بین الملل تابناک: رسانه های غربی در اقدامی معنادار گمانه هایی را در خصوص زمان حمله ایران به اسرائیل در پاسخ به ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران مطرح کرده اند.
برای نمونه آکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی و اسرائیلی مدعی شده بود: انتظار میرود ایران از روز دوشنبه به اسرائیل حمله کند
مقامات آمریکایی و اسرائیلی به اکسیوس میگویند که نمی دانند آیا ایران و حزب الله به صورت هماهنگ حمله خواهند کرد یا به طور جداگانه عمل خواهند کرد.
در گزارش آکسیوس به نقل از سه مقام آمریکایی و اسرائیلی ادعا شده است که انتظار میرود جمهوری اسلامی ایران تا دوشنبه به اسرائیل حمله کند.
دو مقام آمریکایی دیگر نیز به آکسیوس گفتند فرماندهان ارتش آمریکا (سنتکام) که مسئول نیروهای این کشور در خاورمیانه هستند، برای آمادگی در برابر حمله تلافیجویانه ایران، شنبه وارد منطقه شدند.
در همین راستا ژنرال مایکل کوریلا، رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده، شنبه ۱۳ مرداد، در یک سفر برنامهریزی شده، وارد خاورمیانه شد.
هرچند سفر ژنرال مایکل کوریلا به منطقه قبل از تشدید تنشهای اخیر بین اسرائیل، ایران و حزبالله برنامهریزی شده بود اما بهگفته یک مقام امریکایی انتظار میرود که او از این سفر برای تلاش در جهت بسیج همان ائتلاف بینالمللی و منطقهای که از اسرائیل در برابر حمله ایران در ۲۵ فروردین دفاع کرد، استفاده کند.
پنتاگون روز جمعه ۱۲ مرداد اعلام کرد که یک اسکادران جت جنگنده را به خاورمیانه منتقل میکند و یک ناوهواپیمابر را در منطقه حفظ میکند تا حضور نظامی آمریکا را برای کمک بهدفاع از اسرائیل و حفاظت از نیروهای آمریکایی تقویت کند.
اکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی نوشت که انتظار میرود هرگونه اقدام تلافیجویانه ایران به همان شیوه حمله در ۱۳ آوریل باشد اما به طور بالقوه میتواند دامنه آن بزرگتر و قویتر باشد و حزبالله نیز احتمال دارد در این حمله مشارکت کند.
گمانه زنی در خصوص زمان حمله ایران به اسرائیل محدود به برخی رسانه ها نبود و برخی مقامات کنونی و سابق آمریکایی نیز در این زمینه ادعاهایی را مطرح کرده اند. برای نمونه آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا، در نشست مجازی با وزیران خارجه گروه ۷ گفته است که واشنگتن با محدود کردن تأثیر حملات ایران و حزبالله بر اسراییل، برای شکستن چرخه تنش در خاورمیانه تلاش میکند.
بلینکن روز یکشنبه، ۴ آگست، به اعضای گروه ۷ گفته است که هرچند واشنگتن در مورد زمان دقیق حمله چیزی نمیداند، اما احتمال میدهد که تا ۲۴ ساعت آینده این اتفاق رخ دهد.
او افزوده است که اعضای گروه هفت باید برای حفظ حداکثر خویشتنداری، فشار دیپلماتیک بر ایران، حزبالله و اسراییل اعمال کنند.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور اسبق آمریکا نیز دوشنبه شب (به وقت ایران) مدعی شد شنیده است که ایران در پاسخ به ترور اسماعیل هنیه، رهبر گروه حماس امشب به اسرائیل حمله خواهد کرد.
وی در ادامه مدعی شده بود: «اگر اکنون رئیس جمهور بودم، هیچکس این جمله را بر زبان نمیآورد.» نامزد جمهوریخواهان ادامه داد که این اظهارات را از رسانهها دریافت کردهام و با وجود اینکه نامزد رسمی انتخابات ریاست جمهوری هستم، گزارشم از سمت منابع اطلاعاتی نیست.
این در حالی است که سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) دوشنبه شب در واکنش به گمانهزنیهای رسانههای خبری درباره احتمال حمله قریب الوقوع ایران به «اسرائیل» اعلام کرد که هیچ تحرکی از سمت ایران دال بر حمله در ساعات آینده دریافت نکردیم.
همچنین دو مقام آمریکایی در گفتوگو با «رویترز» اعلام کردند که تیم امنیت ملی دولت آمریکا به جو بایدن، رئیسجمهوری و کامالا هریس، معاون رئیسجمهور اطلاع دادهاند که «هنوز مشخص نیست که ایران و حمله چه زمانی به اسرائیل حمله میکنند و دامنه و شدت این حمله چگونه خواهد بود.»
این ادعاها در حالی است که در بیانیه سوم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آورده شده است: خونخواهی «شهید اسماعیل هنیه» قطعی و رژیم ماجراجو و تروریست صهیونیستی پاسخ این جنایت را که «مجازات سخت» است را در زمان ، مکان و کیفیت مقتضی، قاطعانه دریافت خواهد کرد.
بر این اساس این ایران خواهد بود که زمان حمله را مشخص می کند و ادعای مقامات آمریکایی و اسرائیلی و رسانه های غربی در این خصوص بی پایه است.
نکته جالب توجه این است که در یک نظرسنجی انجام شده توسط سایت تابناک اکثر مشارکت کنندگان (41 درصد) در پاسخ به این پرسش «به نظر شما کدام گزینه پاسخ مناسب جمهوری اسلامی ایران در خونخواهی شهید اسماعیل هنیه است؟» گزینه «در بیم و امید نگاه داشتن صهیونیست ها تا زمان مناسب برای غافلگیری» را انتخاب کرده اند.
همچنین 40 درصد مخاطبان نیز گزینه «هدف قرار دادن یک یا چند مقام رژیم صهیونیستی» را انتخاب کرده اند.
این موضوع نشان دهنده این است که از نظر مخاطبان اولا این ایران است که زمان حمله بر اساس اصل غافلگیری مشخص خواهد کرد و دوماً ترجیح مخاطبان اقدامی اطلاعاتی و امنیتی به منظور بازدارندگی در این حوزه است.