به گزارش «تابناک»، در همایش روپوش سفیدان دانشگاه بین المللی زاگرس که به تازگی فعالیت خود را در حوزه جذب و تربیت دانشجو در رشتههای پزشکی، پیراپزشکی، دندانپزشکی و... آغاز کرده است، مدیران ارشد و اساتید دانشگاه، دانشجویان نوورود و خانواده هایشان و دیگر میهمانان ویژه گرد هم آمدند تا آغاز رسمی فعالیت این دانشگاه در ایران را جشن بگیرند.
در این همایش "محمد میرزایی مقدم"- رئیس دانشگاه بین المللی زاگرس، با اشاره به ضرورت تاسیس یک دانشگاه بینالمللی در داخل کشور با هدف جذب و تربیت دانشجویانی که به دنبال مدرک بینالمللی تحصیلی هستند، گفت: سالانه چیزی حدود ۸۰ هزار داوطلب ورود به دانشگاهها برای ادامه تحصیل به خارج از کشور مهاجرت میکنند و به دنبال این اتفاق سالانه رقمی بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار ارز از کشور خارج میشود.
رئیس دانشگاه بینالمللی زاگرس ادامه داد: در این میان چیزی حدود ۷۰ درصد از این دانشجویان به دلیل مشکلاتی نظیر افزایش نرخ دلار، تفاوتهای فرهنگی، قوانین متغیر کشورهای مقصد، دوری از خانواده و دیگر مشکلات موفق به پایان تحصیل نمیشوند و با مشکلات فراوانی در مسیر زندگی روبرو میشوند.
میرزایی مقدم با تاکید بر خسارت سنگین این مهاجرتها به ویژه در حوزه خروج ارز از کشور افزود: دانشگاه بین المللی زاگرس که در طول سالهای گذشته تلاش کرده است تا مجوز بینالمللی فعالیت خود را با مرکزیت کشور ترکیه اخذ کند، اکنون علاوه بر تاسیس شعبه در کشورهایی مانند عمان، عراق، لبنان، کانادا، افغانستان و جمهوری آذربایجان یک شعبه نیز در ایران تاسیس کرده است و این آمادگی را دارد تا دانشجویانی که قصد مهاجرت دارند را پس از ارزیابی و مصاحبه پذیرش کند تا در این دانشگاه بین المللی البته در داخل کشور تحصیل کنند، ولی مدرک بین المللی معتبر بگیرند.
رئیس دانشگاه بین المللی زاگرس در مورد وجه تمایز این دانشگاه با دیگر دانشگاههای داخل کشور گفت: دانشجویانی که وارد این دانشگاه میشوند اگرچه پس از دانش آموختگی مدرک بین المللی میگیرند، ولی به صورت ریالی شهریه پرداخت میکنند که همین موضوع بسیاری از دغدغههای مالی خانواده هایشان را برطرف میکند.
وی با اشاره به این نکته که مدرک اعطایی این دانشگاهها در سراسر دنیا قابلیت ارزیابی و پذیرش دارد، اضافه کرد: در کشور ایران نیز برخی مراکز مانند سازمان فنی و حرفهای، وزارت امور خارجه، کنسولگری ایران در ترکیه و معاونت حقوقی قوه قضاییه صلاحیت این دانشگاه برای ادامه فعالیت را تایید کردهاند.
وی در سخنرانی خود با اعلام خبر پیگیریهای صورت گرفته برای صدور مجوز رسمی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای این دانشگاه بیان کرد: تلاشهای فراوانی از سوی مدیریت این دانشگاه برای کسب مجوز رسمی فعالیت در ایران از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفته که با توجه به رایزنیهای صورت گرفته پیش بینی میکنیم به زودی این مجوز نیز صادر شود.
