بر خلاف توصیه رهبری بانک‌ها همچنان بنگاهداری می‌کنند

وام ۱۷ هزار میلیارد تومانی بانک پاسارگاد به خودش از سرمایه مردم + سند

شرکتی که نزدیک به ۹۸ درصد سهامش متعلق به بانک پاسارگاد است، در دو سال گذشته بیش از ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از این بانک دریافت کرده است.
کد خبر: ۱۲۴۰۴۷۵
|
۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۶ 02 June 2024
|
38774 بازدید
|

 وام ۱۷ هزار میلیارد تومانی بانک پاسارگاد به خودش از سرمایه مردم

تابناک اقتصادی: بررسی صورت‌های مالی بانک پاسارگاد و آمار‌های منتشر شده از سوی بانک مرکزی بیان‌گر تسهیلات دهی در ابعاد کلان به شرکت‌های تابعه و وابسته بانک پاسارگاد یا همان خودی‌ها در این بانک است. این در شرایطی است که مردم برای گرفتن تسهیلات خرد با مشکلات زیادی مواجه هستند .

بر اساس آمار بانک مرکزی، بانک پاسارگاد در سال گذشته بیش از ۱۷ هزار و ۷۰۴ میلیارد تومان تسهیلات فقط به شرکت‌های زیرمجموعه و مرتبط با خود پرداخت کرده است. بزرگی این رقم زمانی مشخص می‌شود که بدانیم سال قبل‌تر یعنی ۱۴۰۱ میزان تسهیلات پرداختی این بانک به شرکت‌های تابعه و وابسته (بر اساس اطلاعات گزارش عملکرد سالانه بانک پاسارگاد در سال منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱) حدود ۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است و این نشان از جهش ۱۶۸ درصدی در یک سال دارد.

تسهیلات کلان ۱۷ هزار میلیارد تومانی در حیاط خلوت بانک پاسارگاد/ ساخت برج 27 طبقه با تسهیلات آقای مدیرعامل به شرکت زیرمجموعه!

این در شرایطی است که طبق اطلاعات رسمی کدال، سرمایه این بانک در حال حاضر ۲۷ هزار و ۲۹۶ میلیارد تومان است و پرداخت بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات صرفاً به شرکت‌های زیرمجموعه این بانک، جای سؤال دارد که با چه اهدافی بوده و به کدام شرکت‌ها پرداخت شده است؟

پاسخ به این سؤال در بررسی گروه مالی پاسارگاد نهفته است؛ جایی که چهارده شرکت که همه آن‌ها به نوعی سهامدار یکدیگر هستند و در رأس همه آن‌ها نیز بانک پاسارگاد حضور دارد، در حال بهره‌مندی از تسهیلات کلان ارزی و ریالی بانک پاسارگاد هستند.

اما نکته قابل‌تأمل در این میان، فعالیت شرکت‌هایی در حوزه‌های معدن، ساخت‌وساز و بنگاه‌داری در سطح کلان صنعت مسکن است. موضوعی که از سوی رهبر انقلاب در این سال‌ها با انتقاد نسبت به بنگاه‌داری بانک‌ها مواجه بوده است. به‌عنوان نمونه رهبر انقلاب حدود شش سال قبل در دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت به مناسبت هفته دولت با انتقاد مجدد از بنگاه‌داری بانک‌ها فرمودند: بانک‌ها غلط می‌کنند با پول مردم برای خودشان امکانات درست کنند.

تعداد بازدید : 464

بررسی‌ها نشان می‌دهد به‌عنوان نمونه شرکت سرمایه‌گذاری پارس آریان (که در معرفی خود بیان داشته که این نخستین سنگ بنای ایجاد گروه مالی پاسارگاد بوده و در تیرماه ۱۳۸۴ شکل گرفته است) در سال گذشته (بر اساس اطلاعات مندرج در سایت بانک مرکزی) بالغ‌بر ۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از بانک پاسارگاد دریافت کرده است که نسبت به سال ۱۴۰۱ بیش از ۲ هزار میلیارد تومان افزایش داشته است. شرکتی که رئیس هیئت‌مدیره‌اش کسی نیست جز مدیرعامل بانک پاسارگاد یعنی مجید قاسمی؛ رویکردی قابل‌تأمل که شائبه حمایت ویژه مدیرعامل بانک پاسارگاد را در افکار عمومی تداعی می‌کند.

تسهیلات کلان ۱۷ هزار میلیارد تومانی در حیاط خلوت بانک پاسارگاد/ ساخت برج 27 طبقه با تسهیلات آقای مدیرعامل به شرکت زیرمجموعه!

