رمزگشایی از فسادی که در پرونده «دبش» کمتر دیده شد؛

چگونه آب از آب تکان نخورد و دلارهای واردات چای در بازار آزاد به مبالغ بالاتر فروخته شد؟!

بیش از یک هفته از گزارش سازمان بازرسی از فساد چند میلیارد دلاری یک شرکت واردکننده چای می‌گذرد و در این میان، یکی از ابعاد این تخلف کلان، کمتر مورد توجه قرار گرفته است؛ تخلفی عجیب با محوریت فروش دلار‌های نیمایی در بازار آزاد که رئیس اتاق ایران و چین از فرآیند این تخلف ارزی به تابناک گفت.
کد خبر: ۱۲۰۹۲۶۲
|
۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۸ 11 December 2023
|
28745 بازدید
|

چگونه آب از آب تکان نخورد و دلارهای واردات چای در بازار آزاد به مبالغ بالاتر فروخته شد؟!

به گزارش تابناک اقتصادی؛ یازدهم آذرماه سازمان بازرسی کشور در گزارشی، از فساد ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلاری که توسط یک شرکت خاص انجام گرفت، خبر داد و اعلام کرد: یک گروه تجاری از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا پایان سال ۱۴۰۱، حدود ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار برای واردات چای و ماشین‌آلات پیشرفته چاپ و بسته‌بندی، ارز دریافت کرده و طی این مدت، ۷۹ درصد از ارز نیمایی تخصیص یافته برای واردات چای، به این گروه تجاری اختصاص پیدا کرده است. در سال ۱۴۰۱ نیز کل ارز تامین شده برای واردات چای، حدود یک میلیارد و ۳۹۶ میلیون دلار بود که از این میزان، یک میلیارد و ۱۰۱ میلیون دلار به این گروه اختصاص پیدا کرده بود.

رئیس سازمان بازرسی در این گزارش تاکید داشت: حسب پیگیری‌های صورت گرفته، مشخص شد بخشی از ارز‌هایی که توسط این گروه دریافت شده، در بازار آزاد به مبالغ بالاتر فروخته شده است. ذکر این نکته ضروری است که علاوه بر مبلغ مورد اشاره (یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار) مهلت مابقی ارز‌های دریافتی این گروه نیز رو به پایان است و میزان ارز رفع تعهد نشده در حوزه واردات چای برای این شرکت تا عدد نزدیک به ۲ میلیارد دلار قابل افزایش است.

همان طور که در بالا اشاره شد، بخشی از ارزهای دریافت شده توسط این گروه (شرکت چای دبش) در بازار آزاد به مبالغ بالاتر فروخته شده است. تخلفی که در کنار ابعاد دیگر این فساد، تا به حال کمتر مورد توجه بوده است؛ موضوعی که از جزئیات و میزان ارز فروخته شده فعلا اطلاعات بیشتری منتشر نشده و حتی سازمان بازرسی اعلام نکرده است که حجم ارز فروخته شده در بازار آزاد، در چه بازه زمانی بوده است تا مشخص شود که کدام رئیس کل بانک مرکزی و کدام معاون ارزی این بانک باید پاسخگوی این فساد کم سابقه در بازار ارز باشد. اما در هر صورت رمزگشایی از این مساله نکات قابل تاملی برای نهادهای نظارتی در پی خواهد داشت تا در مسیر رسیدگی و برخوردهای قضایی، مسئولان مربوطه در این تخلف را بازخواست کنند، چون علاوه بر از بین رفتن منابع ارزی، به اخلال در بازار ارز نیز منجر شده است که تخلفی کمی نیست.

در این باره؛ مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اقتصادی به بررسی ابعاد این نوع تخلف ارزی پرداخت و اظهار داشت: اول اینکه باید دقت داشت این ارز نیمایی فروخته شده، به صورت اسکناس سر از بازار آزاد در نیاورده است؛ یعنی نیامده در کف بازار و به صورت اسکناس فروخته شود. در حقیقت شخص متخلف، حواله ارزی خود را می‌فروشد. به بیان دیگر؛ یک شخصی حواله را از سامانه نیما گرفته و در یک حساب دیگری (هر جای دنیا) قرار داده است، به گونه ای که در فرآیند خرید ارز نیمایی از سامانه نیما، یک حساب (مثلا در هند) به عنوان فروشنده معرفی می‌کند و درخواست واریز حواله به آن شماره حساب را می‌دهد. بعد این واردکننده متخلف به سامانه نیما اطلاع می دهد که چون تحریم هستیم و باید تحریم‌ها را دور بزنم، اظهار می‌کند که این ارز را به حساب دیگری مثلا در دوبی واریز کنید.

