بین الملل تابناک: مسعود پزشکیان در اولین نشست خبری و در پاسخ به سوال شبکه الجزیره اعلام کرد که ایران در ارسال و آموزش یمنی ها برای داشتن موشک هایپرسونیک نقشی نداشته است.
اخیرا نیروهای یمنی در عملیاتی ویژه، موشکی هایپرسونیک شلیک کردند که به شش کیلومتری فرودگاه «بن گروین» در تل آویو اصابت کرده است.
شلیک این موشک تعجب جهانیان و البته ترس رژیم صهیونیستی و حامیان آن را برانگیخته است؛ موضوعی که معادلات جنگ اسرائیل با جبهه مقاومت را تغییر خواهد داد.
ایران نیز پیش از این، از موشک هایپرسونیک خود با نام «فتاح» رونمایی کرده بود و جزو 4 کشوری قرار گرفته بود که دارای فناوری این نوع از موشک هستند. پیش از رونمایی ایران تنها کشورهای آمریکا، روسیه، چین و کره شمالی دارای تکنولوژی این موشک بودند. حال یمن را هم باید به 5 کشور دارای موشک هایپرسونیک اضافه کرد.
موشک ایرانی دارای 1400 کیلومتر برد و دارای سر جنگی است. این موشک کلاهکی با قابلیت گلایدکنندگی (hypersonic glide vehicle) دارد که میتواند با سرعت هایپرسونیک در اتمسفر مانور دهد. پرتابه های HGV به جای ارتفاع گرفتن همانند شیوه پرتابه های بالستیک، در ارتفاع بسیار کمتری به همراه امکان تغییر مسیر مکرر سمت هدف طی مسیر کرده و در نتیجه رادارهای هشدار زودهنگام پدافند دشمن در شناسایی آنها دچار مشکل می شوند و احتمال غافلگیر کردن مجموعه دفاع موشکی دشمن بسیار بیشتر می شود.
این موشک که از نوع کروز به شمار میرود تنها در طراحی ظاهری و مسیر پروازی متفاوت با سرجنگی های مانور دهنده است و سرعت آن از ماخ ۵ تا ۲۰ بسته به طراحی و نظر سازنده متفاوت است.
به گزارش جروزالیم پست رژیم صهیونیستی، موشک هایپرسونیک ایران (فتاح) دارای برد هزار و ۴۰۰ کیلومتر و سرعت اصابت آن بین ۱۳ تا ۱۵ ماخ است.
موشک هایپرسونیک شلیک شده از یمن به عمق اراضی اشغالی، «فلسطین 2» نام داشت و بردی حدود ۲۱۵۰ کیلومتر دارد که حداکثر سرعت آن حدود ۱۶ ماخ است که میانگین سرعت آن 9 ماخ برآورد شده است. این موشک با سوخت جامد کار می کند.
موشک شلیک شده توسط یمنی ها به اسرائیل به گفته «یحیی سریع» سخنگوی ارتش یمن زمان ۱۱ و نیم دقیقه تا مقصد را طی کرده است.
انصارالله یمن، عملیاتی که منجر به اصابت موشک هایپرسونیک به عمق اراضی اشغالی شد را «یافا» نامگذاری کرده بود که منطقه ای به همین نام در مرکز تل آویو در قلب سرزمین های اشغالی را هدف حمله خود قرار داده بود.
در این عملیات، پدافند هوایی رژیم صهیونیستی از مقابله موثر با این موشک ناتوان بود و بر اثر اصابت موشک های پدافندی شلیک شده در آسمان تل آویو چندین نقطه دیگر این شهر نیز دچار آسیب و آتش سوزی شده بود.
نکته قابل توجه در خصوص این موشک این است که قادر به عبور از کلیه سامانه های دفاع ضد موشکی صهیونیست ها نظیر پیکان، فلاخن داود و گنبد آهنین است.