تابناک _ رییس جمهور گفت: تمام همت مسئولان در دولت سیزدهم این است که طرحهای استان سمنان آن طور که وعده داده شده، اجرایی شود.
رئیسی در آغاز ورود به استان سمنان اظهار کرد: توفیقی است برای من و همکارانم که امروز در استان سمنان باشیم. سمنان استان مردمان متدین و استانی است که معروف به دینمداری و علم و دانش است.
وی تاکید کرد: برخورداری استان سمنان از دانشمندان و فرهیختگان به این استان جایگاه ویژهای داده است. یادی میکنم از شهدای گرانقدر استان سمنان و ادای احترام میکنم به خانواده معظم شهدا و ایثارگران استان سمنان و درود میفرستم به ارواح مطهر همه شهیدان، علما و فرهیختگانی که برای استان سمنان، کشور و جهان اسلام نامآور هستند.
وی افزود: سمنان استانی معدنی، صنعتی و گردشگری است. ظرفیتهای خوبی در این استان داریم. در دور نخست سفر همراه با مدیران بررسیهایی انجام و مصوباتی هم مصوب شد. گامهای خوبی در راستای نهضت ملی مسکن برداشته شد. اقدامات مناسبی هم در مسیر فعال کردن کارخانههای نیمهتعطیل و تعطیل انجام شده است.
رئیس دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال در استان قابل توجه است. توجه خوبی به مساله مهم تامین آب در سمنان شد. البته معتقدم در میانه راه هستیم. کارهای خوبی برای برخی شهرستانها انجام شد و در برخی شهرستانها اقدامات در دست انجام است که در این سفر دنبال میشود.
رئیسی تصریح کرد: مجموعه اقداماتی که در دور نخست سفر انجام شد، قابل قدردانی است. از همه مدیران استان اعم از استاندار و نماینده ولی فقیه و سایر مدیران بابت پیگیری اقدامات و مصوبات دور نخست سفر قدردانی میکنم.
رئیسجمهور با اشاره به برنامه فشرده سفر به استان سمنان گفت: از اینکه نمیتوانم به همه شهرها و بخشها و روستاها سفر کنم عذرخواهی میکنم. به برخی از شهرها خواهیم رفت و از شهروندان و مناطقی که نمیتوانیم با آنها دیدار داشته باشیم عذرخواهی میکنم.
رئیسی طرح توسعه واحدهای گازی نیروگاه شهید باکری سمنان را افتتاح کرد
سیدابراهیم رییسی، رییس جمهور در قالب سفر دولت سیزدهم در سیام فروردین ۱۴۰۳ از ۲ واحد گازی در نیروگاه شهید باکری سمنان بهرهبرداری کرد و تعداد واحدهای گازی به چهار واحد رسید که نویدبخش افزایش ظرفیت تولید برق کشور است.
نیروگاه شهید باکری سمنان قبل از دولت سیزدهم ۳۶۰ مگاوات برق تولید میکرد که با افتتاح فازهای بعدی ظرفیت تولیدی این نیروگاه در مجموع در این دولت به یکهزار و ۱۰۰ مگاوات رسید.
نیروگاه سیکل ترکیبی قدس سمنان معروف به نیروگاه شهید باکری با هدف احداث چهار واحد ۱۸۳ مگاواتی از سال ۸۷ احداث شده بود در دولت سیزدهم مورد حمایت قرار گرفت و تمامی چهار واحد ساخته شد.
نیروگاه سیکل ترکیبی قدس سمنان با ۴۰۰ میلیون یورو سرمایهگذاری با راهبری وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) و سرمایهگذاری شرکت توسعه معادن و فلزات با حضور رییس جمهور افتتاح شد.
دو واحد تولید برق این نیروگاه از زمان تاسیس دارای ظرفیت ۱۶۰ مگاواتی بود. همچنین احداث دو واحد جدید این نیروگاه سال ۱۴۰۱ آغاز شد که نخستین واحد آن در مدت کمتر از ۵ ماه، با شبکه سراسری سنکرون شد و در ادامه واحد چهارم این نیروگاه فرودین ماه با شبکه سنکرون گشت.
فاز دوم نیروگاه گازی سمنان در قالب تامین تجهیزات، انجام طراحی، مهندسی، نصب و راهاندازی دو واحد توربین ژنراتور گاز کلاس E پیشرفته در شرایط ایزو اجرایی شده است.
