هشتاد و چهارمین روز جنگ غزه/ در حال به روزرسانی

حملات هولناک و شدید اسرائیل به غزه از زمین، دریا و هوا+ فیلم/درگیری سنگین نیروهای مقاومت و ارتش اسرائیل در جنوب و مرکز غزه/ طرح قطر برای آتش بس یک ماهه در غزه

جنگ غزه در شرایطی وارد هشتاد و چهارمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
کد خبر: ۱۲۱۲۹۲۸
|
۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۷ 30 December 2023
|
28024 بازدید
|

حملات هولناک و شدید اسرائیل به غزه از زمین، دریا و هوا

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد هشتاد و چهارمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.

بازسازی غزه ده‌ها سال طول خواهد کشید
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ - ۲۱:۳۱

رسانه آمریکایی در گزارشی درباره میزان تلفات و خسارات گسترده در جریان نزدیک به سه ماه حملات سهمگین رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، آن را بزرگ‌تر از هر ویرانی دیگری در جنگ‌های قرن معاصر دانست و به نقل از کارشناسان نوشت: اسرائیل با تخریب زیرساخت‌های شهری، آپارتمان‌ها، بیمارستان‌ها، ساختمان‌های دولتی، مدارس و حتی اماکن تاریخی، غزه را به یک ویرانه غیرقابل سکونت تبدیل کرده است که بازسازی آن حتی در صورت تامین مالی به دهه‌ها زمان نیاز دارد.

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارش خود با تاکید بر اینکه «جنگ در نوار غزه به قدری ویرانی ایجاد کرده که در مقیاس با ویرانگرترین جنگ شهری در تاریخ مدرن قابل مقایسه است» نوشت: اسرائیل تا اواسط دسامبر بیش از ۲۹۰۰۰ بمب، مهمات و گلوله بر روی غزه پرتاب کرده بود. نزدیک به ۷۰ درصد از ۴۳۹۰۰۰ خانه غزه و حدود نیمی از ساختمان‌های این منطقه آسیب دیده یا کاملاً ویران شده است. این بمباران‌ها به کلیساهای بیزانسی و مساجد باستانی، کارخانه‌ها، بناهای آپارتمانی، مراکز خرید و هتل‌های مجلل، تئاترها و مدارس آسیب رسانده است. بسیاری از زیرساخت‌های آب، برق، ارتباطات و مراقبت‌های بهداشتی که باعث فعال ماندن غزه بوده است، دیگر قابل تعمیر نیست.

اکثر ۳۶ بیمارستان این نوار تعطیل شده‌اند و تنها هشت بیمارستان، پذیرای بیماران هستند. درختان مرکبات، باغ‌های زیتون و گلخانه‌ها از بین رفته‌اند. بیش از دو سوم مدارس آن نیز آسیب دیده‌اند.

اسرائیل مدعی است که این بمباران‌ها و حملات زمینی‌اش هزاران تلفات را به هدف مورد نظرش، حماس وارد کرده است. اما به گفته مقامات بهداشتی غزه در حملات اسرائیل، بمب‌ها، گلوله‌های توپ و سربازان آن بیش از ۲۱۰۰۰ فلسطینی را کشته‌اند. این تلفات بین غیرنظامیان و افراد مسلح تمایز قائل نمی‌شود. همچنین این مقامات می‌گویند که بیشتر کشته شدگان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.»

به نوشته وال استریت ژورنال، این ویرانی شبیه به بمباران شهرهای آلمان توسط متفقین در طول جنگ جهانی دوم است. رابرت پاپ، دانشمند علوم سیاسی در دانشگاه شیکاگو و نویسنده تاریخ بمباران هوایی می‌گوید: نام «غزه» به همراه درِسدن (Dresden) و دیگر شهرهای معروفی که بمباران شده‌اند در تاریخ ثبت خواهد شد. وی افزود: آنچه در غزه می‌بینید در راس ۲۵ درصد از شدیدترین موارد مجازات در تاریخ است: «سه ماه پیش، غزه مکانی پر جنب و جوش بود. با وجود چندین دهه اشغال، محاصره و جنگ‌های اسرائیل، بسیاری از فلسطینی‌ها از زندگی در سرزمین خود در کنار دریای مدیترانه لذت می‌بردند، جایی که در کافه‌ها و رستوران‌های کنار دریا دور هم جمع می‌شدند. خانواده‌ها در ساحل تفریح می‌کردند و مردان جوان عصر برای تماشای فوتبال در مقابل تلویزیون‌ها جمع می‌شدند.

اما امروز غزه منظره‌ای از بتن مچاله شده است. در شمال غزه، مرکز تهاجم اولیه اسرائیل، معدود افرادی که باقی مانده‌اند در خیابان‌های پر از آوار از مغازه‌ها و بلوک‌های آپارتمانی بمب‌گذاری‌شده تردد می‌کنند. شیشه‌های شکسته زیر پا خرد می‌شود، درحالی‌که پهپادهای اسرائیلی بالای سرشان وزوز می‌کنند.

در جنوب، جایی که بیش از یک میلیون نفر از ساکنان آواره گریخته‌اند، مردم غزه در خیابان می‌خوابند و زباله‌ها را می‌سوزانند تا غذا بپزند. به گفته سازمان ملل، حدود ۸۵ درصد از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری این منطقه خانه‌های خود را ترک کرده‌ و پس از دستور تخلیه اسرائیل به کمتر از تنها یک سوم نوار غزه محدود شده‌اند.

ارتش اسرائیل ادعا می‌کند که حماس را هدف قرار می‌دهد و اقداماتی را برای جلوگیری از کشتار غیرنظامیان به کار می‌گیرد، از جمله با تشویق ساکنان به ترک مناطق مورد حمله. اما نیروی هوایی اسرائیل گفته است که بمباران علیه غزه باعث "حداکثر خسارت" شده است. دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل در ماه اکتبر گفت که "تاکید بر آسیب است نه بر دقت".

اسرائیل مدعی است که حماس تونل‌های خود را زیر زیرساخت‌های شهری و مکان‌های غیر نظامی ساخته است و انگشت اتهام خود را به سمت حماس نشانه می‌گیرد.

در شرایطی که این منطقه جنگی عمدتاً به روی جهان خارج بسته است، کارشناسان با تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای و با استفاده از سنجش از راه دور که ویژگی‌های فیزیکی را با اندازه‌گیری تشعشعات منعکس شده و ساطع شده از فاصله دور بررسی می‌کنند، خسارات را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. آنها می‌گویند که یافته‌هایشان به راستی‌آزمایی در محل نیاز دارد، اما احتمالا دست کم گرفته شده است.

بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ماهواره‌ای توسط کارشناسان سنجش از دور در دانشگاه سیتیِ نیویورک و دانشگاه ایالتی اورگان، حدود ۸۰ درصد از ساختمان‌های شمال غزه، جایی که بمباران شدیدتر بوده، آسیب دیده یا تخریب شده‌اند. درصدی به مراتب بیشتر از درِسدن.

هی یین، استادیار جغرافیا در دانشگاه ایالتی کنت در اوهایو تخمین زده است که ۲۰ درصد از زمین‌های کشاورزی غزه آسیب دیده یا ویران شده است. او گفت که گندم زمستانی که اکنون باید در منطقه جوانه بزند، قابل مشاهده نیست و نشان می‌دهد که کاشته نشده است.

یک تحلیل بانک جهانی نیز به این نتیجه رسید که تا ۱۲ دسامبر، جنگ به ۷۷ درصد از امکانات بهداشتی، ۷۲ درصد از خدمات شهری مانند پارک‌ها، دادگاه‌ها و کتابخانه‌ها، ۶۸ درصد از زیرساخت‌های مخابراتی و ۷۶ درصد از سایت‌های تجاری، شامل تخریب تقریباً کل منطقه صنعتی در شمال آسیب رسانده یا ویران کرده است. بانک جهانی همچنین اعلام کرد که بیش از نیمی از جاده‌های غزه آسیب دیده یا تخریب شده‌اند. به گفته سازمان ملل، حدود ۳۴۲ مدرسه، از جمله ۷۰ مدرسه خود سازمان ملل آسیب دیده است.