در ادامه این نشست "نادر شفاعی" معاون دانشگاه ضمن شاره به تقاضای بالای داوطلبان ورود به دانشگاهها در ایران برای ادامه تحصیل در رشتههای پزشکی گفت: سرانه پایین پزشک، دندانپزشک و پرستار در کشور در حالی است که کسر قابل توجهی از داوطلبان ورود به دانشگاه تمایل دارند تا در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی تحصیل کنند، اما ما میبینیم که ظرفیت ورودی دانشگاههای سراسری و آزاد کشور در رشته پزشکی بسیار محدود است و پاسخگوی حجم بالای تقاضا نیست که همین موضوع عامل مهمی در مهاجرت داوطلبان به خارج از کشور است.
شفاعی در ادامه اظهار داشت: به تازگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با مصوبهای تلاش کرده است تا سد ورود به رشتههای پزشکی را در کشور بشکند، اما همچنان شاهد تمایل بسیار زیاد داوطلبان برای ادامه تحصیل در این رشتهها هستیم.
وی با اشاره به سیل مهاجرت داوطلبان تحصیل در رشتههای پزشکی به خارج از کشور اضافه کرد: دانشگاه بین المللی زاگرس در تلاش است تا آن گروه از داوطلبان ورود به دانشگاهها که برای ادامه تحصیل تصمیم به مهاجرت میگیرند را در داخل کشور جذب و تربیت کند و به آنها پس از دانش آموختگی مدرک معتبر بین المللی بدهد.
معاون دانشگاه بین المللی زاگرس با اعلام خبر آغاز کلاسهای درسی این دانشگاه از اسفندماه گفت: سرفصلهای درسی این دانشگاه همانند سرفصلهای وزارت بهداشت طراحی شده است و داوطلبان میتوانند با اطمینان از کیفیت آموزشی این دانشگاه در رشتههای مورد نظر خود ادامه تحصیل داده و مدرک تحصیلی دریافت کنند.
در بخش دیگری از این همایش مصطفی نوری زاده، مدیر گروه رشتههای پزشکی و پیراپزشکی نیز گفت: یکی از مشکلات جدی حوزه بهداشت و درمان ایران کمبود سرانه پزشک نسبت به بسیاری از کشورهای جهان است که سبب شده کیفیت درمان در ایران وضعیت مطلوبی نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ما در ایران باید یاد بگیریم که سودآفرینی را از پیشگیری و نه از درمان دنبال کنیم، ادامه داد: دوران فراگیری ویروس کرونا با همه سختیها و تلخیهایی که داشت، اما محاسنی هم داشت و به خوبی نشان داد که تا چه میزان افزایش کیفیت خدمات درمانی ضرورت دارد.
مدیر گروه دانشگاه بین المللی زاگرس با تاکید بر نیاز جامعه ایران به تربیت تعداد قابل توجهی پزشک و پرستار اضافه کرد: بدون شک جامعه جهانی در آینده با تهدیدهای درمانی بیشتری مواجه خواهد شد و این موضوع ضرورت دارد که مورد توجه کشورهای مختلف از جمله ایران قرار بگیرد.
نوری زاده با اشاره به ضرورت تربیت پزشک و پرستار و دندانپزشک در کشور ایران اظهار داشت: دانشگاه بین المللی زاگرس تصمیم دارد با جذب دانشجویان و داوطلبان ورود به دانشگاه که از صلاحیت لازم برخوردارند، به آنها بر اساس ضوابط و قوانین بینالمللی آموزش پزشکی بدهد و آنها را وارد چرخه بهداشت و درمان کشور کند.
بر اساس این گزارش دانشگاه بینالمللی زاگرس با هدف ارتقای کیفیت آموزشی به صورت همزمان بیمارستانی تحت همین عنوان نیز در دست احداث دارد که به زودی افتتاح و وارد چرخه بهرهبرداری خواهد شد و مورد استفاده کادر پزشکی و دانشجویان این دانشگاه قرار خواهد گرفت.
رپورتاژ آگهی