نیروگاه سیکل ترکیبی قدس سمنان معروف به نیروگاه شهید باکری، در کیلومتر ۱۰ بزرگراه سمنان- دامغان واقع است که در دی ۱۳۹۱ به بهرهبرداری رسید. این نیروگاه یکی از نیروگاههای ایران از نوع سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید ۶۸۶ مگاوات برق است.
رییس جمهور: هشتهزار مگاوات برق برای جبران ناترازی وارد مدار شده است
سید ابراهیم رییسی روز پنجشنبه در آیین افتتاح طرح توسعه نیروگاه شهید باکری سمنان افزود: ۲۲۲ هزار مگاوات ناترازی برق در کشور وجود داشت که با همت، تلاش و همراهی وزارت نیرو و صنعت، معدن و تجارت بخشی از این کمبود با اقدام جهادی در زمینه افزایش ظرفیت تولید برق رفع شد.
وی ادامه داد: وارد مدار شدن هشت هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق در یک اقدام جهادی، بخشی از ناترازیها کاهش یافت.
وی بیان کرد: نیروگاه سیکل ترکیبی شهید باکری سمنان با ظرفیت ۳۶۶ مگاوات وارد مدار شده است که افزایش این میزان ظرفیت تولید برق در مدت زمان کوتاه، جای قدردانی دارد.
رییسی بیان کرد: بخش دولتی و خصوصی در کنار هم نشان داده میتوان کارها و طرحهای بزرگ را با تکیه بر متخصصان بومی به سرانجام رساند.
رییس جمهور کارخانه احیاشده تولید کاشی را در سمنان بهرهبرداری کرد
سید ابراهیم رییسی رییس جمهور واحد تولیدی کاشی در استان سمنان را که به همت دولت سیزدهم پس از ۱۰ سال رکود به چرخه تولید بازگشت، بهرهبرداری و بازدید کرد.
بیش از ۲۰۰ واحد تولیدی در استان سمنان به همت دولت سیزدهم به چرخه تولید بازگشت و همزمان با سفر آیت الله رییسی به این دیار، کارخانه کاشی و سرامیک هفت آسمان که بیش از یک دهه غیرفعال بود، دوباره راهاندازی شد.
بزرگترین کارخانه کاشی استان سمنان پس از ۱۰ سال رکود با حمایت دولت سیزدهم و دستگاه قضا به چرخه تولید بازگشت. این کارخانه که در گذشته با نام کاشی سمند سمنان فعالیت داشت، فعالیت آن در سالهای گذشته متوقف شد. مدیر عامل سابق اعلام کرده بود به دلیل ورشکستگی و نداشتن نقدینگی لازم، توانایی اداره این شرکت را ندارد و با فراخوانهای قانونی این واحد تولیدی به سرمایه گذار جدید واگذار شد.
مالک جدید سرمایهگذاری لازم را در این شرکت انجام داد و از آنجایی که عملیات تملک از سوی بانک انجام بود، با پیگیری های بعدی و همراهی بانک با سرمایهگذار جدید به نتیجه رسید و سرمایهگذار جدید بخشی از مبلغ مزایده را نقد پرداخت و الباقی مبلغ مزایده به صورت اقساط در حال پرداخت است.
این کارخانه کاشی توسط بخش خصوصی و در سال ۱۳۸۳ آغاز به کار کرد و تا سال ۱۳۹۰ به فعالیتش ادامه داد، پس از مدتی ورشکست شد تا آنجا که نه تنها اثری از تولید در کارخانه دیده نمی شد، بلکه برخی از تجهیزات توقیف و تملک شد و به فروش رسید.
مالک جدید که از تخصص و تجربه لازم برای راه اندازی مجدد فعالیت آن کارخانه با نام جدید «کاشی هفت آسمان » برخوردار است، برای راه اندازی اولیه از نیروی هایی که سابق در آن کارخانه فعالیت داشتند و از انگیزه و مهارت کافی برخوردار بودند، دعوت به کار کرد و زمینه اشتغال برای ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن و ظرفیت تولید روزانه ۳۰ هزار متر مربع کاشی را اعلام کرد.
رییسی: تولید، شرط اقتصادی مقاوم در برابر تکانهها/غفلت بانکها بعد از تملک واحدهای تولیدی
سید ابراهیم رییسی روز پنجشنبه در جشن احیای ۲۰۱ واحد راکد استان به همت دولت سیزدهم در واحد تولید کاشی در سمنان، افزود: افزایش تولید هیچ تناسبی با قاچاق کالا ندارد و مقوله قاچاق، خنجری بر پشت تولید به شمار می رود که مبارزه با آن میتواند کمک به تولید باشد.
