فعال سیاسی و اجتماعی درباره سیستم موجود در آموزش و پرورش گفت: سیستم آموزشی در ایران به تربیت و پختگی دانش آموزان و نیز به حوزه مهم علوم انسانی و فنی بی توجه است.
محمد هاشمی رفسنجانی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی تابناک با برشمردن آسیب های آموزش و پرورش در ایران گفت: آموزش و پرورش تا دیپلم باید رایگان باشد اما در بسیاری از مدارس اینگونه نیست.
صرفا با تجربی و ریاضیات نمیشود!
وی افزود: متاسفانه در سیستم آموزشی کشور، بیشتر توجه بر آموزش مباحث علوم تجربی و ریاضیات است و نگاه ویژهای به مفاهیم فنی و حرفهای و انسانی وجود ندارد. دروس حاضر در مدارس نیز از کاربرد لازم برخوردار نیستند و در نهایت دانش آموز با عدم پختگی به دانشگاه میرود.
این فعال سیاسی و اجتماعی با بیان اینکه دانش آموز و دانشجو طوری تربیت میشوند که فقط به دنبال اخذ نمره باشند، اظهار کرد: دانش آموزان در کشورهای صنعتی و توسعه یافته دارای فن هستند چرا که در کنار دیدن آموزش در مدارس، از مهارتهای لازم نیز برخوردار میشوند.
فقط ۱۸درصد!
وی افزود: در این کشور ها حدود ۱۸ درصد دانش آموزان به دانشگاه میروند و راه علمی را دنبال میکنند.
وی سپس افزود: در جوامع پیشرفته، حدود ۸۰ درصد دانش آموزان اصلا به دانشگاه نمیروند و باتوجه به مهارتهای آموزش دیده و یاد گرفته در دوران مدرسه، وارد بازار کار میشوند. این فرصت ها اما در آموزش و پرورش ما جریان ندارد.
کنکور یا سد درسی؟!
وی با اشاره به دیگر ضعف آموزش و پروش کشور، بیان کرد: کنکور نیز یک «سد درسی» است که هیچ توجهی به پرورش و پختگی افراد ندارد. سیستم آموزشی ما از پایه دارای اشتباه و اختلال است.
هاشمی تاکید کرد: باید دانشجوها پس از فارغ التحصیلی به راحتی در بازار کار مرتبطشان جذب شوند و حتی باید به جایی برسیم که برخی از دانش آموزانی که نمیخواهند به دانشگاه بروند، آنقدر مهارت داشته باشند که مشغول کار شوند.
هاشمی رفسنجانی در نهایت خاطر نشان کرد: جوانان کشور ما پس از تحصیلات گستردهای که انجام میدهند، زمانی که موفق به کسب کار دلخواهشان نمیشوند سرخورده و ناامید میشوند و همین موضوع بر کیفیت زندگی و سلامت روانشان تاثیرگذار است. باید برای سیستم آموزشی کشور چاره اندیشی کرد.
خبرنگار: عرفان بیوکنژاد