هر گونه تجاوز و مشارکت در آن اقداماتی را برای کشور مورد تجاوز قرار گرفته بر اساس منشور سازمان ملل محفوط می دارد.
به گزارش سرویس بین الملل تابناک، ارتش رژیم صهیونیستی بامداد امروز حملات هوایی به ایران انجام داد و بنابر اعلام پدافند هوایی نقاطی از مراکز نظامی در استانهای تهران، خوزستان و ایلام را مورد هجوم گرفت که ضمن رهگیری و مقابله موفق توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با این اقدام تجاوزکارانه، آسیبهای محدودی به برخی از نقاط وارد شده است. روسیه ساعاتی قبل از شروع حمله اسرائیل، اطلاعاتی را به ایران ارائه کرد.
اقدام رژیم صهیونیستی علیه حریم ایران از مصادیق تجاوز و نقض حاکمیت ایران مطابق منشور سازمان ملل به شمار می رود. از سوی دیگر برخی کشورها در این تجاوز مشارکت داشته اند که ایران می تواند اقدامات لازم برای پاسخ به آنها را مد نظر قرار دهد. بر اساس برخی اخبار تایید نشده هواپیماهای سوخت رسان از کشور عربی در خلیج فارس که گفته می شود قطر است، برای سوخت رسانی به جنگنده های اسرائیلی به پرواز در آمده اند. همچنین بر اساس برخی اخبار جنگنده های رژیم صهیونیستی از آسمان اردن استفاده کرده است.
مطابق منشور سازمان ملل، این کشورها در تجاوز اسرائیل علیه ایران مشارکت داشته اند و مطابق منشور ایران اقدامات مقتضی را می تواند علیه آنها انجام دهد.
مطابق تعریف منشور ملل متحد تجاوز عبارت است از به کارگیرى زور به صورت مسلّحانه توسط یک دولت علیه حاکمیت یا تمامیت ارضى یا استقلال سیاسى دولت دیگر یا به هر نحو دیگر که با اهداف سازمان ملل متّحد ناسازگار باشد.
بر اساس ماده 1 قطعنامه، تجاوز عبارت است از کاربرد نیروى مسلّح توسط یک دولت علیه حاکمیت، تمامیت ارضى یا استقلال سیاسى دولتى دیگر یا کاربرد آن از دیگر راههاى مغایر با منشور سازمان ملل متّحد آنچنانکه در این تعریف آمده است. توضیح اینکه در این ماده واژه دولت بى توجه به مسأله شناسایى یا اینکه دولتى عضو سازمان ملل متّحد است یا نه، به کار رفته است و به طور انتزاع مفهوم گروه دولتها را در بر دارد.
طبق ماده 39و40 منشور (9) ملل متحد، سازمان ملل متحد تنها مرجعى است که حق استفاده از نیروى مسلح علیه دولت متجاوز را دارد. البته هر دولتى که مورد تهاجم قرار گیرد، مىتواند به صورت فردى یا جمعى، علیه مهاجم، نیروى مسلح به کار برد؛ منوط به این که شوراى امنیت در آن باره اقدامى نکرده باشد.
از سوی دیگر کشوری که مورد تجاوز قرار گرفته بر اساس منشور ملل متحد حق دفاع مشروع دارد. مطابق ماده 51 منشور سازمان ملل متّحد: «ماده ۵۱ منشور ملل متحد: در صورتی که یک عضو ملل متحد مورد تجاوز مسلحانه واقع شود هیچیک از مقررات این منشور به حق طبیعی دفاع مشروع انفرادی یا اجتماعی تا موقعیکه شورای امنیت اقدام لازم برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی بعمل آورد لطمه وارد نخواهد آورد و اقداماتی که اعضاء برای اجرای حق دفاع مشروع بعمل میآورند باید فورا“ به شورای امنیت اطلاع دهند ولی این اقدامات بهیچ وجه در اختیارات و وظایفی که شورا بر طبق این منشور دارد و به موجب آنها در هر موقع روشی را که برای حفظ ویا اعاده صلح و امنیت بینالمللی لازم میداند میتوانی اتخاذ کند تأثیری نخواهد داشت.»
بر این اساس ایران علاوه بر مسیر شورای امنیت می تواند به صورت فردی به تجاوز اسرائیل پاسخ دهد. از آنجا که شورای امنیت در این موارد به نفع اسرائیل عمل خواهد کرد، ایران می تواند بر اساس ماده 51 از حق دفاع مشروع برای تجاوز اسرائیل بهره ببرد.
در همین راستا یک منبع مطلع به تسنیم گفته است همانطور که از پیش اعلام شده ایران آماده پاسخ به تعرض اسرائیل است.
بر اساس این گزارش، وی افزود: ایران حق خود برای پاسخگویی به هرگونه تعرض را محفوظ میداند و تردیدی نیست که اسراییل در برابر هر اقدامی واکنش متناسب دریافت خواهد کرد.
رژیم صهیونیستی در تلاش است تا ادعا کند حمله صورت گرفته واکنش به عملیات «وعده صادق 2» از سوی ایران است. این در حالی است آن عملیات واکنش به تجاوز اسرائیل به حریم ایران در ترور اسماعیل هنیه بوده است. لذا اقدام جدید اسرائیل یک «کنش» است و نه «واکنش».
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.