گفت و گوی تابناک با صاحبنظران سیاسی؛

چرا آراء در سبد نامزدها به خوبی توزیع نشد؟ / پیش بینی افزایش مشارکت در دور دوم

سردبیر روز پلاس درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دور دوم که انتخابات دو قطبی تر شد می توان تحلیل بهتری داشت که چرا میزان مشارکت و آرای آقایان رئیسی و روحانی بین کاندیداها توزیع نشده است.
کد خبر: ۱۲۴۵۲۶۰
|
۰۹ تير ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۸ 29 June 2024
|
19028 بازدید
|

چرا آراء در سبد نامزدها به خوبی توزیع نشد؟ / پیش بینی افزایش مشارکت در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری

سردبیر روزپلاس با تأکید براینکه مهمترین موضوعی که در حال حاضر باید به آن توجه کرد، کاهش مشارکت است، گفت: این مسائل مهم نشان می دهد یا دلخوری بین رای دهندگان چه اصول گرا و چه اصلاح طلبان وجود داشته یا اینکه خیالشان راحت بوده که رایشان تاثیرگذار نخواهد بود. اکنون در دور دوم انتخابات دو قطبی تر شد می توان تحلیل بهتری داشت که چرا میزان مشارکت و آرای آقایان رئیسی و روحانی بین کاندیداها توزیع نشده است.

پیمان ماهور سردبیر روزپلاس در گفتگو با خبرنگار «تابناک» در خصوص تحلیل روند دور اول انتخابات ریاست جمهوری گفت: مهمترین موضوعی که در حال حاضر باید به آن توجه کرد، کاهش مشارکت است به طوری که حتی از انتخابات اخیر مجلس هم پایین‌تر بوده است. بنابراین نکته‌ اصلی همین موضوع است که چرا این مشارکت‌ها کاهش داشته است و بحث دومی نیز نحوه توزیع آراء است. آقای رئیسی در دوره قبلی حدود 18 میلیون رای داشتند و یک بخشی از این آراء بین آقای جلیلی و آقای قالیباف توزیع شد و یک بخشی نیز به آقای پزشکیان.از سوی دیگر اگر آرای آقای روحانی را که از آقای پزشکیان حمایت کردند را در نظر بگیرم بیانگر این است که آراء در سبد کاندیداها  به خوبی توزیع نشده است.

وی تأکید کرد: این مسائل مهم نشان می دهد یا دلخوری بین رای دهندگان چه اصول گرا و چه اصلاح طلبان وجود داشته یا اینکه خیالشان راحت بوده که رایشان تاثیرگذار نخواهد بود. اکنون در دور دوم انتخابات دو قطبی تر شد می توان تحلیل بهتری داشت که چرا میزان مشارکت و آرای آقایان رئیسی و روحانی بین کاندیداها توزیع نشده است.

سردبیر روزپلاس در خصوص دلیل قهر و عدم مشارکت معنادار گفت:شاید یکی از دلایل آن برگزاری انتخابات‌ها پی در پی بوده که نمونه آن انتخابات مجلس بود و بعد ریاست جمهوری. ولی اگر به صورت قاطع بخواهیم پاسخ دهیم باید نتایج دور دوم انتخابات را ببینیم و بعد نظر دهیم. به نظر می رسد که در دور دوم افزایش پیدا خواهد کرد.

 

غلبه گفتمان شفاف و صریح بر گفتمان نقابدار

یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: در انتخابات در دور دوم انتخابات، انتخابات به قول معروف دو گفتمان صریح و روشن و خیلی شفاف روبروی هم قرار گرفتند. به عبارتی گفتمان‌های به قول معروف باری به هر جهت نقابدار تشریف ندارند. 

جلال برزگر کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار«تابناک» در رابطه با برگزاری دور اول انتخابات ریاست جمهوری، گفت: دوره اول انتخابات ریاست جمهوری در خلاء رخ نداده و ما در چند سال گذشته شاهد اتفاقات بسیار مهمی بودیم مثل حوادث سال ۱۴۰۱ نظیر ابتر ماندن و بی‌نتیجه ماندن برجام و خیلی از امیدهای مردم که به دلایل مختلف نقشه برآب شد. بنابراین این مسائل باعث کاهش مشارکت در سطح عمومی در انتخابات‌های اخیر شده است.

برزگر ادامه داد: این انتخابات از این قاعده مستثنی نبود ولی بعد از چند دور مشارکت پایین مردم عادی به حساب می‌آید چرا که  این انتخابات به دو بخش تقسیم شد یک بخشی که کماکان تصمیم به حضور در صحنه انتخابات را نداشتند و بخشی که به هر حال تصمیم به حضور گرفتند آن هم بعد از چند انتخاباتی که شرکت نکرده بودند.

