جدول ردهبندی محبوبترین باشگاههای فوتبال جهان در شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر شد که رئال مادرید در صدر و دست نیافتنی است.
به گزارش تابناک ورزشی؛ پرسپولیس و استقلال هم بین پرطرفدارترین های دنیا دیده میشوند.
پرسپولیس با ۹ میلیون دنبال کننده، رتبه ۲۵ جهان و استقلال با ۴ میلیون فالوئر رتبه ۳۹ جهان را در اختیار دارند.
این ردهبندی به تنهایی ارزش برند این دو تیم ایرانی را در آستانه واگذاری به مالکان جدید نشان میدهد.
با این میزان هوادار، عملکرد بسیار بد مدیران دولتی و سوءاستفاده صداوسیمای حکومتی باعث شده که درآمد سرخابیها کفاف مخارج معمولی دو تیم را هم ندهد.
تا پیش از خرید ستاره های اروپایی و آمریکای جنوبی توسط تیمهای عربستانی، پرسپولیس و استقلال با اختلاف محبوبترین تیمهای قاره آسیا بودند اما تیمهای النصر با استخدام کریستیانو رونالدو و الهلال با جذب نیمار برزیلی در جدول از دو تیم بزرگ ایران در تعداد دنبالکننده پیشی گرفتند.
سبقت تیمهای سعودی از پرسپولیس و استقلال، برای صندوق سرمایه گذاری عربستان بیش از یک میلیارد دلار آب خورده است. در حالیکه متولیان ورزش ایران و در راس آن دولتهای پس از انقلاب، به این دو تیم با چشم تهدید و نه فرصت، نگریسته اند و هیچ برنامهای جز بهرهبرداری از عنصر شهرت موجود در آنها با انتصاب مهرههای گمنام و بیگانه با مدیریت ورزشی در هیاتمدیره قرمز و آبی نداشتهاند.
تلویزیون ایران که به بودجه عمومی وصل است و از آن ارتزاق میکند، با پخش رایگان بازیهای پربیننده این دو تیم و بالا کشیدن درآمد نجومی پخش تیزر، شیره جان آنها را مکید و این دو تیم را در رقابت با رقبای عرب و شرق آسیا، نحیف و ناتوان رها کرد، تا جاییکه این دو نماینده فوتبال ایران طی چند فصل اخیر به خاطر بدهی، مجوز حرفهای را هم دریافت نکردند و قبل از ورود به مسابقات، از لیگ قهرمانان آسیا حذف شدند.
حالا بد نیست خریداران و مشتریان احتمالی سهام این دو تیم ـ که گفته میشود در تاریخ یازدهم فروردین ماه قرار است پیشنهاد رسمی خود برای خرید ۵۱ درصد سهام مالکیتی استقلال و پرسپولیس را در فرابورس ارائه دهند ـ بدانند این دو مجموعه به مراتب از بانکها، خودروسازان، اپراتورها، ابر هلدینگهای دولتی و پتروشیمیها و شرکتهای نفتوگاز بزرگتر هستند و اگر مالک جدید بتوانند حقوق رسمی و قانونی باشگاه را از نهادهای حاکمیتی استیفا کند، به سودی هنگفت و فراتر از تصور خواهد رسید.
بنابراین، پرسپولیس و استقلال با چنین سرمایه اجتماعی بیبدیل، حق دارند و باید در سطوح بینالمللی بدرخشند و با غولهای اروپایی رقابت کنند؛ تنها کافی است درست و اصولی مدیریت شوند و مچ دلالان و سودجویان و مدیران کاسب از خوان گسترده این دو باشگاه فعلا دولتی قطع شود.
مشتریان سرخابی باید بدانند قیمت چنین برندهایی، بسیار بیشتر از ۲۱ میلیارد ریالی که برای پرسپولیس و ۱۸ میلیارد ریالی که برای استقلال نرخگذاری شده، میارزند و این پولها در مقابل فرصت استثنایی بیزنس و تنوع کسبوکار و تبلیغات دو تیم تقریبا هیچ است.
پرسپولیس و استقلال تشنه نگاه حرفهای و سرمایهگذاری بلندمدت هستند تا به جمع بزرگان جهان بپیوندند. تیمهایی که در حال حاضر، با پول یک بازیکن متوسط اروپایی اداره میشوند، ولی میتوانند منبعی از درآمد باشند. فقط کافی بود درها برای ورود خریداران خارجی در عرضه سهام این دو باشگاه باز میشد تا قیمت واقعی شان در مزایده متقاضیان غربی و عربی مشخص شود.
حالا که با محدود کردن مشتریان، شرکتها و موسسات ایرانی صاحب این فرصت انحصاری شدهاند، بهتر است با برنامه و با انگیزه وارد گود شوند و محبوبیتی تاریخی برای خود دستوپا کنند و کالا و خدمات خود را به بهترین شکل، به حدود ۵۰ میلیون هوادار دو تیم عرضه کنند.
نویسنده: بهنام شریفی