نشریه عبری «ماکوریشون» در تحلیلی با عنوان «چه کسانی در اطراف هریس و ترامپ هستند؟» نوشته است: «با وجود اصرار تیمهای ۲ نامزد اصلی جمهوریخواه و دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اینکه هنوز برای بحث درباره انتصابات در دولتهای احتمالی آنها زود است و باید صرفا بر پیروزی در انتخابات تمرکز کنند، اما گزارشها حاکی از آن است که در پشت صحنه فعالیت شدیدی در زمینه رد و بدل کردن اسامی و گمانهزنی بر سر این انتصابات در جریان است. »
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ «ماکوریشون» با فاش ساختن اینکه رژیم صهیونیستی نیز برای مشخص شدن گزینههای احتمالی انتصابات در دولت بعدی آمریکا گوش به زنگ است، تصریح میدارد: «سوالهای اصلی اینها هستند: انتظار بازگشت چه کسانی را به عرصه سیاست داشته باشیم؟ چه کسانی ممکن است برای نخستین بار در یک سمت ارشد منصوب شوند و مواضع آنها در قبال اسرائیل چگونه خواهد بود؟»
در حالی که تا ۲ ماه دیگر دولت فعلی ایالات متحده تحت ریاست جمهوری «جو بایدن» پایان یافته و دولت بعدی کارش را شروع خواهد کرد، یکی از ۲ نامزد ریاست جمهوری احزاب جمهوریخواه و دموکرات آمریکا نهایتا پیروز رقابت ریاست جمهوری در انتخاباتی که امروز روز اصلی و آخر آن است، خواهند بود.
به نوشته روزنامه عبری چه «کامالا هریس»، معاون رئیس جمهور فعلی آمریکا و نامزد دموکراتها در انتخابات امروز پیروز شود چه «دونالد ترامپ»، رقیب جمهوریخواهش و رئیس جمهور سابق، چهرههای اصلی حلقه اطراف این ۲ نامزد در دولت احتمالی آنها منصوب خواهند شد؛ دولتی که میتواند هم شامل چهرههای نوظهور و جدید و هم شامل چهرههای آشنا و مقامهای سابقا خدمت کرده در دیگر سمتها و دولتها باشد.
ماکوریشون گمانه زنی میکند چنانچه کامالا هریس پیروز شود انتظار میرود که دیگر نه «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا باشد و نه «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی ایالت متحده باقی بماند.
این روزنامه عبری نوشته است: «هریس در صورت کسب پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر با یک تصمیم تاثیرگذار مواجه خواهد شد: این که تا چه حد ترکیب دولت فعلی که در آن خدمت میکند را در دولت احتمالی بعدی حفظ کرده یا به عکس یک دولت تماما متمایز با دولت بایدن را روی کار بیاورد. انتظار میرود که او حد وسط و تعادل را بین ۲ رویکرد برقرار کرده و هم برخی چهرههای آشنا را در دولتش حفظ کرده و هم چهرههایی که شخصا به او وفادار باشند را منصوب کند. چالش دیگری که او احتمالا خواهد داشت اجبار برای معرفی گزینههایی است که بتوانند تایید کنگره را کسب کنند؛ کنگرهای که طبق نظرسنجیهای قبل از انتخابات انتظار میرود بعد از انتخابات همچنان در تسلط جمهوریخواهان باقی بماند.»
به نوشته این روزنامه عبری، «بیل برنز»،مدیر کنونی سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) که ۶۸ سال داشته و تلاشهای دولت بایدن برای برقرار شدن آتشبس در غزه بین حماس و اسرائیل را به پیش برده احتمالا در دولت احتمالی هریس یک سمت مهم را دریافت خواهد کرد و یکی از گزینههای اصلی برای انتصاب او طبق گمانهزنی، وزارت دفاع آمریکا است.
طبق این گزارش همچنین «فیلیپ گوردون»، مشاور امنیت ملی کامالا هریس به عنوان معاون رئیس جمهور فعلی، احتمالا در دولت جدید احتمالی هریس همین سمت را خواهد داشت.
