به گزارش تابناک به نقل از اعتماد؛ در رسانهها خواندم که عربستان سعودی خبرنگاران ایرانی را بعد از یک هفته بازداشت به کشورمان بازگردانده است. درباره علل بازگرداندن آنان هر چه بیشتر گشتم، کمتر یافتم.
تنها خواندم که رییس سازمان صدا و سیما برای استقبال از آنان به فرودگاه رفته و البته گفته است که «از علت بازداشت و بازگرداندن این افراد بیاطلاعم». او افزوده است: «آنان در حال ضبط قرآن در مسجد النبی بودند.» شبکه خبر ایران هم گزارش کرده است که این افراد برای پوشش مراسم حج امسال به عربستان رفته بودهاند. گزارشهای دیگری را نیز پیگیری کردم ولی چیزی که بتواند دلیلی برای بازگرداندن یک تیم رسانهای به کشور باشد، نیافتم.
تعجب من زمانی بیشتر شد که هیچگونه پاسخ اعتراضی نه از صدا و سیما و نه از وزارت امورخارجه درباره بازداشت و بازگرداندن تیم رسانهای ایران منتشر نشده است و از آنجا که ژورنالیستها و فیلمبرداران صدا و سیما دارای انجمن حمایتی نیستند، فکر میکنم بهرغم انتقاد برخی اهالی رسانه در ایران به عملکرد صدا و سیما باید بگویم که این سازمان دارای نیروهای حرفهای است و باید اهالی رسانه و انجمنهای رسانهای در چنین مواقعی از این نیروها دفاع کنند.
این قلم معتقد است که ابزارهای یک رسانه و یک خبرنگار رسانه چه در سادهترین شکل آن و چه در حیطه مولتی مدیا قلم، رایانه، دوربین عکاسی و فیلمبرداری و گوشیهای هوشمند برای ارسال گزارش نوشتاری و تصویری است و در جهان امروز کار کردن با هیچ یک از آنان جرم نیست.
گفتنی است ژورنالیستها در اجرای وظایف اطلاعرسانی خود باید امنیت کامل داشته باشند و به همین علت مسوولان امر باید از دولت عربستان توضیح بخواهند که چرا تیم رسانهای صدا و سیمای کشورمان را بازداشت کرده و چرا به آنان اجازه ماندن و اجرای وظیفه خبری نداده است.