وی با تاکید بر اینکه ایجاد اشتغال مورد توجه دولت است، اضافه کرد: هشت هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی تا کنون احیا شد و به چرخه برگشته است. هدفگذاری شده که واحدهای دیگر هم به چرخه تولید وارد شود.
تذکر رییس جمهور به بانکها
وی ادامه داد: از واحدهایی بازدید کردیم که توسط بانکها تملک شده بود و به مرور زمان گرفتار رکود شدند. این شایسته نیست که وقتی بانک واحدی را به دلیل مسائل مالی تملک میکند به خاطر مشغلههای مالی و پولی از امر تولید آن واحد غافل شوند.
وی با اشاره به لزوم فعال شدن کارگروهی برای فعال شدن واحدهای تملکشده بانکها، افزود: از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستم که کارگروهی برای فعال شدن آن دسته از واحدهای تولیدی که به تملک بانکها در آمده و عددش را تا ۲ هزار واحد تولیدی بیان میکنند، باید تشکیل شود.
شایسته نیست که وقتی بانک واحدی را به دلیل مسائل مالی تملک میکند به خاطر مشغلههای مالی و پولی از امر تولید آن واحد غافل شوند.
موفقیت های استان سمنان در تولید
رییسی با بیان اینکه امروز محصولات این کارخانه تولید کاشی در سمنان هم استانداردسازی و هم تجاریسازی شده و هم صادرات دارد و امیدواریم که ارزش افزوده برای محصولات این کارخانه را شاهد باشیم، ابراز کرد: این جشن برای احیای بیش از ۲۰۰ مجموعه صنعتی استان سمنان است که به چرخه تولید بازگشتهاند. باید از خداوند متعال شاکر باشیم که لطفش شامل حال ما شد و کارخانهها به چرخه تولید بازگشت.
وی با قدردانی از همت همه عزیزان از جمله ستاد احیای واحدهای صنعتی و معدنی، استاندار سمنان و مدیران واحدهای تولیدی که همت کردند این واحدها را احیا کردند، افزود: کار ارزشمندی که در استان سمنان انجام شد این است که واحد دیگری تعطیل نشود. این تلاش هم قابل تقدیر است.
رییس جمهور اضافه کرد: نشان این فعال شدن و احیا، افزایش اشتغال در استان سمنان است. به جز چهار هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال با احیای این واحدها، شاخصها نشان میدهد که نرخ بیکاری در سمنان کاهش یافته و برخی واحدهای استان اکنون به نیروی کار نیاز دارند.
کارگروه فعال شدن واحدهای تملکشده بانکها که وزارت صمت و بانک مرکزی و بانکهای عامل باید در آن عضویت داشته باشند، با برنامهریزی ستاد احیا میتواند سرعت برگرداندن واحدهای دارای مسائل مالی به چرخه تولید را افزایش دهد. وی با تاکید بر اینکه استان سمنان در تولید، اشتغال و کار دانشبنیان میتواند نمونه باشد، ادامه داد: نرخ تورم در استان کاهشی و رشد اقتصادی سمنان افزایشی است. این ها نشان میدهد آنچه رهبر فرزانه انقلاب نسبت به آن تاکید کردند مبنی بر رشد تولید و اقتصاد در استان محقق شده است.
وی ادامه داد: خرسندم در جمع مدیران و کارگران و در کارخانهای که نماد احیاست، هستم.
رئیسی ابراز کرد: واحد تولیدی کاشی سمنان بیش از ۱۰ سال غیرفعال بود و اکنون با همت مسئولان احیا و کارگران که در گذشته مشغول به کار بودند، دعوت به کار شدند.
وی اضافه کرد: واحد احیا شده تولید کاشی سمنان اکنون در سه خط فعالیت دارد و توسعه خط تولید و افزایش ظرفیت در دستور کار این واحد تولیدی است.
رییسجمهور اظهار کرد: کارگروه فعال شدن واحدهای تملکشده بانکها که وزارت صمت و بانک مرکزی و بانکهای عامل باید در آن باید عضویت داشته باشند، با برنامهریزی ستاد احیا میتواند سرعت برگرداندن واحدهای دارای مسائل مالی به چرخه تولید را افزایش دهد.
