اگر در پرونده «چای» چند مقام دولتی و نظارتی و شرکتی محکوم به اعدام نشوند، یعنی مبارزه با فساد شوخی و شعار هست!

آیا در این چنین فساد بزرگی، برکناری از مسئولیت مسئولینی که نه تنها متخلف بلکه شریک جرم هستند، مجازات است؟ چطور مدیر عامل شرکت که قطعا جرمش کمتر از همدستان دولتی هست بازداشت است، ولی مقامات دولتی و نظارتی مجرم، مشغول خرج کردن دلار‌های مکتسبه (؟) مسئولینی که در صدد کوچک جلوه دادن یا سیاسی کردن مساله هستند، مشکوکند؟!
کد خبر: ۱۲۰۸۸۶۷
|
۱۷ آذر ۱۴۰۲ - ۰۷:۰۰ 08 December 2023
|
36641 بازدید
|

اگر در پرونده چای چند مقام دولتی ونظارتی وشرکتی محکوم به اعدام نشوند یعنی مبارزه با فساد شوخی وشعار هست!

تابناک_ گاهی ممکن است بهت و حیرت حاصل از یک واقعه یا رخداد یا خبر، مخاطب را چنان دچار سرگشتگی کند که ناخودآگاه این دیالوگ ماندگار  را بر لب جاری کند که واقعا «مگه میشه؟ مگه داریم؟».

ماجرای تخلف چند میلیارد دلاری در واردات چای، یکی از مصادیق همین امر بود که به تازگی بسیاری از مخاطبان را در بهت و حیرت فرو برد که چگونه ممکن است، در دورانی که کشور برای تخصیص ارز به واردات کالاهایی چون دارو و شیرخشک یا نهاده‌های دامی باید با دقت و وسواس عمل نماید، چند میلیارد دلار تخلف مالی صورت گیرد؟ واقعا «مگه میشه؛ مگه داریم؟»

این روز‌ها بسیاری از مردم درباره کشف فسادی به اندازه نصف طلب ۷ میلیارد دلاری ایران از کره و انحصارگرایی در تخصیص ارز برای واردات چای مواجه شده اند که حکایت از آن دارد، متاسفانه غفلت بزرگی در این زمینه رخ داده و در اصل بخش‌های نظارتی و قضایی و اجرایی دچار یک ترک فعل بسیار تاسف بار شده اند.

حدودا همه مخاطبان می دانند، یک شرکت خاص ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار برای واردات چای گرفته، اما بخشی از ارز‌ها را در بازار آزاد به مبالغ بالاتر فروخته و برای یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار آن هم اصلاً هیچ کالایی وارد نشده است. بر اساس اسناد موجود، شرکت مذکور از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ مجموعاً معادل ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار ارز نیمایی دریافت کرده که از این مبلغ حدود یک میلیارد و ۴۷۲ میلیون دلار تأمین شده برای ماشین آلات و مابقی برای واردات چای بوده، اما این ارز را در بازار آزاد به مبالغ بالاتری فروخته است!

پس از شنیدن چنین ماجرایی، در ذهن هر شنونده‌ای علامت سوال‌های متعددی نقش می‌بندد که آیا دستگاه‌های نظارتی و قضایی و اجرایی نمی‌توانستند و یا نمی‌دانستند، باید چگونه از وقوع چنین تخلفی جلوگیری کرد؟ زمانی که هر دلار تخصیص یافته برای واردات اقلامی، چون دارو و کالا‌های اساسی یا ملزومات صنعتی با هزار مکافات تامین و تخصیص می‌باید، چرا باید این رقم برای کالایی همچون «چای» اختصاص یابد؟ مگر می‌شود چنین فساد عظیمی بدون همراهی عوامل در دستگاه‌ها و نهاد‌های ناظر رخ داده باشد؟ چگونه می‌توان من بعد از این مخاطب و یا شهروند را درمورد سیاست‌های اقتصادی جدید همچون تغییر مالیات ستانی یا دریافت عوارض قانع و همراه کرد؛ وقتی هنوز مطمئن نیستیم که سرمنشا‌های تولید چنین فساد‌هایی کشف و منهدم شده باشند؟!