شرکتی که بخشی از سهامدارانش از گروه مالی بانک پاسارگاد نظیر بیمه پاسارگاد و ارزش‌آفرینان پاسارگاد است و در سایت خود مدعی است که ایجاد بانک پاسارگاد و بسیاری از شرکت‌های گروه مالی این بانک از دستاورد‌های ارزنده فعالیت‌هایش است. ادعایی که نشان از چرایی و پشت پرده پرداخت حجم قابل توجهی از تسهیلات بانک پاسارگاد در این سال‌ها به شرکت مذکور دارد تا بتواند در حوزه‌هایی نظیر مسکن فعالیت و بنگاه داری کند.

علاوه بر شرکت سرمایه‌گذاری پارس آریان که درحوزه مسکن فعالیت دارد و توانسته در سال گذشته ۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از بانک پاسارگاد دریافت کند، شرکت دیگری نیز از گروه مالی بانک پاسارگاد مشغول فعالیت است که همچون شرکت سرمایه‌گذاری پارس آریان، در بخش ساختمانی فعالیت دارد؛ شرکتی که نامش «گروه ارزش‌آفرینان پاسارگاد» است و همان‌طور که اشاره شد از سهامداران سرمایه‌گذاری پارس آریان است.

بررسی آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد در سال گذشته، گروه ارزش‌آفرینان پاسارگاد بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از بانک پاسارگاد دریافت کرده است که نسبت به سال قبل‌تر حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بیشتر بوده است.

از نکات قابل‌تأمل در خصوص شرکت مذکور می‌توان به سهامدار اصلی آن یعنی بانک پاسارگاد اشاره کرد که نزدیک به ۹۸ درصد سهام گروه ارزش‌آفرینان را در اختیار دارد و در دو سال گذشته بیش از ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانک پاسارگاد به شرکتی رسیده است که سهامدار اصلی آن است.

تسهیلات کلان ۱۷ هزار میلیارد تومانی در حیاط خلوت بانک پاسارگاد/ ساخت برج 27 طبقه با تسهیلات آقای مدیرعامل به شرکت زیرمجموعه!

از سوی دیگر یکی از فعالیت‌های اصلی گروه ارزش‌آفرینان پاسارگاد در حوزه ساخت‌وساز و مسکن است. به‌گونه‌ای که بررسی‌ها نشان می‌دهد گروه مذکور با همکاری دیگر شرکت زیرمجموعه سرمایه‌گذاری پارس آریان یعنی شرکت مدیریت ساختمانی نظام‌مهندسی آرین از شهریورماه ۱۳۹۲ با اخذ مجوز‌های لازم اقدام ساخت برج ۲۷ طبقه همیلا در غرب تهران کردند و حالا مدتی است به بهره‌برداری و فروش رسیده است.

این در شرایطی است که مرکز تجاری اداری همیلا با ۱۴۵ واحد تجاری حالا با قیمت‌های نجومی، متر و معیاری برای قیمت واحد‌های تجاری منطقه شده است. به‌گونه‌ای که یکی از مشاوران املاک در محدوده این برج به خبرنگار ما از قیمت یک مترمربع واحد تجاری خوش ساخت در برج همیلا حول‌وحوش ۲ میلیارد تومان گفت و اظهار داشت :قیمت‌ها به‌طور خاص در این برج بر اساس نرخ دلار هرروز دستخوش تغییر می‌شود و به‌نوعی دلاری به فروش می رسد و با تغییرات نرخ ارز، بالا و پایین می شود. این مشاور املاک از شنیده‌هایی مبنی بر ارزش دلاری این برج بالای یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار گفت و افزود: این سازوکار قیمت‌گذاری، عملاً باعث شده تا قیمت‌ها در این منطقه از تهران به طرز عجیبی بالا برود.

حال مشخص نیست که به‌رغم تأکید رهبر انقلاب و قوانین پولی و بانکی، چرا بانکی همچون پاسارگاد دست از بنگاه‌داری نمی‌کشد و هرساله به دنبال تزریق هزاران میلیارد تومان تسهیلات به بنگاه ها و شرکت‌های مرتبط است؛ رویکردی که دودش مستقیم و غیرمستقیم به چشم مردم رفته است. به‌گونه‌ای که به‌عنوان‌ مثال در ساخت برج تجاری همیلا، بانک پاسارگاد با تزریق هزاران میلیارد تومان تسهیلات در طی این سال‌ها به گروه‌های سازنده مرتبط با خود نظیر گروه ارزش‌آفرینان پاسارگاد، مسیری را طی کرده است که حالا قیمت یک مغازه ده متری همیلا به ۲۰ میلیارد تومان رسیده است. رقمی که به‌صورت دومینووار به سایر قیمت‌های تجاری منطقه نیز سرایت کرده است و در عرض چند هفته، قدرت خرید متقاضیان خرید واحد تجاری را کاهش داده است.

