بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد هشتاد و نهمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
دفتر اطلاعرسانی دولت در غزه اعلام کرد که شمار شهدا و مفقودین در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی به ۲۹ هزار و ۳۱۳ نفر رسید.
بنابر گزارش شبکه الجزیره، دفتر اطلاعرسانی دولت در غزه افزود که ۹۶۰۰ نفر از این شهدا و مفقودین، کودکان هستند.
برخی منابع نیز گزارش دادند که از صبح چهارشنبه تاکنون ۱۷ فلسطینی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی، به شهادت رسیدند.
جمعیت هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که چند روز پیش پیکر هفت شهید را در منطقه غرب القراره واقع در خان یونس در جنوب نوار غزه از زیر آوار بیرون آوردند.
از سوی دیگر یک مقام رسمی فلسطین خبر داد ۴۱۵۶ دانشآموز فلسطینی بعد از آغاز حملات رژیم اسرائیل در تاریخ هفتم ماه اکتبر(پانزدهم مهرماه) در نوار غزه و کرانه باختری به شهادت رسیدهاند و ۷۸۱۸ دانشآموز دیگر به دنبال این حملات مجروح شدهاند.
حزب الله لبنان چهارشنبه شب شهادت دو تن از از اعضای خود در حمله رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان را تأیید کرده است.
حزبالله اعلام کرد که «عباس حسین ظاهر» ملقب به «مختار» از اعضای این جنبش در راه قدس به شهادت رسیده است.
وی از ساکنان دهستان "کفر رمان" جنوبی بوده است.
حزبالله همچنین از شهادت یک رزمنده دیگر خود به نام «حسن علی دقیق» ملقب به «سراج» خبر داد.
وی نیز از ساکنان دهستان "کفر رمان" جنوبی بوده که در راه قدس به شهادت رسیده است.
گردانهای شهید عزالدین القسام (شاخه نظامی حماس) و سرایا القدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی) در عملیات مشترکی با شلیک موشک زمین به هوا یک بالگرد و یک پهپاد ارتش رژیم صهیونیستی را در شرق خان یونس و شرق غزه هدف قرار دادند.
در عملیات مقاومت فلسطین یک پهپاد شناسایی اشغالگران از نوع (هیرمز ۹۰۰) با استفاده از یک راکت ضد هوایی در شرق شهر غزه سرنگون شد.
گردان های القسام و سرایا القدس همچنین در عملیات دیگری، محل تجمع نیروها و ماشین آلات جنگی اشغالگران در خط مقدم درگیری ها در مرکز خان یونس را با خمپاره هدف قرار دادند.
همزمان سخنگوی نظامی گردان های شهید عمر القاسم شاخه نظامی جبهه دموکراتیک فلسطین از انهدام یک پهپاد دشمن صهیونیستی در اطراف اردوگاه ساحلی غرب غزه خبر داد.
گردان های القسام همچنین در عملیات دیگری، یک پهپاد صهیونیستی دیگر را در هنگام انجام عملیات در جنوب شهر غزه به کنترل درآوردند.
این گروه مقاومت فلسطین همچنین یک تانک اشغالگران در محله شیخ عجلین در شهر غزه را با استفاده از یک راکت «الیاسین ۱۰۵» هدف قرار داد و منهدم کرد.
مقامهای اسرائیلی هفته آینده بایستی در جلسه استماعی در «دیوان بینالمللی دادگستری» در شهر لاهه برای رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی حاضر شوند.
آفریقای جنوبی هفته گذشته در جریان شکایت خود به دیوان بینالمللی دادگستری از دادگاه مستقر در لاهه خواست تا دستور موقت را برای توقف حملات رژیم صهیونیستی به غزه صادر کند.
در پرونده شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی آمده است: «اقدامات اسرائیل در غزه ماهیت نسلکشی دارند و با هدف از بین بردن فلسطینیها در نوار غزه انجام میگیرد.»
پایگاه «انبیسی» گزارش داد بعد از آنکه آفریقای جنوبی اسرائیل را به ارتکاب جنگی در غزه متهم کرد مقامهای اسرائیلی هفته آینده مقابل دیوان بینالمللی دادگستری حاضر خواهند شد.