اما واقعا نباید این سوالات ما را از مدار انصاف خارج کند، زیرا شناسایی، کشف و معرفی و تشکیل پرونده قضایی توسط مسئولان اجرایی و قضایی انجام شده و بر اساس آنچه آن‌ها تاکنون گزارش داده اند این پرونده به دقت توسط دولت و دستگاه قضایی در حال پیگیری است. همان گونه که مخاطب منصف این اقدامات را از گوشه ذهن خود پاک نمی‌کند و آن‌ها را در نظر می‌گیرد، مسئولان اجرایی و قضایی هم باید منصف باشند و بپذیرند، با اطلاع رسانی‌هایی که با روش‌های معمول انجام می‌شود، نمی‌توان به این حجم از سوالات و همچنین بهت و حیرت حاصل از آن پاسخ داد.

مسئولان اجرایی و قضایی متوجه باشند که معرفی شفاف، سریع و صریح همه عوامل مستقیم و غیر مستقیم و همه مباشران و معاونان و مشاوران دخیل در این ماجرا به همراه اطلاع رسانی‌های ممتد و پیوسته از روند پیگیری و بررسی پرونده، کمترین کاری است که مورد انتظار است؛ ضمن اینکه مسئولان ارشد اجرایی و نظارتی و قضایی و حتی فعالان سیاسی بپذیرند که بد‌تر از یک فساد، مانور دادن و سوء استفاده از کشف آن فساد است که همین امر را به ملعبه‌ای برای سیاسی بازی خود نموده و به ذهن مخاطبان خود را از اصل موضوع منحرف کنند.

قطعا این پرونده به خاطر حجم و ابعادش و آثار حاصل از آن، روی اعتماد عمومی و حتی اعتقاد دینی مردم با اعلام و اجرای یک رای قضایی نمی‌تواند پاسخگوی حجم سوالات مطرح باشد؛ لذا بهتر است در قالب یک برنامه منسجم و مفصل اطلاع رسانی، مسئولان ارشد اجرایی و قضایی گزارش دهند که چه اقداماتی در برخورد با این پرونده انجام شده است. آیا اینکه بگویند مسئولانی برکنار شده اند، کافی است؟

آن افراد در حال حاضر کجا هستند و چه می‌کنند؟ این فاجعه که با هماهنگ کردن چندین دستگاه و نهاد دولتی اتفاق افتاده و فسادی کاملا سازمان یافته بوده نمی‌تواند توسط یک شرکت خصوصی هدایت شده باشد. شبکه فاسد مجری این فساد و هدایت کنندگان اصلی باید به مردم معرفی شوند و معلوم گردد هم اکنون کجا هستند. آزاد بودن هیچ یک از این اخلالگران بزرگ اقتصادی که در شرایط سخت اقتصادی کشور و تحریم‌های ظالمانه به خود اجازه انجام چنین جنایتی داده اند، به هر دلیلی توجیه شدنی نیست.

شناسایی و معرفی شبکه مجری این فساد به افکار عمومی از اصلی‌ترین وظایف دولت و دستگاه قضایی است و این که این اتفاق در کدام دولت رخ داده، مساله اصلی نیست، بلکه این که با آن چگونه برخورد می‌شود، مهم است و این به عهده دولت و دستگاه قضایی مستقر می‌باشد. باید اطلاع رسانی شود که برای عدم تکرار چنین فساد‌های سازمان یافته‌ای چه اقداماتی انجام داده و چه تغییراتی را ایجاد کرده اند. تقصیر عناصر و دستگاه‌های کنترلی و نظارتی در این فساد بسیار بزرگ است.

اگر در مجازات مقصرین فقط قرار باشد مثل پرونده مه آفرید، تنها مدیر عامل شرکت عامل فساد اعدام شود و اشد مجازات برای عناصر نظارتی و دولتی مقصر و شریک که شعار بحق رییس قوه قضاییه در رسیدگی به جرائم اقتصادی هست، منظور نشود، این یعنی عدم برخورد قاطع و عادلانه و غیر بازدارنده که با هیچ توجیهی، وقوع چنین فسادی بدون همکاری مقامات تصمیم گیرنده و نظارتی در چند دستگاه درگیر ممکن نیست. 

