به گزارش تابناک سیاسی و مجلس، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه (یکم بهمن ۱۴۰۲) به ریاست محمدباقر قالیباف و حضور ۲۳۳ تن از نمایندگان آغاز و قرار شد:
همچنین در جلسه امروز و پیش از آغاز صحن علنی مجلس، رای گیری درباره نحوه برگزاری جلسات رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ مورد بحث قرار گرفت و نمایندگان موافقت خود را با برگزاری جلسات صحن در سه نوبت کاری اعلام کردند.
در ادامه جلسه امروز طبق لایحه بودجه سقف انتشار اوراق ۱۳ همت تعیین شده بود که مجلس با افزودن ۹۰ همت به این مبلغ، سقف انتشار را حدودا هشت برابر کرد. این تصمیم در حالی گرفته شد که نماینده دولت مخالفت با این پیشنهاد بود و گفت: با توجه به دامنه گسترده شرکت های دولتی اگر این اجازه داده شود ممکن است با توجه به ظرفیت بازار، اختلالاتی در استفاده خود دولت از اوراق ایجاد شود، چون ظرفیت بازار بی نهایت نیست. همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی سقف تسهیلات مالی خارجی برای طرحهای دولتی و غیردولتی در سال ۱۴۰۳ را معادل ۳۰ میلیارد یورو تعیین کردند.
نمایندگان مجلس ساز و کار جدید نحوه تامین اعتبار طرحهای مناطق سردسیری جهت تسریع در فعالیت های عمرانی را نیز تعیین کردند. بر این اساس به وزارت امور اقتصادی و دارایی (خزانهداری کل کشور) اجازه داده میشود با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، از طریق اسناد اعتباری و اوراق مالی اسلامی با استفاده از ظرفیت نظام بانکی کشور با اتکاء به منابع موضوع ماده (۱۲۵) «قانون محاسبات عمومی کشور»، در سقف اعتبارات ردیف های مربوط در این قانون تجهیز و تا سقف ۵۰ درصد ردیف های اعتباری طرحهای تملک داراییهای سرمایهای با تخصیص سازمان مذکور پرداخت نماید. این اسناد قابلیت تسویه مطالبات مالیاتی دولت از اشخاص حقیقی و حقوقی را دارد. در صورت استفاده خزانهداری کل کشور از وجوه موضوع ماده (۱۲۵) «قانون محاسبات عمومی کشور» وجوه مزبور باید در سال ۱۴۰۳ مسترد شود.
در جلسه امروز طرح آماده سازی و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی و تعیین تکلیف آن بعد از فوت مالک در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد. طبق این طرح کارشناسان دفتر یکپارچگی و بهرهوری اراضی سازمان برای مناطق پایلوت این طرح در استانها معرفی و در منطقه حاضر میشوند و جلساتی را با کشاورزان و بهرهبرداران برگزار و شرایط هر منطقه را ارزیابی میکنند تا نوع پروژه برای هر منطقه مشخص شود و با بررسی دقیق منطقه بهترین نوع نظام بهرهبرداری در آن پایلوت را معرفی کنند.
در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ مصوب شد که اعتبار ۳۱ هزار میلیارد تومانی برای حمایت از تولید و اشتغال پایدار به حساب ملی پیشرفت واریز شود. همچنین بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور سهم تسهیلات قرضالحسنه بانکی در تولید و اشتغال پایدار در بودجه سال آینده مشخص شد. در جریان جلسه امروز سهم تسهیلات قرضالحسنه بانکی در تولید و اشتغال پایدار در بودجه سال آینده نیز مشخص شد.