جدال معصومیت آمریکایی و اروپایی در معصوم

نوشا دبیری مهر
کد خبر: ۱۲۳۳۱۵۳
|
۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۵ 21 April 2024
|
6601 بازدید

جدال معصومیت آمریکایی و اروپایی در «بی گناه»

اگر یک سینه فیلیا هستید به طور قطع «معصوم | IMMACULATE» اثر مایکل موهان برای شما فیلم جذابی نخواهد بود. در غیر این صورت رگه های رازآلودی که در فیلم وجود دارد شما را جذب خواهد کرد. برخلاف آنچه برخی از منتقدین در باره «بی گناه» نوشته اند این فیلم هرگز در ژانر ترسناک(HORROR) دسته بندی نمی شود. این فیلم تنها به واسطه گره های بی سر و تهی که متاسفانه فیلم نامه نویس نتواسته در ایجاد و گشایش آنها موفق باشد راز آلود است.

یکی دیگر از وجه تمایزهای این فیلم با سایر فیلم های هالیوودی پرداختن به عنصر دین و معنویت است. سیسیلیا دختری آمریکایی است که بعد از حادثه ای به طور معجزه آسا از مرگ نجات می یابد و خبر این حادثه شگفت انگیز به طور گسترده در رسانه ها بازتاب می یابد تا جایی که پدر یک صومعه دورافتاده در ایتالیا نیز از آن باخبر می شود و این دستاویزی می شود تا از دختر زیبا و جوان برای راهبه شدن در صومعه خود دعوت کند. سیسیلیا نیز که به واسطه این حادثه  زندگیش رنگ و بوی معنویت به خود گرفته به این دعوت لبیک می گوید و این سرآغازی است برای پایان و تحقق بخشیدن به آرزوی شیطانی راهب این صومعه.

راهب صومعه(Álvaro Morte- آلوارو مورته) که با بازی در سریال خانه کاغذی مانی هیست در ایران شناخته شد پیش از این زیست شناس بوده و چون نتوانسته آنجور که مورد نظرش بوده تاثیرگذار و مثمر ثمردر زندگی بشر بوده باشد به صومعه گرویده می شود. با این تفاسیر شاید بتوانید حدس بزنید که با ورود سیسیلیای زیبا و جسور به عنوان یک دختر آمریکایی روند داستان در صومعه پرماجرا، شوم و دورافتاده ایتالیایی چه اتفاق هایی می افتد.

مذهب پی رنگ اصلی «بی گناه» به کارگردانی مایکل موهان است. مذهبی که از دیرباز تعداد طرفداران و مخالفان دو آتیشه آن بسیار بیشتر از افراد با رویکرد اعتدالگرا نسبت به آن است.  موهان با انتخاب سیسیلیا به عنوان یک دختر جوان زیبا و مومن آمریکایی که سرانجام از راز شوم صومعه ایتالیایی پرده بر می دارد زیرکانه عقیده خود را به مخاطب می رساند. تقابل معنویت و مذهب منسوخ و دنیاستیز در اروپا و دین امروزی در آمریکا به نوعی تقابل دخترکان سوژه در این صومعه در برابر سیسیلیا است. زدوده شدن نشاط و سرزندگی در صومعه های اروپایی در طی سال ها و دولتی شدن آن برخلاف رویکرد جامعه آمریکایی به دین که آن را یک امر فردی و برای اعتلا و کیفیت بخشی به زندگی می داند تفکر پنهان در لایه های زیرین این فیلم است.

این فیلم در کنار سایر فیلم های سینمای هالیوود که نمایانگر پلشتی ها و پنهان کاری های پوشیده در لوای دین در صومعه ها ساخته می شود همگی اقتباس هایی نصفه و نیمه و ابتر از رمان بی نظیر «نام گل سرخ» نوشته امبرتو اکو نویسنده و نشانه شناس ایتالیایی است که اتفاقا فیلمی هم از آن ساخته شده است. این رمان با پی رنگ معمایی- روشنفکرانه، نشانه‌شناسی در داستان را با تحلیل انجیل، مطالعات مذهبی قرون وسطی و نظریات ادبی تلفیق می‌کند از همین رو داستانی کم نظیر است.

سیدنی سوینی بازیگر نقش اصلی فیلم دوربین را در دست دارد. او بازیگری است که به طور فزاینده‌ای در حال ارتقای بازیگری‌اش است و با بازی در نقش‌های متفاوت به رزومه‌اش تنوع می‌بخشد. تمایل آشکار او برای به چالش کشیدن خود قابل تحسین است. او در اینجا به مکان های تاریک می‌رود، به خصوص در یک صحنه پایانی فراموش نشدنی که می‌تواند باعث شود بینندگان این صحنه را ترک کنند و فکر کنند که فقط یک فیلم خوب دیده اند، به جای پایان خوب در یک فیلم بد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