نقش تعاونی در تحقق شعار سال
رییسی خاطرنشان کرد: امسال از سوی رهبر فرزانه انقلاب سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است. مشارکت مردم ساز و کارهایی نیاز دارد. یکی از بخشهایی که حتما میتواند در تحقق شعار سال نقش داشته باشد تعاونیهاست. افرادی که در تعاونیها عضو هستند و آمادگی و تمکن دارند میتوانند به اقتصاد کشور کمک کنند.
وی افزود: اتاق تعاون، معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بخشهایی که در حوزه تعاون فعال هستند، بدانند امسال یکی از جلوههای تقویت مشارکت مردم میدان دادن به تعاونیهاست.
رییسجمهور تصریح کرد: میدان دادن به بخش خصوصی فعال در این مسیر بسیار مهم است. تلاش همه دولتمردان و فعالان اقتصادی و بخشهای خصوصی و تعاونی و دولتی برای تحقق شعار سال ضروری است. همگان با اخلاص تلاش کنند که این کار انجام شود. همین کارخانه کاشی در سمنان که احیا شده یکی از نمونههای قابل انجام بودن این کار است.
فعال شدن تعاونیهای مسکن و تعاونیهای مصرف در دستور کار دولت قرار دارد و از این اقدام حمایت میکنیم. مدیران هم در تلاش هستند که مساله دستمزدها و مسکن و درخواستهای متعدد کارگران از سوی کارفرمایان و دولت محقق شود تا تولید بدون دغدغه دنبال شود.
عزم دولت برای حمایت از بخش خصوصی
رییس دولت سیزدهم با بیان اینکه دولت توجه ویژهای به حمایتهای حقوقی دارد، اظهار کرد: وزیر صمت و معاونان و مدیران این وزارتخانه انگیزه و تلاش جدی برای کمک به جهش تولید دارند. البته جهش تولید به معنای رشد یک درصدی نیست. جهش یعنی عدد قابل توجهی رشد داشته باشیم.
وی افزود: امروز میبینیم که به دست جوانان ما رژیم صهیونیستی و حامیانش ذلیل شدهاند. همین جوانان ما توان احیای کارخانههای راکد را هم دارند.
ضرورت حمایت از کارگران در مسیر تولید
رییسی اظهار کرد: برنامه دولت این است که هم از دولت حمایت کند و هم حامی کارگرانی باشد که بازوان توانای آنها میتواند کارهای بزرگی را در عرصه اقتصادی و تولیدی کشور رقم بزند. برنامهها و اقدامات دولت در همین جهت است که بتواند مسکن کارگری را فعال کند و تعاونیهای کارگری برای رفع مشکل مسکن کارگران عزیز فعال شود. در تمام کشور اعلام شده که این تعاونیها فعال شوند و زمین هم برای ساخت مسکن کارگری در اختیارشان قرار بگیرد.
رییسجمهور تصیح کرد: فعال شدن تعاونیهای مسکن و تعاونیهای مصرف در دستور کار دولت قرار دارد و از این اقدام حمایت میکنیم. مدیران هم در تلاش هستند که مساله دستمزدها و مسکن و درخواستهای متعدد کارگران از سوی کارفرمایان و دولت محقق و تولید بدون دغدغه دنبال شود.
وی افزود: بسیار خرسندیم از این که این کارخانه و بیش از ۲۰۰ واحد تولیدی در استان سمنان فعال شده است. بنای دولت سیزدهم این است که اجازه ندهیم هیچ واحدی دچار رکود و تعطیلی شود و همین روند ادامه یابد تا بگوییم سمنان استان نمونهای در احیای واحدهای راکد و پیشگیری از تعطیل شدن کارخانههاست.
۱۱ طرح صنعت آب و برق استان سمنان با حضور رییس جمهور بهرهبرداری شد
همزمان با دور دوم سفر رییس جمهور به استان سمنان، ۱۱ طرح صنعت آب و برق این استان به ارزش ۷۷ هزار میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید.