به گفته مقامات آمریکایی، ارزیابی دفتر اطلاعات ملی ایالات متحده نشان می‌دهد که اسرائیل در مدت کمی بیش از دو ماه ۲۹۰۰۰ سلاح به غزه پرتاب کرده است. در مقام مقایسه، بر اساس اعلام فرماندهی مرکزی ایالات متحده، ارتش آمریکا از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰، در مجموع ۳۶۷۸ مهمات به عراق شلیک کرد. ازجمله تسلیحاتی که ایالات متحده در طول جنگ غزه در اختیار اسرائیل قرار داده، بمب‌های ۲۰۰۰ پوندی "بانکر باستر" است که برای نفوذ به پناهگاه‌های بتنی طراحی شده‌اند که به گفته تحلیلگران نظامی معمولاً برای ضربه زدن به اهداف نظامی در مناطق کم‌جمعیت‌تر استفاده می‌شود.

غزه دارای تاریخ غنی ۴۰۰۰ ساله است. این شهر بندری مربوط به عصر کنعانی و فرعونی بود که به عنوان نقطه عبور در مسیرهای تجاری بین آفریقا و آسیا عمل می‌کرد. غزه در طول تاریخ، از جنگ‌ها، محاصره‌ها، همه‌گیری‌هایی مثل طاعون و زلزله‌ها ساخته شده است. در سال ۳۳۲ قبل از میلاد، این آخرین شهری بود که در برابر لشکرکشی اسکندر مقدونی به مصر مقاومت کرد - این واقعه به شکل‌گیری افسانه‌ای از مردمی دامن زد که هرگز سر فرود نمی‌آورند. نماد شهرداری غزه، یک ققنوس است.

به نوشته وال استریت ژورنال، اکثر ساکنان غزه یا خود پناهنده هستند یا از نوادگان کسانی هستند که از سرزمینی که اکنون در اشغال دولت اسرائیل است، گریخته‌اند.  

اسرائیل نوار غزه را در سال ۱۹۶۷ از مصر گرفت و تصرف کرد. در سال ۲۰۰۵، یک سال پس از عملیات نظامی دیگر اسرائیل علیه حماس در غزه، سربازان و شهرک‌نشین‌های باقی مانده خود را خارج کرد، اگرچه به کنترل مرزها، خط ساحلی و حریم هوایی این منطقه ادامه داد. اسرائیل و مصر در سال ۲۰۰۷ پس از کنترل حماس بر غزه، رفت و آمد به داخل و خارج آن را به شدت محدود کردند و به دهه‌هایی پایان دادند که بسیاری از ساکنان غزه‌ در داخل مناطق اسرائیلی کار می‌کردند و عبری را یاد می‌گرفتند.

جنگ کنونی اماکن تاریخی ارزشمند را در امان نگذاشته است. مسجد عمری بزرگ، یک ساختمان باستانی که از یک کلیسای قرن پنجم به عبادتگاه مسلمانان تبدیل شد، ویران شده و مناره آن واژگون شده است. حمله هوایی اسرائیل در ماه اکتبر به کلیسای سنت پورفیریوس قرن پنجم حمله کرد و دست کم ۱۶ فلسطینی را که در آنجا پناه گرفته بودند، کشت.

محله انحصاری ریمال (Rimal) با بلوارهای وسیع و سالن‌های زیبایی در روزهای آغازین جنگ به ویرانه تبدیل شد. حملات اسرائیل ساختمان اصلی دادگاه غزه، ساختمان پارلمان و آرشیو مرکزی غزه را نیز ویران کرده است.

ایال وایزمن، معمار اسرائیلی-بریتانیایی که رویکرد اسرائیل به محیط ایجاد شده در سرزمین‌های فلسطینی را مطالعه می‌کند، می‌گوید که این دیگر شهری قابل سکونت نیست.

به گفته او، هرگونه بازسازی غزه مستلزم "یک سیستم کامل زیرساخت زیرزمینی است، زیرا وقتی به زیرزمین حمله می‌کنید، هر چیزی که از داخل زمین می‌گذرد همچون لوله‌های آب، گاز، فاضلاب نابود می‌شود". شهرهای اروپا پس از دو جنگ جهانی بازسازی شدند. بیروت پس از جنگ داخلی و بمباران اسرائیل دوباره رونق گرفت. موصل عراق و رقه سوریه پس از اینکه حملات هوایی تحت رهبری ایالات متحده آنها را با خاک یکسان کرد، لنگ لنگان زنده شده‌اند، هرچند بازسازی برای هر دو کند بوده است.

اما غزه با چالش‌های منحصر به فردی روبرو است. هیچ‌کس نمی‌داند اگر اسرائیل حتی اگر به هدف خود برای نابودی حماس دست یابد، چه کسی کنترل را در دست خواهد گرفت. اسرائیل گفته است که با طرح آمریکا برای قرار دادن تشکیلات خودگردان فلسطین که بخش‌هایی از کرانه باختری را اداره می‌کند، مخالف است.  

وضعیت غیرعادی این منطقه به عنوان سرزمینی با مرزهای تحت کنترل اسرائیل، هر مسیری را برای بازسازی پیچیده‌تر می‌کند. پس از جنگ‌های اخیر در غزه، اسرائیل گاهی از ورود مصالح ساختمانی جلوگیری و استدلال می‌کند که حماس می‌تواند از آنها برای اهداف نظامی استفاده کند. در سال ۲۰۱۵، یک سال کامل پس از آتش‌بس در سال ۲۰۱۴، تنها یک خانه بازسازی شده بود - نه به دلیل کمبود بودجه، بلکه به دلیل عدم ورود سیمان.

تجزیه و تحلیل "گروه پناهگاه" (Shelter Cluster)، ائتلافی از گروه‌های امدادرسان به رهبری شورای پناهندگان نروژ، به این نتیجه رسیده است که پس از جنگ کنونی، پاکسازی آوارها حداقل یک سال طول می‌کشد، کاری که با حذف ایمن مهمات منفجر نشده پیچیده است. این گروه همچنین گفت که بازسازی خانه‌ها در صورت تامین مالی بین هفت تا ۱۰ سال طول می‌کشد. این گروه تخمین زد که هزینه آن نیز حدود ۳.۵ میلیارد دلار خواهد بود، بدون احتساب هزینه تهیه اسکان موقت.

بر اساس گزارش Shelter Cluster، میزان خسارت در غزه تقریبا دو برابر جریان درگیری‌های سال ۲۰۱۴ است که ۵۰ روز به طول انجامید. بانک جهانی ارزیابی کرده است که در جنگ فعلی تا اواسط دسامبر بیش از ۸۰۰۰۰۰ نفر خانه‌ای برای بازگشت نداشتند.

کارولین ساندز، کارشناس توسعه مجدد پس از جنگ در دانشگاه کینگستون لندن گفت که "در بهترین سناریو، بازسازی غزه دهه‌ها طول می‌کشد."»

شهادت ۹ هزار کودک از زمان حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ - ۱۹:۰۲

دفتر اطلاع رسانی دولت غزه گزارش کرد: از زمان شروع جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه تاکنون ۹۰۰۰ کودک فلسطینی به شهادت رسیده‌اند.

این نهاد در یک نشست خبری گزارش داد که زنگ خطر را به صدا در می‌آورد و به جهانیان نسبت به خطر گسترش قحطی در نوار غزه هشدار می‌دهد.