«کلیسون مونیلا»، یکی از سخنگوهای اداره روابط و همکاریهای بینالمللی آفریقای جنوبی روز چهارشنبه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که مالزی از شکایت آفریقای جنوبی حمایت کرده است. او گفت که آفریقای جنوبی انتظار دارد سایر کشورها هم اقدام مشابهی انجام دهند.
وزارت امور خارجه مالزی در بیانیهای اعلام کرد: «اقدام حقوقی اخیر آفریقای جنوبی علیه اسرائیل یک گام ملموس و به موقع در راستای پاسخگو ساختن اسرائیل از بابت جنایاتش در غزه و کلیت اراضی اشغالی فلسطینی به صورت حقوقی است.»
طبق گزارش پایگاه انبیسی دادگاه رسیدگی به این پرونده روزهای 11 و 12 ژانویه در مقر دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه هلند برگزار خواهد شد.
آفریقای جنوبی، رژیم صهیونیستی را به نقض کنوانسیون نسلکشی 1948 سازمان ملل با حملاتش از هفتم اکتبر تا کنون در نوار غزه متهم کرده و خواستار اتخاذ تدابیر تنبیهی علیه این رژیم شده است.
شکایت آفریقای جنوبی نگرانی عمیق مقامهای اسرائیل را به همراه داشته است. روزنامه هاآرتص دو روزپیش گزارش داد یک کارشناس حقوقی اسرائیل طی روزهای اخیر در خصوص احتمال صدور حکم در دیوان بینالمللی دادگستری به فرماندهان عالیرتبه ارتش اسرائیل به ویژه «هرتزی هالوی» رئیس ستاد مشترک این رژیم هشدار داده و خطرات چنین حکمی را به آنها گوشزد کرده است.
روزنامه هاآرتص به نقل از کارشناسان حقوق بینالملل نوشت که این اقدام ممکن است به تأیید دعاوی پیشین مربوط به جنایات نسلکشی اسرائیل منجر شود و به این ترتیب منجر به انزوای بینالمللی و تحریم و یا اتخاذ گامهای تشدید کننده علیه این رژیم شود.
هاآرتص خاطرنشان کرد که بر خلاف دیوان کیفری بینالمللی لاهه که به رویهها علیه افراد و اشخاص رسیدگی میکند، دیوان بینالمللی دادگستری به اختلافات حقوقی و قضایی بین کشورها رسیدگی میکند.
دراین میان اسرائیل صلاحیت دیوان کیفری را که در حال انجام تحقیقات در خصوص ارتکاب جنایت جنگی از سوی این رژیم است را به رسمیت نمیشناسد، اما از سوی دیگر، یکی از طرفهای امضاکننده کنوانسیون منع نسل کشی است که بر اساس آن دیوان دادگستری قرار است به شکایتی که آفریقای جنوبی ارائه کرده، بپردازد.
طبق قانون دیوان داگستری بینالمللی، هر کشوری حق دارد علیه کشور دیگری که کنوانسیون را امضا کرده شکایت کند، حتی اگر خود طرف متضرر نباشد.
دکتر «چلی آویو ینی» کارشناس حقوق بینالملل در دانشگاه حیفا در این باره به روزنامه هاآرتص گفت که مقامات اسرائیل نباید شکایت دولت آفریقای جنوبی را بی اهمیت بشمارند. به گفته او آرای دیوان دادگستری بینالمللی وزن بالایی در اساس قوانین بینالمللی دارد و احکامش به دیدگاه جامعه بینالمللی شکل میدهد.
همزمان با جنگ در غزه، کرانه باختری نیز از ابتدای عملیات طوفان الاقصی شاهد مبارزه جوانان فلسطینی بوده و روزی نیست که نظامیان اشغالگر با یورش به روستاها و اردوگاهها و شهرهای فلسطینینشین، تعدادی را بازداشت نکنند یا به شهادت نرسانند.
در این راستا، سازمان امور اسرای فلسطینی، امروز (چهارشنبه) در اطلاعیهای از بازداشت حدود ۱۱ هزار فلسطینی در کرانه باختری و قدس اشغالی در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) خبر داد و گفت که نیمی از آنها پس از عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر بوده است.
