فریدون برکشلی در گفتگو با تابناک:

تنگه هرمز، آخرین ورق تهدید امنیت انرژی خاورمیانه/حمله نفتی به آرامکو منتفی است

رئیس مرکز مطالعات انرژی وین آخرین وضعیت تحولات بازار نفت پس از ناآرامی‌ها در قلب نفتی جهان در منطقه غرب آسیا را واکاوی کرد.
کد خبر: ۱۲۶۸۴۱۵
|
۰۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۴ 28 October 2024
|
23123 بازدید
|
۹

رئیس مرکز مطالعات انرژی وین معتقد است که بازار جهانی بحث انسداد تنگه هرمز را به عنوان آخرین تهدید امنیت انرژی زیر نظر دارد. اما احتمال آن را خیلی ضعیف ارزیابی می‌کند.

فریدوت برکشلی، رئیس مرکز مطالعات انرژی وین در گفتگو با خبرنگار تابناک با اشاره به اینکه در اجلاس وزارتی ماه آوریل ۲۰۲۰ اوپک پلاس کشور‌های عضو تصمیم به کاهش جمعی ۶.۷ میلیون بشکه در روز از اول ژانویه ۲۰۲۱ را گرفتند، گفت: این تصمیم سقوط آزاد قیمت‌ها را متوقف کرد. قیمت‌های جهانی نفت در اندک مدتی از زیر ۶۰ دلار در هر بشکه به بالای ۷۰ دلار افزایش پیدا کرد و به تدریج تا آستانه ۹۰ هم پیش رفت. 

وی ادامه داد: در حقیقت برخی تحلیلگران و ناظران بازار، افزایش بهای جهانی نفت به بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه را هم دور از انتظار نمی‌دیدند. روند قیمت‌ها در بستر حمله انصارالله یمن به نفتکش‌های در حال تردد در دریای سرخ و ناآرامی‌های منطقه خاورمیانه، شرایط را برای روند افزایشی قیمت‌ها فراهم آورده بود.

به گفته این کارشناس بین المللی نفت، اگر چه تصمیم ۲۰۲۰ میلادی اوپک پلاس کاملا منطقی و منطبق با دکترین دیرینه سازمان اوپک بود، اما چند نکته در تغییر وضعیت موثر بودند. نخست اینکه با تصمیم اوپک پلاس مبنی بر کاهش بیش از ۶ میلیون بشکه در روز، بازار جهانی از وجود یک حاشیه امن دسترسی به ظرفیت عرضه، اطمینان یافته است؛ بنابراین ریسک‌های سنتی بازار تغییر کرده است. 

امنیت بازار نفت، زیر سایه روابط حسنه ایران و عربستان

برکشلی با بیان اینکه وزن امنیت عرضه، بر ریسک‌های منبعث از شرایط ژیوپلیتیک پیشی گرفته، اظهار داشت: با توجه به تحولات منطقه‌ای و نزدیکی میان قدرت‌های اصلی منطقه غرب آسیا، جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، احتمال وقوع حوادثی مانند حمله به تاسیسات ارامکو منتفی به نظر می‌رسد. 

رئیس مرکز مطالعات انرژی وین با تاکید بر اینکه در حال حاضر تنها ریسک قابل توجه در مورد امنیت عرضه تنگه هرمز است، تصریح کرد: بازار جهانی بحث انسداد تنگه هرمز را به عنوان آخرین تهدید امنیت انرژی زیر نظر دارد. اما احتمال آن را خیلی ضعیف ارزیابی می‌کند. البته، وقتی بحث فراوانی عرضه مطرح می‌شود، باید به موضوع تقاضای جهانی نفت هم توجه جدی کرد. طی سه دهه گذشته، هر آیینه بحث تقاضا مطرح می‌شد، نگاه‌ها متوجه چین بود. 

هندی ها رقیب جدی اوپک پلاس

وی توضیح داد: در واقع در دهه‌های اخیر، چین به عنوان موتور رشد تقاضای جهانی نفت، عمل کرده است. البته هنوز هم در ۲۰۲۳ چین بالاترین رشد تقاضای نفت را ثبت کرد، اما با فاصله معنا داری نسبت به دوران قبل از کرونا؛ بنابراین ضریب مانور اوپک پلاس نسبت به سال‌های گذشته، محدودتر شده است. در طرف تقاضا، نگاه‌ها تا حد زیادی متوجه هندوستان است. اما هندی ها، محتاطانه مصرف می‌کنند. به علاوه حجم بالایی ظرفیت پالایشی ایجاد کرده اند. صادرات فراورده‌های نفتی این کشور در سال ۲۰۲۳ معادل ۱.۳ میلیون بشکه در روز بود. در واقع هندوستان در بازارفراورده تا حدی رقیب اوپک پلاس به شمار می‌آید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۷
آدرس غلط ممنوع . ایران در هر اقدامی در تنگه هرمز دچار مشکلات سنگین جهانی می شود . از آبراه بی المللی و اقتصادی و نفتی مردم جهان استفاده کردن واکنش جهانی به همراه دارد و نتیجه منفی آن بیشتر از فایده آن است .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۸
تنگه را نمی بندیم بلکه عبور کشتی های دولت ها متخاصم ممنوع می شود بقیه آزادند
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۷
با این لطفی که عربستان کرد معلومه منتفی است
اسدالله شیواری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۷
عرض تنگه هرمز ۳۷ کیلومتر در باریک‌ترین فاصله است و اصلا امکان بستن بلند مدت آن برای هیچ کشوری در منطقه وجود ندارد

دوما عربستان با کشیدن خط لوله ، مقادیر زیادی از نفت خود را به سواحل خود در دریا سرخ انتقال داده
و امارات با کشيدن خط لوله ، از سواحل خود در دریای عمان استفاده می‌کند
لذا بستن تنگه هرمز فقط راه انتقال نفت برای ایران و کویت و عراق و قطر و بحرین خسارت بار خواهد بود.
سوما ، آمریکا با داشتن صادرات نفتی روزانه ده میلیون بشکه ، بزرگترین صادر کننده نفت جهان است و اگر قیمت نفت بالا برود ، آمریکا از همه بیشتر سود می‌کند و چین و هند و ژاپن و کره جنوبی از همه بیشتر در کمبود و گرفتاری خواهند افتاد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۸
فعلا که یمنی ها تنگه باب المندب را برای عبور کشتی های اسرائیلی، انگلیسی و آمریکایی بسته اند عرض باب المندب هم کوچکتر از تنگه هرمز است پس می شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۷
هر کسی از ظن خود شد بار من .
احمد
|
Norway
|
۰۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۸
هیچ قدرتی در جهان امروز جرات بستن تنگه هرمز را ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۸
کشور ما از لحاظ شعار در کمال خودکفایی رسیده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۹
بستن تنگه هرمز یا حمله به پالایشگاه های نفت و گاز کشورهای منطقه، به معنی اعلان جنگ با تمام دنیاست، چین و هند و ژاپن و کره جنوبی و.... تمام نفت و گاز خود را از تنگه هرمز میبرند پس بهتره به شوخی هم حرفی از بستن تنگه هرمز نزنید و یه خورده عاقل باشید چنین تهدیداتی فقط به نفع اسرائیل است
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