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دفتر اطلاع رسانی دولت غزه گزارش داد: از زمان حمله رژیم اشغالگر به نوار غزه تاکنون ۱۰۶ خبرنگار و ۹۰۰۰ کودک فلسطینی به شهادت رسیده‌اند.

طبق گزارش این نهاد، رژیم صهیونیستی ۶۵ هزار واحد مسکونی را در نوار غزه تخریب کرده است.

دفتر اطلاع رسانی دولت غزه با بیان اینکه غزه و شمال آن در معرض قحطی واقعی هستند، جامعه جهانی، آمریکا و رژیم صهیونیستی را مسئول این قحطی عنوان کرد.

این نهاد از سندیکاهای مطبوعات خواست، جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه روزنامه‌ نگاران در نوار غزه را محکوم کنند.

نهاد مذکور همچنین خواهان بازگشایی گذرگاه مرزی رفح و سایر گذرگاه‌ها برای انتقال زخمی‌ها جهت درمان و نیز ورود کمک‌های انسانی به نوار غزه شد و اعلام کرد، نیاز است که روزانه ۱۰۰۰ کامیون کمک انسانی به غزه و شمال آن وارد شود.

دفتر اطلاع رسانی دولت غزه در ادامه خواستار آزادی فوری همه کادرهای پزشکی شد که توسط رژیم صهیونیستی بازداشت شده‌اند و از کشورهای عربی و اسلامی خواست برای درمان هزاران زخمی بیمارستان‌های صحرائی ایجاد کنند.

مصر در غزه اردوگاه آوارگان دایر می‌کند
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ - ۱۷:۲۵

در شرایطی که در پی حملات رژیم صهیونیستی بیش از ۱.۵ میلیون نفر در غزه آواره شده‌اند، هلال احمر مصر کار ساخت یک اردوگاه آوارگان در منطقه غرب «خان یونس» در جنوب غزه را آغاز کرده است.

به نوشته وبگاه العربی الجدید، تمامی لوازم و مصالح و امکانات مورد نیاز برای ساخت این اردوگاه از چند روز پیش وارد خان یونس شده است. هلال احمر مصر روز چهارشنبه هفته گذشته خبر داد که به دستور عبدالفتاح السیسی قصد ساخت یک اردوگاه در غزه را دارد

اولین اردوگاه سازماندهی شده در غزه

العربی الجدید نوشت که اردوگاه مذکور، قرار است 7 هزار آواره را در خود جای دهد و اولین اردوگاهی است که تمامی نیازهای ساکنینش از چادر و سرویس بهداشتی و غذا و آب را تأمین خواهد کرد. تصمیم برای ساخت این اردوگاه پس از آن از سوی دولت مصر گرفته شد که نگرانی‌ها در میان مقامات قاهره در خصوص ورود سیل آوارگان از غزه به مصر تشدید شد.

بیش از ۱.۵ میلیون نفر از شمال غزه به خان یونس و رفح رفته‌اند و ارتش اسرائیل تلاش دارد جمعیت بیشتری را به سمت رفح روانه کند تا عملیات نظامی خود با خیال آسوده‌تری پیش ببرد. در این میان افزایش تعداد آوارگان در رفح، زنگ خطر بزرگی برای دولت مصر قملداد می‌شود. طی هفته‌های گذشته جمعیت رفح به بیش از ۱.۲ میلیون نفر افزایش یافته است.

در این میان محمود ابوالعطا، مسؤول امداد و تجهیز در هلال احمر فلسطین اعلام کرد: این طرح مصر یک دستاورد بزرگ است چرا که مقامات مصری از طریق هلال احمر تمام حمایت لازم شامل کمک رسانی و خدمات معالجه برای آوارگان در داخل اردوگاه در دوره آتی تا زمان پایان تجاوز رژیم صهیونیستی را به شکل منظم ارائه می‌کنند و در نتیجه این اردوگاه در کاهش بحران انسانی در شهر رفح در جنوب نوار غزه نقش خواهد داشت.

وی گفت: شهر رفح به اردوگاه‌های بیشتر و نصب کردن چادرهای بیشتر و فراهم کردن حمایت‌ها و کمک‌های انسانی بیشتر برای آوارگان نیاز دارد.

از سوی دیگر، یکی از کارکنان تیم هلال احمر مصر گفت: مرحله اول برپایی این اردوگاه شامل نصب ۳۰۰ چادر به همراه فراهم کردن آب و کمک‌های لازم برای آوارگان و یک مرکز پزشکی سیار در داخل اردوگاه برای معالجه آوارگان و ایجاد یک پل زمینی برای ورود کمک‌ها به شکل روزانه است. مرحله اول شامل ایجاد چادرهایی برای ۷۰۰۰ آواره است و در مرحله بعدی این اردوگاه گسترش یافته تا از بیش از ۲۰ هزار آواره استقبال کند. اردوگاه‌های دیگری نیز در غرب رفح و خان یونس ایجاد خواهد شد.

تلاش مصر برای کنترل جمعیت آوارگان در غزه در حالی است که مقامات مصری به ویژه عبدالفتاح السیسی بیش از یک بار تأکید کرده‌اند که هرگونه اقدام اسرائیل برای کوچاندن اجباری اهالی غزه به مصر، به منزله اعلان جنگ خواهد بود. موضع مشابهی که اردن نیز اتخاذ کرده است.

در این راستا عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر و عبدالله دوم پادشاه اردن روز چهارشنبه طی دیداری در قاهره بر «مخالفت قاطعانه با کوچ اجباری فلسطینی‌ها یا آواره کردن آن‌ها در داخل فلسطین» تأکید کردند و خواستار توقف فوری جنگ شدند.

شمار شهدای غزه از 21 هزار و 600 نفر فراتر رفت
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ - ۱۷:۲۵

 اشرف القدره سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه امروز شنبه خبر داد که از هفتم اکتبر تا کنون، در پی حملات رژیم صهیونیستی، ۲۱ هزار و ۶۷۲ فلسطینی به شهادت رسیدند و ۵۶ هزار و ۱۶۵ نفر هم زخمی شدند.

خبرگزاری سما به نقل از القدره گزارش داد، امروز و در هشتاد و پنجمین روز از حملات صهیونیستها به نوار غزه، رژیم اشغالگر امروز ۱۴ کشتار انجام داد که ۱۶۵ نفر شهید و ۲۵۰ زخمی بر جای گذاشت.

وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد از قربانیان حملات صهیونیستها، زنان و کودکان هستند، تصریح کرد: در پی حملات تل‌آویو به کادر درمان، ۳۱۲ نفر هم به شهادت رسیدند.

این مقام فلسطینی ادامه داد: اسرائیل عمدا ۱۴۲ مرکز درمانی را هدف قرار داده و ۲۳ بیمارستان و ۵۳ مرکز پزشکی را از مدار فعالیت خارج کرده است. ۹۹ نفر از کادر درمان هم بازداشت هستند.

وی ضمن هشدار نسبت به خطر قحطی برای یک میلیون و ۹۰۰ هزار آواره که نیازمند آب، غذا و دارو هستند، گفت: ۵۰ هزار زن باردار در مراکز اسکان، از سوء تغذیه رنج می‌برند و بیش از ۹۰۰ هزار کودک هم با سرمای شدید و قطحی مواجه هستند.

رفح، پر تراکم‌ترین منطقه غزه شد
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ - ۱۶:۲۴

همزمان با تشدید حملات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف غزه، سازمان ملل متحد در زمینه تراکم فزاینده جمعیت آوارگان فلسطینی در بخشهای مختلف این باریکه هشدار داد. 

در آخرین به روز رسانی، آژانس هماهنگی‌های بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد که به دنبال تشدید درگیریها در خان یونس و دیر البلح و تهدید رژیم صهیونیستی به تخلیه این شهرها، دست کم 100 هزار نفر آواره به تازگی وارد رفح در جنوبی ترین بخش نوار غزه شده‌اند.