حالا در این مرحله، ممکن است، یک شخص دیگری در خارج از کشور، متقاضی خرید آپارتمان در ترکیه یا مثلا تورنتو باشد و یا شخصی قصد واردات کالای قاچاق به کشور را داشته باشد؛ خب سوال اساسی اینجاست که ارز این موارد از کجا تامین می‌شود؟ پاسخ روشن است! این در حالی است که در سال، حداقل ۱۲ تا ۱۳ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد ممکلت می‌شود. کمترین آمار می‌گوید که سالانه بین ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار خروج سرمایه از کشور داریم. یعنی در کمترین حالت، ۲۰ میلیارد دلار ارز خارج از شبکه بانکی معامله می‌شود و بانک مرکزی برای خروج سرمایه و واردات کالای قاچاق به کسی حواله نمی‌دهد. در این دو حالت شخص متقاضی باید به بازاری بیرون از بانک مرکزی مراجعه کند تا نیاز ارزی خود را تامین کند.  

حریری افزود: سوال اینجاست، چه کسانی منابع ارزی این بازاری که اشاره شد را تامین می‌کنند؟

پاسخ: دو گروه عمده است؛ یک گروه عمده صادرکنندگانی هستند که ارز صادراتی خود را با بانک مرکزی تسویه نمی‌کنند و گروه دوم، واردکنندگانی هستند که یا کالا در مقابل ارز دریافتی وارد نمی‌کنند و یا کالای وارداتی را با بیش اظهاری به گمرک و داخل کشور می‌آورند. (قیمت کالای وارداتی را بیش از آنچه واقعی است نشان می‌دهند) و بخشی از ارز خود را در حساب‌های خارج از کشور نگه می‌دارند. البته باید تاکید داشت که این سازوکار دلار نیمایی تا هفت-هشت ماه پیش به شدت رایج بود و حواله دلار نیمایی شخص، در هرجای دنیا امکان خرید داشت.  

اگر قرار است در این ممکلت ارز‌های چند نرخی داشته باشیم، باید بانک مرکزی و دولت به عنوان ناظر بر این سازوکار، بر ۱۰۰ درصد ارز‌های حاصل شده برای کشور تسلط داشته باشند. سیاست گذاری‌ها نیز باید به گونه‌ای باشد که تقاضایی برای بازار‌های متفاوت ایجاد نشود. اما وقتی که ارز را به واردکننده اختصاص می‌دهید که واردات انجام دهد و ۱۸ ماه فرصت هست تا این ارز را تسویه کند، معنایش این است که یک سال و نیم به واردکننده اجازه می‌دهیم هر بهانه‌ای بیاورد؛ بنابراین این اشکال دارد. یعنی اگر بانک مرکزی می‌خواهد متمرکز عمل کند، دیگر این زمان یک سال و نیم اشکال دارد. بایستی مکانیزم‌های کنترلی قوی تری داشته باشید وگرنه محل فساد ایجاد می‌شود.  

چگونه آب از آب تکان نخورد و دلارهای واردات چای در بازار آزاد به مبالغ بالاتر فروخته شد؟!

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در ادامه اظهار داشت: معتقدم این ایراد از سیاست گذاری است. این فساد، یک نفری اتفاق نمی‌افتد. یک تشکیلات و باند از آدم‌های متفاوت در جا‌هایی که باید نظارت کنند، بوده اند؛ بنابراین ایراد از بدون سیستمی بودن است. یعنی اگر سیستم خیلی خوب کار کند، کمتر چنین تخلفاتی رقم می‌خورد. البته [با خنده] این سیستم برای آدمی که ۵۰ هزار دلار یا ۱۰۰ هزار دلار واردات دارد، خوب عمل می‌کند، ولی برای ارقام گنده‌تر چطور؟ به عنوان نمونه، وقتی شخصی بخواهد یک میلیون دلار واردات انجام دهد، نمی‌تواند به کسی حق حساب بدهد، ولی وقتی ۱۰۰ میلیون دلار واردات شد، آن موقع شخص متخلف می‌تواند یک میلیون دلارِ آن را هزینه کند و حق حساب بدهد و خیلی‌ها را با همین یک میلیون دلار بخرد.

