بین الملل تابناک: آماده شدن فرانسه برای ارسال موشکهای پیشرفته به ارمنستان، اوج گیری کم سابقه نارضایتی از بایدن در آمریکا، تجاوز نظامی جدید آمریکا و انگلیس به استان الحدیده یمن، تعلیق عضویت ارمنستان در پیمان امنیتی روسیه و درخواست عمران خان از صندوق بینالمللی پول، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
آماده شدن فرانسه برای ارسال موشک های پیشرفته به ارمنستان
وزیر دفاع فرانسه از آمادگی کشورش برای صادرات موشکهای میان برد و دوربرد به ارمنستان خبر داد.
خبرگزاری آرمن پرس نوشت که سباستین لوکارنو، وزیر دفاع فرانسه، پس از گفت وگوی دیشب (۴ اسفند) با همتای ارمنستانی خود، سورِن پاپیکیان، در یک کنفرانس مطبوعاتی در ایروان گفت: فرانسه آماده است تا در صورت لزوم موشک هایی با بردهای مختلف به ارمنستان ارسال کند.
وی گفت که هیچ کس نمی تواند ارمنستان را به دلیل توسعه توانمندی های نظامی خود مورد انتقاد قرار دهد.
لوکارنو یادآور شد که قراردادهای خرید تسلیحات در زمان سفر پاپیکیان به پاریس امضا شد و بر اساس آن، سامانه های پدافند هوایی نیز به ارمنستان صادر می شود.
این وزیر فرانسوی گفت: هیچ کس نمی تواند ارمنستان را به دلیل توسعه توانمندی های ارتش خود مورد انتقاد قرار دهد و در صورت نیاز، موشکهای کوتاه برد، میان برد و دوربرد نیز بخشی از توسعه قابلیتهای دفاعی ارمنستان خواهند بود.
وی افزود: طبق یک توافق دیگر، افسران ارتش ارمنستان در فرانسه آموزش خواهند دید.
اوج گیری کم سابقه نارضایتی از بایدن در آمریکا
در فاصله هشت ماه تا روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نظرسنجی موسسه «گالوپ» نشان میدهد که جو بایدن به منفورترین رئیسجمهور بعد از جنگ جهانی دوم تبدیل شده است.
در شرایطی که شرایط جسمی و ذهنی بایدن به یکی از موضوعات جنجالی در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تبدیل شده، محبوبیت او به ۳۸ درصد کاهش یافته است. نارضایتی از رئیسجمهور ۸۱ ساله آمریکا به ویژه در موضوعات مرتبط به وضع مرزها، مهاجرت و مواضع دولت بایدن در قبال جنگ اسرائیل علیه غزه بالاست.
در این نظرسنجی که روز جمعه منتشر شد، ۵۹ درصد اعلام کردند، از عملکرد بایدن ۸۱ ساله در مقام رئیسجمهور رضایت ندارند و ۳۸ درصد اعلام رضایت کردند.۴۰ درصد از عملکرد بایدن در قبال جنگ اوکراین حمایت کردند. تنها ۳۰ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی، حمایت خود را از عملکرد بایدن درباره جنگ غزه ابراز کردند. ۳۳ درصد از آمریکاییها هم گفتند که حامی عملکرد رئیسجمهور کشورشان درباره دیگر موضوعات سیاست خارجی هستند.
به رغم تبلیغات دولت دموکرات آمریکا و حامیانش درباره وضعیت اقتصادی این کشور، فقط ۳۶ درصد حمایتشان را از تلاشهای بایدن برای بهبود وضع اقتصادی پس از همهگیری ویروس کرونا اعلام کردند. در این نظرسنجی، «بزرگترین نگرانی» آمریکاییها موضع رئیسجمهور درباره مهاجرت بوده و تنها ۲۸ درصد از عملکرد او برای مدیریت رشد فزاینده مهاجرت در مرزها حمایت کردند.
دموکراتهای شرکتکننده در این نظرسنجی به طور کلی از بایدن در زمینه اقتصاد آمریکا، جنگ اوکراین و مسائل سیاست خارجی حمایت کردند، اما درباره جنگ غزه و مرزهای جنوبی آمریکا نظر مطلوبی به بایدن ندارند. بایدن به سختی توانسته نظر ۵۱ درصد از دموکراتها را درباره جنگ غزه کسب کند و ۵۵ درصد آنها هم از عملکرد رئیسجمهور درباره مهاجرت حمایت کردند.
تعداد بسیار کمی از جمهوری خواهان در این نظرسنجی از بایدن حمایت کردند. فقط ۳ درصد از آنها حامی تلاشهای بایدن در زمینه مهاجرت هستند و ۴ درصد از عملکرد او در زمینه اقتصاد اعلام رضایت کردند. به گزارش گالوپ، محبوبیت بایدن از آگوست ۲۰۲۱ به بالاتر از ۴۴ درصد نرسیده و میانگین محبوبیتش در سومین سال ریاست جمهوری او ۳۹.۸ درصد بوده است. با این احتساب، بایدن دومین رئیسجمهور منفور آمریکا پس از جنگ جهانی دوم شده است.
