به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، در یک بیانیه مشترک، رهبران موسوم به MED۹ - ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، یونان، مالت، قبرس، اسلوونی، پرتغال و کرواسی- خواستار آتش بس فوری در لبنان شدند.
در بیانیه این رهبران اتحادیه اروپا که پس از نشست در قبرس قرائت شد، آمده است: «در میان پسزمینه درگیری در غزه در منطقه وسیعتر، ما نگرانی عمیق خود را از تشدید رویارویی نظامی بین اسرائیل و حزبالله ابراز میکنیم».
رهبران فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، یونان و پرتغال در بیانیه مشترکی با اشاره به خط مرزی ترسیم شده سازمان ملل که لبنان را از سرزمینهای اشغالی جدا میکند، گفتند: ما به دنبال آتش بس فوری در سراسر خط آبی و ارسال به موقع کمکهای بشردوستانه به لبنان هستیم.
آنها همچنین گفتند که به حمایت بیشتر از لبنان و مردم آن، از جمله نیروهای مسلح لبنان که قرار است نقش مهمی در ایجاد ثبات داشته باشند، ادامه خواهند داد.
در این بیانیه آمده است: وضعیت در حال گسترش در خاورمیانه به شدت نگران کننده است. با توجه به انعکاس درگیری غزه در منطقه وسیعتر، ما نگرانی شدید خود را از تشدید رویارویی نظامی بین اسرائیل و حزبالله ابراز می کنیم.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه در یک کنفرانس خبری گفت که بازگشت نیروهای مسلح لبنان به جنوب لبنان و بازگرداندن حاکمیت لبنان برای صلح و ثبات آن ضروری است.
ماکرون مشخص نکرد که این حمایت چه شکلی خواهد داشت، اما گفت که کنفرانس ۲۴ اکتبر در پایتخت فرانسه با هدف افزایش ارسال کمک به لبنان به دلیل بحران انسانی و کمک به تقویت ارتش و نیروهای امنیتی داخلی این کشور خواهد بود.
پیش از آن ماکرون و جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، گفتند که نشست وزرای دفاع گروه ۷ همچنین راههای کمک به ارتش لبنان برای حرکت به سمت جنوب را بررسی خواهد کرد.
حمایت اعلام شده رهبران اتحادیه اروپا از نیروهای مسلح لبنان در حالی صورت میگیرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده با همتایان سعودی، قطری و فرانسوی خود در مورد اینکه چگونه انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان میتواند تنشها را در خاورمیانه کاهش دهد، صحبت کرد.
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا و همتای اسلوونیاییاش «رابرت گلوب» از درخواست ماکرون برای تعلیق تحویل تسلیحات به «اسرائیل» حمایت کردند و آن را راهی موثر برای کاهش تنش در لبنان و غزه دانستند، سانچز گفت: ما از آغاز این جنگ به اسرائیل اسلحه نفروختهایم. و منطق ساده است. بدون سلاح، جنگی وجود ندارد.»
ماکرون در پایان این نشست که در قبرس برگزار شد، بار دیگر خواستار توقف صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی شد و گفت: «این به هیچ وجه فراخوانی برای خلع سلاح اسرائیل نیست، بلکه درخواستی برای توقف هرگونه بیثباتی در این بخش از جهان است.»
وی گفت: «ما بار دیگر بر لزوم آتشبس تاکید کردهایم و این آتشبس هم در غزه و هم در لبنان ضروری است. اکنون هم برای اسیران و هم برای غیرنظامیان قربانی خشونت، اجتناب از آلودگی منطقه ضروری است. به همین دلیل است که فرانسه خواستار پایان دادن به صادرات سلاحهای مورد استفاده در این صحنههای جنگی شده است. همه ما میدانیم که این تنها راه پایان دادن به آن است.»
رئیسجمهور فرانسه قبلاً گفته بود که ارسال محمولههای تسلیحاتی که در درگیریهای غزه استفاده میشود باید به عنوان بخشی از تلاشهای گستردهتر برای یافتن راهحل سیاسی متوقف شود.
بر اساس گزارش سالانه صادرات تسلیحات وزارت دفاع، فرانسه سال گذشته تجهیزات نظامی به ارزش ۳۰ میلیون یورو (۳۳ میلیون دلار) به سرزمینهای اشغالی ارسال کرده است.