به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، بخش هایی از گفتگوی نوروزی غلامرضا تاجگردون، نماینده ادوار مجلس و منتخب مجلس دوازدهم در کافه خبر خبرآنلاین را در ادامه می خوانید؛
یکی از انتقادهایی که به دولت آقای رئیسی میشود اینکه تیم اقتصادی دولت ایشان تیم فعالی نیست، تیم متخصصی نیست و تیم همراهی هم نیست. شما این ویژگیها را در دولت آقای رئیسی میبینید؟ مگر این انتقاد به دولتهای قبلی وارد نبود؟ آیا تیم اقتصادی دولت آقای روحانی همدست بود یا تیم آقای احمدینژاد؟
من تیم ابتدای دولت آقای روحانی را یک تیم قوی میدانستم. آقای روحانی یک انتخاب کرد انتخابش هم درست بود، خیلیها هم ناراضی بودند ولی انتخابش درست بود چون میخواست ریل عوض کند. انسانهای بسیار باتجربهای را پای کار آورد و به نظرم هم موفق بودند.
آقای طیبنیا آدم کمتجربهای نبود. در صنعت آقای نعمتزاده، در نفت آقای زنگنه، در بازرگانی آقای شریعتمداری اینها آدمهای کمتجربهای نبودند. میخواهم بگویم انسانهای باتجربهای را پشت فرمان گذاشت و حداقل اینکه در بحث اقتصاد، خطایشان کمتر بود.
شاید خیلیها خوششان هم نیامد و میگفتند اینها پیر و سن بالا هستند ولی اقتضا ایجاب میکرد این کار را بکند.
رئیسی می توانست به جای خاندوزی، شمس الدین حسینی را وزیر اقتصاد بگذارد
برداشت شخصی خودم این است که آقای رئیسی در انتخاب و گزینش تیم اقتصادیاش هم نیروی باتجربه داشت و هم نیروی سالمتر داشت، میتوانست اینها را به کار بگیرد و انسانهای امین خودش را هم داشت.
نه اینکه بگویم من را باید میگذاشت وزیر اقتصاد. آقای خاندوزی را گذاشت، میتوانست شمسالدین حسینی را بگذارد. آقای شمسالدین حسینی دیگر آن خطاها را نمیکرد. از خودش هم بود، با خودش هم بود و همفکرش هم بود.
یک جریانی اطراف آقای رئیسی را گرفته بودند، با همین جریان شعار انقلابی حالا جوان و این جور چیزها، سکان برخی از موضوعهای مهم را به دست آنها دادند، شاید الان سه سال گذشته و آقای خاندوزی بهتر از آقای خاندوزی سه سال پیش شده ولی قطعاً آقای مثلاً شمسالدین حسینی سه سال پیش بهتر از آقای خاندوزی سه سال پیش بود.
در بقیه بخشها هم به همین منوال است. وقتی این جوری نگاه میکنید ناهماهنگ میشوند.
احمدی نژاد در برخی موضوعات بهتر از رئیسی تصمیم می گرفت
من بین تیم اقتصادی دولت آقای رئیسی با تیم اقتصادی دولت آقای روحانی خیلی تفاوت قائل میشوم. حتی احمدینژاد هم به نظرم در برخی از موضوعات بهتر تصمیم میگرفت روی مدیریت کردن تیمهایش بهتر عمل می کرد، ضمن اینکه آقای احمدینژاد خودش میدانست که میخواهد چه کار کند. خودش دارای یک ایده بود، یک ذهنیتی داشت برای خیلی از موضوعات، الان آن ذهنیت وجود ندارد یا وجود نداشت. شاید الان یک مقدار بهتر شده باشد.
سال ۱۴۰۳، سال آخر دولت آقای رئیسی و تقریباً سال آخر دولتشان است، پیشبینیتان از نظر وضعیت اقتصادی در سال پایانی دولت آقای رئیسی چیست؟
۱۴۰۳ سال خیلی سختی است. از نظر اقتصادی در بخش بودجه که میتواند بیشترین اثر را بگذارد سال خیلی خوبی نیست.
فکر میکنید مجبور به عوض کردن بعضی از آدمها شود؟
تاثیری ندارد. شاید مجلس هم بیاید کمکاش کند به خاطر اینکه فضا را آرام کند، یکی دوتا را بزند ولی تاثیری روی فضا ندارد. یعنی روند را نمیتواند خیلی در یک سال تغییر دهد. یک وزیری را عوض کردن خیلی تاثیر ندارد.
یادم است اواخر دولت آقای روحانی، آقای کرباسیان در وزارت اقتصاد بود که مجلس استیضاحش کرد. بیخودی استیضاح شد و افتاد. به نظرم فقط فهم مشترک دولت و مجلس بود به خاطر اینکه فضای جامعه را پاسخی دهند آقای کرباسیان را استیضاح کردند و انداختند در صورتی که هیچ نقشی، سهمی و هیچ اثری هم در جامعه نداشت.
رئیسی سال سختی خواهد داشت
آقای رئیسی سال سختی خواهد داشت. مجلس نمیدانم چه میشود هنوز نمیتوانم در موردش اظهارنظر کنم ولی چون بسیاری از افراد شاخص تاثیرگذار در شکلگیری مجلس نیمنگاهی به ریاست جمهوری دوره بعد دارند، اینها اگر احساس کنند که در مجلس میتوانند این نیمنگاهشان را تقویت کنند، نیروهایشان فعال خواهند شد تا بتوانند آقای رئیسی را تضعیف کنند.
این اتفاق به نظرم در مجلس دوازدهم شکل خواهد گرفت. با توجه به لیستهایی که بالا آمدند.