بین الملل تابناک: پس از ترور سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان، خبرهایی مبنی بر تدارک اسرائیل برای حمله زمینی به جنوب لبنان مخابره شده است.
از سوی دیگر رسانه NBC به نقل از مقام صهیونیست گزارش داد: اسرائیل عملیات کوچکی را توسط نیروهای ویژه خود در جنوب لبنان آغاز کرده تا برای حمله زمینی احتمالی آماده شود.
همچنین وبگاه صهیونیستی والا به نقل از مسئولان امنیتی رژیم اعلام کرد که اجماع سطوح سیاسی و نظامی حاکم بر سرزمینهای اشغالی این است که اشغال زمینی لبنان به زمان نیاز دارد.
در این پایگاه خبری به نقل از یک منبع اطلاعاتی نوشته شده است که تل آویو اطلاعات جاسوسی در خصوص آمادگیهای حزب الله و به ویژه یگان ویژه رضوان را قبل از ورود زمینی جمع آوری کرده است.
این منبع مدعی شده است که ارتش رژیم صهیونیستی برنامههای عملیاتی جدیدی را برای انجام تغییرات در جنوب لبنان و منطقه آماده کرده است.
این منبع عبری زبان مدعی است که نیروهای ارتش در جبهه شمالی مستقر هستند و برای ورود زمینی به لبنان آمادگی دارند.
این پایگاه عبری زبان با طرح این ادعا که ارتش عملیات مهمی را در چهارچوب آمادگیها برای حمله زمینی به لبنان انجام داده، تاکید کرد که حمله زمینی به لبنان با هدف ابراز قدرت ارتش اسرائیل در منطقه خاورمیانه انجام خواهد شد.
کارشناسان معتقدند که رژیم صهیونیستی گرچه طی دو هفته اخیر آسیبهایی را در بخش فرماندهی به حزب الله لبنان وارد کرده، اما بدنه این نیروها و انبارهای تسلیحاتی آن کاملاً آماده است و آنها از انگیزه بیشتری برای مبارزه با رژیم صهیونیستی در صورت آغاز حمله زمینی برخوردار هستند.
در خصوص این تحولات خبرنگار تابناک گفتوگویی با پروفسور «پل پیلار» استاد دانشگاه جورج تاون آمریکا انجام داده که در ادامه می آید.
«پل پیلار» یکی از سردبیران نشریه نشنال اینترست و عضو ارشد مرکز تحقیقات امنیتی دانشگاه جورج تاون و نیز مرکز سیاستهای امنیتی ژنو است. وی در سال ۲۰۰۵ پس از ۲۸ سال فعالیت در جامعه اطلاعاتی ایالات متحده از سازمان اطلاعات مرکزی (DCI) بازنشسته شد و پس از آن به عنوان استاد مهمان در برنامه مطالعات امنیتی در دانشگاه جورج تاون حضور یافت.
مناصب ارشد دولتی پیلار، شامل افسر اطلاعات ملی خاورنزدیک و آسیای جنوبی، رئیس واحدهای تحلیلی در CIA در حوزههای خاورنزدیک، خلیج فارس و آسیای جنوبی، معاون رئیس مرکز ضد تروریستی DCI و دستیار اجرایی مدیر اطلاعات مرکزی بوده است. پروفسور پیلار همچنین در شورای اطلاعات ملی به عنوان یکی از اعضای اصلی گروه تحلیلی آن فعالیت میکرد. وی کهنهسرباز جنگ ویتنام و افسر بازنشسته ارتش ایالات متحده نیز هست.
پل پپلار دارای مدرک افتخاری از کالج دارتموث، لیسانس فلسفه از دانشگاه آکسفورد و کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه پرینستون است. کتاب های پل پیلار عبارتند از: «مذاکره برای صلح: خاتمه جنگ بعنوان یک روند چانهزنی (۱۹۸۳)»؛ «تروریسم و سیاست خارجی ایالات متحده (۲۰۰۱)»؛ «اطلاعات و سیاست خارجی ایالات متحده: عراق، ۱۱ سپتامبر و اصلاح اشتباهات (۲۰۱۱)» و «چرا آمریکا جهان را اشتباه میفهمد: تجربه ملی و ریشههای سوءبرداشت (۲۰۱۶)».
*به نظر شما اهداف ترور حسن نصرالله از سوی اسرائیل چه بود؟
این عملیات، مانند بسیاری از اقدامات خشونت آمیز اسرائیل، این باور را در بر می گیرد که اسرائیل توسط ملت ها یا گروه هایی که ظاهراً مصمم به نابودی اسرائیل هستند، تهدید می شود و حزب الله یکی از این گروه ها است.