او تجربه شرکت در نشستهای مهمی به همراه کامالا هریس با موضوع مذاکرات بر سر آتشبس در غزه و همچنین بررسی حملات وعده صادق ایران به سرزمینهای اشغالی را داشته است.
«کریس مورفی»، سناتور ۵۱ ساله دموکرات اهل ایالت کنتیکت نیز در یک گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا به عنوان نامزد اصلی انتصاب به عنوان وزیر امور خارجه در دولت کامالا هریس ذکر شده است.
او در زمانی که با کامالا هریس در مجلس سنا همکار بود ارتباط صمیمی با او پیدا کرده و انتظار میرود که نزدیکی میان آنها باعث تقویت شانس او برای رسیدن به این سمت در دولت احتمالی هریس شود.
طبق گمانهزنی ماکوریشون، «میشل فلورنوی»، کسی که در دولت اسبق تحت ریاست جمهوری «باراک اوباما»، رئیس جمهور دموکرات اسبق، به عنوان معاون امور سیاست وزیر دفاع آمریکا منصوب و تبدیل به بلندپایهترین مقام بلندپایه زن در تاریخ پنتاگون شد دورخیز کرده تا در دولت احتمالی هریس تبدیل به اولین زن منصوب شده به سمت وزیر دفاع آمریکا شود.
طبق این گزارش از جمله کاندیداهای احتمالی برای سمتهای امنیت ملی در دولت احتمالی هریس «کاترین هاینز»، معاون وزیر دفاع فعلی، «تام نایدس»، سفیر سابق ایالات متحده در اسرائیل، «کریستین وارموث»، مقام ارشد غیرنظامی نیروی زمینی ارتش آمریکا و «کریس کونز»، سناتور ایالت دلاوِر هستند. طبق گزارشی که اخیرا از سوی «وال استریت ژورنال» منتشر شد انتظار میرود چند چهره ارشد دولت کنونی واشنگتن شامل جیک سالیوان، آنتونی بلینکن و لوید آستین در دولت هریس دیگر جایگاهی نداشته باشند.
کامالا هریس اخیرا وعده داد که در کابینه او یک سمت مهم به یک عضو حزب جمهوریخواه اختصاص خواهد یافت هر چند که انتظار میرود که این جمهوریخواه یکی از مخالفان ترامپ در این حزب باشد. طبق این گزارش ۲ گزینه محتمل برای چنین سمتی «آدام کینزینگر»، عضو سابق کنگره آمریکا از ایالت ایلینوی و «لیز چنی»، نماینده جمهوریخواه سابق این کنگره از ایالت وایومینگ باشند. کینزینگر کسی است که بعد از حمله ششم ژانویه ۲۰۲۱ طرفداران ترامپ به کنگره خواستار استناد به متمم ۲۵ قانون اساسی آمریکا برای سلب اختیارات از دونالد ترامپ شد. چنی نیز کسی است که بعد از رای دادن به نفع فرآیند استیضاح دونالد ترامپ در کنگره بعد از حمله ششم ژانویه از ریاست کنوانسیون ملی جمهوریخواهان خلع شد. چنی بعدا در رقابت درون حزبی جمهوریخواهان نیز نتوانست بار دیگر صلاحیت نامزد شدن از جانب حزب برای کرسی کنگره را کسب کند و به این ترتیب حرفه سیاسی او بعد از این اتفاق تا اطلاع ثانوی متوقف شد.
او مدتی پیش به همراه پدرش «دیک چنی»، معاون جورج دابلیو. بوش، رئیس جمهور جمهوریخواه اسبق آمریکا حمایت خود از کامالا هریس در انتخابات ۲۰۲۴ را اعلام کردند.
ترکیب دولت احتمالی دونالد ترامپ
روزنامه ماکوریشون در ادامه به گمانهزنی درباره ترکیب دولت احتمالی بعدی دونالد ترامپ در صورت کسب پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ میپردازد.