حریری تاکید کرد: هیچ تخلفی شکل نمی‌گیرد مگر اینکه دستگاه‌های سیاست گذار و دستگاه‌های ناظر و حاکمیتی در آن شریک باشند. درست است که آن شخص مورد نظر، دولت نیست و بخش خصوصی محسوب می‌شود، ولی یک شرکت تشکیل می‌شود و همه متخلفان در آن شریک می‌شوند. یعنی احتیاج به ابزاری دارد که بعضی از آن در اختیار واردکننده چای است و بعضی در اختیار شخصی در گمرک، در بانک مرکزی، در بخش ثبت سفارش وزارت صمت و جهاد و ... است؛ بنابراین برای خروجی این فساد، باید این حلقه در جا‌های مختلف به درستی شکل بگیرد.

وی در ادامه به مثالی در گذشته اشاره داشت و گفت: چهار پنج سال قبل، یک شب تا صبح سایت ثبت سفارش برای خودرو باز شد و فساد واردات خودرو شکل گرفت. خوشبختانه یا متاسفانه در بیست و چند سال اخیر، انواع و اقسام راه‌های تخلف برای افراد دیده شده و یاد گرفته اند. یعنی دانشگاهی برای آموزش تخلف و فساد شده است. چه بخواهیم بپذیریم و چه نخواهیم بپذیریم، فارغ از بحث‌های سیاسی، می‌خواهم بگویم که اتفاقاتی همچون اعتراضات و شورش‌های اجتماعی که از سال ۹۶ به این سو شکل گرفت، ریشه آن‌ها همین تبعیض و نابرابری اقتصادی و تنگی معیشت بوده است که مردم احساس کردند و عصبانی شده اند. مجموعه این اتفاقات باعث شده تا بین مردم و حاکمیت یک دیوار بی اعتمادی شکل گرفته است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در پایان گفت: اتفاقا الان فرصت بسیار خوبی است تا حاکمیت برای ایجاد اعتماد و فرو ریختن دیوار بی اعتمادی، به این موضوع کاملا ریشه‌ای و علنی بپردازد تا مردم احساس کنند که بالاخره نظارتی وجود دارد تا کسی چند میلیارد دلار را نبرد و فساد شکل نگیرد. مردم باید احساس کنند که حاکمیت مراقب سفره آن هاست. مردم ببینند که در این مملکت اگر وزیر هم باشی و تخلف کنی، شناسایی خواهی شد و برخورد قاطع می شود؛ یعنی این گونه نیست که فقط سلطان سکه را اعدام کنند. این رویه باعث می‌شود تا هم متخلفان دست به عصا شوند و هم مردم احساس اطمینان بیشتری نسبت به حاکمیت پیدا کنند و اعتمادی که به شدت مخدوش شده است، ترمیم شود.  

