سنت نانوشته، ولی عمل شوندهای از دهه شصت در کشور وجود داشت که رئیس جمهور منتخب در همان اولین روزهای انتخاب به ریاست جمهوری، کنفرانس خبری با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار میکرد، این اولین کنفرانس خبری روسای جمهور منتخب، عملا خط مشی و رفتار دولت آتی را خیلی زود مشخص میکرد.
به گزارش تابناک، با وجود آنکه قرار بود ظبق سنت روسای جمهوری منتخب، در همان شنبه شانزدهم تیرماه کنفرانس خبری دکتر پزشکیان برگزار شود اما این مهم همچنان و هنوز بعد ازگذشت دو هفته به تعویق افتاده و برگزار نشده است،اما چرا ؟
چه دلیلی و دلایلی باعث شده است دکتر پزشکیان در کنار حرکت های مردمی رئیس جمهور منتخب مثل حاضر شدن در هیات مذهبی و دیدارهای مرسوم این دوره انتقالی، روی خوشی به دیدار مستقیم و بی واسطه و صریح با اهالی رسانه نشان نداده است؟
فیلم معروفی از دکتر پزشکیان وجود دارد که در همان روز شانزدهم تیر و بعد از اعلام پیروزی به حرم امام خمینی رفت و بعد از آنکه کمی از متن آماده شده سخنرانی اش را قرائت کرد، با دیدن ازدحام و هیاهوی جمعیت، متن را کنار گذاشت و خطاب به جمعیت گفت: من فکر میکنم اینها را می خوانم شما خسته می شوید، اصلا نمی خوانم، "اینها را می دهیم به رسانه ها، شما در رسانه ها بخوانید!"
واقعیت این است که این جمله کمی برای ما اهالی رسانه، برخورنده بود و البته یک نشان ناخوشایند از نحوه تعامل رئیس جمهور منتخب با اهالی قلم و رسانه؛ چرا باید دکتر پزشکیان فکر کند کار ویژه رسانه ها، انتشار بیانیه های خسته کننده و طولانی است؟!
نکند این نگاه در دوره ریاست جمهوری اش حکفرما باشد؟ وقتی این نشانه ناخوشایند را در کنار تاخیر دو هفته ای برگزاری کنفرانس خبری قرار می دهیم، نگرانی بیشتر هم می شود!
نمی شود رئیس جمهور سخنگویی و راهبری دولتش را برون سپاری کند، این حق مردم و رسانه هاست که بطور مرتب و منظم شاهد گفتگوهای جدی و صریح رئیس جمهور باشند.(نه البته مانند بعضی گفتگوهای روسای جمهور در سابق به صورت سه مجری صداوسیمایی با سئوالات کلیشه ای و فرمایشی)
یا اینکه رئیس جمهور منتخب ترجیح داده است اولویت های سیاست خارجی اش را درقالب یک "یادداشت" به روزنامه ای بدهد- هرچند ابتکار جالبی محسوب می شود- اما شاید نشان از این رویکرد باشد که دکتر پزشکیان چندان از سئوال پیچ شدن توسط اهالی رسانه و دردسرهایش! خوشش نمی آید و مونولوگ را بیشتر دوست می دارد!
از سوی دیگر، عدم گفتگوی رئیس جمهور منتخب با نمایندگان مردم در رسانه ها، تبعاتی هم داشته است: یکی از شاخص های این دوره انتقالی، حجم عظیم گمانه زنی ها، نایید و تکذیب ها و البته ابهام درباره چینش کابینه و اولویت های دولت است، این حجم عظیم از ابهام و گمانه زنی، فقط کار دولت را سخت تر می کند.
به رئیس جمهور منتخب و محبوب پیشنهاد می کنیم هرچه زودتر کنفرانس خبری اش با اهالی رسانه را با خلاقیت هرچه بیشتر و برطرف کردن ایرادات قبلی این نوع کنفرانس ها برگزار کند و نشان دهد این گمانه های درحال شکل گیری، اشتباه است.
نظر شما چیست؟ تاخیر در برگزاری کنفرانس خبری رئیس جمهور منتخب چه دلایل و چه تبعاتی دارد؟