انتظار می‌رود مدیر عامل دبش در دادگاهی علنی و مفصل و کامل فرایند انجام این فساد را جزء به جزء مطرح و از همکاران دولتی و نظارتی در انظار مردم نام ببرد.

آیا می‌توانیم امیدوار باشیم با این سبک اطلاع رسانی و محاکمه و مجازات عوامل این فساد بزرگ جدیت و عزم مبارزه با فساد اقتصادی را باور کنیم و بار دیگر شهروندان معمولی ایرانی دچار بهت و حیرت از این گونه فساد‌ها نخواهند شد و نخواهند گفت که «مگه میشه؛ مگه داریم؟»

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹۸
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲۹۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
پرونده اختلاس اوایل سال 1380 در مورد ۱۲۳ میلیارد تومانی از بانک صادرات و اعدام فاضل خداداد و محکومیت برادر یکی از مسئولین ذیربط محکوم به حبس ابد و بعد به عنوان مامور خرید زندان اجازه خروج از زندان و در نهایت مورد عفو قرار گرفت هرگز از خاطره ها نمیرود اگر متخلفین در هر رده و مقامی که بوده و هستند و یا حتی بستگان متخلف آنها اعدام میشدند هرگز شاهد تخلف از سوی دستگاههای حاکمیتی نبودیم کما اینکه همین اواخر هم شاهد تخلفات مالی حتی در شوراهای شهر بودیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
واقعا این چرندیات رو چجوری بافتی؟
بافتنی دوست داری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
دقیقا باید اعدام بشن چرا رستمی صفا ابر بدهکار بانکی که پاش لب گوره باید پانزده سال حبس بگیره ولی سلطان قیر وسکه اعدام بشن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
متاسفانه یک دیدگاه حاکم است که فکر می کند مردم فراموش می کنند!!!! نه داداش مردم فراموش نمی کنند بلکه اعتبار شما از بین می رود!!! گفت ناراحت نیستم که چرا دروغ گفتی بلکه ناراحتم که چرا دیگه نمی تونم بهت اعتماد کنم!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
آخرش هیچ چیزی نمیشه بعد از مدتی که التهابات خوابید همه چیز بر می گرده سر روال عادی خودش
باصلا از خودتون پرسیدید چرا وزیر کشاورزی به این سرعت بر کنار شد و شخص دیگری به جاش اومد قطعا وزیر سابق هم در جریان دست داشته و ماجرا از اون موقع رو شده بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
اوایل دهه 79 بود. سال محاکمه هم 74
؟!
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
پرونده مذکور اوایل دهه 70 بود که سکه 12 هزاربود.به قیمت روز آغ مرتضی 300 تریلیون بالاکشید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
مبلغ فساد روز به روز بیشتر می شود وسال به سال افزایش می یابد.
و بلاخره روزی فرا می رسد که ایرانی ها یک روز صبح متوجه می شوند همه حساب های بانکی شون صفر شده.
ناشناس
| Ireland |
۱۳:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
اگر تا حالا همچین اتفاقی نیوفتاده بازم نمیوفته
س پ از کهگیلویه و بویراحمد منهای دوگنبدان
| United States of America |
۱۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
سیستم فسادزا را ریشه ای اصلاح کنید اکر با اعدام درست شو بود تا حالا کم اعدام نکرده اند مثل سلطان سکه ؟ سگه درست شد؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
چند سال پیش دو جوان ۱۷ و ۱۹ ساله را که ۷۰ هزار

تومان دزدی کرده بودند را اعدام کردند

اگر عدالتی باشد تمام مطلعین و آمرین و همکاران و دینفعان و شرکا و تمام مدیران دولتی و گمرک و استاندارد و ناظرین و پس از مصادره تمام دارایی و برگشت مال دزدی شده را بهمراه خانواده شان اگر اطلاع داشتند و بجای افشا کردن خلاف ، از پولها استفاده کردند را باید در میدان آزادی تهران اعدام و اتش بزنند

