به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز شنبه در سخنانی گفت که واشنگتن متمایل به ایجاد آرامش در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی و راه حل مداومی است که اجازه بازگشت ساکنان به این مناطق را میدهد.وی در ادامه سخنانش گفت: «با مقامات اسرائیل درباره چگونگی ایجاد راهی برای حصول آرامش با حزبالله و بازگشت ساکنان به منازلشان را بررسی کردیم و حداکثر تلاش خود را برای ایجاد آرامش بین حزبالله و اسرائیل به کار خواهیم بست».
مشاور امنیت ملی آمریکا اضافه کرد: «هنوز به مرحله جنگ گسترده بین اسرائیل و حزبالله نرسیدهایم و امیدوارم به این مرحله نرسیم».سالیوان افزود: «هز رمان احساس کنیم که آمادگی برای برداشته شدن گام دیگری درباره مذاکرات آتشبس در غزه وجود دارد، این کار را انجام خواهیم داد».وی ادامه داد: «هنوز در شرایطی قرار نداریم که اجازه دهد پیشنهادی را مطرح کنیم که حماس و اسرائیل هر دو آن را قبول کنند».
مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: «ممکن است که اوضاع طی روزهای آینده تغییر کرده و بتوانیم پیشنهادی را مطرح کنیم که حماس و اسرائیل آن را بپذیرند».سالیوان هشدار داد: «خطر تشدید اوضاع در خاورمیانه واقعی بوده و زمانهایی هست که تشدید تنش شدیدتر از سایر زمانهاست».
این در حالی است که رسانههای صهیونیستی از گفتوگوی تلفنی رئیسجمهور فرانسه امانوئل ماکرون و نخستوزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو در روز جمعه و بعد از حمله این رژیم به جنوب لبنان که باعث شهادت و زخمی شدن دهها غیر نظامی از جمله کودکان و زنان شد، خبر دادند.
روزنامه یدیعوت آحارونت خبر داد که ماکرون در این تماس به نتانیاهو گفت که «اسرائیل منطقه را به سمت جنگ سوق میدهد». نتانیاهو که رژیم تحت امرش مسئول نسلکشی در غزه و جنایات اخیر در لبنان است، در پاسخ به ماکرون، خواستار افزایش فشار بر حزبالله لبنان شد.
نماینده رژیم صهیونیستی در نشست شورای امنیت سازمان ملل که جمعه شب درباره جنایات اخیر این رژیم در لبنان برگزار شد هم آرزوی دیرینه صهیونیستها مبنی بر خلع سلاح حزبالله لبنان را تکرار کرد.
حمله هوایی دیروز اسرائیل به بیروت پس از انفجار مرگبار پیجرها و بیسیمها در لبنان که دهها شهید و صدها زخمی برجا گذاشت، رخ داد. وزیر خارجه لبنان در نشست شورای امنیت، حملات رژیم صهیونیستی را مصداق بارز تروریسم خواند.
عبدالله بو حبیب با بیان این که «آیا هدف قرار دادن مردم در شهرها، بازارها، مغازهها و خانههایشان تروریسم نیست؟»، گفت که «نمیتوان اجازه داد اسرائیل به فرار از مجازات و پاسخگویی ادامه دهد چرا که این ماجراجویی ممکن است به یک جنک فراگیر منطقهای منجر شود». از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و ورود حزبالله بهعنوان جبهه پشتیبان مقاومت فلسطین در نوار غزه از روز ۸ اکتبر تاکنون، منطقه شمالی اسرائیل به یکی از مهمترین جبهههای درگیری بین این رژیم و حزبالله تبدیل شده است.
این جبهه در امتداد مرزهای سوریه و لبنان قرار دارد و درگیریها در آن، در بلندیهای اشغالی جولان و مناطق واقع در دو طرف خط آبی در منطقه اشغالی الجلیل و جنوب لبنان متمرکز است. وریه و گروههای مقاومت فلسطینی مستقر در این کشور را شامل میشود.
جبهه شمالی دارای اهمیت راهبردی بسیاری برای اسرائیل است و روی واقعیتهای جاری در این رژیم و آینده آن در همه زمینههای امنیتی، نظامی، سیاسی، اقتصادی و جمعیتی تأثیر میگذارد.
شمال اسرائیل یک منطقه مرزی است که از نظر امنیتی و نظامی از اهمیت راهبردی بالایی برخوردار است. این منطقه دارای مرزهای مشترک به طول حدوداً ۱۲۰ کیلومتر با کشورهایی است که دشمن اول اسرائیل هستند. چالشهای اسرائیل در آنسوی مرز متفاوت است و حزبالله و گروههای مقاومت فلسطینی مستقر در اردوگاههای آوارگان در جنوب لبنان تا دولت سوریه و گروههای مقاومت فلسطینی مستقر در این کشور را شامل میشود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.