آژانس هماهنگیهای بشردوستانه می‌گوید که رفح قبل از این نیز به لحاظ جمعیتی بسیار فشرده و پرتراکم بود و در هر کیلومتر مربع 12 هزار سکنه داشت.

سازمان ملل همچنین به نقل سازمان جهانی بهداشت آماری از شیوع بیماریهای مختلف در غزه در نتیجه جابجایی‌های مکرر آوارگان به ویژه پس از بی خانمانی دسته جمعی هفته‌های گذشته ارائه کرده است. 

به گفته این آژانس سازمان ملل، نزدیک به 180000 نفر که در پناهگاه ها زندگی می کنند از عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی رنج می‌برند. 136400 مورد اسهال گزارش شده که بیش از نیمی از آنها مربوط به کودکان زیر 5 سال است. 55400 مورد شپش و گال و 42700 مورد بثورات پوستی و همچنین شیوع یرقان و مننژیت نیز گزارش شده است.

آژانس هماهنگیهای بشردوستانه همچنین اعلام کرد، کمبود غذا و اقلام اولیه بهداشتی، شرایط زندگی وخیم آوارگان داخلی را تشدید می‌کند و گسترش بیماری را افزایش می‌دهد.

بی توجهی رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان در حملات خود به نوار غزه با انتقادات شدیدی در جامعه جهانی روبرو است. 

«فرانچسکا آلبانیز» نماینده حقوق بشری سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین، گفته که اسرائیل به بهانه نابودی حماس، ارزشی برای جان مردم غزه قائل نیست.

به نوشته وبگاه شبکه المیادین، او گفت: اسرائیل به بهانه نابودی حماس بیش از ۲۰ هزار نفر را تاکنون در غزه کشته است؛ چرا اسرائیل هیچ توجهی به جان فلسطینی‌ها نمی‌کند؟

این مأمور سازمان ملل در ادامه اقدامات و رفتار رژیم صهیونیستی در قبال فلسطینی‌ها، به ویژه در غزه را وحشی‌گری قرن توصیف کرد و با مخاطب قرار دادن کشورهای غربی گفت: سکوت غرب در قبال آن‌چه بر سر فلسطینی‌ها می‌گذرد، به مرحله همراهی [با اسرائیل] رسیده است.

بندر «ایلات» برای اولین بار خالی از کشتی شد
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ - ۱۶:۱۱

 شبکه مصری «القاهره الاخباریه»، امروز (شنبه)، با انتشار تصاویری ماهواره‌ای از بندر «ایلات» در جنوب فلسطین اشغالی خبر داد که هیچ کشتی‌ای در این بندر وجود ندارد.

مجری القاهره الاخباریه اعلام کرد در تصویری که صبح امروز از بندر ایلات گرفته شده، هیچ کشتی‌ای برای تخلیه بار در این بندر وجود ندارد که چنین رویدادی برای اولین بار در این بندر رخ داده است.

ارتش یمن پیشتر در دو بیانیه اعلام کرده بود که در حمایت از مردم فلسطین و نیروهای مقاومت این کشور، به هیچ کشتی اسرائیلی و کشتی‌‌هایی که مقصد آن‌ها فلسطین اشغالی است، اجازه عبور از دریای سرخ و تنگه باب‌المندب را نخواهد داد.

به دنبال صدور این بیانیه، ارتش یمن، مطابق با بیانیه اعلام‌شده، تمام کشتی‌های اسرائیلی را که بدون توجه به هشدار نیروی دریایی یمن به مسیر خود به سوی بندر ایلات ادامه می‌دادند، هدف حمله پهپادی و موشکی قرار داد.

 

طرح اسرائیل برای اخراج سازمان ملل از غزه
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ - ۱۴:۰۸

شبکه ۱۲ رژیم اسرائیل امروز (۹دی) در گزارشی گفت وزارت خارجه اسرائیل قصد دارد طرحی برای اخراج آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) که نهادی زیر نظر سازمان ملل است را به کابینه ارسال کند.

به گفته این شبکه، طرح مذکور در گزارشی با طبقه‌بندی «فوق محرمانه» تدوین شده و شامل سه مرحله است؛ اول: کشف همکاری [ادعایی] میان آنروا و حماس. مرحله دوم: کاهش فعالیت‌های آنروا در غزه و جایگزینی یک یا چند سازمان دیگر برای ارائه خدمات آموزشی و اجتماعی به مردم غزه و در مرحله سوم: انتقال تمامی وظایف آژانس آنروا به هیأتی که قرار است بعد از جنگ بر غزه حکمرانی کند.

شبکه ۱۲ اسرائیل گفت که این طرح به زودی به هیأت وزیران کابینه نتانیاهو عرضه خواهد شد.

این طرح پس از آن تدوین شده که آژانس آنروا از ابتدای جنگ، انتقادات شدید و بی سابقه‌ای علیه اسرائیل انجام داده و بارها این رژیم را به جنایت جنگی متهم کرده است.

گرفتار شدن تل‌آویو در جنگ فرسایشی در ۲ جبهه
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ - ۱۲:۴۰

یکی از تحلیلگران صهیونیست به تنگنا و گرفتاری پرداخت که از زمان عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر، صهیونیست‌ها با آن دست به گریبان هستند.

یکی از تحلیلگران صهیونیست از اوضاع دشواری خبر داد که صهیونیست‌ها این روزها در جبهه غزه و شمال فلسطین اشغالی سپری می کنند.

«عاموس هارئیل» تحلیلگر امور نظامی رسانه صهیونیستی هاآرتص نوشت: اسرائیل در جریان عملیات طوفان الاقصی در تنگا و دام راهبردی افتاد.

وی به تهدیدات امنیتی اشاره کرد که صهیونیست‌ها روزانه از زمان عملیات طوفان الاقصی با آن روبه رو هستند و افزود: هنوز مشخص نیست که امکان خروج از بحران یا دام شدنی است یا خیر؟

هارئیل احتمال داد که رژیم صهیونیستی در جنگ فرسایشی حداقل در دوجبهه گرفتار شود.

این تحلیلگر صهیونیست همچنین احتمال داد که در جبهه لبنان و با حزب الله اوضاع به سمت تنش و درگیری شدیدتر پیش رود.

وی افزود: حتی ممکن است که روند اوضاع به سمت رویارویی گسترده تری با ایران حرکت کند.

هارئیل درباره تاثیر جنگ بر صهیونیستها نیز گفت که افزایش تلفات روزانه ارتش رژیم اسراییل، تاثیر منفی بر افکار عمومی خواهد گذاشت.

العربی الجدید در ادامه گزارش داد که محافل نظامی رژیم صهیونیستی بر این باورند که جنگ باید وارد مرحله سوم شود و آن مرحله ای متفاوت با نبرد کنونی است که در آن ارتش این رژیم از آتش سنگین استفاده می‌کند.

به نوشته این رسانه، در حال حاضر نتانیاهو به این سمت و سو حرکت نمی‌کند و دلیل آن نیز محاسبات سیاسی و هشدارهای دو وزیر کابینه یعنی «ایتامار بن گویر» و «بزالل اسموتریچ» وزرای امنیت داخلی و دارایی رژیم اسراییل درباره توقف جنگ است که حتی بن گویر تهدید به استفعا از کابینه کرده و در سمت مقابل «بنی گانتس» و «گادی آیزنکوت» دو وزیر در کابینه و از اعضای کابینه جنگ، نتانیاهو را به سمت مرحله سوم سوق می‌دهند.

بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که عملیات نظامی تا زمانی که روند سیاسی مکمل آن نباشد، راه به جایی نخواهد برد.