ولی قطعا هیچ کاری نمیکنند و

چون هر کسی در این سیستم یک خطا و خلافی دارد

و این جماعت پشت همدیگر هستند
ارش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
سکه بود ۵ ملیون سلطان سکه را اعدام کردن حالا بیاد چی میگه؟؟؟
اینم اعدام میکنید چند سال دیگه این عدد پول خورد میشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
رئیسی:

اقتصاد مقاومتی که با تکانه‌ها تکان نخورد / ما اگر می‌خواستیم با تهدیدات متوقف شویم نباید رشد اقتصادی داشته باشیم؛ امروز رشد اقتصادی داریم / در برخورد با فساد به احدی رحم نخواهم کرد / با مردم عهد کردم که در دوران مسئولیت،‌ تمامی بسترها و روزنه های فساد در کشور را از بین ببرم!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
ناشناس ۱۰:۰۷ هر وقت جیره ائی که بهت میدن تمام شد بگو برات بافتنی بفرستم که وقتی سرت رو خواستی زیر برف کنی یخ نکنی
ناشناس
| Canada |
۱۷:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
میخواهید بخشی از اعتماد از دست رفته مردم را دوباره برگردانید
متهمین به اختلاس را( نه فقط در این پرونده) بصورت صحرایی محاکمه وبلافاصله بعد از صدور رای( نه مثل زنجانی) اعدام کنید
ناشناس
| Canada |
۱۷:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
هنوز اختلاس نود هزار میلیارد تومانی فولاد اصفهان از اذهان عمومی نرفته
قطعا چنین اختلاس های عظیمی نمیتونست بدون کمک مسوولین مرتبط و افراد بانفوذ باشه باید بدون ملاحظه همشون محاکمه و اعدام بشن
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
طفلی خداداد خیلی ساده لوح بود پای چوبه دار فهمید توی دنیا چه خبره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
تمام این اخبار را مثل اختلاس فعلی و قضییه تتلو و مسایلی که بعد مطرح خواهد شد را در جهت داغ کردن فضای جامعه برای شرکت در انتخابات تحلیل کنید هدف مطرح کردن افرادی بعنوان فساد ستیز و داغ کردن فضای انتخابات است
در هرصورت رای بی رای
عجب!
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
دروووووود
این فکرتمام مردم ایران است٪٪آفرین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
اعدام هم شد راه حل !!!؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
دلیل این همه فساد را پیدا کنید و ریشه کن کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
اللهم انی اسئلک بسمک العظیم العظم
پروردگارا بحق پاکان و مقربان درگاهت خودت مشکلات دنیا خاصه کشورمان را حل بفرما
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
فسادنهادینه و قانونی شده است نه اراده ای ونه شهامتی برای مبارزه با آن وجودندارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
رای بی رای
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
تنها دو دلیل برای فساد وجود دارد و آن هم یارانه است و دوم رانت اطلاعاتی...و دیگر اگر اقتصاد یارانه ای حذف شود باز هم جیغ همه ما بالا می رود
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
سال 1370 بود نه 1380، در اوج اقتدار انقلاب
amin
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
همه چیز بر می گرده به ناطر...اقا چند تا از این ناظرهای فاسد ورشوه بگیر اعدام بشن /باقی ناظرها حساب دستشون میاد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
چه اوضاعیه !!! همینا که اعدامش کنید اعدامش کنید راه انداختن ، چند وقت پیش میگفتن نه به اعدام نه به اعدام !!
دیوووونه خونسسس !!!!!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
هروقت ناظرهای بورس به ویژه وسدید را که با حقوقی ها همدست وخلاف میکنند سهامداران خردرا به خاک سیاه نشاندند را اعدام کردند آن موقع اینهارا هم اعدام میکنند
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
جالبه ، مسئولین متخلص، با اخلاص قفلی زدن رو 3 میلیارد دلار!
این 123 میلیارد تومان اون موقع، معادل 3 میلیون دلار بوده (با نرخ طلا معادل 6 میلیارد دلار الان)
خاوری 3 میلیارد دلار
چای دبش 3 میلیارد دلار
ناشناس
|
Germany
|
۰۷:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
فساد بزرگ، نداشتن سیستم جامع اسنادی است. بسیاری از کشورها با اسناد کاغذی چنین سیستمی را ایجاد کرده بودند ولی ایران با وجود هزینه کردن میلیاردها دلار در سیستم های کامپیوتری و شبکه، فاقد چنین سیستمی است.

