی پایتخت اوکراین، برای اولین بار پس از تهاجم روسیه به این کشور، گامی بیسابقه برای حمله علنی به زلنسکی، کمدین و بازیگر سابق و رئیس جمهور کنونی اوکراین برداشت.
وی در مصاحبه با شبکه خبری آلمانی اشپیگل، مدعی شد: در مقطعی دیگر، ما با روسیه تفاوتی نخواهیم داشت؛ جایی که همه چیز به هوس یک نفر بستگی دارد.
کلیچکو که از سال ۲۰۱۴ به عنوان شهردار کییف فعالیت میکند، از شهرداران مناطق شهری کییف و روسای شوراهای محلی این شهر به دلیل مقاومت در برابر افتادن اوکراین به ورطه استبداد و خودکامگی تمجید و خاطرنشان کرد: در حال حاضر در اوکراین، تنها یک نهاد مستقل به نام «شوراهای خودگردان محلی» وجود دارد، ولی فشار زیادی بر آن اعمال میشود.
شهردار کییف در نشستی جداگانه با سایت خبری سوئیسی ۲۰ دقیقه نیز زلنسکی را متهم کرد که درباره پیشرفت اوکراین در جنگ با روسیه به مردم این کشور دروغ گفته است.
وی با اشاره به سخنان والری زالوژنی، فرمانده کل ارتش اوکراین که پیشتر گفته بود جنگ پس از یک ضد حمله ناامیدکننده که نتوانست ضربه قاطعی به نیروهای روسیه وارد کند، به بن بست رفته است، تاکید کرد: من با سخنان زالوژنی موافق هستم. وی حقیقت را گفت اما گاهی اوقات مردم نمیخواهند حقیقت را بشنوند.
کلیچکو با بیان اینکه هرچند ما میتوانیم با خوشحالی به مردم و شرکای خود دروغ بگوییم، تاکید کرد: شما نمیتوانید این کار را برای همیشه انجام دهید. برخی از سیاستمداران ما به اشتباه از زالوژنی به دلیل سخنان صریح وی انتقاد کردند اما من پشت سرش میایستم.
اوکراین: انتظار کاهش حمایت از شرکای خود را در تقابل با روسیه نداریم
در بحبوحه جنگ روسیه با اوکراین و تداوم حملات روسیه به زیر ساختهای این کشور، وزیر خارجه اوکراین سهشنبه شب به وقت تهران گفت که این کشور انتظار ندارد، حمایتهای شرکای خود در زمان جنگ کاهش یابد.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، «دیمیترو کولبا» وزیر امور خارجه اوکراین پس از گفتوگو با «هانکه بروینز اسلات» همتای هلندی خود در نشست خبری گفت: تحویل تسلیحات از سوی متحدان اوکراین با کاهش مواجه نشده است.
این در حالی است که «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو هشدار داده که کشورهای عضو این ائتلاف نظامی باید منتظر دریافت خبرهای بدی از جنگ اوکراین باشند.
ینس استولتنبرگ در گفتگو با شبکه تلویزیونی آلمانی گفت: «باید برای دریافت اخبار بد آماده باشیم.»
بر اساس این گزارش، اوکراین از زمان نبرد با روسیه، به شدت به کمکهای نظامی و اقتصادی غرب برای مقاومت برابر روسیه و عقب راندن نیروهای روس متکی بوده است.
وزیر خارجه اوکراین اظهار داشت: «شرکای ما درک میکنند، آنچه در اوکراین در خطر است، بسیار بزرگتر از آینده اوکراین است. من هیچ کاهشی در توجه و یا حمایت از اوکراین پیش بینی نمیکنم.»
وی مدعی شد که اوکراین برای مذاکره با روسیه تحت فشار قرار نخواهد گرفت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.