زائران اربعین مراقب پشه آئدس باشند

معاون آموزش سازمان اورژانس کشور با تأکید بر اهمیت پیشگیری از گزش پشه آئدس و انتقال بیماری تب دنگی، زائران اربعین را به رعایت نکات ایمنی از جمله استفاده از لباس‌های آستین بلند و جوراب، به‌ویژه در ساعات ابتدایی صبح و نزدیک به غروب توصیه کرد.
کد خبر: ۱۲۵۳۶۱۰
|
۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۴ 13 August 2024
|
6732 بازدید

به گزارش«تابناک» به نقل از ایرنا، حسن نوری ساری روز سه‌شنبه درباره مراقبت زائران در سفر اربعین اظهار داشت: تب دنگی یک بیماری ویروسی است که عمدتاً از طریق نیش پشه آئدس منتقل می‌شود. این بیماری به هیچ عنوان از طریق روابط بین انسانی قابل انتقال نیست؛ مگر از طریق انتقال خون و در شرایطی نادر که خون فرد مبتلا به تب دنگی به شخص دیگری تزریق شود که البته به دلیل وجود تب در بیماران دنگی، چنین امری بسیار نادر است.

وی افزود: عامل ابتلا به تب دنگی، نیش پشه آئدس است و این بیماری از طریق سایر گونه‌های پشه‌ قابل انتقال نیست.

معاون آموزش سازمان اورژانس کشور خاطرنشان کرد: پشه آئدس رفتار خاصی دارد؛ نوع پشه‌ای که در ایران غالب است، روزگرد و بیشتر در اوایل صبح و نزدیک به غروب آفتاب اقدام به گزش می‌کند. این پشه در صورتی به ویروس دنگی آلوده می‌شود که فردی که مورد گزش قرار می‌گیرد، به این ویروس آلوده باشد و پس از آن، همه گزش‌های بعدی آن پشه می‌تواند بیماری را منتقل کند.

نوری توضیح داد: پشه آئدس در طول عمر خود، قادر است تا ۵۰ مرتبه گزش انجام دهد؛ بنابراین اگر این پشه در اولین روز گزش خود فردی آلوده را نیش بزند، می‌تواند حداکثر تا ۵۰ نفر دیگر را نیز مبتلا کند. با این حال، اگر پشه فردی غیرآلوده را نیش بزند، خود پشه ناقل بیماری نخواهد شد و نیش‌های بعدی آن مشکلی ایجاد نمی‌کند. به عبارتی دیگر، اگر فرد مبتلا به تب دنگی در خانه باشد و پشه‌ای در آن مکان وجود نداشته باشد، هیچ انتقال بیماری اتفاق نخواهد افتاد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