سکته مغزی در کدام استان‌ها بیشتر است

دبیر انجمن سکته مغزی ایران گفت؛ آخرین مطالعات نشان می‌دهد آمار سکته مغزی در استان‌های البرز، چهار محال و بختیاری و گلستان بالاتر است.
کد خبر: ۱۲۶۸۹۹۱
|
۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۵ 31 October 2024
|
2701 بازدید

سکته مغزی در کدام استان‌ها بیشتر است

به گزارش تابناک به نقل از مهر، بابک زمانی متخصص مغز و اعصاب و رئیس انجمن سکته مغزی در شانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی که در هتل قلب برگزار شد، درباره استفاده از هوش مصنوعی در جلوگیری از بروز سکته مغزی بیان کرد: سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر در ایران است اما در کشورهای قابل پیشرفته دنیا این بیماری پنجمین عامل مرگ و میر شناخته می‌شود.

وی افزود: باید برای به دست آوردن راهکارهای جلوگیری از بروز سکته مغزی، از هوش مصنوعی استفاده شود لذا لازم است برنامه ملی طراحی کنیم تا بیماران سکته مغزی در یکی دو ساعت ابتدایی به مراکز درمانی برسانیم.

زمانی بیان کرد: درمان سکته مغزی تجهیزات زیادی لازم ندارد این درمان توسط آمپولی انجام می‌شود که به کشور مان وارد و در ایران ساخته می‌شود تزریق این آمپول در یکی دو ساعت اول تأثیر بالایی دارد که نیاز است آمبولانسی که دارای سی تی اسکن است به محل اعزام شود.

به گفته وی شیوع سکته مغزی در جوان‌ها از ام اس بیشتر است که باید با یک برنامه ریزی مدون از این امر نیز جلوگیری شود.

در ادامه، احسان شریفی پور متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به مهم‌ترین عامل بروز سکته مغزی گفت: سکته مغزی دو دسته عوامل خطر دارد؛ سن بالای ۵۰ سال که هر دهه دو برابر می‌شود جز عوامل بروز سکته مغزی است عواملی مانند فشار خون، دیابت، چربی خون، بی تحرکی، مصرف سیگار، بیماری‌های زمینه‌ای، خونی، بیماری‌های قلب و عروق که می‌توان آنان را شناسایی کرد از جمله عوامل دیگر بروز سکته مغزی است.

شریفی پور بیان کرد: سکته مغزی در ایران دومین عامل مرگ و میر است از نظر بروز این بیماری ۱.۵ برابر از متوسط جهانی بالاتر و از نظر سن در ایران ۱۰ سال از متوسط جهانی پایین‌تر هستیم که این امر خود زنگ خطری است و نیاز به برنامه ریزی جامع دارد که آخرین مطالعات نشان می‌دهد آمار سکته مغزی در استان‌های البرز، چهار محال و بختیاری و گلستان بالاتر است.

دبیر اجرایی این کنگره درباره زمان طلایی انتقال بیماران سکته مغزی گفت: ۴.۵ ساعته ابتدایی بروز سکته مغزی، زمان طلایی است که هرچه زودتر بیمار به بیمارستان انتقال یابد شانس بهبودی و دوری از معلولیت او بیشتر است زیرا هر دقیقه ۲ میلیون نورون مغزی از دست می‌رود.

به گفته وی اورژانس شهری که دارای کدسمای تعریف شده است می‌تواند بیمار را در ساعات اولیه نجات دهد لذا در صورت بروز علائم سکته مغزی باید به ۱۱۵ زنگ زده و بیمار به بیمارستان ۷۲۴ منتقل شود.

در ادامه نیز، لیلا افشار هزارخانی متخصص مغز و اعصاب از کرمانشاه گفت: برای اولین بار استان کرمانشاه صاحب فلوشیپ استروک شد و درمان‌های جدید سکته راه اندازی شد و این استان جز استان‌های برتر از نظر درمان سکته مغزی است که جدیدترین درمان‌ها در کرمانشاه انجام می‌شود.

وی افزود: با روش‌های درمانی در این استان ۲۰۰ بیمار تاکنون از سکته مغزی نجات پیدا کرده اند لذا تقاضا می‌شود افراد بعد از دیدن علائم اختلال در تکلم، بی تحرکی، تاری دید و … در عرض یک ساعت به نزدیک ترین مرکز درمان مراجعه کنند تا بتوان از روش‌های درمانی استفاده کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