بازنشر

نکاتی برای علاقه‌مندان به رشته دریانوردی

باور صاد احمدي اظهار داشت: افرادي كه به اين رشته وارد مي شوند بايد شرايط سازگاري بدن، ميزان ديد چشم، قد و سلامت گوش حلق و بيني را دارا باشند.
کد خبر: ۱۲۲۸۲۳
|
۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۲ 15 January 2018
|
137642 بازدید
|

رشته دريانوردي يك رشته ميان رشته اي در كشوراست كه علاقمندان به اين رشته، علاوه بر تحمل و رنج سفرهاي سخت دريايي بايد در زمينه هاي مختلف رياضي، نجوم و تجارت آگاهي كافي داشته باشند تا يك سفر مطمئن براي افراد ميسر شود، لذا چنانچه علاقمندان بخواهند در رشته دريانوردي تحصيل كنند، مي توانند در سه دانشگاه علوم و فنون دريايي چابهار، خرمشهر و امام خميني به تحصيل بپردازند، البته در كنار علاقمندي مي توان كمبود نيروي انساني و چندگانگي بودن متوليان رشته دريانوردي را از جمله مشكلات اين رشته به شمار آورد تا حدي كه بسياري از شاغلان رشته دريانوردي غيرايراني هستند، البته رشته دريانوردي بعد از انقلاب اسلامي پيشرفت خوبي داشته تا حدي كه هم اكنون سه رشته در زمينه فنون دريايي علاوه بر رشته هاي قبلي به رشته دريانوردي اضافه شده و تاكنون با تعاملي كه بين دولت و مراكز دانشگاهي رشته دريانوردي برقرار شده بسياري از مشكلات دريانوردان حل شده و تسهيلاتي نيز به دريانوردان ارايه شده است.
                   
  وحيد چگيني، رئيس مركز اقيانوس شناسي در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: رشته دريانوردي يكي از مشاغلي است كه فرد علاوه بر تحمل سفرهاي سخت بايد بتواند دوري خانواده را تحمل كرده و با عشق و علاقه به سراغ اين رشته بيايد و در اين رشته مشغول به كار شود.

وي افزود: هم اكنون در كشور ايران سه مركز دانشگاهي دريايي چابهار، مركز علوم دريايي خرمشهر و دانشگاه علوم دريايي امام خميني (ره) وجود دارد كه علاقمندان براي كسب مدرك تحصيلي معتبر از طريق آزمون سراسري وزارت علوم، در دانشگاه ها پذيرفته مي شوند.

چگيني در خصوص مشكلات دريانوردان گفت: كمبود نيروي دريانوردي و پرهزينه بودن اين رشته از جمله مشكلات دريانوردان است، به طوري كه هم اكنون كمبود قابل توجه اي از لحاظ نيروي دريانوردي در كشور احساس مي شود و تاكنون ظرفيت هاي كافي به اين رشته اختصاص داده نشده است.

وي با بيان اينكه پرهزينه بودن رشته دريانوردي از ديگر مشكلات اين رشته است، تصريح كرد: به دليل اينكه دريانوردان بايد دوره هاي علمي خود را بر روي كشتي بگذرانند بنابر اين دانشگاه ها از عهده حقوق آن ها برنمي آيند.

علاقمندان به رشته دريانوردي از طريق آزمون سراسري اقدام كنند

چگيني، در خصوص ارايه راهكار براي حل مشكلات دريانوردان اظهار داشت: تعامل بين سازمان دريانوردي و وزارت علوم، تربيت دريانورد در كشور و برگزاري جلسات متعددي بين دو سازمان دريانوردي و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري از جمله راهكارهاي مناسب براي حل اين مشكل است.

وي در باره ورود افراد علاقمند به رشته دريانوردي تصريح كرد: علاقمندان به رشته دريانوردي مي توانند از طريق آزمون سراسري وزارت علوم، ‌تحقيقات و فناوري در دانشگاه هاي دريانوردي پذيرفته شوند.

چگيني، اظهار داشت: مقطع كارشناسي ارشد علوم فنون دريايي و حمل و نقل دريايي تصويب شده كه علاقمندان مي توانند وارد اين رشته شوند.