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷۳
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۷۶
ناشناس
|
Finland
|
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
مشکل اصلی در کشور وضعیت تحریم هاست که باعث عدم شفافیت اقتصاد شده است . اگر اقتصاد رو پلیسی کنیم در شرایط تحریمی عملا هیچ کار اقتصادی قابل انجام نخواهد بود.
از نان شب واجب تر برای این کشور رفع تحریم هاست .
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۷:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
هرچی چای صلواتی تو عمرمون خورده بودیم پولشو یک جا باهامون حساب کردند . خدا به داد شربت و شیرینی ها برسد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
یعنی تحریم باعث میشه چای داخلی مصرف نشه
آرش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
آفرین ...درود بر شما
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
مردم منتظر محاکمه دولتی ها هستند. حداقل چند مقام دولتی باید مجازات سنگین و تیرباران شوند. مانند کره شمالی و چین. اگر جدیت داشته باشند. اگر هم نداشته باشند اون چند درصد هوادار خودشون هم از دست می دهند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
بدبختای فلک زده بیچاره ایرانی
خودتون آماده کنید وسنگ بر شکم ببندید که اختلاس بعدی تو راهه. ایندفعه سر به بالای 15 میلیارد دلار می زند. نفری 20 میلیون تومن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
تکلیف بابک زنجانی
جوانکی که در تمیز کردن بینی خود به کمک دیگران نیاز داشت.
جزایری که در لباس پوشیدن به کمک دیگران نیاز داشت
طبری که هنوز از همه طلبکار است
رحیمی معاون احمدی نژاد و
......
هنوز بعد از سال ها مشخص نیست.
اینم مانند اون پرونده ها
ناشناس
| Canada |
۲۰:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
فساد مثل سلولهای سرطانی کل را در برگرفته نه نظارتی هست نه پاسخگویی
شهریار
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
مشکل اصلی عدم شایسته سالاری و مدیریت غلط و غیر تخصصی در تمام حوضه ها وعدم استقلال دستگاه ق و عدم اراده جدی و قاطع در برخورد با فساد است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
مگه چای هم تحریم بود
نعمت
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
بنده خودم غریب به 25 سال هست که یکی از دلالان زحمت کش خیابان فردوسی سر منوچهری هستم و ای روزگار میگذرانیم آب باریکه درآمدی ناچیز داریم خداروشکر البته چای نمیخوریم ضرر داره با این درامد ناچیزمون جتی نمی تونیم چهار حلقه لاستیک برای لندکروزمون بخریم کاش مشکل همین بود یک بنز اس500 هم در حیاط خونه افتاده و از شدت نداری و فقر نمی تونم هزینه تعویض چرم تودوزیش رو بدم چون منزل از رنگ کرم تودوزی ماشین خوششون نمیاد ماشین خوابیده تا هر زمان پولی گیرمون آمد چرم تمساح بندازیم
عاشق ایران
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
کاسبان تحریم و آغازاده های ساکن کانادا و آمریکا و

بخاطر همین مزایای اقتصادی و سیاسی میباشد که در

راه توافق برجام و اف ای تی اف سنگ اندازی کردند

چون اگر همه معاملات تجاری صادرات و واردات و

انتقال درامدهای دلاری ناشی از آنها قانونمد و منظم

گردد ، دیگر چطور این دزدان بیت المال میتوانستند

به این ارقام هنگفت دست یابند ؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
یعنی تحریم باعث شده اینا این همه دلار بدزدن؟؟؟//
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
مشگل اصلي باند بازي و جناح بازي است و عدم شفافيت در مجلس و دور زدن قانون توسط خوديها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
در جواب دوست عزیزی که گفته بودند واقعا تحریم ها باعث دزدی این مبلغ شده است عرض کنم که به علت تحریم ها و کاهش درآمدهای ارزی کشور و هم چنین عدم امکان تبادل مالی از طریق بانکهای کشور ، امکان تک نرخی شدن ارز در شرایط فعلی وجود ندارد واین تفاوت نرخ هر کسی رو وسوسه می کنه که از این آب گل آلود ماهی بگیره . حتی بسیاری از بانکهای خارجی هم با بلوکه کردن پولهای تجارت ایران سودهای بسیار بزرگی کسب می کنند چون می دونند که رفع انسداد پولها عملا برای کشور ایران امکان پذیر نمی باشد .
قادر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
میگفتند آخه تحریمها هیچ تاثیری نخواهد داشت و با قدرت ایستاده ایم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
احتمالا مجوز شرعی هم داشته
محمدرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
واقعاً آدم شاخ در میاره
چرا همیشه یه فساد با ارقام نجومی رو میشه و آب از آب تکان نمی‌خوره
چرا هیشکی اعدام نمیشه ؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
برگ درختان و زباله های کوچک و سبک که جلوی جریان آب را گرفته باشد ، را یک کودک و یا سالمند هم میتواند کنار بزند و بردارد تا آب جریان پیدا کند، ولی اگر سنگ بزرگ و سنگینی جریان آب را بند آورده باشد پهلوان و فرد توانمند و مقتدر و سلامت میخواهد که آن را کنار بزند!!!! اینجوری هاست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
فاضل خداداد با 123 میلیاد تومان در دهه 70 اعدام شد ولی بعد از وی با بزرگتر شدن ارقام اختلاس، مختلسی اعدام نشد.
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
فقط برا مردم شاخ و شونه میکشن و اشد مجازات تعین
میکنن ولی از خودشون رو تبرئه میکنن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
چون دستهای پشت پرده ای هم هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
جالبه آقای رئیسی میگن ما کشف کردیم افراد گذارش دادیم دستگاه قضا و اونم 9 ماه پیش و آقای اژه ای دیروز گفتن نه کسی به ما معرفی نشده هنوز از افراد متخلف!!!!
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
اگه چند نفر از این مفسدین اعدام میشدن مثل چین دیگه کسی جرأت فساد رو نداشت.وقتی با یه تک زنگ پرونده نصف میشه یا کلا عوض میشه یا زندان ویژه براشون تدارک میبینن و بعد از مدتی به اسم مرخصی آزاد میشن.خب معلومه هر کی از دستش بر بیاد قطعاً دزدی هم میکنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
خب ازبس گفتید نه به اعدام !
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
اعدام راه حل نیست ، باید فضای اقتصاد سالم و رقابتی در کشور شکل بگیره که پیش زمینه اون هم رفع تحریم ها هست
بازنشسته حداقلی بگیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
چون این جماعت یک اقلیتی خودی و مافیایی هستند