اگر قرار باشد کسی اعدام شود، عالیترین مقاماتی هستند که به راه اندازی سیستم جامع اسنادی اهتمام نداشته و یا در مسیر ایجاد آن سنگ اندازی کرده اند.

در صورت وجود سیستم جامع اسنادی، صِرف تغییرات در پرداخت ارز به این فرد و شرکت، با هشدار سیستمی و خودکار مواجه میشد.
پاسخ ها
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
عزیزم هشدار سیستمی مگه چیه؟ همین الانم که سیستمی هست یه روز کارشناس صمت از اونور خط سامانه رو میبنده تخصیص ارز ۸۰ روز میفته عقب یه روز دیگه باز میکنه ۲ روزه تخصیص میاد .تا وقتی با عاملان دولتی و قضایی مجرم این موضوع برخورد شفاف نشه هیچ اتفاقی نمیفته. لمپن های دولتی گردن کلفت تر و زورگو تر برمیگردن و تیشه به ریشه همه زندگی و دارایی و اعتقاد مردم میزنن
جواب به کاربر ۱۰:۲۰
| Germany |
۱۱:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
سیستم جامع اسنادی، یک بایگانیِ مرکزی بزرگ به ابعاد تمام وزارتخانه ها، شهرداری ها، نیروهای نظامی و بخش های خصولتی و خصوصی خواهد بود و همه فعالیتهای دولت و بخش بزرگی از فعالیت سایر بخشها در آن ثبت می شود.
هشدار سیستمی از برخورد سیستمی بخشهایی از این داده ها و تحلیل کلان داده هایی که در این سیستم ثبت می شود صادر می شود.
سیستم جامع اسنادی با سامانه های پراکنده و قابل دستکاری ِ امروزی ِ کشور اصلا قابل مقایسه نیست.
در سیستم جامع اسنادی هر گونه دستکاری علاوه بر اینکه در سلسله مراتب سازمانی مانیتور می شود مستقیماً در نهادهای نظارتی و در منظر عمومی هم مانیتور می شود.
لــوتـــی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
حتماً میدانید که مبلغ این دزدی چقدر بوده؟!
مبلغ بیشتر از 140 هزار میلیارد تومان است!!! اگه همین مبلغ رو هم تقسیم کنی بین 80 میلیون نفر به هر ایرانی مبلغ یک میلیارد و هفتصد و پنجاه میلیون تومان میرسه ... حالا فقط همین یک مورد رو محاسبه کنید بقیه پیش کش .... الا برکت الله، پیدا کنید مسکر فروش را........
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
شما در وال استریت یک مانیتور بزرگ می بینید که لحظه ای میزان بدهی و دارایی های فدرال رزو را مشاهده می کنید. اینجا سازمان ما که شرکت صد در صد دولتی است پولها را در بانک ایکس سپرده گذاری می کند، تعداد 300 - 400 فقره وام دویست میلیونی از بانک دریافت می کند (120 وام برای کارمندان و مابقی برای دوست و رفقا). وام که دریافت شد سپرده ها را خارج و به بانک دیگر منتقل و همینطور در هر سال یک بانک عوض می کنند وکسی هم آمار نمی گیرد.
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
شما فکر میکنی الان سیستم نیست؟ الان اگر یک فرد عادی جامعه بخواد بیشتر از یک میلیارد پول جابجا کنه باید ثابت کنه پول از کجا اومده . منتهای مراتب این موارد امنیتی برای مردم عادیه نه کسانی که اونطرف پشت سیستم دسترسی باز دارن.
آزیتا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
چرا نباید مشخص بشه که خاوری چطور از کشور خارج شده ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
حالا مثلا مشخص شده
به شما چی میرسه
ناشناس
| Germany |
۱۲:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
من تا حالا هزار تا مدرک و شاهد آوردم ولی کسی گوش نمیده. من خودم با چشمهای خودم خاوری رو شب خروج از ایران دیدم از دفتر چه شخصی بیرون اومد و رفت فرودگاه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
همه خاوري رومحكوم ميكنن!ولي من ميگم خاوري حق داشته پول بيت المال روبالابكشه خاوري وقتي ديده هرننه قمري بايه گوني پول مملكت روازبانك ميكشه بيرو ن خاوري هم بارش روبست وفراركرد. .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
ناشناس 10:09