به هر حال به نظر می‌رسد، مقابله با تداوم سیاست‌های بنگاه داری بانک‌های کشور باید در دستور کار دولت و بانک مرکزی قرار بگیرد تا حداقل شاهد جمع شدن بساط سفته‌بازی بانک ها در بازار مسکن باشیم. بازاری که از کاهش عرضه رنج می‌برد و در این شرایط نیز برخی با ساخت برج ۲۷ طبقه با قیمت‌های نجومی سعی در بزرگ‌تر شدن قیمت‌ها در بازار ساخت‌وساز دارند؛ هرچند به بهای عدم پرداخت تسهیلات خرد به مردم کوچه و بازار و به کام نورچشمی‌های وابسته در شرکت‌های مرتبط باشد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۹
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۹۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
بنظرم این تحلیل منصفانه نیست
تا جایی که اطلاع دارم، مجموعه ای از شرکت های صنعتی و پتروشیمی و تولیدی که بالغ بر 30 شرکت هستند و یک سهامدار عمده دارند، جهت تسهیل مراودات مالی خود تصمیم به راه اندازی بانک پاسارگاد گرفتند.
حالا این چه اشکالی دارد که مجموعه ای از شرکت ها مطابق قوانین کشور بانکی راه اندازی کنند جهت مراودات مالی و تامین مالی در جهت توسعه شرکت های تولیدی و صنعتی؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
وقتی یک بانک تحت نظارت بانک مرکزی ایران در حال فعالیت است، باید به قوانین پولی و بانکی کشور هم پایبند باشه و طبق تاکید رهبری از بنگاه داری و دلالی فاصله بگیره نه اینکه بره وسط شهر تهران برج سازی کنه
ناشناس
| Italy |
۱۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
به نظرم واکنش مدیرعامل بانک پاسارگاد بود این کامنت
))::
ممل
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
چجوریه که این شرکت های قمر و خود بانک پاسارگاد رو تمام مدیران دولت های قبل
دارن اداره می کنن؟ نگو که همه این چپاول سرمایه های مردم اتفاقی هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
منصفانه‌ش اینه که من تمام حساب‌هام در بانک پاسارگاد و حساب شرکت رو خالی می‌کنم و میرم توی یه بانکی میذارم که یا به تولید بیشترین وام رو داده و یا به پروژه مسکن ملی. منصفانه اینه عزیزم!!!
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
دیروز اعلام شد بانک پاسارگاد تنها بانک ایرانی در بین پانصد بانک دنیا هست و این خروجی خوبی بوده برای ایران
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
فساد سیستمی در بانک تداوم دارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
برج سازی با پول مردم منصفانه است؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
مطلب کاملا صحیحی رو بیان فرمودید که فقط دو کلمه آخرش اشتباه بود و من اصلاح می کنم
در جهت توسعه شرکت های دلال محور
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
ایرنا: مجید قاسمی در سال ۱۳۸۴ پس از تأسیس بانک پاسارگاد مدیریت این بانک را تاکنون بر عهده داشته
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
عین فساد است که از سپرده های مردم به خودشان وام دهند.
رشیدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
مشارکت و فعالیت در تولید خیلی خوبه اما چرا فقط اینها در سوداگری مسکن فعالیت می کنند وچرا هر چه تولید می کنند سال به سال مسکن صد در صد گرانتر می شود تولید باید باعث ارزانی بشه نه گرانی
فرشید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
اصفهان ملک نخرید که بی چاره می شید
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
بانک های محترم چه دولتی چه خصوصی