که اکثرا درگیر کاسبی و اختلاس میباشند

و بشدت همدیگر را حمایت و پشتیبانی میکنند

و بیچاره مردم فلکزده که باید با تبعات هولناک ناشی از

فقر مطلق که انها با این دزدی ها و اختلاس ها برایشان

بوجود آورده اند بسوزند و بسازند و اجازه و جرات کم

ترین اعتراضات قانونی و ارام طبق قانون اساسی کشور

را هم نداشته و ندارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
چون برای مردم بی اهمیت شده و مهم نیست همه چی به مردم برمیگرده این اتفاق تو هر کشوری افتاده بودش مردم یه زلزله 10 ریشتری راه مینداختن مردم ایران هم زیر پتو یه کامنت میزران مثل خودم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
مردم ایران اعدام سه دسته رو با قاطعیت خواستار هستن:
اول مفسد اقتصادی که عمده بدبختی کشور ازوناست
دوم نفوذی های انگلیس و آمریکا که استاد عقب نگه داشتن کشور هان
و سوم متجاوز وسارقین مسلح
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
اخوی پاسخ شما معلوم است. چون کله گنده ها از چنین اختلاسهایی سود کلان میبرند.
naser
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
من با اعدام مخالفم. ولی اعدام هم باشه معمولا مهره های معمولی اعدام می شوند و اصل کاری ها باقی می مانند و از طریق مهره های جدید تر به فسادشان ادامه می دهند.ا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
چرا بابت یکی دو میلیارد دلار ناچیز جان انسانی را باید گرفت و اعلام کرد مگه اذهان عمومی را تشویش کرده یا خدای نخواسته زبونم لال نشر اکاذیب کرده؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
تابی عزیز دردفعات قبل انتشارمطالب راجع به این موضوع 90 درصدپیامها رو غیرانتشاری کردی. حالا باز اومدی بصورت سئوالی تیترزدی چگونه.....که معنایش نظرخواهی ازمردم است.خب تابی محترم وقتی منتشرنمیکنی برای چی نظر میخواهی؟ البته ما محدودیتهای رسانه ای رو میدونیم ولی باز این توجیه گر نحوه سانسور نمیشود.درحقیقت ظاهرا بین خودسانسورچی ها تناقض وجوددارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
تمام سایت ها همینطورین بعضی هاشون روی خود خواهی سانسور می کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
اینکه میگفتن تحریم ها نعمت است واسه همین بود . میلیارد دلاری ببرن و به کسی جواب ندن
ناشناس
|
Belgium
|
۱۷:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
بخش مهمش رو نگفتید .

