به گزارش خبرنگار تابناک، بررسی ها نشان می دهد بانک پارسیان از جمله بانکهای خصوصی زیانده است که تداوم فعالیت ش با توجه به شاخصهای منفی در صورتهای مالی، با اما و اگر در دولت چهاردهم همراه شده است.
این بانک ۲۳ساله بر اساس آخرین اطلاعات رسمی منتشر شده در سامانه کدال، با زیان انباشته ۸ هزار و ۲۷۴ میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومانی مواجه است و در سه ماهه نخست سال جاری، ۳ هزار و ۷۹۷ میلیارد و ۷۱۵ میلیون تومان زیان خالص خلق کرده است.
بانک پارسیان با سرمایه ۱۵ هزار و ۶۳۴ میلیارد تومانی، بیش از ۷۹ هزار و ۲۶۰ میلیارد تومان به بانکها و سایر موسسات اعتباری، بدهکار است و مجموع بدهی این بانک تا پایان خردادماه به ۴۷۲ هزار و ۶۴۲ میلیارد و ۳۰۹ میلیون تومان رسیده است. این در حالی است که موجودی نقدِ بانک پارسیان در این مدت در مقایسه با پایان سال قبل، ۲۳ درصد کاهش داشته است.
پارسیان از جمله بانکهایی است که در ماههای اخیر با تغییرات مدیریتی روبرو بوده و اردیبهشت امسال با خداحافظی کورش پرویزیان از ریاست این بانک، جواد شکرخواه عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی از سوی هیئت مدیره برای ریاست این بانک بورسی انتخاب شد؛ بنابراین بخش قابل توجهی از ضرر و زیان پارسیان، نتیجه عملکرد پرویزیان در زمان مدیریتش در این بانک است، مدیرعاملی که دهم تیرماه امسال، با حکم فرزین رئیس کل بانک مرکزی به میدان آرژانتین کوچ کرد تا به عنوان سرپرست پژوهشکده پولی و بانکی فعالیت کند.
بر اساس استانداردهای کمیته بال، حداقل نسبت کفایت سرمایه برای بانکها و مؤسسات اعتباری، معادل ۱۲ درصد تعیین شده است. با این وجود بانک مرکزی ایران حداقل این شاخص برای شبکه بانکی ایران را هشت درصد تعیین کرده است و هر چقدر این شاخص کمتر از ۸ درصد باشد، شرایط بانک رو به بحران است. بهگونهای که فروردین سال گذشته فرزین رئیس کل بانک مرکزی در گفتگویی تأکید کرده بود بانکهایی که کفایت سرمایه لازم را ندارند منحل میشوند.
حال نسبت کفایت سرمایه بانک پارسیان بر اساس صورتهای مالی تا پایان سال قبل منفی ۳.۴ درصد بوده و حالا برآوردهای غیررسمی از تداوم روند منفی و رسیدن به منفی ۸ درصد خبر میدهند. شاخصی که توانایی بانک در عمل به تعهداتش را نشان میدهد و این نسبت، سرمایه بانک را با داراییهای موزون شده به ریسک آن مقایسه میکند و مورد توجه نهادهای نظارتی قرار دارد، زیرا نشانگر خوبی از احتمال ورشکستگی بانک در صورت وقوع بحران است.
بانک پارسیان باوجود بدهی کلان و زیان انباشتهای که بر جای گذاشته است، دست از حمایت از شرکتهای زیرمجموعه و مرتبط با خود نکشیده است و تا پایان خردادماه امسال، به دوازده مشتری مرتبط با این بانک، بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است. این پرداختیها طبق آنچه در رسانه ها به تازگی مطرح شده است، محدود به شرکتهای مرتبط با پارسیان نیست و آمارهای صورت مالی نشان میدهد سرانه وامهای اعطایی بانک پارسیان به کارمندانش در سال گذشته با افزایش ۱۴۵ درصدی در مقایسه با سال قبل، به ازای هر کارمند به طور میانگین ۴۱۸ میلیون تومان بوده است.