کابینه برای مدیریت جنگ غزه راهبردی ندارد
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ - ۱۲:۳۹

نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی اعلام کرد که کابینه فعلی حاکم بر این رژیم، برای مدیریت جنگ غزه راهبردی ندارد.

«یائیر لاپید» رهبر ائتلاف مخالفان در کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی طی پیامی در ایکس (توئیتر سابق) با انتشار تصاویر ۲ صفحه نوشته عبری تحت عنوان «طرح راهبردی غزه»، کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم را فاقد طرحی راهبردی برای غزه دانست.

وی در این پیام نوشت که کابینه نتانیاهو توان ارائه طرحی به نظام سیاسی و ارتش برای پیشبرد امور جنگ در غزه را ندارد بنابراین دوباره طرحی را که یک ماه پیش در این رابطه مطرح کرده بودم، منتشر کردم.

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی سه شنبه هفته گذشته نیز در گفت‌وگو با رادیو ارتش این رژیم اعلام کرده بود که پیش از پایان جنگ غزه، نتانیاهو باید از منصب نخست وزیری عزل شود.

لاپید گفته بود که اگر وی در زمان وقوع عملیات طوفان الاقصی نخست وزیر بود، در همان روز استعفا می داد.

وی با بیان اینکه نه تنها دستگاه های امنیتی بلکه همه «اسرائیلی ها» دیگر نتانیاهو را قبول ندارند، گفته بود: من به نتانیاهو اعتماد ندارم و وی را در جایگاهی نمی بینم که بتواند جنگ (علیه غزه) را مدیریت کند.

«بن کاسپیت» روزنامه‌نگار مشهور رژیم صهیونیستی نیز با انتشار تصاویری از اعضای کابینه نتانیاهو در ایکس نوشت: بدترین کابینه تاریخ اسرائیل، یکساله شد.

فرمانده سابق ناتو درباره خطر گسترش جنگ غزه در منطقه هشدار داد
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ - ۱۲:۳۴

 فرمانده پیشین سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هشدار داد، احتمال این که درگیری های کنونی میان رژیم صهیونیستی و حماس به یک درگیری گسترده منطقه ای تبدیل شود، «به طرز ناخوشایندی بالا» است.

 هفته نامه نیوزویک نوشت، جیمز استاوریدیس (James Stavridis) دریاسالار بازنشسته آمریکایی که بین سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ به عنوان فرمانده نیروی های ناتو در اروپا خدمت می کرد، گفت: افزایش تنش ها بین (رژیم) اسرائیل و حماس وی را «بشدت نگران» این موضوع کرده که جنگ کنونی به زودی گسترش یابد.

وی افزود: تقریبا دو ماه پیش من احساس می کردم که ۱۰ درصد ممکن است این جنگ به درگیری گسترده تری در منطقه تبدیل شود. زیرا اگر (رژیم) اسرائیل به حزب الله حمله کند، ایران نیز به روش های مهمی وارد جنگ خواهد شد و این امر پای آمریکا را نیز به جنگ باز خواهد کرد.

این فرمانده سابق ناتو گفت که در این لحظه فکر می کند که احتمال گسترش درگیری ها به منطقه به حدود ۲۵ درصد رسیده است و به شکل نگران کننده ای این احتمال بالا است.

استاوریدیس افزود، بنی گانتس عضو کابینه جنگ (رژیم) اسرائیل و فرمانده سابق نیروهای ارتش این هفته به خبرنگاران گفت زمان برای دستیابی به «راه حل دیپلماتیک رو به اتمام است» و «اگر جهان و دولت لبنان این کار را نکنند (رژیم) اسرائیل تلاش خواهد کرد که حزب الله را از مرز دور کند».

فرمانده پیشین ناتو افزود: «من [گانتس] را بسیار خوب می شناسم. در چهار سالی که به عنوان فرمانده ناتو بودم، دائما با او تعامل داشتم و امروز با او در تماس هستم. او شخصیتی بسیار جدی و هوشیار است. بنابراین، اگر بنی گانتس چنین می‌گوید واقعا می تواند این طور باشد. این مرا بسیار نگران می کند.

نیوزویک نوشت: گانتس تنها مقام (رژیم) اسرائیل نیست که سیگنال های هشدار دهنده ای را درباره احتمال گسترش جنگ به خاطر حزب الله ارسال کرده است. ماه جاری جاناتان کنریکوس، سخنگوی ارتش (رژیم) اسرائیل نیز حزب الله را به «کشیدن پای لبنان به جنگ» متهم کرد.

کابینه جنگ رژیم صهیونیستی پیشنهاد قطر درباره آتش‌بس یک ماهه را بررسی کرد
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ - ۱۲:۳۳

کابینه جنگ رژیم صهیونیستی جلسه‌ای را درباره پیشنهاد قطر درخصوص آزادی ۴۰ تا ۵۰ اسیر صهیونیستی در غزه در ازای آتش‌بس یک ماهه برگزار کرد.

 شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد: کابینه جنگ پیشنهاد قطر درخصوص آزادی ۴۰ تا ۵۰ اسیر صهیونیستی در غزه در ازای آتش‌بس یک ماهه را بررسی کرد. پیشنهاد قطر شامل آزادی اسرای فلسطینی دارایی محکومیت‌های طولانی در زندان‌های اسرائیل در چارچوب معامله تبادل اسرا است.

این شبکه اعلام کرد: مرحله دومی هم وجود دارد که پیچیده‌تر است و جزئیات آن فاش نشده‌است، اما شامل درخواست برای عقب نشینی اسرائیل از غزه است. حماس و تل‌آویو پاسخی به این پیشنهاد نداده‌اند، اما وضعیت بهتر از قبل به نظر می‌رسد.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی پیش از این مدعی شدند «دیوید بارنیا» رئیس موساد به کابینه این رژیم اطلاع داده‌است حماس اکنون خواهان آتش‌بس ۲۰ تا ۳۰ روزه در ازای ۵۰ کودک، زن و سالمند اسیر شده‌است.

این درحالی است که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اخیرا یوآو گالانت، وزیر جنگ را از نشست با روسای موساد و شین بت منع کرده بود. این پس از آن بود که به هر روسای این دو نهاد دستور داده بود در نشست امنیتی که قرار بود در خصوص موضوعی حساس برگزار شود،‌ شرکت نکنند.

اما دفتر نتانیاهو اعلام کرد: «نخست وزیر، رئیس موساد را به چالش نمی‌کشد، کابینه جنگ طرفی است که خط مشی را تعیین می‌کند و در مورد مساله اسیران تصمیم می‌گیرد.»

در این راستا وبگاه آمریکایی «آکسیوس» به نقل از مقامات صهیونیست نوشت که قطر به «اسرائیل» اطلاع داده‌است که حماس «اساسا موافقت کرده» مذاکرات را برای دستیابی به توافقی جدید برای آزادی بیش از ۴۰ اسیر در غزه در ازای توقف جنگ برای یک دوره تا یک ماه از سر بگیرد.

این وبگاه گزارش داد که مقامات اسرائیلی با این پیام «با احتیاط شدید» برخورد می‌کنند و می‌گویند امیدوارند در آخر هفته توضیحات بیشتری دریافت کنند تا بفهمند آیا حماس واقعا جدی است یا خیر.

یکی از مقامات صهیونیست گفت: «پیام قطر هنوز بسیار مقدماتی، اما مثبت است، زیرا برای اولین بار از زمان پایان توافق قبلی، اشاره می‌کند که حماس آماده بازگشت به میز مذاکره است. بر این اساس، ما از حالت انجماد به سرمای شدید منتقل می‌شویم.»

وبگاه «واللا» به نقل از سه مقام بلندپایه اسرائیلی نوشت: «میانجی‌های قطری پیامی را به اسرائیل رساندند مبنی بر اینکه حماس به صورت اولیه موافقت کرده‌است که به میز مذاکره بازگردد تا توافقی منعقد شود که طی آن ۴۰ فرد از غزه در ازای آتش‌بس چند هفته‌ای و سایر شروط آزاد شوند.

