به گزارش «تابناک» به نقل از دنیایاقتصاد، علیرضا پیمانپاک، قائممقام وزیر کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار، از کاهش قیمت گوشت قرمز خبر داد و گفت: تولید گوشت قرمز در بهار سال آینده افزایش خواهد داشت و این افزایش عرضه به معنای بهبود قیمتها خواهد بود.
او در پاسخ به اینکه قیمت گوشت گوسفندی تا ۷۰۰هزار تومان پیش رفته است، اظهار کرد: گوشت ۷۰۰هزار تومانی برای فروشگاههای بالایشهر است و قیمت گوشت قرمز بین ۶۰۰هزار تا ۶۲۰هزار تومان است.
پیمانپاک در ادامه خبر داد: واردات گوشت قرمز گرم از هفته گذشته افزایش پیدا کرده است، هرچند به دلیل تعطیلات کریسمس مدتی متوقف شده بود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد: از نیمه دوم اسفند سال جاری گوشت دام پرواربندیشده تولید داخل هم به عرضه گوشت قرمز کشور اضافه میشود و همه اینها به کاهش قیمت این کالا میانجامد. بنابراین از نیمه دوم اسفند شاهد کاهش قیمت گوشت قرمز خواهیم بود.
گرانی گوشت مربوط به واسطههاست
در همین حال و در خبری دیگر رئیس هیاتمدیره انجمن صنفی گاوداران گفت: کمبودی در دام زنده نداریم و علت افزایش قیمت گوشت در بازار افزایش قیمت نهادهها، فاصله زیاد بین تولید و مصرف و حضور واسطه هاست.
به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین گزارشهای مرکز آمار ایران در پاییز امسال تعداد ٣٤٩هزار راس گوساله در دامداریهای کشور متولد شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ٢٢درصد افزایش داشته است. همچنین تعداد گاو و گوساله پروارشده در پاییز سال جاری ٤٦٢هزار راس برآورد میشود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ٥درصد افزایش یافته است.
سید احمد مقدسی، رئیس هیاتمدیره انجمن صنفی گاوداران، در پاسخ به این سوال که آیا افزایش ۲۲درصدی تولید گوساله در پاییز امسال منجر به کاهش قیمت دام و گوشت در کشور خواهد شد یا خیر، گفت: کمبودی در دام سنگین نداریم که افزایش تولید، آن را جبران کند و افزایش قیمت دام و گوشت نیز به میزان تولید ارتباطی ندارد. یعنی کمبود دام منجر به افزایش قیمت نشده است. از طرفی فصل زایش گاو نیز در پاییز بوده و این امری طبیعی است.
وی علت افزایش قیمت دام و گوشت را بالا بودن قیمت نهادههای دامی و حضور واسطهها عنوان کرد و گفت: قیمت جهانی نهادهها بالا رفته است. قیمت ذرت علوفهای، کنجاله سویا و یونجه افزایش یافته و ۷۰درصد قیمت تمامشده شیر و گوشت نیز مربوط به نهادههاست. چون نمیتوانیم تاثیری در قیمتهای جهانی داشته باشیم در نتیجه دولت باید با دامداران همراهی کند.
مقدسی تصریح کرد: از طرفی فاصله بین تولید تا مصرف بسیار زیاد است و واسطهها در این بین قیمتها را افزایش میدهند.
رئیس هیاتمدیره انجمن صنفی گاوداران اضافه کرد: هر کیلو دام زنده سنگین برای دامداران ۲۲۰هزار تومان است و در نتیجه گوشت گوساله نباید بیش از ۴۹۰ تا ۵۰۰هزار تومان به دست مصرفکننده برسد.