بین الملل تابناک: بیانیه گروه ۷ در مونیخ علیه ایران، درخواست اسرائیل از عربستان برای عادی سازی روابط، هشدار مقام یمنی به آمریکا و انگلیس، حمله دوباره ترامپ به بایدن و مخالفت نتانیاهو با برگزاری انتخابات زودهنگام، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
بیانیه گروه ۷ در مونیخ علیه ایران
اعضای گروه هفت، بار دیگر ادعاهایی را درباره نقش منطقهای و برنامه هستهای ایران را تکرار کردند.
وزرای خارجه گروه هفت شامل آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیس و همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز شنبه و در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ گردهم آمدند.
طی بیانیهای که در وبگاه وزارت خارجه ایتالیا به عنوان رئیس دورهای این گروه منتشر شده، بار دیگر از ایران خواسته شده «کمک به ارتش روسیه و جنگ تجاوزکارانه آن علیه اوکراین» را متوقف کند.
آنها همچنین از تمام کشورها خواستهاند «تامین اجزا و قطعات مربوط به برنامه پهپادی ایران» را که ادعا شده در راستای «حمایت از اقدامات جنگی روسیه» است، متوقف کنند.
این ادعاها در حالی مطرح شده که ایران بارها اعلام کرده در جنگ اوکراین و روسیه، یک طرف جنگ نیست و این کشورهای غربی هستند که با ارسال سلاح به یک طرف جنگ، بر آتش نزاع میدمند.
گروه هفت با تکرار ادعا درباره نقش منطقهای ایران، مدعی شد ادامه ارسال سلاح از ایران برای ارتش یمن نقض قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل است و باعث تشدید تنشها در منطقه میشود.
ایران در پاسخ به ادعاهای قبلی غربیها، تاکید کرده «نیروی نیابتی» در منطقه ندارد و گروههای مقاومت و ارتش یمن بر اساس منافع کشورهای خود اقدام میکنند.
اعضای گروه هفت در پایان «بر عزم خود مبنی بر اینکه ایران نباید هرگز به سلاح هستهای دست یابد، تاکید کردند.»
آنها از «تشدید بدون وقفه» در برنامه هستهای ایران که به ادعای آنها «هیچگونه توجیه غیرنظامی ندارد و به صورت خطرناکی آن را به فعالیتهای مرتبط با سلاح نزدیک میکند، عمیقا ابراز نگرانی کردند.»
ایران تاکنون بارها اعلام کرده به دنبال ساخت سلاح هستهای نیست و پیشرفت در برنامههای هستهای نیز طبق برجام و به دلیل بدعهدی طرف غربی بوده است.
تهران تاکید کرده اقدامات هستهای ایران برگشتپذیر بوده و به محض بازگشت غربیها به توافق، این اقدامات به روند گذشته بازمیگردد.
گروه هفت در پایان و درباره برنامه هستهای ایران تاکید کردند: «راهحل دیپلماتیک بهترین مسیر برای رسیدگی به نگرانیهای جهانی است.»
درخواست اسرائیل از عربستان برای عادی سازی روابط
رئیس رژیم صهیونیستی از عربستان خواست با این رژیم سازش کند.
اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی در کنفرانس امنیتی مونیخ ادعا کرد: از جمله اهداف حمله حماس به اسرائیل، ناکام گذاشتن مذاکرات برای تقویت روابط با ریاض بود. برای همین پیشبرد روابط با عربستان پیروزی بر حماس محسوب میشود. به همین دلیل من واقعا اعتقاد دارم که عادیسازی روابط با عربستان میتواند فرصت تاریخی بسیار مهمی باشد.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، واشنگتن برای عادیسازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی تلاش زیادی کردهاست و به توافق میان ریاض و تلآویو قبل از حمله هفت اکتبر حماس به اراضی اشغالی نزدیک شده بود.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اکتبر اعلام کرد، بخشی از اهداف حمله حماس به اراضی اشغالی برای ناکام گذاشتن عادیسازی روابط میان رژیم صهیونیستی و عربستان بوده است.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اخیرا اعلام کرد، عربستان همچنان به ادامه تلاشها برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی مصمم است، اما این مساله آتشبس در غزه و اجرای راه حل تشکیل دو دولت را میطلبد.
بلینکن گفت: محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان تمایل و تصمیم خود را برای ادامه تلاشها در جهت عادیسازی روابط با اسرائیل تکرار کرده است.
عربستان هنوز به توافقهای صلح ابراهیم نپیوسته است. سال ۲۰۲۰ امارات و بحرین با میانجیگری آمریکا توافقهای روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی را امضا کردند.
از سوی دیگر، اسحاق هرتزوگ درباره دیدار محرمانهاش با محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، نخست وزیر قطر در آلمان گفت: نشست بسیار خوبی بود. به رغم پیچیدگیها و شرایط سخت تلاشهای زیادی صورت گرفته است. ما نگران این هستیم که داروهایی که وارد نوار غزه شده، به دست اسرای ما نرسیده باشد. مساله مهمتر این که همه باید بدانند برای حل این وضعیت هولناک که حماس آن را آغاز کرد، باید ابتدا پرونده اسرا حل شود و هرچه سریعتر به منازل خود بازگردند.