حالا تو چرا انقدر میسوزی از گیر افتادن یا رو شدن دست
فاسدین؟
انقدر فشار میخوری؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
خاوری غریبه نبوده
علی
| Canada |
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
خاوری انگشت کوچیکهٔ اینا هم نیست!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
به نظرم اعدام جلوی فسادهای بعدی را میگیره
احسنت به تابناک که شجاعت داره و چنین پیشنهادی را مطرح می‌کند
به نظرم یک نظر سنجی برای این موضوع بزارید خیلی عالیه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
کسی از شما نظر نخواست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
خیر قربان و هیچ کجای جهان فساد تمام نشده و نخواهد شد منتهی با اعمال برخی کارها می توان کم کرد یا بیشتر کرد مثلا اختصاص ارز رانتی یا چند نرخی خودش باعث می شود خیلی ها مزه مزه کنند برای فساد
ناشناس
| Germany |
۱۵:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
جواب ارزشی ها که اختلاس چای رو به دولت قبل نسبت میدادن چیه؟
آمار دفیق قوه قضاییه از زبان اژه ای: ۹۹ درصد ارز اختلاس شده در چای دبش در دولت رئیسی به دبش داده شده
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
معلومه نه جامعه شناسی می دونی و نه انسانشناسی ونه تاریخ خلخالی برای یک گرم اعدام کرد نکه همی چی ریشه کن شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
نظر از فقها باید گرفته بشه که حکمش چی باشه نه از افراد عادی
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
ناشناس||۱۰:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷

