نخستین تصمیم رئیس جوان و جدید فدراسیون والیبال ایران با چالش جدی مواجه شده و از حالا کمتجربگی تقوی در مدیریت اثرات خود را نشان داده است.
به گزارش تابناک ورزشی؛ موتا پائز، سرمربی جدید خارجی تیم ملی والیبال ایران ـ که توسط سرپرست قبلی فدراسیون انتخاب شده است ـ در واکنش به معرفی دستیاران ایرانی خود از سوی رئیس جوان فدراسیون والیبال، با انتشار یک واکنش به نوعی در مقابل این تصمیم ایستاد: «من روی این کار جدی خواهم بود، چون نباید حتی یک ثانیه در صداقت و نیت دستیاران تردید کرد.»
در خبر معرفی دستیار اول تیم ملی والیبال، این طور نوشته شده بود که میلاد تقوی بعد از مذاکرات طولانی و مفصل با سرمربی تیم ملی به این تصمیم رسیده است؛ اما واکنش پائز برزیلی نشان میدهد، این ادعا دروغ بوده و او در جریان این انتخاب نبود!
دو طرف اینقدر با یکدیگر در ارتباط نیستند که چنین مسائل مهم و کلیدی تیم ملی را در تماس مستقیم حل و فصل کنند و کار را به رسانهها نکشانند. مرور متن خبر منتشره از منابع فدراسیون، نشان میدهد که آنها مدعی رابطه صمیمی و تنگاتنگ با سرمربی برزیلی هستند، حال آنکه او حرف هایش را به رسانههای فرانسوی و کشور محل کارش میزند!
حالا باید به متن قراردادی که وحید مرادی با این مربی خارجی امضا کرده، رجوع شود که آیا فدراسیون والیبال ایران اجازه انتصاب دستیار برای پائز را گرفته یا این اختیار را به این مربی گمنام در رده ملی واگذار کرده است؟!
البته جملات میلاد تقوی در اولین مصاحبهاش در جایگاه ریاست نشان میدهد که او تمام و کمال از انتخاب پائز استقبال و حمایت کرده و گویا این قرارداد بدون موافقت و هماهنگی با او نبوده است.
حالا وقوع این تناقض پیش از شروع تمرینات تیم ملی در راه آماده سازی برای انتخابی دشوار المپیک پاریس، حاکی از اوج هرجومرج در ساده ترین سطوح تصمیم گیری والیبال مملکت است؛ مربی که هنوز نیامده، ساز مخالفت و ناسازگاری نواخته و راه خود را از روسا سوا کرده است؛ رخدادی که در ابتدای ورود کارلوس کیروش پرتغالی به فوتبال ایران هم افتاد و او جای رئیس فدراسیون، در بسیاری از امور تصمیم گیر و صاحب اختیار شد! اختلافی که از موضوع انتخاب دستیار ایرانی و اخراج مجید صالح شروع شد و این مربی، هیچ ایرانی جز مارکار آقاجانیان بیخطر را کنار خود تحمل نکرد.
حالا پائز در بیانیهای که آن را در اقدامی عجیب و معنادار، در اختیار سایت RMC فرانسه قرار داده، نوشته: «من روی کلیدیترین مشخصاتی که باید این دستیاران از آن برخوردار باشند، فکر میکنم. آنها باید بیشتر از آنکه در سطح فنی و تاکتیکی به من کمک میکنند، به برقراری ارتباط بین من با فدراسیون و بازیکنان کمک کنند؛ بنابراین تسلط روی زبان انگلیسی یک اصل ضروری است. برای غافل نشدن از جزئیات حاضرم پا را فراتر گذاشته و یک مترجم مسلط به زبان پرتغالی (زبان اصلی مردم برزیل) داشته باشم.»
با این واکنش شدید و قاطع، باید فدراسیون والیبال خوب فهمیده باشد که اداره تیم ملی به این راحتیها هم نیست و برای استخدام سرمربی خارجی، دقت و مسائل حقوقی بسیار تعیین کننده است؛ کاری که چندین ماه در دوره سرپرست موقت وحید مرادی طول کشید و سرانجامش به یک مهره گمنام رسید که حالا معلوم شده، چندان هم بیتوقع نیست.
درحالی که تقوی، رئیس تازه از راه رسیده والیبال، دستیاران ایرانی پائز را معرفی کرده بود، قسمت آخر بیانیه این سرمربی حاکی است، هنوز برای انتخاب دستیاران به جمعبندی نرسیده و او احتمالا به این راحتیها زیر بار پیمان اکبری نمیرود: «با این شرایط، با سرمربیان سابق تیم ملی ایران در ارتباطم تا برای رسیدن به اهدافم، تمام عناصر لازم را گرد هم جمع کنم.»
نکته دیگر آنکه سرمربی برزیلی کمک و دستیاری میخواهد که به زبان زادگاهش برزیل مسلط باشد و حرفهایش را مستقیم بدون دخالت دستیار اول به ملیپوشان منتقل کند. این حرفها به آن دلیل مهم است که پائز یک خط قبل از این خواسته، تسلط دستیار خود به زبان انگلیسی را به عنوان شرط مطرح کرده بود.
حالا باید نشست و دید تقوی جوان و خام، با این بحران در تیم ملی والیبال ایران چه خواهد کرد؟!
نویسنده: بهنام شریفی