به گزارش تابناک، مسعود پزشکیان رئیسجمهور، شامگاه امشب (شنبه 10 شهریورماه 1403) در نخستین گفتوگوی تلویزیونی خود طی سخنانی با مردم دربارهی ارتباط خود با رسانهها بیان کرد: من میتوانم هرماه با شما و مردم صحبت داشته باشیم و دغدغههای آنان را بشنویم و دنبال کنیم. میکوشیم با مردممان صادق باشیم و جز حقیقت نگوییم.
وی افزود: هفتهی آینده نشست خبریِ بنده با اصحاب رسانه برگزار خواهد شد؛ در این روزها مغول بودیم و باید اعضای کابینه انتخاب میشدند و برای این کار وقت زیادی گذاشتیم. بالاخره کابینه انتخاب شد و از مجلس قدردانی میکنیم و رأی بالایی به کابینه دادند و میانگین رأی افزایش یافت. ما تلاش کردیم که با وفاق جلو برویم و این وفاق را در انتخاب کابینه هم رعایت کنیم. مردم هم میبینند که تا حد امکان این راه را پیشه کنیم.
رئیسجمهور درباره ارزیابی خود از وضعیت کشور عنوان کرد: گرانی، کمبودها، مطالبات و مشکلات اصناف مختلف، ناترازی در انرژی و غیره مشهود است و در این یکماه گذشته با مسئولان جلسه داشتیم و وضعیت را بررسی کردیم.
وی بیان کرد: باید با وفاق و نگاه به چشمانداز جلو برویم؛ قرار است الگو شویم و دیگران از ما الگو بگیرند؛ برای رسیدن به این مهم، لازم است نخبگان، سرمایهگذاران و تولیدکنندگان محترم شمرده شوند و اجازه دهیم که نقشآفرینی کنند. سیستمی برقرار خواهیم کرد که معاونتهای وزارتخانهها و مسئولان استانها طبق شایستگی منتخب شوند و به مردممان خدمت کنند. شاخص ما نیز، کسب رضایت مردم است.
رئیسجمهور گفت: ما هماکنون در تحریم قرار داریم ولی در این شرایط باید با مردممان مهربانانه برخورد کنیم و این ربطی به تحریم ندارد. ما هماکنون مشغول آمادهسازی بودجه هستیم و امیدواریم تا آبانماه به مجلس برسانیم. عدالت، رسیدگی به محرومین، از بین بردن تبعیضها و سازوکارهای پرداختی از موارد مد نظر ما برای بودجه خواهد بود.
پزشکیان درباره لزوم وفاق ملی عنوان کرد: وحدت و انسجام یک اصل است که همواره باید بهدنبال آن باشیم. این مسئلهی مهم از دستورات دین ماست و باید بر مدار صراط مستقیم حرکت کنیم؛ باید صداهای مختلف شنیده شود و نظرهای متنوع وجود دارد ولی بر اساس چشمانداز باید به وحدت برسیم. سند چشمانداز، سیاستهای کلی ابلاغی و برنامه هفتم توسعه کشور میثاق ملی است.
وی بیان کرد: ما مشخص کردیم که هر وزارتخانه چه مسئولیتها و رسالتهایی دارد، ما این موارد را ادغام کردهایم و وزرا مکلف به اجرای آن هستند. این کار بر اساس برنامهی هفتم توسعه صورت میگیرد. تمامی مجموعهی دولت باید در این مسیر حرکت کنند و برای نظارت بر این، یک ابزار اندازهگیری خواهیم داشت تا مشخص شود.
رئیسجمهور در پاسخ به سوالی درخصوص برنامهی دولت برای مهار تورم و گرانی، خاطر نشان کرد: روز گذشته وزیر اقتصاد سیاستها و برنامهها را اعلام کرد؛ اینها موارد تخصصی است که طبق برنامهی هفتم است. اگر انسجام داخلی داشته، اختلافات را حذف و مشکلاتمان را با دنیا حل کنیم، میتوانیم پیش برویم.
وی با بیان اینکه من سعی نمیکنم گذشته را نقد کنم، هرچه بوده همین است که الان میبینیم، گفت: اعتقاد دارم در حال حاضر باید دست به دست هم دهیم و با وفاق و نگاه به چشم انداز به جلو برویم و میطلبد که نخبگان و سرمایهگذاران و تولیدکنندگان را ببینم و اجازه دهیم توانمندی خود را بروز دهند.