سیدابراهیم رییسی، رییس جمهور روز پنجشنبه در چهاردهمین مقصد از دور دوم سفرهای استانی دولت مردمی به استان سمنان به همراه برخی از اعضای هیات دولت، واحد توسعه بخش گاز نیروگاه سمنان را افتتاح کرد؛ دو واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی به ظرفیت مجموع ۳۶۶ مگاوات در راستای مفاد ماده چهار قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق مبنی بر احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه خود تامین، احداث پست ۶۳ تاریخانه دامغان با ظرفیت ۶۰ مگاولت آمپر، احداث پست سیار عباس آباد به ظرفیت ۳۰ مگاولت آمپر، احداث خط میامی- عباس آباد به طول ۶۵ کیلومتر، افزایش ظرفیت پست ۴۰۰ کیلوولت میامی به میزان ۲۰۰ مگاولت آمپر از دیگر طرحهایی صنعت برق استان سمنان است که امروز به صورت رسمی افتتاح شد.
همچنین در همین راستا و با دستور رییس جمهور، نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۶ هزار و ۲۴۰ کیلووات در شهرک صنعتی سمنان افتتاح شد.
در حوزه صنعت آب نیز، طرح آبرسانی به گرمسار از ابتدای استان سمنان تا تصفیهخانه گرمسار افتتاح شد.
اجرای ۲۳ کیلومتر لوله فولادی به قطر ۸۰۰ میلیمتر با ظرفیت ۶۳۰ لیتر بر ثانیه برای تامین ۲۰ میلیون مترمکعب آب آشامیدنی و صنعت شهرستانهای گرمسار آرادان و شهر ایوانکی از ویژگیهای این طرح است.
احداث ایستگاه پمپاژ به شهر جدید ایوانکی با ایجاد سه کیلومتر خط انتقال و احداث مخزن پمپاژ؛ احداث مخزن ۱۰۰ متر مکعبی روستای ایج؛ تامین آب آشامیدنی روستای ارمیان با احداث خط انتقال آب به طول ۱۸ کیلومتر و احداث مخزن هزار متر مکعبی راهبند مهدیشهر از دیگر طرحهای صنعت آب و فاضلاب در استان سمنان است که با حضور رییس جمهور و وزیر نیرو افتتاح شد.
رییسی: دشمن ایمان جوانان و رشد اقتصادی را هدف قرار داده است
سید ابراهیم رییسی روز پنجشنبه در سخنرانی در جمع مردم سمنان در مسجد امام(ره) این شهر تاکید کرد: دشمن تلاش میکند با روشهای مختلف مردم را ناامید کند و یأس را در دل جوانان به جای امید بگذارد. با ایجاد شبهههای علمی بین مردم و جوانان، هم ایمان را هدف قرار داده و هم امید را. میخواهند بیدینی را جایگزین دینمداری کنند.
وی بیان کرد که یکی از مشخصههای مهم برای یک انسان سالک و دلداده به انقلاب که در سخنان رهبر فرزانه انقلاب بارها تاکید شده، امید به آینده است.
رییس جمهور با اشاره به اینکه دشمن رشد اقتصادی نمیخواست، اما به دست جوانان ما این مساله محقق شد، ادامه داد: میخواستند کارخانهها تعطیل شوند. اما در کشور هشت هزار و ۴۰۰ کارخانه و کارگاه به چرخه تولید بازگشت و اشتغال ایجاد شد.
دیروز برخیها میگفتند روی موشکهایتان مرگ بر اسراییل را ننویسید تا حساس نشوند، اما امروز موشکهای ما بر سر رژیم صهیونیستی فرود میآید.
از شعار «مرگ بر اسرائیل» روی موشکها تا «وعده صادق»
وی تاکید کرد: «وعده صادق» به دشمن یک پیام دارد. این که تولیدکننده ما در سنگر تولید و رزمنده و مجاهد ما در سنگر مبارزه با دشمنان و رژیم صهیونیستی با یک دنیا امید حرکت میکنند و یقین داریم با نگاه «ما میتوانیم» همه مسائل حل خواهد شد.
رییسی با اشاره به اینکه دیروز برخیها میگفتند روی موشکهایتان مرگ بر اسراییل را ننویسید تا حساس نشوند، ادامه داد: اما امروز موشکهای ما بر سر رژیم صهیونیستی فرود میآید. در همه عرصههای سیاسی، امنیتی و اقتصادی شعار ما این است که «ما میتوانیم.»
دشمن می خواهد واردکننده کالای اساسی باشیم
وی با اشاره به اینکه در استان سمنان نزدیک به چهار هزار و ۵۰۰ شغل با احیای بیش از ۲۰۰ واحد تولیدی راکد دوباره زنده شد، تاکید کرد: دشمن نمیخواهد کشاورزی در کشور رونق داشته باشد. دشمن میخواهد واردکننده کالای اساسی باشیم.