از پول های مردم اول به رئیسان و مدیران و پرسنل خود با سود های کم وام های زیاد میدهند بعد اگر تهش چیزی موند با مردم با سخت گیری فراوان و ضامن های ولتی و چک و سفته و سود بالا و جریمه و غیره وام های کوچیک اگر طرف بتونه بگیره میدهند !!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
تمام درآمدها و ثروت های کشور و مردم را بنام اجرای اصل ۴۴ که خصوص سازی است
به شرکت‌های خصولتی ریخته اند و مدیران و معاونان و فرماندهان بازنشسته و حتی مشغول کار را بعنوان مدیران و سهامداران و اعضا هیئت مدیره در این هزاران شرکت کرده اند و بین خودشان تقسیم می‌کنند و دور همدیگر می‌خورند
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
بهرحال سفره ای که پهنه و باید خووووورد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
بهر حال وقتی شرکت های ساختمانی و معدنی در بورس سود زیر پانزده درصدی می دهند باید بانک ها سود سپرده های ۳۰ درصدی را از جایی تامین کنند
این ماحصل دسته گل های تصمیم گیرندگان اقتصادی کشور است

اگر این سودهای سپرده ۳۰ درصدی ربا نیست پس ربا چیست که سودهای یک درصد بانک های آمریکایی که چندین برابر کارمزد بانک های ما است ربا است

آقایان خودشان را مضحکه کردند یا دیگران را
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
کجا سی درصد سود میدن من برم اونجا سپرده بزارم؟ ظاهرا در پرداخت سود به سپرده ها هم رانت وجود دارد که ما نمیدانیم
ناشناس
|
Italy
|
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
یک ساله که توی صف وام ازدواج بانک پاسارگاد گرفتار و معطل مانده ام
پاسخ ها
کیوان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
برای وام ازدواج یکساله معطل شدی حالا ببین اونا برای سه چهار هزار میلیارد وام چند سال معطل شدن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
کیوان
اونا خیلی که معطل شده باشن یک هفته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
همه ی راه ها و آزاد راه های فساد به یک مقصد می رسد:بانک ها
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
تا وقتیکه بین سود بانکی وبهره دهی اقتصادیِ سرمایه؛ در بازار رابطه منطقی وجود نداشته باشد دربر همین پاشنه معیوب ومخرب میچرخد!!این رابطه منحصر به ارزش سود وسرمایه وبانک نیست در هر نوع کالا وخدماتی که دوبازار رسمی وغیر رسمی وجود داشته باشد .دیگررقابت سالم از بین میرود وجای آنرا رانت وفساد واختلاس میگیرد ودست بردن در سرمایه وزندگی مردم.رواج پیدا میکند
مرشدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
اصلا" اینطور نیست بانک پاسارگاد از پاک دست ترین بانکها و در خدمت آحاد مردم است و به راحتی هم وام خوب به مردم در جهت رفع نیار ها ارائه میکند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
عزیزم. چقدر خوبی شما
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
مرشدی واقعا از پرسنل بانک پاسارگاد نیستی ؟!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
چناب مدافع 50 تومن به من وام دادن 8 تومن توی حساب
بلوکه کردنن اما سود همون 50 تومن رو می گیرین . فکر کنم سر آخر سود اون وام با اصلش 65 تومن میشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
وام خوب رو به کارمندان خودشون میدن شما هم مثل اینکه از مسئولین یاد گرفتید که هر چی میخوان بگن خودشون را جای مردم جا میزنن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
اره مرشدی تو راست میگی اصلا همه بانکا اینطورین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
بعد میگن چرا تورم ایجاد شد
مهدی
|
Norway
|
۱۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
من یک تولید کننده مواد مصرفی مورد نیاز شبکه بانکی کشور با 40 سال تجربه هستم . 30 میلیارد تومان برای خطوط تولید وام خواستم . علیرغم داشتن سابقه درخشان و عدم کوجکترین بدهی به هیچ فرد حقیقی و حقوقی و حتی دارایی هیچ بانکی وام نداد. از طرق غیر مستقیم پیشنهادات 70-80 درصدی بهره را دادند. دفتر ریاست جمهوری با ارسال 3 بار نامه برای یکی از بانکهای بزرگ کشور برای پرداخت وام به این واحد تولیدی هیچ نتیجه ای حاصل نشد. کشور در ربا کامل غوطه ور است . تولید برای غیر خودی ها یعنی جهنم است . اهای ملت دنبال چه میگردید ؟ دنبال موی زیر بغل مار؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
همه جای کشور اینگونه است حالا این بار تسویه حساب و باج گیری به پاسارگاد اثابت کرده است. بورس هم نگاه کنید مستقیما دولت دست توجیب شرکتها کرده سودش به جیب می زده و بازار سرمایه را از ریشه خشکانده است. بقیه موارد همین است. لذا این مسئولین برای خشکاندن ریشه کشور ند نه برای سازندگی و آبادانی کشور
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