رئیسجمهور اظهار کرد: برای گندمکاران ۱۲۰ هزار میلیارد پیش بینی شده بود که آن هم در صندوق موجود نبود، در صورتی که آنچه به انبارها تحویل داده شده بود بالای ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بود.
الحمدالله در حال حل شدن است، مشکلات در حوزه بهداشت و درمان و معلمان داشتیم که تمهیداتی اندیشیده شده است، تا این مشکلات را تا جایی که امکان دارد حل کنیم.
وی گفت که در کشور داریم، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار نیست، یعنی اگر همه پولهایی که موجود هست را جمع کنیم تازه ۱۰۰ میلیارد دلار می توانیم سرمایه گذاری کنیم، از این رو۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی نیاز داریم تا به رشد اقتصادی ۸ درصدی برسیم.
وی با بیان اینکه این موضوع به ارتباطات خارجی ما و نیز ایرانیانی که در خارج هستند برمی گردد، گفت: هم وزارت امور خارجه ما باید در این رابطه تلاش کند هم نگاه ما باید در رابطه با مسائل مختلف اصلاح شود و آن وحدت و انسجام داخلی به وجود بیاید.
رئیسجمهور با بیان اینکه از سوی دیگر باید تولیدکنندگان و سرمایه گذاران به ما و ثبات قانونی ما اعتماد و اطمینان پیدا کنند، گفت: اول باید به سرمایه گذاران اطمینان بدهیم که بستر را برای شکوفایی آنها فراهم می کنیم و قوانین مانع را از سر راه آنها برخواهیم داشت؛ این چیزی است که به دنبال آن هستیم.
پزشکیان گفت: با قوه قضائیه، مجلس و مقام معظم رهبری انسجام وجود دارد، اگر عزم داشته باشیم و سرمایه گذاران اطمینان یابند که ما پشت آنها خواهیم ایستاد، در این صورت به جای اینکه سرمایه از کشور خارج شود، خودشان پولشان را به کشور می آورند.
وی درباره اجرای عدالت، تصریح کرد: در جلسه با سازمان مدیریت و برنامه بر بحث عدالت و عقبماندگی برخی استانها و مناطق و در بعدی وسیعتر بر عدالت جنسیتی، عدالت قومیتی و عدالت منطقهای تاکید کردیم.
رئیس جمهور افزود: در بهداشت و درمان، پزشک خانواده و ارجاع ساختار عادلانهای است که باید محقق شود. اگر این ساختار اجرایی شود، همه از سیستان و بلوچستان تا کردستان و خوزستان، همان خدمتی را دریافت خواهد کرد که کسی در شمال تهران دریافت می کند.
پزشکیان با بیان اینکه در آموزش و پرورش مشکلات بسیاری داریم، تصریح کرد: قابل قبول نیست کسی که پول و آشنا و امکان ندارد بچه او در مدرسهای درس بخواند که ممکن است خوب آموزش نبیند. باید همه مدارس استاندارد قابل قبول داشته باشند. قابل قبول نیست که اکثر کسانی که به دانشگاه میروند از افراد و خانوادههایی باشند که بچههایشان به مدارس ویژه و خصوصی و .. میروند.
پزشکیان درباره احتمال تغییر شرایط کنکور هم گفت: این مساله را باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی صحبت کنیم. عادلانه است کسی که در روستا درس می خواند با کسی که در شمال تهران درس می خواد با هم رقابت کنند؟
وی با بیان اینکه من در روستا درس خوانده ام اما اجازه رشد داشته ام و الان رئیس جمهور هستم، اظهار کرد: زمان شاه در هنرستان درس خواندم و برای خدمت به سیستان رفتم و بعد دوباره درس خواندم. اگر این قانون، آن زمان وجود داشت، نمی توانستم دوباره درس بخوانم.
رئیس جمهور اعلام کرد: باید بازنگری اساسی در کنکور بر اساس عدالت انجام شود. باید معیاری بگذاریم که رقابت عادلانه شود. باید امکانات برای رقابت عادلانه باشد. باید کاری کنیم رقابت در شرایط برابر از نظر معلم، محیط و امکانات وجود داشته باشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.