شما چرا اینقدر از حکم اعدام یک مفسد اقتصادی عصبانی میشود

همه ما عاقبت زیرخاک می رویم ، برای منافع حداقلی خود جهنم را برای خود نخر دوست عزیز
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۰:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
از اول انقلاب تا امروز بالای پنجاه هزار نفر رو اعدام کردید کدوم مشکل حل شد؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
منم با نظر شما موافق مفسدین اقتصادی بزرگ و همچنین نفوذی ها رو باید اعدام کرد بعدش خیلی از مشکلات حل میشه
حامد الوفی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
ناشناس 12:45، حرف شما در صورتی قابل توجه است که مجموعه ای بخواهد فساد را از بین ببرد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
اعدام وقتی خوبه که سیستم درست کار کنه و گرنه اعدام صورت مسئله پاک کردنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
بعضی از اعدام می گویند باید روحانی و داداشش اول اعدام شوند
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۹:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
با فرار به جلو این ننگ پاک نمیشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
سایبری عزیز ۹۸ درصد مبلغ این فساد زمان دولت فعلی پرداخت شده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
میخوای ترامپ و داداش کایکو و پد پسر شجاع هم اعدام کنیم؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
اون قضیه که سیاسی بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
خب اونا هم اعدام بشن. چه اهمیتی دارن
خالو قربان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
چرا که نه خاتمی ومعاونانش احمدی نژاد ومعاونانش واگر شد وزرایش هم اعدام شوند ماکه خوشحال می‌شویم اصلا هر رئیس جمهور ومعاون اولش بعد از هشت سال اعدام شوند
ناشناس
| Germany |
۱۵:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
از زبان رییسی قوه قضاییه: ۹۹ درصد ارز در دولت رئیسی اختصاص داده شده!
یعنی هیچ تخلفی در دوره قبل نبوده وارز طبیعی به دبش تخصیص دادن و کل تخلف در دولت پاکدست رئیسی رخ داده
ناشناس
| Canada |
۱۷:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
حیف ومیل چندین میلیارد دلاری در ماجرای موسوم به دلارهای جهانگیری به کجا ختم شد؟؟در نبود نظارت عده بیشماری با تاسیس شرکتهای صوری میلیارد ها دلار را به جیب زدند !!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
تو که سایبری نیستی چرا دوستانت 2سال ارزمیدادن و به روی خود نمی آوردن که ارز ها کجا رفت؟؟!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
اول باید دید اختلاس گران اصولگرا بودند یا اصلاح طلب ؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
ناشناس 19:22 تو هنوز درگیر اصولگرا و اصلاح طلبی؟؟؟؟ از هر گروهی هستند باید اعدام بشوند. چه فرقی میکنه که آدم فاسد جزو کدوم گروهه.مثلا اگه جزو گروه هم فکر تو باشند نباید اعدام بشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟
.......
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
تتلو رابه همین دلیل به ایران آوردند تاحواس مردم پرت شود!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
حالا یه کاری کنید که از این به بعد اختلاسی هم بشه صداش رو در نیارن! به جا تشویق دولت به کشف و اعلام اختلاس دنبال آشکب هستید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
اتفاقا هر چه میکشیم از دست این دولت و دولتهای سابق بوده و هست پرونده چای و برادر روحانی و دختر وزیر دولت روحانی و خاوری و بابک زنجانی دولت احمدی نزاد و ... چه کردند ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
نه تتلو رو آوردن برای تو دلقک بازی دربیاره میای تابناک نظر بدی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
اغلب این فسادهای بزرگ در دوره اصولگراها اتفاق افتاد مثل بابک زنجانی در دوره احمدی نژاد و این مورد اخیر
ناشناس
|
China
|
۰۷:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
دوباره یکی دوتا نخودی پیدا کنید و اعدامشان کنید و کل اختلاس را کمافی السابق ماست مالی، دیگه حنای شما برای ملت رنگ نداره، زمان رفسنجانی میلیاردها دلار از طریق بندرعباس رفت در کانادا و اروپا و آمریکاو... ، در زمان احمدی‌نژاد میلیاردها دلار در ترکیه به تاراج رفت این که عددی نیست!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
یه کتاب جدید اومده خیلی رنگ خوبی داره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
فقط بلد هستند بجای مبارزه با فساد و جلوگیری از فساد های بعد ،همه تقصیر ها را گردن یک نفر بندازند و تمام. کل هنرشون قربانی کردن یک نفره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
پس بسم الله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
نوش جان ما نمی‌خوریم راحت باشید
صرف شده
هادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
مجازات غیبت از خدمت سربازی در زمان صلح ۳ روز اضافه خدمت و در زمان جنگ، ۱۰ روز اضافه خدمته. یعنی در مواقع بحران مجازات ترک فعل ۳ برابر میشه. آیا ما در جنگ تمام عیار اقتصادی نیستیم؟؟؟؟ کمر دوتاشده این ملت نجیب مستضعف رو نمی‌بینید؟؟؟ اگه قرار بود امثال طبری ها ۳ برابر مجازات شوند، آیا غیر از اعدام بود؟؟؟؟ والله اگر پیش از این چهارتا مفسد اقتصادی رو آویزان کرده بودید الان این کثافتکاری به بار نیامده بود... حالا هی دم از قطع سر اژدهای فساد بزنید.......
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
داداش من الان سرباز فراری هستم یعنی یکسال غیبت کردم ده سال باید برم خدمت؟
میترسم وسط جنگ اقتصادی موشک بخورم
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
مگه میشه ؟مگه داریم؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
بله داریم اون چجورشم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
هفتصد میلیارد دلار درآمد نفتی بدون پاسخ دولت بهار به کجا رفت ؟؟؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