وی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم سال اول چهار و نیم میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کرد، سال دوم هفت و نیم میلیون تن و سال سوم خرید به ۱۱ میلیون تن گندم رسید، ابراز کرد: این یعنی کشاورزی روز به روز فعالتر میشود و پیرو آن صنایع تبدیلی رونق میگیرد.
رییس دولت سیزدهم با بیان اینکه کاری که در این استان صورت گرفت نه فقط بازگرداندن واحدهای راکد به چرخه تولید، بلکه جلوگیری از تعطیلی کارخانههای فعال استان بود که قابل تقدیر است، خاطرنشان کرد: در این استان تلاش شد که ۲۱۱ طرح نیمهتمام که از گذشته مانده بود، تکمیل شود. امسال این طرحها تکمیل شد و در حال بهرهبرداری است.
بنای دولت آن است که چه در این استان و چه در سراسر کشور اگر زندگی مردم درگیر مشکلی باشد، ما از کنار آن عبور نکنیم، بلکه بنای دولت آن باشد که برای چالهها چاره کنیم.
تامین آب برای سمنان دستور کار دولت است
به گفته رییسی، یکی از مسائل مهم مد نظر مردم استان سمنان آب است که موضوع بسیار مهمی است و همواره مورد نظر دولت قرار داشت. بنای این دولت آن است که چه در این استان و چه در سراسر کشور اگر زندگی مردم درگیر مشکلی باشد، ما از کنار مشکل عبور نکنیم، بلکه بنای دولت آن باشد که برای چالهها چاره کنیم. نه اینکه از کنار مشکل عبور کنیم.
وی ادامه داد: خط انتقال آب در گرمسار، ایوانکی و آرادان به بهرهبرداری رسید. مشکل آب در بخشی از استان حل شده و بخشی دیگر نیز در حال پیگیری است. این موضوع از دستور کار دولت خارج نشده و همچنان در دستور کار است. مساله آب در استان با عنایت خدا و دست توانای شما و خدمتگزاری و نوکری دولت حل خواهد شد.
وی بیان کرد که در استان سمنان نیروگاهی که با ۳۶۶ مگاوات توانایی در مدار قرار گرفته و در مدتی کوتاه اجرا شده جای خرسندی است.
فرهنگ ما فرهنگ «ما میتوانیم» است
وی درباره ساخت مسکن به همت دولت سیزدهم در استان سمنان گفت: موضوع مسکن از دغدغههای دولت است و استاندار نیز پیگیریهای جدی در این زمینه داشت. در این سفر بیش از ۲ هزار مسکن به بهرهبرداری خواهد رسید. این ۲ هزار مسکن که در حال ساخت است و بخشی از آن در این سفر تحویل میشود، قسمتی از نیاز مردم استان به مسکن را حل میکند.
رییسی درباره وضعیت اشتغال در سمنان نیز افزود: امروز اشتغال در استان به نحوی است که نرخ بیکاری در سمنان بسیار پایین آمده است. این به خاطر فعال شدن حوزهای صنعت، معدن و کشاورزی و سایر حوزههای تولید است. معتقدیم مساله بیکاری روز به روز در استان کاهش پیدا میکند.
وی بیان کرد که به مردم عزیز در استان سمنان عرض میکنم که به عنوان یک طلبه و همکارانم در دولت به خدمتگزاری شما افتخار میکنیم. با اینکه دشمن نمیخواهد پیشرفت کنیم، در حال حل مشکلات هستیم. چون فرهنگ ما فرهنگ «ما میتوانیم» است.
رییس جمهور با بیان اینکه از همه مسئولان سمنان و مردم خونگرم این استان بابت همراهیشان با دولتمردان سپاسگزارم و امیدوارم که روند توسعه سمنان و حل مشکلات این استان در دولت سیزدهم را با شتاب بیشتر ادامه دهیم.
سمنانیها امتحان خود را پسدادهاند
وی با بیان اینکه سمنانیها در عرصههای مختلف امتحان خود را پس دادهاند، افزود: در دفاع مقدس و دفاع از حریم و حرم و ایستادگی پای آرمانهای انقلاب اسلامی، مردم این استان حضور بسیار پررنگ و ارزشمند و مثلزدنی داشتند.