محبوبیت بایدن در ژانویه و آوریل ۲۰۲۱ به ۵۷ درصد رسید، اما در دو سال پس از آن کاهش یافته است. کمترین میزان محبوبیت او آوریل ۲۰۲۳ ثبت شد که میزان آن ۳۷ درصد بود. نظرسنجی گالوپ از اول تا بیستم فوریه (۱۲ بهمن تا اول اسفند) از ۱۰۱۶ بزرگسال آمریکایی در سراسر این کشور گرفته شده است.
گالوپ در گزارش خود تلویحا به بایدن درباره شکست در انتخابات ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ریاست جمهوری هشدار داد و نوشت: «تاریخ نشان میدهد که بایدن برای افزایش محبوبیت خود کارهای مهمی برای انجام دادن دارد؛ با توجه به اینکه رئیسجمهور مستقری که در دور دوم پیروز میشود، معمولا حداقل ۵۰ درصد محبوبیت دارد»
منابع خبری جمعه شب از تجاوز نظامی جدید آمریکا و انگلیس به استان الحدیده واقع در غرب یمن خبر دادند.
جنگندههای آمریکایی و انگلیسی منطقه الکویزی در شهرستان الدریهمی واقع در استان الحدیده را هدف قرار دادند.
پیشتر ائتلاف متجاوز آمریکا و انگلیس منطقه رأس عیسی در شهر الصلیف در استان حدیده را بمباران کرده بود.
آمریکا و انگلیس بامداد ۲۱ دی ماه در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، حمله به مواضع انصارالله یمن را آغاز کردند.
این حملات پس از آن انجام شد که ارتش یمن طی هفتههای گذشته در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی صهیونیستی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داد.
نیروهای ارتش یمن متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن تاکید کردهاند که کشتیرانی در خلیج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.
تعلیق عضویت ارمنستان در پیمان امنیتی روسیه
در ادامه نارضایتی و دلخوری مقامهای ایروان از مسکو در رابطه با جنگ قرهباغ، نخستوزیر ارمنستان از تعلیق مشارکت کشورش در یک پیمان امنیتی به رهبری روسیه خبر داد. نیکول پاشینیان که اخیرا گفته بود ارمنستان نباید بین روسیه و غرب یک طرف را انتخاب کند، در مصاحبه با «فرانس» ۲۴ بار دیگر از مواضع مسکو در قبال جنگ قره باغ انتقاد کرد.
او گفت که جمهوری آذربایجان به اصول مورد نیاز برای انعقاد یک معاهده صلح بلندمدت پایبند نیست و باکو در حال آماده شدن برای انجام یک حمله دیگر است. نخستوزیر ارمنستان با اشاره به جنگهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ جمهوری آذربایجان بر سر قره باغ اعلام کرد که سازمان پیمان امنیت جمعی «درباره ارمنستان، به اهداف خود عمل نکرده است.»
پاشینیان افزود: «ما نمیتوانیم اجازه دهیم که توجهی به این اتفاق نداشته باشیم. ما اکنون از لحاظ عملی مشارکت خود در این معاهده را متوقف کردهایم. در مورد آینده باید ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد.».=
نخستوزیر ارمنستان در نشست قبلی سران سازمان پیمان امنیت جمعی به میزبانی بلاروس در تاریخ ۲۳ نوامبر مشارکت نکرده بود. در این سازمان که پس از فروپاشی اتحاد شوروی تاسیس شد، شش کشور روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان عضو بودهاند و مقر آن در مسکو است.
عمران خان در نامهای به صندوق بینالمللی پول به این صندوق تاکید کرد تا هرگونه گفتوگو با اسلامآباد را به بررسی انتخابات اخیر در پاکستان که حزبش مدعی تقلب در آن شده، منوط کند.
سناتور «علی ظفر» رهبر ارشد حزب تحریک انصاف پاکستان متعلق به عمران خان پس از دیدار با نخست وزیر برکنار شده و زندانی پاکستان در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که عمران خان این نامه را خطاب به صندوق بینالمللی پول نوشته است.
به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این تحولات چند روز پس از آن اتفاق افتاده که صندوق بینالمللی پول، یک قسط کلیدی وام کمک مالی به پاکستان را منتشر کرد.
همچنین این رویدادها پس از آن اتفاق افتاده که سخنگوی این صندوق اعلام کرد، این نهاد بینالمللی آماده همکاری با دولت جدید پاکستان در امر سیاستگذاری برای تضمین ثبات اقتصادی کلان و شکوفایی و رفاه برای تمامی شهروندان پاکستانی است.
عمران خان در داخل کشور از سوی منتقدانش به دلیل اینکه مدعیاند او تلاش کرده تا جلوی انتقال یک وام یک میلیارد دلاری از صندوق بینالمللی پول به پاکستان را بگیرد و این امر به ضرر اقتصاد کشور است، به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.
پاکستان تابستان گذشته به سختی از نکول پرداختهای خارجی جلوگیری کرد؛ زمانی که صندوق بینالمللی پول کمک مالی مورد انتظار ۳ میلیارد دلاری را پس از گفتوگوهای چند ماهه با شهباز شریف، تنها کاندیدای نخست وزیری پاکستان مورد تایید قرار داد.
شریف در حال گفتوگو با متحدان برای تشکیل دولت ائتلافی است، چون هیچ یک از احزاب نتوانستند در انتخابات هشتم فوریه اکثریتی به دست بیاورند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.