تداوم یورش صهیونیست‌ها به کرانه باختری
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ - ۱۲:۳۳

رسانه‌های فلسطینی از تداوم یورش‌ اشغالگران به مناطق مختلف کرانه باختری و بازداشت شماری از فلسطینیان خبر دادند.

منابع محلی از شهادت یک جوان فلسطینی به ضرب گلوله اشغالگران در شهرک «العیزریه» واقع در شرق شهر قدس اشغالی خبر دادند.

براساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، منابع همچنین اعلام کردند «محمود عثمان ورنی»، جوان فلسطینی در جریان درگیری‌ها در شهرک «العیزریه» در شرق شهر قدس اشغالی به شهادت رسید.

رسانه‌های فلسطینی در این راستا گزارش دادند که نیروهای ارتش رژیم اشغالگر در ساعات اولیه صبح امروز (شنبه) به شهرها و اردوگاه‌های مختلف کرانه باختری یورش بردند و در پی آن درگیری‌هایی میان جوانان فلسطینی و اشغالگران رخ داد.

هلال احمر فلسطین اعلام کرد، یک جوان فلسطینی پس از یورش نیروهای رژیم صهیونیستی به شهرک «روجیب» واقع در شرق نابلس در شمال کرانه باختری و درگیری با آنها به بیمارستان منتقل شد.

رسانه‌های محلی فلسطین همچنین اعلام کردند که درپی یورش اشغالگران به شهرک «قصره» در جنوب نابلس درگیری‌های خشونت‌باری میان جوانان فلسطینی و نیروهای رژیم صهیونیستی رخ داد.

رسانه‌ها همچنین از یورش صهیونیست‌ها به شهرک «بیتا» در جنوب شهر نابلس و همچنین شهرک «برطعه» واقع در جنین در شمال کرانه باختری خبر دادند.

در همین رابطه، اشغالگران اقدام به بازداشت دو جوان فلسینی در نزدیکی روستای «قوصین» در غرب نابلس کردند.

درگیری‌هایی نیز میان نیروهای مقاومت فلسطین و نیروهای رژیم صهیونیستی در شهر «قلقیلیه» در غرب کرانه باختری رخ داد و صهیونیست‌ها با بمب‌های دست‌ساز شهرک «عزّون» در شرق این شهر را هدف قرار دادند.

نیروهای رژیم صهیونیستی همچنین به اردوگاه «الجلزون» در شمال شهر رام‌الله یورش برده و اقدام به بازداشت ۱۴ شهروند فلسطینی در این اردوگاه کردند.

صهیونیست‌ها همچنین به منطقه «رأس الجوره»، شهرک «صوریف» و «یطّا» در شهر الخلیل و نیز منطقه «جناتا» و شهرک «العبیدیه» در بیت لحم یورش بردند و طی آن دو جوان فلسطینی به ضرب گلوله اشغالگران زخمی شدند.

از سوی دیگر، ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در عملیاتی ضدصهیونیستی در الخلیل پنج تن از نظامیان این رژیم زخمی شدند و حال یکی از آنها وخیم است.

ده‌ها نمازگزار عصر جمعه در نتیجه یورش اشغالگران به محله «وادی الجوز» در شهر قدس اشغالی دچار حالت خفگی شدند.

آمار شهدای کرانه باختری از هفتم اکتبر به ۳۱۵ شهید و از سال جاری میلادی به ۵۲۳ شهید رسیده‌است.

عصر جمعه باشگاه اسیران فلسطینی اعلام کرد که از هفتم اکتبر ۴۸۴۰ تن در کرانه باختری بازداشت‌ شده‌اند.

پاسخ حزب‌الله لبنان به ادعای روزنامه فیگارو درباره طوفان‌الاقصی
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ - ۱۲:۳۲

روابط عمومی جنبش حزب الله لبنان به ادعای روزنامه فرانسوی فیگارو در خصوص عملیات «طوفان الاقصی» واکنش نشان داد و آن را «خیال‌پردازی محض و بی‌اساس» با هدف تضعیف اعتماد میان جنبش‌های مقاومت توصیف کرد.

فیگارو با انتشار گزارشی به قلم «جورج مالبرونو» ادعا کرده که «یک منبع نزدیک به رهبری حماس در اردن» گفته است که «یحیی السنوار» رهبر حماس در غزه تنها نیم ساعت پیش از آغاز حمله در ساعت شش و نیم صبح روز ۷ اکتبر(۱۵ مهر)، در تماس تلفنی با «صالح العاروری» نایب رئیس دفتر سیاسی حماس در لبنان از او خواسته بود که نزد سید حسن نصرالله برود و او را آگاه کند.

جنبش حماس نیز روز گذشته ادعای رسانه فرانسوی در این خصوص که حماس نیز ساعتی قبل از انجام عملیات، حزب‌الله را در جریان گذاشته است را تکذیب کرده بود و اطلاعات منتشر شده در گزارش فیگارو را مملو از دروغ و در راستای منافع دشمن اسرائیلی دانسته بود.

به نوشته النشره، حزب‌الله لبنان با یادآوری نخستین واکنش علنی دبیر کل حزب‌الله لبنان سید حسن نصرالله به عملیات طوفان‌الاقصی، اعلام کرد آنچه فیگارو مطرح کرده، دروغ و نشانگر جانبداری کامل از دشمن صهیونیست و نیز بیانگر اقدامی غیرحرفه‌ای و نشانه سقوط اخلاقی این رسانه، مانند دیگر رسانه‌های غربی است که جانب ظالم و قاتل و متجاوز را گرفته و واقعیت و ارزشهای انسانی را نادیده گرفته‌اند.

نصرالله پیشتر اعلام کرده بود که از این حمله مطلع نبوده و این عملیات از برنامه‌ریزی، تدارک، اجرا و زمان‌بندی تا اهدافش کاملا فلسطینی بود.وی محرمانه بودن کامل این عملیات را رمز موفقیت چشمگیر آن را از طریق عامل غافلگیری توصیف کرده و گفته بود که «امروز این عملیات در بیش از یک جبهه و عرصه گسترش یافته است».

درگیری سنگین نیروهای مقاومت و ارتش اسرائیل در جنوب و مرکز غزه
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ - ۱۲:۲۳

منابع خبری از نبرد شدیدی خبر دادند که میان رزمندگان مقاومت فلسطین و نظامیان رژیم صهیونیستی جریان دارد.

منابع فلسطینی از درگیری شدید میان رزمندگان مقاومت فلسطین و اشغالگران در جنوب غزه خبر دادند.

این منابع اعلام کردند: نبرد سنگینی در مرکز خان یونس در جنوب غزه همزمان با تداوم حملات توپخانه ای به منطقه، جریان دارد.

همچنین در شرق اردوگاه «البریج» در مرکز غزه نیز درگیری شدیدی جریان دارد و تانک‌های اسرائیلی شرق این اردوگاه را گلوله باران کردند.

در همین حال، گردانهای ناصر صلاح الدین اعلام کرد: رزمندگان ما در حال درگیری شدیدی با نظامیان صهیونیست در شمال اردوگاه البریج هستند و تلفات و ضربات مهلکی به دشمن صهیونیست وارد کرده اند.

این درحالی است که جنگنده های رژیم صهیونیستی اردوگاه المغازی را بمباران کردند.

حملات هولناک و شدید اسرائیل به غزه از زمین، دریا و هوا

حملات هوایی و توپخانه ای رژیم صهیونیستی به غزه به ویژه مناطق مرکزی و جنوبی آن با شدت تمام ادامه دارد.

منابع فلسطینی اعلام کردند که در بمباران منطقه «الزوایده» در مرکز غزه شماری از فلسطینیان شهید یا زخمی شدند.

