گفتگوی تابناک با استاد دانشگاه آلاباما آمریکا؛

حملات اسرائیل و ایران ادامه پیدا خواهد کرد/ ایران حق دفاع مشروع دارد

پروفسور نادر انتصار معتقد است حمله اسرائیل به ایران از مصادیق کلاسیک تجاوز بر اساس منشور سازمان ملل است.
کد خبر: ۱۲۶۸۰۱۸
|
۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۰ 26 October 2024
|
8562 بازدید

ایران می تواند اقدامات دیپلماتیک متعددی انجام دهد، همانطور که قبلاً این کار را شروع کرده است. همچنین می‌تواند فعالیت‌های دیپلماتیک اخیر خود را در منطقه و خاورمیانه گسترده‌تر افزایش دهد تا بر خطر اسرائیل نه تنها برای ایران، بلکه برای حفظ صلح و امنیت در منطقه تأکید کند.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، ارتش رژیم صهیونیستی بامداد امروز حملات هوایی به ایران انجام داد و بنابر اعلام پدافند هوایی نقاطی از مراکز نظامی در استان‌های تهران، خوزستان و ایلام را مورد هجوم گرفت که ضمن رهگیری و مقابله موفق توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با این اقدام تجاوزکارانه، آسیب‌های محدودی به برخی از نقاط وارد شده است. روسیه ساعاتی قبل از شروع حمله اسرائیل، اطلاعاتی را به ایران ارائه کرد.

در خصوص این موضوع خبرنگار تابناک گفت‌وگویی با پروفسور نادر انتصار، رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلاباما آمریکا انجام داده که در ادامه می آید.

کتاب «سیاست کردها در خاورمیانه» از جمله آثار شناخته شده انتصار است که ابعاد سیاسی و اجتماعی ادغام کردها در جریان اصلی زندگی سیاسی-اجتماعی در ایران، عراق و ترکیه را تحلیل می کند.

*اسرائیل در حملاتی حریم ایران را نقض کرد. کشورهای مختلف از جمله عربستان و پاکستان این حمله را نقش آشکار حاکمیت ایران دانسته اند. بر این اساس این حمله را می توان مصداق تجاوز بر اساس منشور سازمان ملل دانست؟

بله قطعا. حمله اسرائیل به ایران و نقض حریم هوایی و خاک ایران برای حملات تهاجمی در عمق ایران، نمونه کلاسیک تجاوز طبق منشور سازمان ملل است.

*بر اساس ماده 51 منشور ملل متحد، ایران حق دفاع مشروع خواهد داشت. در این راستا ایران چه اقداماتی در سازمان ملل و یا به صورت فردی می تواند انجام دهد؟

ایران می تواند اقدامات دیپلماتیک متعددی انجام دهد، همانطور که قبلاً این کار را شروع کرده است. همچنین می‌تواند فعالیت‌های دیپلماتیک اخیر خود را در منطقه و خاورمیانه گسترده‌تر افزایش دهد تا بر خطر اسرائیل نه تنها برای ایران، بلکه برای حفظ صلح و امنیت در منطقه تأکید کند. با این حال، طبق ساختار سازمان ملل متحد محدودیت هایی وجود دارد. همانطور که شاهد بودیم، سازمان ملل در برخورد با حمله اسرائیل به غزه و لبنان ناتوان بوده است.

*مطابق اخبار، برخی کشورها در این تجاوز اسرائیل مشارکت کرده اند. در این زمینه ایران چه اقداماتی مطابق منشور سازمان ملل می تواند انجام دهد؟

این گزارش ها حاکی از آن است که هواپیماهای اسرائیلی در سفر نزدیک به 2000 کیلومتری خود از حریم هوایی اردن برای نقض حاکمیت ایران استفاده کردند. مشخص نیست که آیا اردن از تجاوز اسرائیل به حریم هوایی خود آگاه بوده است یا خیر. 

احتمالا کشورهای دیگری نیز وجود دارند که حریم هوایی آنها توسط اسرائیل نقض شده است. اما اگر مشخص شود که کشورهای دیگر به حمله اسرائیل به ایران کمک کرده اند، ایران می تواند آنها را به عنوان اهداف قانونی دفاع از خود بر اساس منشور سازمان ملل تلقی کند.

*به نظر شما درگیری ایران و اسرائیل در این مرحله پایان می یابد؟

پاسخ به این سوال در گرما گرم این واقعه سخت است. با این حال، من فکر نمی‌کنم تا زمانی که ایران نتواند استراتژی بازدارندگی مؤثرتری علیه اسرائیل ایجاد کند، این حملات تلافی جویانه پایان یابد. بازدارندگی تنها زمانی کار می کند که کشور هدف از انجام کاری که انجام می دهد منصرف شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