جمعه روزنامه یدیعوت آحارونوت گزارش داد: هرتزوگ دیداری محرمانه در آلمان با نخست وزیر قطر داشت و دو طرف درباره موضوع آزادی اسرا صحبت کردند.
این روزنامه همچنین گزارش دادف ویلیام برنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به اراضی اشغالی سفر و با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و دیوید بارنی، رئیس موساد دیدار کرد.
هشدار مقام یمنی به آمریکا و انگلیس
علی القحوم عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن شنبه شب به آمریکا و انگلیس درباره گسترش درگیریها هشدار داد.
علی القحوم گفت: اصرار آمریکا، انگلیس و (رژیم) اسرائیل بر ادامه تجاوزات، باعث گسترش درگیری در منطقه خواهد شد.
ارتش یمن طی هفتههای گذشته در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داد. نیروهای ارتش یمن متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن تاکید کردهاند، کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتیها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردارند.
حمله دوباره ترامپ به بایدن
رئیسجمهور پیشین آمریکا بار دیگر به ساکن کنونی کاخ سفید تاخت و بهره هوشی او را زیر سوال برد.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا میگوید، «جو بایدن» در میان تمام رؤسایجمهور آمریکا بهره هوشی پایینتری دارد.
ترامپ بامداد یکشنبه و در سخنرانی در میان هواداران خود در میشیگان گفت: «او مردی است که بهره هوشی بسیار پایینی دارد؛ رئیسجمهور ما. من شرط میبندم که در بین تمام رؤسایجمهور ما، بایدن بهره هوشی کمتری دارد.»
رئیسجمهور پیشین آمریکا در ادامه حملات خود به بایدن، او را برای پست ریاستجمهوری «بیکفایت» خواند و گفت: «او حتی نمیتواند به تنهایی جایگاه سخنرانی خود را پیدا کند.»
حواسپرتی و رفتارهای عجیب بایدن حین سخنرانیها بارها سوژه نیشهای ترامپ شده است.
نامزد احتمالی جمهوریخواهان در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا همچنین گفت: «فساد نظام قضایی و گسیل کنترل نشده مهاجران در مرز مکزیک»، آمریکا را به یک کشور جهان سومی تبدیل کرده است.
ترامپ گفت: «اگر این پیگردها ادامه داشته باشد، هیچکسی نمیخواهد در ایالات متحده تجارت انجام دهد و ما به یک کشور جهان سومی تبدیل خواهیم شد.»
این در حالی است که او روز جمعه و در پرونده فریبکاری در گزارش دارایی خالص شرکتهای خود به پرداخت ۳۵۰ میلیون دلار و محرومیت از داشتن کسبوکار در ایالت نیویورک، سه سال محکوم شده است.
رئیسجمهور پیشین آمریکا همچنین گفت: «در واقع در بسیاری از موارد به یک کشور جهان سومی بدل شدهایم؛ مرزهای جنوبی را ببینید.»
مخالفت نتانیاهو با برگزاری انتخابات زودهنگام
روز شنبه، بنیامین نتانیاهو، ایده برگزاری انتخابات زودهنگام همزمان با تجمع هزاران صهیونیست در تلآویو و قدس اشغالی در تظاهرات ضد دولتی را رد کرد.
این اظهارات در حالی است که نظرسنجیها نشان میدهند، محبوبیت نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ غزه کاهش یافته است، در حالی که شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی شامگاه شنبه گزارش داد که هزاران صهیونیست در شهرهای تلآویو و قدس اشغالی برای آزادی اسیران صهیونیستی نزد حماس و همچنین برای تسریع در برگزاری انتخابات پارلمانی در اسرع وقت تظاهرات کردند.
تظاهرات پس از آنکه اراضی اشغالی را در بیشتر سال ۲۰۲۳ تکان داد، در طول جنگ تا حد زیادی آرام شده بود، اما تظاهرکنندگان عصر شنبه دوباره به خیابانهای تلآویو و قدس اشغالی رفتند و خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شدند.
رژیم صهیونیستی پیش از سال ۲۰۲۶ شاهد برگزاری انتخابات نخواهد بود.
یک معترض در تظاهرات شب گذشته گفت: «میخواهم به دولت بگویم، شما وقت خود را داشتید و هر چیزی را که میتوانستید نابود کردید. اکنون زمان آن است که مردم همه این چیزها را اصلاح کنند، همه کارهای بدی که انجام دادید.»
نتانیاهو در کنفرانس مطبوعاتی در مورد درخواستهای حزب حاکم لیکود مبنی بر برگزاری انتخابات زودهنگام بلافاصله پس از پایان جنگ غزه گفت: «آخرین چیزی که اکنون به آن نیاز داریم، انتخابات و پرداختن به انتخابات است، زیرا آن بلافاصله ما را از هم جدا خواهد کرد. ما اکنون به وحدت نیاز داریم.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.