تابناک-ریحانه شیشه گر: شروع داستان از دویست و چهل و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران کلید خورد؛ آنجاییکه مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران از ارسال طرحی از سوی شورای عالی استانها برای افزایش زمان شورای ششم از ۴ به ۷ سال خبر داد.
مهدی چمران در این جلسه عنوان کرد: «این موضوع درخواست شوراهای سراسر کشور است و قرار است در قالب طرحی به مجلس شورای اسلامی ارسال شود و در صورت تایید مجلس شورای ششم در سراسر کشور، هفت ساله خواهد شد. این مساله در گذشته نیز اتفاق افتاده است به طوری که در یکی از ادوار شوراها زمان آن از ۴ سال به ۶ سال اضافه شد، در جلسه آینده شورای عالی استانها قرار است موضوع ۷ ساله شدن شوراها مطرح و به مجلس ارسال شود و بنا بر هماهنگیهای صورت گرفته، خارج از نوبت در مجلس بررسی خواهد شد.»
موضوعی که با واکنش احمد دنیامالی نماینده مجلس شورای اسلامی که سابقه عضویت در شورای شهر تهران را نیز دارد مواجه شد.
دنیامالی در گفتگو با تابناک با بیان اینکه طبق قانون هر دوره شورا ۴ ساله ست، گریزی به ماجرای طولانی شدن شورای شهر سوم تهران زد و گفت برگزاری هر انتخاباتی در کشور هزینه هنگفتی در پی دارد علاوه بر این برگزاری همزمان چند مورد انتخاباتی میتواند در افزایش شور انتخاباتی موثر باشد به همین خاطر در دورهای مجلس موافقت کرد که شورای سوم شهر حدودا ۳ سال بیشتر فعالیت کند تا انتخابات دوره چهارم شورای شهر با انتخابات ریاست جمهوری متقارن شود.
دنیامالی، اما معتقد است طولانی شدن دوره ششم شورای اسلامی از نظر فنی امکان پذیر نیست.
این نماینده مجلس در توضیح این موضوع با اشاره به نزدیک شدن انتخاباتهای مجلس و ریاست جمهوری میگوید: طبق قانون، نظارت بر تمامی موارد انتخابات شورای شهر و روستا برعهده مجلس است؛ انتخابات دور آتی مجلس در اسفند و انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه برگزار خواهد شد؛ مجلس در این فاصله کم و با یک ترکیب تازه نفس امکان نظارت بر تمامی مراحل انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا را قطعا نخواهد داشت.
به گفته این نماینده مجلس با توجه به این موضوع، تقریبا احتمال افزایش دوره شورای ششم منتفی است.
او همچنین میگوید این موضوع نظر شخصی او نیست و در گفت و گویی که با محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور داشته او هم این موضع را تایید کرده است.
دنیامالی علاوه بر این از مصوبه جدیدی خبر داد که شاید با تصویب آن خیلی از اعضای فعلی شورای شهر و روستا امکان حضور دوباره در این شوراها را نداشته باشند.
به گفته این عضو سابق شورای شهر، مجلس به دنبال اصلاح بندی از قانون انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا است که به واسطه آن افرادی که بیشتر از ۷۵ سال سن دارند نتوانند به عضویت این شوراها دربیایند.
این نماینده مجلس میگوید: افراد زیادی در شوراهای اسلامی شهر و روستا منتخب میشوند، اما به خاطر کهولت سن در طول مسیر یک دوره از شورا فوت میکنند که این موضوع میتواند تبعات منفی برای شهر و روستا داشته باشد لذا مجلس به دنبال اضافه کردن بند حداکثر سن برای عضویت در شوراهای اسلامی شهر و روستا است.