به گفته این سازمان، از میان این اسرا، ۳۰۰ نفر زن و ۱۰۸۵ نفر دیگر از میان کودکان هستند.
«نتانیاهو و کابینه جنگ راستافراطیاش یک فاجعه انسانی به بار آورده و هزاران غیرنظامی فلسطینی را کشتهاند» اینها جدیدترین اظهارات سناتور دموکرات کنگره آمریکا الیزابت وارن در انتقاد از عملکرد نخستوزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو است.
بنا بر گزارش خبرگزاری آناتولی، سناتور دموکرات کنگره با تأکید بر لزوم برقراری آتشبس در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «بمباران غزه را متوقف کنید. آتشبس را از سربگیرید و بر روی یک صلح دائمی کار کنید».
اظهارات جدید وارن پس از آن مطرح شد که نتانیاهو گفت که «ماههای زیادی جنگ» در پیش روی ما وجود دارد.
وارن با انتقاد از عملکرد نتانیاهو و کابینهاش گفت: «اسرائیل به جای راهانداختن ماهها جنگ، باید گروگانها را به خانه بازگرداند».
امروز (چهارشنبه) در سوگ از دست دادن شهید صالح العاروری، رهبر ملی و معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، اعتصاب همه جانبه در تمامی شهرها و شهرستانهای کرانه باختری برگزار شد.
مغازهها، بازارهای تجاری، دانشگاهها، بانکها و مؤسسات در پاسخ به فراخوان گروهها و نیروهای اسلامی و ملی در کرانه باختری که در پی ترور العاروری و تعدادی از همرزمانش در ضاحیه جنوبی بیروت، پایتخت لبنان عزای عمومی و اعتصاب همه جانبه اعلام کردند، درهای خود را بستند.
شبکه الجزیره گزارش داد امروز فلسطین شاهد اعتصاب عمومی در سوگ صالح العاروری است که شب گذشته بر اثر حمله رژیم اشغالگر به ساختمانی در حومه جنوبی بیروت به شهادت رسید.
این اعتصاب پس از ان انجام شده که احزاب ملی و اسلامی فلسطین پس از شهادت العاروری خواستار اعتصاب عمومی همه جانبه و پاسخگویی به ترور از همه میادین شدند و شب گذشته و بامداد امروز در بسیاری از شهرها و اردوگاههای کرانه باختری راهپیماییهایی در محکومیت این ترور برگزار شد.
پس از ترور شهید العاروری شهرهای مختلف کرانه باختری نیز صحنه تظاهرات فلسطینیها بود. شهروندان فلسطینی در شهر رامالله به خیابانها آمده و ترور این فرمانده مقاومت را محکوم کردند.
فلسطینیها با راهپیمایی در خیابانهای شهر رامالله در کرانه باختری و مقابل منزل صالح العاروری در زادگاهش در روستای عاروره در شمال رامالله تجمع کردند.
سازمان رادیو و تلویزیون رسمی اسرائیل شب گذشته سهشنبه سوم ژانویه اعلام کرد که دفتر نتانیاهو به وزرا دستور داده تا با رسانهها مصاحبه نکنند و هیچ اشاره واضحی به ترور العاروری نداشته باشند.
یکی از رهبران ارشد جنبش حماس تاکید کرد که پس از جنایت رژیم صهیونیستی در ترور صالح العاروری، هر احتمالی وجود دارد.
اسامه حمدان، از رهبران جنبش حماس امروز چهارشنبه در واکنش به شهادت صالح العاروری، نائب رئیس دفتر سیاسی حماس در حمله پهپاد اسرائیلی به ضاحیه جنوبی بیروت، اظهار کرد: جنایت ترور شیخ صالح العاروری با پاسخ مناسب مردم فلسطین و مقاومت روبهرو خواهد شد و پس از این ترور هر احتمالی وجود دارد.
حمدان در ادامه تاکید کرد: برخی واکنشهای بینالمللی به این ترور ریاکارانه است.