تعداد بازدید : 1112

همچنین توپخانه ارتش رژیم صهیویستی نیز در کنار بمب افکن های این رژیم به شدت اطراف خیابان «صلاح الدین» و مناطق مجاور شرق اردوگاه «النصیرات» را گلوله باران کرد.

منابع فلسطینی اعلام کردند که تک تیراندازان ارتش رژیم صهیونیستی، سه تن از رهگذران را در اردوگاه المغازی هدف گلوله های خود قرار دادند.

همزمان جنگنده - بمب افکن های رژیم صهیونیستی به شدت منطقه مرکزی غزه را بمباران کردند. غرب اردوگاه النصیرات در مرکز غزه، هدف اصلی بمب افکن های رژیم صهیونیستی بود.

منابع فلسطینی با اشاره به بمباران منزلی در النصیرات از بیرون آوردن پیکر دو شهید تا این لحظه و از زخمی شدن شماری دیگر خبر دادند.

همزمان صدای انفجارهای متعددی در غرب رفح در جنوب غزه شنیده می شود و شرق و مرکز خان یونس نیز از سوی توپخانه رژیم صهیونیستی در معرض گلوله باران این رژیم است.

توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی همچنین شرق دیرالبلح، النصیرات، البریج و المغازی در مرکز غزه را گلوله باران کرد.

ناوچه های رژیم صهیونسیتی نیز در راستای بمباران و گلوله باران مناطق مسکونی، مراکز درمانی و فرهنگی نوار غزه، ساحل دیرالبلح در مرکز غزه را زیر آتش کینه خود قرار دادند.

ماهیگیری در بندر غزه ممنوع است

پس از آنکه نیروهای اشغالگر اکثر قایق‌های ماهیگیری را منهدم کردند، فعالیت ماهیگیری در بندر غزه متوقف شد، بنابراین ساکنان نوار غزه با توجه به ادامه محاصره، کمبود کمک رسانی و ارائه لیستی از مواد غذایی توسط اشغالگران که اجازه ورود به نوار غزه را دارد دیگر قادر به صید ماهی برای خوردن نیستند.

شبکه ماهواره‌ای الاقصی نیز اعلام کرد: حمله هوایی رژیم صهیونیستی خانه خانواده الواوی در نزدیکی مسجد السنة در اردوگاه النصیرات (در مرکز) را هدف قرار داد که تعدادی شهید و مجروح برجای گذاشت.

این شبکه افزود: توپخانه اشغالگر چندین ساعت به گلوله‌باران شدید خود به مرکز و جنوب شهر خان یونس در جنوب نوار غزه ادامه داد.

رسانه‌های فلسطینی همچنین اعلام کردند که بمباران جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در منطقه الزوایده در مرکز نوار غزه منجر شد تعدادی شهید و مجروح شوند.

همچنین وزارت گردشگری و آثار باستانی فلسطین اعلام کرد که نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی پنجشنبه کاخ باستانی پاشا در محله الدرج در مرکز تاریخی شهر غزه را تخریب کردند.

شبکه خبری فلسطین «شفا» به نقل از وزارت فلسطین در بیانیه‌ای این اتفاق را جنایتی بر جنایات دیگر رژیم اشغالگر صهیونیستی در تجاوزات خود به مردم فلسطین توصیف کرد.

این وزارتخانه افزود: ارتش اسرائیل پیش از این «گروهی از اماکن و آثار باستانی مانند بندر قدیمی غزه، کلیسای پورفیریوس، مسجد جبالیا و گروه بزرگی از بناهای تاریخی، موزه ها و غیره را تخریب کرده بود.»

تعداد شهدای خبرنگار در غزه به ۱۰۶ تن افزایش یافت

دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه اعلام کرد که پس از شهادت جبر ابوهدروس، خبرنگار شبکه ماهواره‌ای القدس الیوم، شمار شهدای روزنامه نگار از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه به ۱۰۶ تن افزایش یافته‌ است.

در بیانیه این دفتر آمده‌ است که هواپیماهای اشغالگر خانه مسکونی ابوهدروس را در اردوگاه النصیرات بمباران کردند.

در این باره خبرنگار المیادین در غزه نیز شهادت جبر ابوهدروس خبرنگار فلسطینی شبکه ماهواره‌ای القدس الیوم و تعدادی از اعضای خانواده وی را در پی بمباران خانه‌اش در اردوگاه آوارگان فلسطینی النصیرات تایید کرد. 

منابع پزشکی فلسطینی تاکید کردند که پس از هدف قرار دادن خانه این خبرنگار در اردوگاه النصیرات، اجساد هفت شهید از جمله ابوهدروس به بیمارستان شهدای الاقصی در دیرالبلح منتقل شد.

شبکه ماهواره‌ای القدس الیوم نیز خبر کشته شدن یکی از خبرنگاران این شبکه به همراه تعدادی از اعضای خانواده‌اش را در تجاوزات وحشیانه اسرائیل که منزل وی را هدف قرار داد، اعلام کرد.

ادعای ارتش اشغالگر درباره انهدام منزل یحیی سنوار

ارتش رژیم صهیونیستی نیز در ادامه دروغ‌پردازی‌هایش درباره حملات در غزه مدعی شد که نیروهایش آپارتمان متعلق به یحیی سنوار، رئیس جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در نوار غزه و بخشی از شبکه تونل زیر آن را تخریب کردند.

ارتش اشغالگر در بیانیه‌ای مدعی شد که «نیروهای تیپ ۱۴ ذخیره، تحت فرماندهی لشکر ۱۶۲ خود، یکی از آپارتمان‌های مسکونی که به زعم آنها متعلق به سنوار است» و نیز بخشی از شبکه طویل و منشعب از تونل‌ها را در زیر آن در نزدیکی شهر غزه منهدم کردند.

ارتش اشغالگر ادعا می‌کند که این آپارتمان «توسط سنوار به عنوان مخفیگاه استفاده می‌شد و یگان یاهالوم (نیروهای ویژه از واحد مهندسی رزمی اسرائیل) دهانه یک تونل استراتژیک را در زیر آن کشف کردند که به گفته آنها به عنوان مقر شخصیت‌های ارشد شاخه‌های نظامی و سیاسی جنبش حماس استفاده می‌شد.»

بر اساس بیانیه ارتش اسرائیل، این «پناهگاه» در هفته‌های اخیر پیدا و منهدم شد.

در این بیانیه ادعا شده که سربازان صهیونیست ورودی یک تونل را در زیرزمین خانه پیدا کردند و تونل به گذرگاه‌های زیرزمینی به عمق ۲۰ متر و طول ۲۱۸ متر منتهی می‌شد.

اولمرت: احتمال نابودی حماس صفر است

 نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی اذعان کرد که شکست و نابودی جنبش حماس دست نیافتنی و احتمال آن صفر است.

به گزارش المیادین، «ایهود اولمرت» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تل آویو باید حمله به غزه را متوقف کند و اسیران صهیونیست را بازگرداند.

وی گفت: اسرائیل باید انتظار روزهای سخت آتی را داشته باشد. شکست حماس همچنان دور از دسترس است. از زمانی که بنیامین نتانیاهو نابودی حماس را هدف اصلی جنگ اعلام کرد، احتمال نابودی حماس صفر بود. حتی در آن زمان، برای افرادی که به این موضوع فکر می کردند، کاملا روشن بود که نابودی کامل حماس صرفا، خیالی واهی است که حتی در شرایطی غیر از شرایط نوار غزه از نظر نظامی قابل اجرا نیست.

اولمرت افزود: اطلاعات ما قبل از هفتم اکتبر نیز برای اینکه بدانیم شبکه تونلی در سراسر غزه وجود دارد، کافی بود؛ دردسری که ما در جریان جنگ سال ۲۰۱۴ از این تونلهایی که حماس از آنها حمله می کرد، کشیدیم، کافی بود تا بدانیم شبکه تونلی مانع عملیات نظامی سریع و کوبنده می‌شود.

