نشت گاز از خط لوله سلمان-سیری

به دلیل وجود برخی از مشکلات فنی در خط لوله انتقال گاز سلمان – سیری، مقادیر قابل توجه ای گاز طبیعی در آبهای خلیج فارس منتشر شده است.
کد خبر: ۱۲۳۵۰۱
|
۱۲ مهر ۱۳۸۹ - ۱۸:۰۴ 04 October 2010
|
7012 بازدید
به دلیل وجود برخی از مشکلات فنی و نشتی در خط لوله سلمان - سیری مقادیر قابل توجه‌ای گاز وارد آبهای خلیج فارس شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، به دلیل وجود برخی از مشکلات فنی در خط لوله انتقال گاز سلمان – سیری، مقادیر قابل توجه ای گاز طبیعی در آبهای خلیج فارس منتشر شده است.

در حال حاضر با انجام اقداماتی در شرکت پترو ایران، فوران و انتشار گاز طبیعی از این خط لوله زیر دریایی به آبهای خلیج فارس کنترل شده است.
 
پیگیری مهر درباره دلایل ایجاد این حادثه گازی و میزان حجم گاز منتشر شده در خلیج فارس تاکنون به نتیجه نرسیده است اما گفته می شود یک کارگروه فنی در سطح شرکت پترو ایران (پیمانکار) برای بررسی دلایل ایجاد این حادثه گازی تشکیل شده است.
 
محمود زیرکچیان زاده مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره ایران هم با اعلام اینکه هم اکنون تاسیسات فراساحلی طرح توسعه میدان گازی سلمان در اختیار شرکت پترو ایران قرار دارد به خبرنگار مهر گفت: هنوز تحویل و تحول تاسیسات این میدان گازی به شرکت نفت فلات قاره ایران انجام نشده است.
 
به گزارش مهر، طرح توسعه میدان سلمان با هدف افزایش تولید روزانه نفت از این میدان به 50 هزار بشکه و تولید گاز به 500 میلیون فوت مکعب گاز تا اسفند ماه امسال به بهره برداری می رسد.
 
برای توسعه بخش نفتی این میدان مشترک حفاری 23 حلقه چاه تزریق آب و نفت، ساخت و نصب سکوی انتقال گاز، سکوی تولید، بازسازی، تعمیر تأسیسات در سطح الارضی و تعمیرات سکوهای سه پایه سرچاهی در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است.
 
در بخش گازی این پروژه برای تولید روزانه 500 میلیون فوت مکعب گاز و 6 هزار بشکه مایعات گازی از مخزن گازی دالان حفر 9 حلقه چاه تولیدی، ساخت لوله های انتقال گاز سرچاهی، 2 سکوی سرچاهی گازی، یک سکوی زیستی، یک سکوی دریایی فرآورش گاز و 220 کیلومتر خط لوله انتقال گاز به سیری و سکوی مبارک در دستور کار قرار گرفته است.
 
در حال حاضر پیشرفت ساخت خط لوله 32 اینچی به طول تقریبی 220 کیلومتر به عنوان بزرگترین خط لوله انتقال گاز خلیج فارس مراحل پایانی (نزدیک به 100 درصد) ساخت را پشت سر می گذارد و بر اساس برنامه زمان بندی باید بهره برداری از این پروژه تا نیمه دوم امسال آغاز شود.

برای توسعه میدان نفتی سلمان از ابتدای طرح تاکنون بیش از یک میلیارد و 300 میلیون دلار سرمایه گذاری شده که 70 درصد از این اعتبارات سهم پیمانکاران داخلی بوده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
***
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۱ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۲
من خودم روی سکوی گازی سلمان دارم کار میکنم. دقیقا در 30 نقطه از سلمان تا سیری نشت گاز داریم که دلیلش شتابزدگی حضرات برای افتتاح این خطوط دریایی در پارسال بود. روزی 200 هزار دلار به کشتی نصاب این خط دریایی پول دادند تا مثلا روزی چند کیلومتر لوله گذاری در کف دریا انجام بده و رکورد بزنه. اگر قرارداد کرسنت انجام میشد و مفت هم میدادیم به امارات باز هم به نفعمون بود چون از سال 70 تا الان روزی 75 میلیون فوت مکعب گاز را داره میسوزونیم.(صد رحمت به قرارداد گلستان و ترکمانچای!!)
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۵ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۲
الان سه ماه هستش که این نشت وجود داره. من الان روی سکو هستم
سامان
|
Netherlands
|
۲۱:۳۵ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۲
با سلام
این خط لوله سال 84 کشیده شده و 5 سال تمام بدون استفاده مانده شنیدهها حاکی از آن است که ترمیم خط غیر ممکن و هزیته ایجاد یک خط لوله جدید حدود 300 میلیون یورو می باشد. طبق آخرین خبر پتروایران حاضر شده 100 میلیون دلار خسارت پرداخته و همینجوری پروژه را تحویل دهد(بالای 1.5 میلیارد دلار هزینه طرح بوده) چند علت برای بروز مشکل فوق محتمل هست:
1- عدم حفاظت کاتدی مناسب
2- یکسان نبودن جنس لوله ها
3- خشک نکردن داخل لوله بعد از هیدرواستاتیک تست
4- در صورت وجود آب در لوله: مناسب نبودن یا تاریخ گذشته شدن ماده شیمیایی ممانعت کننده خوردگی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۷ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۲
این پروژه در خوش بینانه ترین حالت تا 2 سال دیگه زمان میبره!! 40 کیلومتر از خط لوله مثل آب کش شده!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۰۴ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۳
چه خبر از خلیج مکزیک؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۴ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۳
در بهار سال گذشته مدير شركت مز بور اعلام كرد اين طرح 99 در صد پيشرفت دارد بعد از 18 ماه اعلام ميشود در اسفند ماه طرح راه اندازي ميشود يك در صد دو سال صد در صد چند سال؟
ناشناس
|
-
|
۰۸:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۳
پس حالا دلیل مرگ اون لاک پشتهای کم یاب و اون دوتا وال چن تنی و پیدا شدن لاشه ها شون تو ساحل خلیج فارس معلوم شد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