وي در خصوص ساير مراكز و مؤسسات پژوهشي رشته دريانوردي گفت: البته مؤسسات پژوهشي ديگري همچون دانشكده نفت محمودآباد، سازمان دريايي، شركت كشتيراني و شركت ملي نفت در كشور وجود دارد كه مجوز لازم در خصوص تدريس رشته دريانوردي را دارا هستند.

وي در ادامه در خصوص مشكلات مجموعه اقيانوس شناسي گفت: چون مجموعه اقيانوس شناسي به طور مستقيم با علوم دريايي و مهندسي دريايي سر و كار دارد، بنابر اين بحث حمايت حقوقي و كمبود نيروي انساني مطرح است كه به دليل كمبود نيروي انساني در رشته دريانوردي، هم اكنون تعدادي از شاغلان اين رشته غيرايراني هستند.

چگيني در خصوص رشته هاي مرتبط با رشته دريانوردي اظهار داشت: بخش فني كشتي، مكانيك كشتي، مهندسي برق در كشور و رشته هاي مديريت حمل و نقل دريايي از جمله رشته هاي مرتبط با رشته دريانوردي هستند كه علاقمندان در مقاطع كارشناسي و كارشناسي ارشد مي توانند در آن شركت كنند.

وي خاطرنشان كرد: البته در كنار مشكلات رشته دريانوردي مي توان به پيشرفت رشته دريانوردي اشاره كرد، اين در حاليست كه اختصاص سه رشته در علوم فنون دريايي علاوه بر رشته هاي قبلي يكي از پيشرفت هاي اين رشته بوده و تاكنون توسعه خوبي در اين رشته ها صورت گرفته است.

سازگاري بدن، ميزان ديد چشم و قد از جمله شرايط خاص رشته دريانوردي است

در ادامه پرويز باور صاد احمدي، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر گفت: رشته دريانوردي به عنوان يكي از حرفه هاي علمي كاربردي محسوب مي شود و داوطلب مي تواند بعد از وارد شدن به دانشگاه در زمينه هاي علمي، كاربردي و عملي كارهاي مختلفي را ارايه دهد.

وي افزود: هدايت كشتي همانند هدايت هواپيما و هر نوع وسيله نقليه ديگر مقررات و ضوابط خاص خود را دارد، به طوري كه يك دريانورد بايد بتواند هدايت كشتي را از نقطه مبدأ به مقصد به صورت ايمن و اقتصادي انجام دهد.

باور صاد احمدي، تصريح كرد:‌ به دليل اينكه رشته دريانوردي يك رشته بين رشته اي محسوب مي شود، لذا علاقمندان بايد در زميته رياضيات، تجارت، علم دريانوردي، ماهواره و نجوم اطلاعات كافي را داشته باشند.

وي، به قدرت مديريت يك دريانورد اشاره كرد و گفت: علاوه بر موارد ياد شده يك دريانورد بايد قدرت مديريت بالايي داشته باشد تا بتواند هدايت كشتي از عرشه كشتي تا بخش تداركات، الكترونيك را به درستي در مدت زمان طولاني انجام دهد.

باور صاد احمدي اظهار داشت: افرادي كه به اين رشته وارد مي شوند بايد شرايط سازگاري بدن، ميزان ديد چشم، قد و سلامت گوش حلق و بيني را دارا باشند.

باور صاد احمدي، اشاره كرد: بعد از انقلاب، آموزش عالي پيشرفت هاي بالايي را در زمينه رشته دريانوردي ارايه داده و بعد از اخذ مدرك كارشناسي و اخذ مدرك بين المللي در زمينه دريانوردي و كسب گواهينامه افراد مي توانند دريانورد محسوب شوند.

وي، در خصوص مشكلات رشته دريانوردي اظهار داشت: كمبود نيروي دريانوردي و بومي شدن اين رشته از جمله مشكلات رشته دريانوردي است.

باور صاد احمدي، تصريح كرد: با توجه به اينكه داوطلبان رشته دريانوردي بعد از اخذ مدرك دانشگاهي بايد دو ترم در آب هاي بين المللي آموزش ببينند بنابر اين رشته دريانوردي نيازمند سرمايه گذاري كلان است.

وي خاطرنشان كرد: ايجاد تسهيلات براي دريانوردان از سوي دولت و آموزش رشته دريانوردي از جمله گام هاي مؤثر در حل مشكلات رشته دريانوردي محسوب مي شود.