وی تصریح کرد: به هرحال اینکه برخی از افراد تصمیم به حضور به انتخابات کردند به دلیل حضور پزشکیان بوده است. برهمین اساس در روز گذشته نتیجه عجیبی را با حضورشان رقم زدند هم تحریم کردند و هم برنده شدند و توانستند انتخابات را به دور دوم بکشند. این اتفاق خیلی عجیب و جالبی است که بخشی از مردم در صحنه حضور پیدا کردند؛ البته برخی از کاندیدایی که رأی داند جزیی از مردم بودند؛ راجع به عامه مردم که در طی این سال‌ها ناامید و خسته شده بودند صحبت می کنیم.

برزگر ادامه داد: کشیدن شدن انتخابات به دور دوم اتفاق بسیار خوبی است چرا که دو گفتمان ناب و  دوگفتمان غیرنقاب زده و دوگفتمان صریح و روشن در دور دوم مقابل هم قرار گرفتند و اگر این بخشی که تصمیم به رای دادن گرفتند از بین مردم خسته سال‌های گذشته در دور دوم باشند و بخشی تصمیم بگیرند به افرادی که رأی دادند کمک کنند به طور حتم آقای پزشکیان با اختلاف بالا برنده خواهد شد؛ ولی اگر حداکثر شرکت کننده یا همان کسانی که در دور اول بودند، باشند باتوجه به اینکه آرای آقای قالیباف بین آقایان پزشکیان و جلیلی تقسیم خواهد شد و بخش عمده احتمالا به سمت آقای جلیلی می روند و بخشی به سمت آقای پزشکیان بروند همچنین اگر آن کسانی که از انتخابات سال های گذشته خسته شده بودند تصمیم به شرکت در انتخابات نکنند گفتمان آقای جلیلی حاکم برکشور خواهد شد. ولی احتمال اینکه اکنون که مردم با حداقل نفرات حداقل مشارکت توانستند این بازی را به دور دوم ببرند اگر روشنگری خوبی صورت بگیرد اگر هفته باقی مانده گفتگوی خوبی صورت بگیرد شاید عده بیشتری به کمک دوستانشان که رای دادند بیاند و پزشکان با اختلاف برنده می شود. به هر در حال انتخابات در دور دوم انتخابات، انتخابات به قول معروف دو گفتمان صریح و روشن و خیلی شفاف روبروی هم قرار گرفتند. به عبارتی گفتمان‌های به قول معروف باری به هر جهت نقابدار تشریف ندارند.

وی حوادث سال‌های اخیر و بی‌نتیجه ماندن برجام که از داخل و خارج را دلیل قهره و عدم مشارکت معنادار عنوان کرد و افزود: در این خصوص خیلی از افراد در خارج از تلاش های گسترده انجام دادند که افرادی مثل آقای جلیلی و آقای ترامپ معمارهای ناامیدی مردم ایران بودند اکنون خوشبختانه یکی از این معمارها در معرض رای مستقیم مردم قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: اگر این انتحابات نمونه بین المللی مقایسه کنیم شبیه انتخابات فرانسه شده که لوپن و شیراک مقابل هم قرار گرفتند و آنجا هم لوپن در آستانه پیروزی بود ولی هوادارهای شیراک توانستند طبقه متوسط را به صحنه بیاورند و سرنوشت انتخابات را عوض کند شاید چنین اتفاقی ممکن است در ایران نیز اتفاق بیفتد.

 

مشارکت کم اما با رقابت سالم و نزدیک/ افزایش مشارکت در راه است

مدیر مسئول انصاف نیوز، با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری در دور اول امید را در بین مردم ایجاد کرد، گفت: پیش بینی می شود که مشارکت در دور دوم انتخابات روند افزایشی داشته باشد؛ چرا که بخشی قابل توجهی از نخبگان سیاسی جریان‌های مختلف در این انتخابات با همدیگر رقابت کردند.

علی‌اصغر شفیعیان، مدیر مسئول انصاف نیوز ، در گفتگو با خبرنگار«تابناک» در رابطه با تحلیل دور اول انتخابات ریاست جمهوری گفت: فکر می کنم تا اینجای کار برای آقای پزشکیان نتیجه خوبی بود و بسیار امیدواریم به نتیجه مرحله دوم انتخابات.