به گفته رییسی، مردم بابصیرت و زمانشناس میدانند در چه زمانی چه اقدام و چه حضوری ضرورت دارد. به عنوان یک طلبه خدمتگزار نسبت به شما مردم استان سمنان ادای احترام میکنم.
وی یادآور شد: خوشحالم که امروز به اتفاق همکاران در جمع مردم عزیز، متدین، علمدوست، فرهنگدوست و بابصیرت استان سمنان هستم. از ابراز محبت و لطفی که در مسیر این مراسم مردم عزیز سمنان به ویژه جوانان داشتند، قدردانی میکنم.
محبت مردم مسئولیتآور است
وی با بیان اینکه برای من روشن است که این ابراز محبت و اظهار لطف از جانب مردم به دلیل عشقشان به نظام، ولایت و ارزشهاست، ابراز کرد: مردم بنده را هم به عنوان یک خدمتگزار و سرباز ولایت میبینند که ابراز محبت میکنند. این ابراز لطف برای من و همکارانم مسئولیتآور است. همچنان که رهبر معظم فرمودند حضور دشمنشکن مردم در راهپیمایی روز قدس ضمن اینکه جای تقدیر دارد، برای همه ما مسئولیتآور و مسئولیتساز است.
وی گفت که به شهدای عالی قدر استان، علما، فرهیختگان، پژوهشگران، دانشمندان و همه جوانان ادای احترام میکنم. آنچه در تاریخ تمدنی استان سمنان میبینیم فرهنگ و علم و ایمان دلدادگی به خداست. وصف این مردم را اگر بخواهیم دقیق بگوییم باید بگوییم مردمی با ایمان و امیدوار. این دو اصل اساسی در مردم استان سمنان وجود دارد.
گفتنی است، رئیسی در اولین سفر استانی در سال ۱۴۰۳ و در چهاردهمین سفر از دور دوم سفرهای استانی دولت سیزدهم، از فرودگاه وارد سمنان شد و از سوی حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان مورد استقبال قرار گرفت.
تعدادی از وزیران دولت سیزدهم نیز از ظهر دیروز چهارشنبه در شهرستانهای مختلف استان سمنان به بازدید و بهرهبرداری از چند طرح پرداختند و امروز نیز وزیران مختلف به عنوان معین هر شهرستان، در ادامه برنامههای سفر دولت سیزدهم در نقاط مختلف استان سمنان حضور مییابند.
با حضور رییس جمهور جشن احیای ۲۰۰ واحد راکد استان در دولت سیزدهم در یکی از کارخانهها، افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی، جشن واگذاری زمین در قالب طرح جوانی جمعیت، و نشست «حل مساله» با محوریت تامین آب، فعالیت معادن و راهاندازی کارخانههای سهامی، در سفر یکروزه دولت سیزدهم برگزار میشود.
افتتاح چند واحد صنعتی در گرمسار، بهرهبرداری از طرح پست ۶۳ کیلوولت و تقاطع غیرهمسطح، آغاز عملیات اجرایی آمادهسازی اراضی ۵۵ و ۲۰۵ هکتاری برای ساخت نهضت ملی مسکن، بازدید از ادامه روند اجرایی آزادراه حرم تا حرم، واگذاری بیش از ۲ هزار واحد از نهضت ملی مسکن، افتتاح چند مدرسه و پاسگاه حفاظت محیط زیست، از برنامههای دولتمردان سیزدهم در شهرستانهای هشتگانه استان سمنان است.
در دور دوم سفر رئیسی به سمنان طرحهایی با درصد پیشرفت بالا و با اعتبار ۹۲ هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال پیشنهاد شد که ۷۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال در مصوبات اولیه گنجانده شد.
در استان سمنان اکنون ۵۵۵ طرح نیمهتمام وجود دارد که اعتباری بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد ریال برای اتمام این طرحها نیاز است.
در دور اول سفر رییس جمهور به سمنان در آبان ۱۴۰۰ بیش از ۱۰۶ درصد اعتبارات طرحهای عمرانی جذب شد که بیشترین جذب اعتبار در سفرهای دور اول رییسجمهور بوده است. دور اول سفر هیات دولت به سمنان ۱۴۵ مصوبه داشت که بالغ بر۳۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار به طرحهای عمرانی اختصاص یافت. از ۱۳۷ طرح دور اول سفر ۲۶ مصوبه کامل اجرا شد، ۸۶ مصوبه در حال اجرا و ۲۵ مصوبه در دست پیگیری است.