به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ دیپلمات پیشین ایران با بیان اینکه جمهوری خواهان نگران هستند نکند دموکراتها فردی را معرفی کنند که او بتواند ترامپ را شکست دهد، گفت «آنچه مسلم است تغییرات ژئوپلیتیکی متفاوتی را در جهان با آمدن ترامپ خواهیم دید، ضمن این که هریس در صورت پیروزی سیاست بایدن را به شکل بازتری دنبال میکند».
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا شامگاه یکشنبه و همزمان با افزایش فشارهای سیاستمداران دموکرات، اعلام کرد از رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴ کنارهگیری میکند. او پس از عملکرد فاجعهبار در مناظره با «دونالد ترامپ» رقیب جمهوریخواه خود و همچنین عقبافتادن از او در نظرسنجیها، تحت فشار شدید دموکراتها برای کنارهگیری قرار گرفته بود.
بایدن با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت معتقد است که کنارهگیری او منافع حزب دموکرات و آمریکا را تامین میکند.
رئیسجمهور آمریکا همچنین پس از کنارهگیری از رقابتهای انتخاباتی، از معاون خود «کامالا هریس» حمایت کرد.
جمهوریخواهان نگران هستند
«عبدالرضا فرجیراد» در تحلیل خود از کنارهگیری جو بایدن، نامزد حزب دموکرات آمریکا از رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: بعد از اینکه بایدن اصرار داشت که عقبنشینی نمیکند، بر اثر فشارهایی که برخی رهبران حزب دموکرات آوردند، با توجه به ترور ناموفق ترامپ که تقریبا آن اتفاق انتخاب او بهعنوان رئیس جمهور بعدی آمریکا را تضمین میکرد، اکنون با کنارهگیری بایدن و مطرح شدن کامالا هریس برای انتخابات ریاست جمهوری وحشتی در میان جمهوریخواهان شکل گرفته است.
او تصریح کرد: در حال حاضر جمهوریخواهان نگران هستند نکند فردی از حزب دموکرات نامزد شود که بتواند ترامپ را شکست دهد؛ لذا براساس ارزیابیهای اولیه و نظرسنجی انجام شده ترامپ نسبت به کامالا هریس پیشتاز است اما باید دید هریس چه ویژگیهایی را ارائه خواهد کرد تا در صورتی که بهعنوان کاندیدای حزب دموکرات معرفی شود بتواند پیروز گردد. اگرچه معتقدم باز هم شانس ترامپ بیشتر است.
این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه همچنین بیان کرد: قرار است نظرسنجی به صورت تلفنی انجام شود، اگر هریس رأی آورد، میتواند با ترامپ رقابت کند اما اگر براساس نظرسنجی احتمال دهند او نمیتواند جبران کند ممکن است افراد دیگری در چارچوب حزب دموکرات معرفی شود.
سفیر سابق ایران در نروژ در ادامه با بیان اینکه با درصد بالایی کامالا هریس کاندیدای حزب دموکرات است، گفت: به نظر، جریان دموکرات در آمریکا امیدوار هستند تا در این مدت باقیمانده بتوانند رأی لازم را بیاورند. آنچه اکنون مشخص شده زنان سیاهپوست آمریکا از کاندیداتوری هریس استقبال کردهاند و این مساله نشان میدهد در صورتی که زنان سیاهپوست استقبال کنند، میتوانند در خانواده و جامعه خود تاثیرگذار باشند.
تغییرات ژئوپلیتیکی متفاوتی را با آمدن ترامپ خواهیم دید
فرجی راد همچنین اظهار کرد: اگر دموکراتها در انتخابات پیروز شوند تغییرات خیلی زیادی اتفاق نمیافتد، فشار به روسیه از ناحیه اروپا افزایش پیدا میکند، شرایط خاورمیانه مانند گذشته باقی میماند، فشارهایی که دموکراتها به چین میآورند، در همین حدی خواهد بود که شاهد هستیم. در مقابل اگر ترامپ پیروز شود، قطعا روسیه در جنگ با اوکراین دست بالاتر را خواهد داشت و خواه ناخواه مناطقی که تصرف کرده در اختیار مسکو میماند، ضمن اینکه ترامپ زلنسکی را مجبور خواهد کرد تا به آتشبس تن دهد و در نتیجه نوعی پیروزی برای روسیه رقم میخورد.
او ادامه داد: از سوی دیگر ناتو در زمان ترامپ تضعیف میشود و عضویت اوکراین در ناتو نمیتواند حساسیت قبلی را داشته باشد، همچنین در خاورمیانه وضعیت نتانیاهو تقویت خواهد شد و او هم تلاش میکند تا در مدت سه ماه و نیم باقی مانده در قدرت بماند. از طرفی چین شدیدا تحت فشار قرار میگیرد و تعرفهها را افزایش میدهد.
دیپلمات پیشین ایران خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است، تغییرات ژئوپلیتیکی متفاوتی را در جهان با آمدن ترامپ خواهیم دید، ضمن این که هریس در صورت پیروزی سیاست بایدن را به شکل بازتری دنبال میکند.
این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه با اشاره به سیاستهای دولت آینده آمریکا درباره ایران نیز ابراز داشت: اگر هریس و یا هر کسی از دموکراتها به قدرت برسد - میشل اوباما نیز یکی از گزینههای دموکراتهاست اما تاکنون نپذیرفته - وضعیت تعلیق شدهای که در مذاکرات میان آمریکا و ایران به وجود آمده سرعت میگیرد، زیرا در ایران نیز رئیس جمهور جدیدی روی کار آمده که به دنبال رفع تحریمها و مشکلات است.
فرجی راد در پایان گفت: اما اگر ترامپ به قدرت برسد، او هم علاقه شدیدی برای مذاکره مستقیم با ایران دارد و اگر از طرف ایران تمایل نشان دهند، شاید سرعت توافق با آمریکا بیش از توافق با جریان دموکرات باشد. در واقع ترامپ میخواهد دستاورد بزرگی برای خودش به وجود آورد. از سوی دیگر در مساله تحریمهای ایران به چینیها فشار میآورد. این در حالی است که ترامپ اصرار دارد آمریکا به صادرکننده اصلی نفت با استخراج بیشتر در داخل آمریکا تبدیل شود.