وی گفت: تفاوت این انتخابات نسبت به سایر انتخابات این بود که انتخابات شوراها از این انتخابات جدا بوده  به طوری که انتخابات شوراها حدود ۱۲۰ هزار کرسی در شهر و روستا دارد که از هر کدامشان چند نفر کاندیدا می‌شوند تا از این طریق میزان مشارکت افزایش پیدا می کرد. بنابراین به دلیل نبود انتخابات شوراها این موضوع تاثیر مستقیمی در کاهش مشارکت  داشت؛ اما امیدوار کننده است یعنی اینکه بخشی قابل توجهی از نخبگان سیاسی جریان‌های مختلف در این انتخابات با همدیگر رقابت کردند. می توان گفت که انتخابات با وجود مشارکت کم رقابتی بود. فکر می‌کنم در مرحله بعدی انتخابات مشارکت افزایش پیدا کند. امیدی در بین مردم ایجاد کرده که در انتخابات بعدی بیشتر مشارکت داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود که مشارکت در دور دوم انتخابات روند افزایشی داشته باشد به دلیل اینکه هر دو طرف انگیزه این را دارند که بخشهای مختلف جامعه را برای مشارکت بیشتر دعوت کنند؛ چرا که هم اکنون آقایان پزشکیان و جلیلی از نظر تعداد آراء به هم نزدیک هستند و این موضع باعث افزایش مشارکت خواهد شد.

 

کشیده شدن انتخابات به دور دوم قابل پیش‌بینی بود

یک استاد دانشگاه  با بیان اینکه به نظرم کشیده شدن انتخابات به دور دوم یک اتفاق طبیعی بود و از قبل هم قابل پیش‌بینی بود که این اتفاق بیفتد، گفت: مشارکت الان دقیقاً شبیه مشارکت اسفند سال گذشته بود. بنابراین نمی‌شود گفت قهر با انتخابات بوده.

محمد صادق کوشکی استاد دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار «تابناک» درباره دور اول انتخابات ریاست جمهوری گفت: به نظر من یک اتفاق طبیعی بود و از قبل هم قابل پیش‌بینی بود که این اتفاق بیفتد. به عنوان مثال بنده خودم دو هفته پیش که توییتی را در شبکه اجتماعی منتشر کردم تاکید کردم که در این فضا انتخابات دو مرحله‌ای خواهد بود و برای من واقعاً چیز عجیبی نبود حتی آمدن این دو نفر هم کاملا قابل درک و لمس بود و نیاز به پیش بینی هم نداشت.

وی افزود: وقتی سطح جامعه را نگاه می کردیم و  اینکه فضا برای آقای قالیباف با توجه به سابقه‌ای که در انتخابات اسفند ماه 1402 داشتند، فضای مناسبی نبود و  واضح بود که ایشان در این انتخابات موفق نخواهند بود.

کوشکی تصریح کرد: مشارکت الان دقیقاً شبیه مشارکت اسفند سال گذشته است. بنابراین نمی‌شود گفت قهر با انتخابات. علت نیامدن افراد به انتخابات دلایل مختلفی دارد یک گروه به طور جدی قهر کردند آن‌ هم بدنه رای و سبد رای جناح اصلاحات است به طوری که جناح اصلاحات در  سال ۹۲ در انتخابات ریاست جمهوری موفق شدند که رای آقای روحانی را طی حدود ۴ روز  از سه میلیون به ۱۸ میلیون افزایش دهند و عملاً بدنه رای جناح  اصلاحات بود که آقای حسن روحانی را به ریاست جمهوری رساند این بدنه الان بیش از ۴ سال است که از جریان اصلاحات عبور کرده و دیگر حرف شنوی از جریان اصلاحات  را ندارند. لذا فاصله بین این بدنه میلیونی و سران اصلاحات به حدی شده که حتی پیام آقای روحانی که تلاش داشت همین بدنه را فعال کند به نتیجه نرسید و عملاً  کنترل در اختیار سران اصلاحات نیست.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: فکر می کنم که در دور دوم تمام توان جریان اصلاحات همین باشد و بیشتر از این خیلی سخت و دشوار خواهد بود که بخواهند رای جمع کنند در حالی که برای نیروهای جبهه انقلاب فکر می کنم که بتوانند رای بالاتری داشته باشند و کار دشواری نباشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۴
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۱۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
دیگه پیش بینی نکنین
پاسخ ها
کوروش
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
آنچنان رونق اقتصادی برایتان درست کنم که با اومدن پزشکیان بگویید صد رحمت به روحانی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
یک جهان تحریم
هر ایرانی سه تحریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
فکر می کردین شخص دیگری بالا بیاید ولی نیامد.
ناشناس
| Netherlands |
۰۴:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
«آراء در سبد کاندیداها به خوبی توزیع نشده است.»