باور بیشتر این است که تنها پاسخ مناسب اسرائیل کشتن هر چه بیشتر اعضای آن گروه ها و ترجیحاً کشتن رهبران آنهاست. هیچ چیز جدیدی در این مورد در سیاست اسرائیل وجود ندارد.
اسرائیل در گذشته شخصیت های برجسته حزب الله از جمله عماد مغنیه و عباس الموسوی سلف نصرالله را ترور کرد. اسرائیل از مدت ها قبل ترور نصرالله را طراحی کرده بود. وضعیتی که در سال گذشته به وجود آمد که در آن حزبالله به عنوان حمایت از حماس در نوار غزه به سمت اسرائیل شلیک کرد و ساکنان شمال اسرائیل از خانههای خود تخلیه شدند، فرصتی برای اجرای این طرحها فراهم کرده است. علاوه بر همه اینها، انگیزه های شخصی نخست وزیر بنیامین نتانیاهو است که طرفدار ادامه و حتی تشدید جنگ برای حفظ ائتلاف راست افراطی خود و ماندن او در قدرت است.
*به نظر می رسد اسرائیل در حال تدارک برای حمله زمینی به جنوب لبنان است. ایا این حمله محدود به ایجاد منطقه حائل خواهد بود؟
ایجاد نوعی منطقه حائل - مشابه آنچه اسرائیل در دهه 1980 ایجاد کرد - هدف اصلی چنین حمله ای خواهد بود، اما عملیات تهاجمی اسرائیل محدود به آن قسمت از لبنان نخواهد بود. اسرائیل می خواهد از عملیات زمینی، علاوه بر حملات هوایی مداوم خود، برای نابودی یا تنزل هر چه بیشتر توانایی های حزب الله استفاده کند. تهاجمات قبلی اسرائیل به لبنان تا شمال بیروت پیش رفته است.
*آیا بعد از ترور نصرالله اسرائیل اقدامی علیه سوریه یا حوثی های یمن خواهد داشت؟
اسرائیل در حال حاضر چنین اقدامی را انجام داده است. عملیات هوایی اسرائیل در سوریه - به ویژه اهداف مرتبط با ایران - مدتی است که ادامه دارد. اسرائیل اخیراً نیز حملات هوایی علیه بخش تحت کنترل حوثیها در یمن انجام داده است. چنین حملات هوایی ادامه خواهد داشت، اما این به معنای عملیات زمینی در سوریه یا یمن نیست.
*برخی استدلال کرده بودند اسرائیل خواهان تداوم آشوب در خاورمیانه است و دست به جنگ بزرگ نمی زند. ایا تحولات اخیر با این استدلال در تضاد نیست؟
در داخل اسرائیل دیدگاه های مختلفی در این باره وجود دارد. اکثر رهبران ارتش اسرائیل که از چگونگی گسترش نیروهایشان در حال حاضر آگاه هستند و در صورت تهاجم زمینی به لبنان بیشتر خواهند شد، احتمالاً طرفدار یک جنگ گسترده تر نیستند. اما نتانیاهو طرفدار یک جنگ گسترده تر است و به طور خاص مایل است ایالات متحده را به سمت دخالت مستقیم در چنین جنگی بکشاند، به ویژه جنگی که بخشی از آن علیه ایران می جنگد.
*برخی استدلال می کنند تا انتخابات آمریکا، اسرائیل قصد دارد به نوعی ایران را نیز به جنگ بکشاند. ممکن است اسرائیل اقدامی انجام بدهد که ایران را مجبور به جنگ مستقیم کند؟
اسراییل نمی تواند ایران را به جنگ وادار کند و هیچ کس دیگری هم نمی تواند به جز حمله مستقیم به ایران. اگرچه در ایران نیز مانند اسرائیل نظرات متعددی درباره جنگ گستردهتر وجود دارد، اما به نظر میرسد که کسانی که سیاست ایران را کنترل میکنند و بهویژه مقام عالی رهبری (آیت الله خامنه ای)، سخت تلاش میکنند تا به چنین جنگی کشیده نشوند.
اسرائیل با اقداماتی مانند حمله به ساختمان دیپلماتیک در دمشق و ترور هنیه در تهران تلاش کرد ایران را وارد جنگ کند، اما واکنش ایران تا کنون نوعی خویشتنداری (از جمله حملات محدود موشکی و پهپادی در ماه آوریل، که برای ایجاد حداقل آسیب طراحی شده بود). شايد تحريکات بيشتر اسرائيل منجر به پایان صبر ایران شود و به پاسخ قاطعتري منجر شود. اما یکی از قویترین استدلالها در تهران علیه چنین پاسخی این است که این به نفع اسرائیل است و دقیقاً همان کاری را که نتانیاهو از ایران میخواهد انجام دهد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.