وی اذعان کرد: شکست حماس آسان نیست. نتانیاهو از ابتدا می‌دانست که لفاظی های او بی اساس است و در نهایت در برابر واقعیت های نظامی دچار فروپاشی می‌شود. این امر اسرائیل را مجبور می‌کند تا به نقطه پایانی در کارزار کنونی برسد.

نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی ادامه داد: با شکست حماس هنوز راه زیادی داریم و به نقطه ای نرسیده ایم که بر جدول زمانی جنگی که از هفتم اکتبر آغاز شد، کنترل داشته باشیم. با افزایش نظامیان که کشته می شوند و صحنه های دردناک ویرانی در غزه، روزهای سختی در پیش داریم و حمایت از ما کم و صبر در قبال ما حتی از جانب کشورهای دوست نیز لبریز می‌شود.

اولمرت گفت: چه باید انجام دهیم؟ به نظر من زمان آن فرا رسیده که اسرائیل برای پایان جنگ اعلام آمادگی کند. بله جنگ را تمام کنید. اگر زمان بگذرد، امکان بازگشت زنده اسیران میسر نخواهد بود.

سازمان ملل حمله اسرائیل به کاروان امدادرسانی را محکوم کرد

مارتین گریفیتس، معاون دبیر کل سازمان ملل و رئیس بخش امدادرسانی این سازمان حمله رژیم اسرائیل به کاروان کمک‌ها به غزه را محکوم کرد. 

گریفیتس در واکنش به حمله اسرائیل به یک کاروان امدادرسانی که در حال حرکت در یک مسیر مجاز بودند گفت: حمله به «کارکنان امور انسانی غیرقانونی است.»

ارتش اسرائیل روز پنجشنبه به یک کاروان سازمان ملل که بعد از تحویل کمک به شمال نوار غزه در حال بازگشت بودند، حمله کرد.

مقام‌های سازمان ملل گفته‌اند در این حمله هیچ فردی زخمی نشد اما این رویداد نشان‌دهنده چالش‌های فراوانی است که اسرائیل برای کمک رسانی به فلسطینی‌های جنگ‌زده ایجاد می‌کند. 

توماس وایت، رئیس سازمان آنروا در غزه گفت: «سربازان اسرائیلی به یک کاروان امدادرسانی هنگام بازگشت از شمال غزه از طریق جاده‌ای که ارتش اسرائیل تعیین کرده بود شلیک کردند.»

او با بیان اینکه یکی از خودروهای این کاروان آسیب دیده گفت: «کارکنان بخش امدادرسانی هرگز نباید هدف قرار بگیرند.»

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۸
در انتظار بررسی: ۱۷
انتشار یافته: ۵۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
اسراعیل ضربه فنی شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
چرا دیگر راکتی از سوی حماس به سوی اسراییل شلیک نمی شود؟ مدتها است که صدای آژیر حمله هوایی در اسراییل به گوش نرسیده است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
تونلهای حماس برای چی حفر شده بودند؟
کارکرد این تونلها در شرایط کنونی جنگ چیست؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
اسراییل اعلام کرده که به دلیل شدت و سرعت گرفتن ارسال اسلحه و تجهیزات برای حزب الله لبنان، حملاتش را به سوریه تشدید کرده است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
تاسف باره کسی جلوی این اسراییل حرامزاده این سگ هار وحشی رو نمیگیره و انگار نه انگار این کودکان و زنان غزه هم انسان هستن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
ناشناس 12:42

قرار بود اسرائیل توانایی جنگ طولانی را نداشته باشد. این تونل ها هم ساخته شده بود که در کوتاه مدت نیروهای حماس را محافظت کند و تلفات غیر نظامی باعث فشار بین المللی بر اسرائیل و قبول آتش بس شود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
لعنت خدا بر اسراییل و حرامزاده های طرفدارش
ناشناس
| Germany |
۱۸:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
لطفا شيريني ضربه فني اسراييل و پيروزي حماس را بدهيد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
هنیه کجاس ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
رفته مصر تا در باره آتش بس با اسراییل با مقامات مصری رایزنی کند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
از بپرس
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
هاها
هر روز میای همینو مینویسی
آبو بریز اونجات که میسوزه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
خواهر علی کریمیتون کجاست؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
ناشناس۱۴:۰۷،،،پرسیدن که عیب نیست،ندانستن عیبه!جواب سوال هنیه کجاست فقط یه کلمه است،قطر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
چیزی دیگر از نوار غزه باقی نماینده است
چه کسی هزینه بازسازی نوار غزه را می پردازد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
روی زمین را قطر و بعضی کشورهای دیگر بازسازی خواهند کرد. زیر زمین را ما.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
افرین به مردم با غیرت و مقاوم غزه
درد و بلاتون بخوره به همه صهیونیستای عالم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
مهندس چمران هم اعلام‌ آمادگی کرده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
هزینه اش رو غربگداها باید بدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
حوثی ها و حماسی ها دیگه چرا موشک نمیپرونن ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
موشک میزنن خوبشم میزنن خدا خیرشون بده غیرت دارن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
گسترش جنگ از نوار غزه به دیگر مراکز محور مقاومت اجتناب ناپذیر است.
یمن، لبنان، سوریه، عراق و....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
عجالتا پاسخ ترور شهید سید رضی موسوی رو بدهند، گسترش جنگ پیشکش...!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
روز گذشته برای چندمین بار در عرض یک هفته، اسراییل سوریه را بمباران کرد. منابع سوری اعلام کرده اند که بر اثر این حملات 5 نفر کشته شده اند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
یازده نفر کشته شدند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
به هر کس از خودی ها که در جنگ جانش از دست می رود، شهید اطلاق می شود. هر کس هم که از نیرو های غیر خودی جانش از کف می رود، کشته اطلاق می شود.
این تقسیم بندی اشتباه است. جان انسانها خودی و غیر خودی ندارد. آن سرباز دشمن هم در راه آرمان خودش که ممکن است به زور و اجبار وادار به انجام آن شده است، از بین رفته است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
به زودی رژیم اشغالگر به دست رزمندگان جان بر کف اسلام نابود خواهد شد و فلسطین عزیز به دست مسلمانان غیور خواهد افتاد و احکام و دستورات خدا{مثل نماز،روزه و حجاب} در سرتا سر فلسطین اجرا خواهد شد ان شاء الله.
نحن غالبون
اللهم وفقني للشهادة واجعلني من ورثة الجنة المباركة
لعن الله سوء النساء في الحجاب
پاسخ ها
علی ش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
حتما یکیشم تویی.نشستی پا سیستم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
. ممکن است فلسطینی ها تصمیم بگیرند برای اجرا نکردن بعضی از این احکام، به جای آزاد شدن، تحت سلطه اسرائیل بروند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
مثل پیرمردها نشستید در خانه و مرتبا میگویید: به زودی و انشاالله
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
نحن؟؟؟!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
سخنان وزیر خارجه روسیه که جنگ صهیونیست ها با غزه را مانند جنگ کشورشان با اوکراین دانسته که باعث میشود جنایتکاران خود را در جبهه حق بپندارند قطعا باعث تشدید حملات صهیونیست ها به غزه خواهد شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
این وزیر خارجه روسیه هم از آخور می خورد هم از توبره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
همانطور که بعد از جنگ جهانی بر ضد متجاوز ائتلاف درست باید ائتلاف بین المللی بر ضد اسرائیل درست شود شورای امنیت فعلی فاسد و ناکارمد است و بیشتر بدرد آمریکا میخورد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
اطاعت میشود قربان، یک فنجان دیگر چای دبش برایتان بریزم؟
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