به گزارش تابناک اقتصادی؛ بررسیها نشان میدهد که بسیاری از متقاضیان مجوز دامپروری با غولی بزرگ به نام حرایم بهداشتی دامپروری مواجه هستند. کمتر کسی است که بخواهد مجوز دامپروری دریافت کند و با این مشکل مواجه نشده باشد.
کارشناسان بر این عقیده اند که هر جا روند مجوزگیری را سخت کرده ایم، بستر برای سوءاستفاده نیز مهیا شده است. به طوری که امضاهای طلایی بروز میکند و زمینه برای دریافت ساده مجوزها از بین میرود.
یکی دیگر از آفتهایی که سخت کردن روند مجوزگیری دارد، این است که افراد از فعالیت در بخشهای تولیدی و مولد دلسرد میشوند و به سمت دلالی و بازارهای مخرب میروند.
در شرایطی حرایم بهداشتی دامپروری مانع ورود متقاضیان به این حوزه شده اند که نیاز است به منظور افزایش مشارکت مردم در اقتصاد حتی الامکان موانع را رفع کنیم.
واقعیت این است که به زعم بسیاری از کارشناسان با وجود پیشرفتهای علمی دیگر نیازی به فاصله گذاری نیست و این روش نمیتواند کمک کننده باشد. آنها معتقدند که استفاده از گزینههایی مانند کنترل تردد دام، واکسیناسیون و قرنطینه میتواند از بروز مشکلات جلوگیری کند.
بدیهی است که برای تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم باید به تسهیل امور بپردازیم و موانع پیش روی متقاضیان را رفع کنیم.
نظرات فرهاد آقایی را به عنوان یکی از متقاضیان دریافت مجوز دامپروری که در این زمینه با مشکلات زیادی مواجه شده و از دریافت مجوز بازمانده است، در ادامه میخوانید.
آقایی در مورد مشکلاتی که برای دریافت مجوز دامپروری با آنها مواجه شده است، تصریح کرد: بنده به دنبال دریافت مجوز برای تأسیس گاوداری هستم. به دلیل اینکه در نزدیکی این محل، مرغداری دارم، به من مجوز نمیدهند. دلیل شان این است که حرایم باید رعایت شود.
وی ادامه داد: جالب اینجاست که مرغ و گاو هیچ بیماری مشترکی ندارند و این حرایم و فواصل غیرمنطقی هستند. بنده قبلاً واحدی داشتم که در یک سالن آن گوساله و در سالن دیگر مرغ نگهداری میکردم. هیچ مشکلی هرگز برای دامها به وجود نیامد.
این متقاضی مجوز دامپروری خاطرنشان کرد: برخی فواصل و حرایم بهداشتی کاملاً غیرمنطقی هستند و هیچ مبنای عقلانی ندارند. بنده به تجربه میتوانم ثابت کنم که نزدیکی واحد گاوداری و مرغداری مشکلی ایجاد نمیکند.
آقایی گفت: اگر بازبینی در حرایم بهداشتی دامپروری صورت بگیرد و حتی الامکان فواصل غیرضروری حذف شود، کمک بزرگی به رونق دامپروری در کشور میشود. به طور مثال، اگر موضوع حرایم وجود نداشت، سه سال پیش بنده گاوداری خود را تأسیس کرده بودم و الان ۲۰۰ نفر مستقیم در این واحد در حال کار بودند.
وی ادامه داد: گاوداری به نحوی است که بعد از گذشت چند سال تعداد دامها افزایش مییابد و نیاز به کارگر بیشتر میشود. این به معنای اشتغالزایی است.
این متقاضی مجوز خاطرنشان کرد: با مبلغی که سه سال پیش میتوانستم با آن گاوداری خود را راه اندازی کنم، الان نمیتوانم هیچ کاری انجام دهم. مشکل حرایم از یک طرف باعث شد که سرمایه بنده از بین برود، از طرف دیگر، امکان اشتغال آفرینی را از بین برد.
آقایی گفت: موانعی مانند حرایم بهداشتی دامپروری باعث میشوند که سرمایه افراد راکد باقی بماند و از بین برود. الان زمینی که میخواستم در آن دامپروری تأسیس کنم، همین طور بلااستفاده باقی مانده است.
وی ادامه داد: این طور سخت گیریها باعث میشود که افراد به جای اینکه به بخش تولید ورود کنند، سرمایه خود را در بخشهایی مانند طلا، ارز، سکه و دلار که سودزا هستند، به کار بگیرند.
این متقاضی مجوز خاطرنشان کرد: بنده به این فکر هستم ملک خود را که قصد داشتم در آن گاوداری تأسیس کنم، بفروشم و پولش را در بازار طلا به کار بیندازم. در واقع، شرایط به گونهای است که کارهای واسطه گری دلالی سود بیشتری از تولید دارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.