؟؟؟؟
مگر باید به دلخواه شما توزیع میشد؟!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
این بدنه فقط از اصلاحات عبور نکرده که اگر کرده بود رای هایشان به جبهه های دیگر ریخته میشد نه اینکه رای هایشان نیست شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
مردمی که دفعات زیادی انتخابات را تحریم کردند

روز ۱۵ تیر و فقط برای نشان دادن مخالفتشان با تندروی و
تنش زایی و تحریم سازان و کاسبان تحریم و جنگ

با ارقام بسیار بالا به پزشکیان، و فقط برای نشان دادن قدرت خودشان و مخالفت با مکتب تندروهای چون جلیلی

شرکت و رای خواهیم داد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
واقعا به این میگویند تحلیل.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۶:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
این تحلیل فقط قبل از اعتراضات ۱۴۰۰-۱۴۰۱ درست است. یک پدیده بزرگ اجتماعی ندیده گرفته شده است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
دور از واقعیت های روز جامعه و کشور و مردم
امیر
|
Germany
|
۲۰:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
تحلیلهای آبکی
اریایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
جلیلی بیاروی کاردلاررفته روی صدتومان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
اونایی ک بهش رای دادن میدونن ک جلیلی یعنی عدم ثبات اقتصادی و تورم و تحریم ولی نمیدونم چرا میخوان بهش رای بدن!
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
پزشکیان فقط مردم داره همه بایدبهش کمک کنن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
به نظر حقیر بهترین گزینه در حال حاضر جلیلی است چون که ملت آب از سرش رد شده حالا چه فرق می کند یک وجب یا صد وجب. چون رئیس جمهور بعدی ترامپ است، تحریمها تشدید می شود و کاری از دست پزشکیان و امثالهم بر نمی آید پس بهتر است جلیلی باشد که رویارویی دو گزینه سخت دو کشور را ببینیم که نتیجه نهایتا به کجا میرود. آیا گفتمان مصالحه و مدارا و شل کن سفت کن در مقابل غرب جواب می دهد یا گزینه مقاومت و عدم انعطاف؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
مهم‌تر از دلار ، بنزین پزشکیان هست که قبلاً گفته بود ۲۵ الان معلوم نیست چقدر بیشتر بگه!
قشقایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
طرفدارای قایباف میخان به پزشکیان رای بدن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
خیر طرفدارای قالیباف و جلیلی از یکنوع هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
حداقل نصف ارای قالیباف به سمت پزشکیان میره
ح د
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
درحال حاضر بهترین گزینه جلیلی است چون پزشکیان خودش خیلی سنش بالاست وازوزرای پیر روحانی هم استفاده می‌کنه درنتیجه میانگین سن آنها بالای هفتاده
ناشناس
|
Germany
|
۲۰:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
تابی میگن رای تمام نامزدها مضربی از عدد سه هست از نظر ریاضی احتمالش یک درصد هست لطفا بررسی کن و یک مقاله برایش بنویس
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
این اتفاق افتاده که جای تامل بسیار دارد .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
(احتمالش چهار دهم از یک درصد هست ( 0/4 % هست
یعنی چهار در هزار
ناشناس
| France |
۰۱:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
میشه اینم گفت که مضرب 1.5 هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
مهمترین نکته بعد از عدم مشارکت بالای ۶۰ درصد،تعداد رای پورمحمدی میباشد که با خود کلی پیام دارد!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
تعداد رای جلیلی و بعلاوه ۵۰ درصد رای قالیباف حدود ۱۱

میلیون خواهد شد و خلاص

ولی رای پزشکیان دور دوم بالای ۲۰ میلیون خواهد شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
اینقدر کارشناسی و نقد و این چیزا ننوبسین. دلیل واضحه باید در ساختارهای فرسوده و پوسیده قدیمی، اصلاحات اساسی صورت بگیره. مواردش هم زیاده که نمیشه گفت چون سانسور میشه ولی همه ازش اطلاع دارن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
چرا آمار رای کاندید ها و رای های باطله همگی بر عدد 3 بخش پذیر است؟

رأی نهایی کاندیداها

١. مسعود پزشکیان: ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۹۹۱

٢. سعید جلیلی: ۹ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۲۹۸ ‏

٣. محمد باقر قالیباف: ۳ میلیون و ۳۸۳ هزار و ۳۴۰

٤. مصطفی پورمحمدی: ۲۰۶ هزار و ۳۹۷

۵. آراء باطله: یک میلیون و 56 هزار و 159 رأی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
احتمال این اتفاق خیلی کم است . مثل این است که ۲۴۰ کلید مختلف داشته باشی و با اولین کلیدی که انتخاب می‌کنی بتوانی قفل را باز کنی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
یعنی ضبدر سه کردن !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
سران اصلاحات اون روز که به رای ندادن تشویق می کردن باید فکر الانو میکردن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
وقتی نامزد مورد قبول نداشته باشی به کی رای بدی ؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
مردم کاری به رهبران دو جناح ندارند و خودشان عقل کل شده و بسیار باهوش و ذکاوت و مدبرانه حالگیری میکنند

روز جمعه ۱۵ تیر هم فقط برای نشان دادن قدرت شان و مخالفت شان با تندروهای جبهه پایداری و تنش آفرینان و کاسبان تحریم، رای پزشکیان را به ۲۰ میلیون می‌رسانند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