ترامپ در این انتخابات سومین نامزدی خود برای ریاست جمهوری را تجربه میکند اما این بار او با یک چالش بیسابقه در زمینه انتصابات در دولت احتمالی خود مواجه میشود چون خیلی از نزدیکان و دستیاران سابقش علنا از او رویگردان شده و در انتخابات اخیر با نامزدی او ابراز مخالفت کردند. از جمله شناخته شدهترین جمهوریخواهان منتقد و مخالف ترامپ «جیمز ماتیس»، وزیر دفاع سابق دولت اول ترامپ است؛ مخالف مشهور بعدی ترامپ نیز «مارک میلی»، ریئس سابق ستاد مشترک ارتش آمریکا که در کتاب جنجالی جدید اخیر خبرنگار آمریکایی، «باب وودوارد»، از ترامپ به عنوان «کسی که ذاتا یک فاشیست است» و «خطرناکترین مرد برای آمریکا» یاد کرده است؛ مخالف جمهوریخواه مشهور بعدی ترامپ کسی نیست جز «مایک پنس»، معاونت ریاست جمهوری در دولت اول ترامپ. مایک پنس در بخش عمده دولت ترامپ به او وفادار بود اما بعدا تبدیل به یکی از صریحترین منتقدان رئیس سابقش شد. برخی از اوباش طرفدار ترامپ حتی زمانی که در ششم ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره حمله کرده تا جلوی تایید شکست او در انتخابات ۲۰۲۰ را بگیرند خواستار «اعدام» مایک پنس شدند چون او نخواست که در کنگره طبق میل ترامپ، شکستش در انتخابات ۲۰۲۰ را تایید نکند.
بسیاری از جمهوریخواهان نیز هستند که برای منصوب شدن در دولت احتمالی دوم ترامپ دورخیز کردهاند. یکی از آنها «مارکو روبیو»، سناتور ۵۳ ساله ایالت فلوریدا است که اصالتا به یک خانواده مهاجر کوبایی تعلق دارد.
او به علت داشتن تجربه خدمت در کمیتههای اطلاعات و روابط خارجی مجلس سنای ایالات متحده یک کاندیدای پر شانس برای انتصاب به عنوان وزیر امور خارجه در دولت احتمالی دوم ترامپ است. روبیو به اینکه طرفدار تندروی رژیم صهیونیستی و مخالف شدید توافق هستهای برجام با ایران بوده، شهرت دارد.
به نوشته رسانه عبری، «تام کاتن»، سناتور جمهوریخواه ایالت آرکانزاس، ۴۷ ساله، کسی است که سابقه خدمت به عنوان عضو ارتش آمریکا در جنگهای عراق و افغانستان را داشته و دیدگاههای محافظهکارانه او با دیدگاههای ترامپ همراستا است بنا بر این او را میتوان یک گزینه محتمل برای انتصاب به عنوان وزیر دفاع آمریکا در دولت احتمالی ترامپ در نظر گرفت. او در عین حال میتواند به عنوان گزینه برای وزارت امور خارجه در این دولت نیز مطرح باشد. او نیز یک حامی شدید منافع رژیم صهیونیستی بوده و قطعا این رژیم از انتصاب او در دولت آمریکا استقبال خواهد کرد.
«مایک پامپئو»، وزیر خارجه اسبق آمریکا در دولت اول ترامپ نیز توسط نشریه عبری به عنوان یک نامزد دیگر برای انتصاب به عنوان وزیر دفاع یا وزیر امور خارجه در دولت احتمالی بعدی ترامپ مطرح میشود. او یک جمهوریخواه همچنان وفادار به ترامپ بوده که تجارب گستردهای در عرصه سیاسی و نظامی از جمله در زمان خدمتش به عنوان ریاست سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به دست آورده و دارای مواضع جنگطلبانه و تندرو است.
دیگر اسامی که میتوان آنها را به عنوان کاندیداهای انتصاب در دولت احتمالی بعدی ترامپ در نظر گرفت شامل «نیکی هیلی»، سفیر سابق ایالات متحده در سازمان ملل و «رابرت اوبراین»، مشاور امنیت ملی اسبق کاخ سفید میشوند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.