چندگانگي بودن متوليان امور دريايي از جمله مشكلات رشته دريانوردي است

در ادامه عباس هراتي، استاد دانشگاه علوم و فنون دريايي چابهار گفت: علاقمندان به رشته دريانوردي بايد در كنكور سراسري رتبه زير 10 هزار را داشته باشند و با اخذ مدرك دانشگاهي و گواهينامه دريانوردي مي توانند در اين رشته وارد كار شوند.

وي افزود: چندگانگي بودن متوليان امور دريايي از لحاظ اداري و حقوقي و همچنين مشكلات شاغلان در رشته دريانوردي از جمله مشكلات رشته دريانوردي است.

هراتي، در خصوص راهكارهاي ارايه شده در رشته دريانوردي اظهار داشت: بايد انجمن يا مؤسسه اي در خصوص رشته دريانوردي در كشور تشكيل شود.

وي يادآور شد: همچنين آينده شغلي دريانوردان بعد از برگشت به خشكي ترسيم نشده است و همين امر بازار كار در خشكي را براي دريانوردان نامطمئن كرده كه اين امر نيازمند هماهنگي ارگان هاي دريايي كشور با دانشگاه ها است.

هراتي، خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه دريانوردان با مشكلات افسردگي حاد و همچنين مشكلات جسمي رو به رو هستند، اميدواريم اين مشكلات براي دريانوردان غيور برطرف شود./ي

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۵۵
انتشار یافته: ۳۴
ناهیدبامری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۳۱
سلام با تشکر.اطلاع رسانی شما فوق العاده ضعیف است لطفا راهنمایی بیشتری در ضمینه دریانوردی و رشته های دریا نوردی کنید.ایا در ایران رشته دریانوردی واسه خانم ها وجود دارد اگر دارد لطفا راهنمایی کنید کدام دانشگاه در کدام شهرستان با ذکر شماره تلفن دانشگاه و ادرس سایت.
پاسخ ها
لیلا نجفی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۵
در دانشگاه علمی و کاربردی گناوه استان بوشهر سال تحصیلی 90-91 دانشجویدختر پذیرش شد. امسال شاید در خود مرکز بوشهر در علمی و کاربردی باشد.
بذلك مكي رشيدي راشدي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
درواقع بايد كفت شما در مورد دانشكاه اطلاع رساني كرديد وبراي كساني كه در حال ورود به اين رشته هستند ايا براي كساني كه در حال اشتغال در اين رشته وهنر دريا نوردي بصورت سنتي هستند توجهي يا معلوماتي براي ايشان ومعرفي انها به بينندكان و مراجعه كنندكان سايت نكريد و ايا انان رادست كم ميكيريد
بايد اضافه كنم بنده داراي سمت فرماندهي زير 500تن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
با سلام من تمام اطلاعاتی که تو سایتها بود رو خوندم چیزایه زیادی هم متوجه شدم ولی هیچ کس راجبه در امد این شغل چیزی نمیگه!!!!
خوب بلاخره یه شغل سخت و خاص
رسام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۶
با سلام ببخشید برای كار تو این رشته بعد از گذروندن دوره به تتو روی بدن ایراد میگیرن
زهرا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۱
باسلام خواهش میکنم بگین از سربازی هم میشه ورود پیدا کرد به دریانوردی برای برادرم میخوام که الان موقع سربازیش و عاشق دریانوردی
EgZoZ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۲
رتبه کشوری زیر 10000 یا منطقه زیر 10000 ؟؟
پرهام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۷
سلام ایا میشود بعد از گذراندن مقطعی از رشته هدایت کشتی برای ادامه درس به امریکا رفت یا برای کار ؟(البته سربازی. رفته)
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۴
سلام

سوال من اینه کع ایا رشته تجربی هم میتونه وارد این کار بشه ؟؟!
الیاس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
باسلام
من رشته کارشناسیم مکانیک سیالاته الان میخوام دوره های تبدیل مهندسی مکانیک ب مهندسی کشتی رو بگذرونم ولی اضافه وزن دارم میخوام بدونم مشکلی برام بوجود میاد یا خیر؟
ممنون میشم پاسخ بدین
پاسخ ها
amiraii hsz
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۴
بله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۰
سلام میخواستم بگم که آیا با رشته علوم انسانی میتوان وارد دانشگاه افسری شد؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