این رهبر حماس افزود: واشنگتن پوششی برای حملات متجاوزانه اسرائیل به نوار غزه فراهم کرد و ترور العاروری بخشی از آن است.
حزب الله لبنان از ضربه مهلکی خبر داد که سه شنبه شب به نظامیان صهیونیستی وارد کرده و بر اثر آن شماری از آنها به هلاکت رسیده و برخی دیگر هم زخمی شده اند.
به گزارش الجزیره، ارتش رژیم صهیونسیتی از تقویت سامانه گنبد آهنین و بالا بردن سطح آماده باش در طول مرز لبنان با فلسطین اشغالی خبر داد.
الجزیره گزارش داد که تصمیمات ارتش رژیم صهیونیستی درباره اوضاع مرزی با لبنان پس از نشست «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم با «یوآف گالانت» وزیر جنگ رخ داد.
از سوی دیگر حزب الله لبنان در بیانیه ای اعلام کرد: شب گذشته گروهی از نظامیان رژیم صهیونیستی را در اطراف مرکز المرج هدف قرار داده که شماری از آنها به هلاکت رسیده و برخی دیگر هم زخمی شده اند.
در این بیانیه آمده است: در راستای حمایت از ملت استوار فلسطین در غزه و حمایت از مقاومت شجاع و شریف آن و پس از آنکه دشمن اسرائیلی در حال خارج کردن کشته و زخمی شدگان قبلی خود در اطراف مرکز نظامی المرج بود، رزمندگان مقاومت اسلامی ساعت ۱۱ شب گذشته، گروهی جدید از نظامیان دشمن را که برای کمک به منطقه آمده بودند، با موشک هدایت شونده هدف قرار دادند، شماری را به هلاکت رساندند و برخی دیگر را زخمی کردند.
مشاور ارشد نخستوزیر رژیم صهیونیستی مارک رگو، ساعاتی پس از ترور نائب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس صالح العاروری در لبنان، بدون اشاره به اینکه تلآویو عامل این ترور بوده، گفت: این حمله متوجه لبنان و حزب الله نبوده است.
وی لحظاتی پس از پیام تبریک یک نماینده کنست به ارتش و دستگاه امنیتی تلآویو برای این ترور، در گفتوگو با رسانه آمریکایی اماسانبیسی تصریح کرد: «اسرائیل مسؤولیت این حمله را بر عهده نگرفت، اما هرکسی که انجام داده، مشخص است که علیه لبنان و حتی حزب الله نبوده است».
این در حالی است که لحظاتی بعد از ترور العاروری در نماینده کنست دانی دانون به نیروهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی بابت ترور این مسؤول عالیرتبه حماس در بیروت تبریک گفت و ادعا کرد صالح العاروری که در بیروت ترور شد در عملیات ۷ اکتبر مشارکت داشت و بدین شکل ما با وی تسویه حساب کردیم.
رگو تصریح کرد اگرچه افرادی که اسرائیلیها را میکشند میتوانند انتظار داشته باشند که «دولت و نیروهای مسلح اسرائیل در نهایت به آنها دست پیدا کنند، اما این یک بیانیه کلی از سیاست اسرائیل است.این موضوع ربطی به وضعیت کنونی و وضعیت خاص در بیروت ندارد که من هیچ نظری در مورد آن ندارم».
رسانههای عبری اعلام کردند که از آغاز جنگ غزه ۳۸ سرباز تحت عمل جراحی قطع عضو قرار گرفتند.
شبکه «کان» رژیم صهیونیستی نوشت ۳۸ سرباز از آغاز جنگ تحت عمل جراحی قطع عضو قرار گرفتهاند.
تلویزیون رسمی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که درحال حاضر ۲۰۰۰ سرباز در مراکز توانبخشی هستند.
پیشتر رسانههای عبری اعلام کردند که عوارض شوک ناشی از جنگ در دست کم ۱۶۰۰ سرباز دیده شده و ۲۵۰ سرباز به این دلیل از خدمت کنار گذاشته شدند.