گویا چاهای سنواتی ده ساله را که باید کود میشدند در بسته بندی دبش به عنوان چای سریلانکایی وارد بازار کرده است !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
در واقع طرف گفته گور بابای سلامتی مردم
محسن
| Belgium |
۱۹:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
چای تولید داخل را از کشور خارج می کنند و کمی به ان چای خارجی و رنگ و عطر اضافه می کنند و همان چای را به دوباره به ایران وارد کرده و به عنوان چای خارجی مرغوب به مردم می فرشند،سالهای طولانی است اینکار را انجام می دهند....؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
من یک 5 شش ساله که چای ایرانی می خورم که خیلی بهتر از چایهای خارجی عطری خارجی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
چرا اب از آب تكان نمي خورد اين همه گراني ها و كمبودها و عدم بودجه ها براي كارهاي عمراني علتش چه مي تواند باشد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
الان این همه داد مردم از دست ورود بیش از حد افغانی بالاست کسی محل می زاره؟ تازه برعکس کارت هم بهشون میدن چون می‌بینند ما هنوز نفس می کشیم بخدا اگه ما طبقه ضعیف را درک کنند
بهروز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
مثل همیشه اعلام میشه که تحت بررسی است و به علت داشتن ابعاد پیچیده و زوایای پنهان زمان زیادی میبره و بعد هم به فراموشی سپرده میشه.
هر چقدر قبلیهابه نتیجه رسیدن و مسیولین قبلی و وقت در ملا عام اعدامشدن اینهمبه نتیجه میرسه. این اختلاسها بدون وصل بودن به دولت امکان نداره انجام بشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
ولی پارسال خوب رسیدگی های ضرب العجل میشد وکلی دوطرف کشته شدن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
من یک دعوای ساده پیش خرید آپارتمان در دادگاه داشتم یک سال و نیم طول کشید. اونوقت شما انتظار داری ظرف چند روز رسیدگی تمام بشه!!!!!!!!!!
ضمنا پرونده های قبلی همش به نتیجه رسیده و مشخصه. اینکه شما فراموش میکنی پیگیری کنی مشکل از خودته.
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۲
بالاخره کاسه و کوزه هارا سریک نفر شکسته , و پرونده را مختومه اعلام میکنند , مثل گذشته و ملت هم میروند دنبال کارشان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
نتیجه ۷ نوع نرخ ارز اگر همش یک بازار و همان آزاد هم باشد همچی نرخ ارز میاد پایین
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
خوب گفتی.چندنوع دلار داریم:4200-28500- نیمایی-تالاردوم-سنایی-متشکل ارزی-صرافی ملی-توافقی-....
رضا
| Canada |
۲۰:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
معلومه شما سواد اقتصادی بالا داری چیزی که در عوام وجود ندارد آفرین اما آن وقت بساط چپاول مافیای غیر متمرکز برچیده می‌شود برای عایدات هر نوع رانتی ردیف هزینه مافیایی تعریف شده است مثلا با قاچاق بنزین فلان کار انجام بشود
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
چرا در این دولت برخلاف دولت قبل نام مقامات دولتی دخیل در این فساد اعلام نمی‌شود؟ چرا ائمه جمعه در مرد این فساد چیزی نمی گویند؟ مثلا اگر این فساد در دولت قبل اتفاق افتاده بود علم الهدی اینگونه سکوت میکرد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
کفن پوش ها و خودجوش ها کجاهستند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
اینهمه منکر و فحشا توی جامعه اتفاق میوفته شما چسبیدی به اختلاس، موقعی که یک عده مزدور اغتشاش و هرج و مرجی توی مملکت راه میندازن خب معلومه که دستگاههای نظارتی نمیتونن کارشون رو درست انجام بدن
پاسخ ها
ناشناس ۱۷:۳۹
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
تا حالا کدوم از اختلاس ها که اتفاق افتاد پیگیری و به نتیجه رسیده؟
تو این ۴۵ سال همش اغتشاش بوده و هرج و مرج که این همه اختلاس و دزدی اتفاق افتاده؟
التماس تفکر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
التماس یه ارزن شرافت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
حالت خوبه نابغه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
الان منظورت اینه که دستگاههای نظارتی مشغول جلوگیری از فحشا هستند؟ پس چرا فحشا روز به روز بیشتر میشه؟
رضا
|
Canada
|
۱۷:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
تاوقتی از انگاره های مارکسیستی و نرخ گزاری و قیمت های چندگانه دست بر نداریم و واقعیت های زندگی را نپذیریم که آدم ها آزادند و نمی‌توانیم بجای آنها تصمیم بگیریم هم یارانه انرژی تباه کننده ثروت ملی داریم،هم دلار چند نرخی داریم هم کالای قاچاق و خروج سرمایه ای که وجود دارد و خواهد داشت اما حاضر به پذیرش موجودیت آن نیستیم،هم فرار از سربازی چند میلیون نفری،هم کسانی با تعداد کثیر که زیر بار حجاب اجباری نمی روند،هم مصرف کنندگان میلیونی شبکه های اجتماعی که تسلیم فیلترینگ نمی‌شوند و .....
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