این رسانهها گزارش دادند که ۷۶ درصد سربازان بعد از معالجه اولیه به میدان جنگ بازگشتند. سربازانی که به این مشکلات مبتلا شدهاند دچار افزایش ضربان قلب، تعرق، افزایش فشار خون، لرزش بدن و عدم تمرکز، نگرانی، افسردگی و مشکلات خواب میشوند.
این درحالی است که جنگ غزه همچنان ادامه دارد. این جنگ منجر به شهادت و زخمی شدن دهها هزار فلسطینی شدهاست.
تعداد کشته شدگان ارتش رژیم صهیونیستی در این جنگ نیز به ۵۰۸ نفر رسیدهاست.
اعلام آماده باش نظامی کامل ارتش اسرائیل در مرز لبنان
رسانههای عبری گزارش دادند که «تلآویو خود را برای پاسخ قاطع حزبالله که ممکن است با موشکهای دوربرد باشد، آماده میکند؛ ارتش اسرائیل سامانه گنبد آهنین را در امتداد مرز با لبنان و منطقه الجلیل تقویت کرده است».
شب گذشته در اثر حمله پهپادی اسرائیل به ضاحیه جنوبی بیروت، یک دفتر متعلق به جنبش حماس را در منطقه المشرفیه هدف قرار داد که در پی آن سه نفر از جمله صالح العاروری شهید و ۱۱ نفر دیگر هم زخمی شدند.
جنبش حزب الله لبنان در واکنش به ترور نائب رئیس دفتر سیاسی حماس، تأکید کرد که این جنایت بی پاسخ نخواهد ماند و حاوی پیامهای سیاسی-امنیتی است؛ این تروز تحول خطرناکی در مسیر جنگ محور مقاومت با دشمن خواهد بود.
طبق گزارش رسانههای عبری تصمیمات امروز ارتش اسرائیل درباره وضعیت مرز با لبنان پس از نشستی اتخاذ شده که نخستوزیر کابینه تلآویو بنیامین نتانیاهو، وزیر جنگ یوآو گالانت و عضو کابینه جنگ بنی گانتز عضو حضور داشتهاند.
مصر میانجیگری بین رژیم صهیونیستی و حماس را تعلیق کرد
منابع خبری سهشنبه شب گزارش دادند، مصر میانجیگری بین رژیم صهیونیستی و جنبش حماس را به حالت تعلیق درآورده است.
مصر در واکنش به ترور صالح العاروری نائب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در ضاحیه جنوبی بیروت، میانجیگری خود بین حماس و رژیم صهیونیستی برای مبادله اسرا و آتش بس را به حالت تعلیق درآورده است.
بر اساس این گزارش، یک هیأت امنیتی صهیونیستی که برای مذاکرات به مصر سفر کرده بود، قاهره را ترک کرده است.
پیش تر حماس نیز مذاکرات برای مبادله اسرا را در پی ترور صالح العاروری در ضاحیه جنوبی بیروت متوقف کرده بود.
ادامه حملات شدید هوایی و زمینی اسرائیل به نوار غزه+ فیلم
همزمان با ورود جنگ علیه غزه به هشتاد و نهمین روز خود، آتش درگیری میان نیروهای مقاومت و نظامیان صهیونیست همچنان شعله ور است و در پی حملات وحشیانه اشغالگران به جنوب نوار غزه، ۳ فلسطینی شهید و ۱۰ تن دیگر زخمی شدند.
به گزارش پایگاه خبری «فلسطین الیوم»، در پی حملات رژیم اشغالگر به منطقه «خربه العدس» در شمال اردوگاه «الرفح» در جنوب نوار غزه، ۳ فلسطینی شهید و ۱۰ تن دیگر زخمی و به بیمارستان منتقل شدند.
همزمان با ادامه تجاوزها و حملات توپخانه ای رژیم صهیونیستی در شرق و مرکز شهر «خانیونس» واقع در مرکز نوار غزه، درگیری ها میان نیروهای مقاومت و نظامیان صهیونیست شدت گرفت.
نظامیان صهیونیست همچنین اردوگاه شماره ۲ «النصیرات» در مرکز نوار غزه را بمباران کردند.
جنگنده های رژیم صهیونیستی شمال نوار غزه را هدف حملات شدید هوایی و زمینی قرار دادند.