برخلاف ادعای سرمربی تیم ملی؛ کامران قاسم‌پور روی کاغذ برنده تانک روسی و تیلور بود!

باوجودی که پژمان درستکار در مصاحبه اخیرش عنوان کرده که کامران قاسم‌پور روی کاغذ مقابل هر دو حریف سرشناسش بازنده بود، اما با فکت‌هایی ثابت می‌شود که اتفاقاً او پیش از مسابقات شرایط بهتری در مقایسه با سعدالله‌اف و تیلور داشت.
کد خبر: ۱۲۷۲۰۶۵
|
۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۱ 16 November 2024
|
1066 بازدید

برخلاف ادعای سرمربی تیم ملی؛ کامران قاسم‌پور روی کاغذ برنده تانک روسی و تیلور بود!

آنچه پژمان درستکار درباره شانس کم کامران قاسم‌پور مقابل عبدالرشید سعدالله‌یف روی کاغذ گفته، با واقعیت ماجرا فاصله دارد و باتوجه به شرایط فنی و بدنی و وزنی، کشتی‌گیر کشورمان برخلاف ادعای سرمربی تیم ملی روی کاغذ برنده مصاف با تانک روسی بود.

به گزارش تابناک ورزشی، بعد از باخت‌های سریالی حسن یزدانی به دیوید تیلور که از ۶ مصاف، به عدد ۵ رسیده و نماینده ایران فقط یک بار سال ۲۰۲۱ و دو ماه بعد از آنکه تیلور طلای المپیک را برده بود، موفق به شکستش در اسلو شد، خیلی‌ها منتظر رویارویی این کشتی‌گیر با کامران قاسم‌پور مدعی سابق ۸۶ کیلو بودند که با وجود کسب دو مدال طلای جهانی در ۹۲ کیلوگرم همچنان شرایط وزنی‌اش برای کشتی گرفتن در ۸۶ کیلوگرم مناسب است.

کشتی با عبدالرشید سعدالله‌یف، اما چیزی نبود که کسی به آن فکر کند، چراکه او مدعی وزن بالاتر بود، اما محرومیت روس‌ها و نرسیدن تیلور به المپیک پاریس به دلیل شکست مقابل آرون بروکس باعث شد هر دو کشتی‎‌گیر نام آشنای دنیا به جای پاریس، به تیرانا بیایند و البته هر دو هم برای رسیدن به مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی، یک گزینه بیشتر پیش روی‌شان نبود: تغییر وزن.

همین یک گزینه، پیش از آنکه به سابقه هر دو نفر نگاه کنیم کافی است تا شرایط را پیش از مسابقات به نفع کامران قاسم‌پوری بدانیم که در وزن خودش کشتی می‌گرفت؛ ۹۲ کیلوگرم و دو نشان طلای جهانی هم در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۱ از آن خود کرده بود.

برخلاف ادعای سرمربی تیم ملی؛ کامران قاسم‌پور روی کاغذ برنده تانک روسی و تیلور بود!

پژمان درستکار، اما در حالیکه تیمش در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی با تک مدال برنز محمد نخودی به کار خود خاتمه داد، در مصاحبه اخیرش گفته است: «سعدالله‌یف ۶ طلای جهانی و ۲ طلای المپیک دارد و روی کاغذ قرار نیست کامران قاسم‌پور او را ببرد. هر جوری به مسئله نگاه کنیم سعدالله‌یف جلوتر از کامران بوده و البته  کشتی‌گیر ما تا ثانیه‌های پایانی پیش بود، اما هر چه که بود، اشتباه کامران یا تجربه بالای سعدالله‌یف و اتفاقات ورزش که این هم از قشنگی‌های آن است، نتیجه اینطور رقم می‌خورد. کامران قاسم‌پور طبق آنالیزی که انجام شده بود، عالی کشتی گرفت و لحظات آخر باخت.»

فعلاً به این قسمت صحبت سرمربی تیم ملی کار داریم؛ در عین حال که به نظر، هر کارشناس و اهل کشتی، بر یک چیز در مورد عبدالرشید سعدالله‌یف اتفاق نظر داشته باشد و آن هم کلاس کشتی بالای تانک روسی است که در آلبانی بار دیگر اثباتش کرد، اما آقای درستکار! برنده این کشتی روی کاغذ، کامران قاسم‌پور بود نه عبدالرشید سعدالله‌یف.

کامرانی که کشتی‌گیر همین وزن محسوب شده و دو طلای ارزشمند جهانی را در سال‌های قبل به دست آورده بود، برای حضور در آلبانی کیلویی کم نمی‌کرد و به لحاظ کیفیت کشتی هم به جرأت جزو فنی‌ترین کشتی‌گیران حال حاضر کشتی ماست که زیرگیری‌هایی بی‌نقصی دارد.

کشتی‌گیر زیرگیر ما، با آن زیرگیری‌های فوق‌العاده‌اش می‌تواند از همه کشتی‌گیران فنی دنیا امتیاز بگیرد، اما از سوی دیگر عبدالرشید سعدالله‌یف بعد از طلایی که در مسابقات جهانی ۲۰۲۱ اسلو گرفت، حضور در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ را به دلیل محرومیت از دست داد. سال ۲۰۲۳ که به صحنه مسابقات بازگشت، در ثانیه آخر مجتبی گلیج که کلاس کشتی‌اش به مراتب از کامران قاسم‌پور پایین‌تر است، را برد و در مصاف با اخمد تاج‌الدینوف، در حالیکه مشخصاً شرایط قبلی‌اش را نداشت، تن به شکست داد. بعد از آن، گردنش را جراحی کرد و در ادامه به دنباله محرومیت روس‌ها و ستارگانش، مجوز شرکت در مسابقات قهرمانی اروپا و گزینشی المپیک و همچنین خود المپیک را به دست نیاورد.

همه اینها، در وزن ۹۷ کیلوگرم بود و تازه ماجراجویی جدید او از آنجایی شروع شد که اتحادیه جهانی کشتی اعلام کرد IOC برای مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی سختگیری قبلی را در مورد روس‌ها ندارد و به این ترتیب حضور عبدالرشید سعدالله‎‌یف در آلبانی بلامانع شد. او دیرتر از هر دو حریف ایرانی و آمریکایی خود، با آلن باگایف نفر اول ۹۲ کیلوگرم روس‌ها در مسابقات کشوری‌شان کشتی گرفت. بسیار سخت و نزدیک کشتی را برد، مشخصاً شرایط خوبی نداشت. او کمتر از یک ماه برای شرکت در مسابقات جهانی فرصت داشت، در حالیکه باید حداقل ۸ کیلوگرم از وزن بدنش را کم می‌کرد.

کشتی دوره‌ای گرفتن، در شرایطی که عبدالرشید سعدالله‌یف از سال ۲۰۲۳ به بعد هرگز نشانی از گذشته پرافتخار خود نداشت و بردهایش هم دیگر اقتدار گذشته را نداشت، کار بسیار سختی بود. در واقع سایه‌ای از عبدالرشید سعدالله‎‌یف بود که در آلبانی به مصاف حریفان رفت و البته طلا را هم گرفت،، چون کشتی ما چند سالی است با «بیماری باخت ثانیه آخری» مواجه است که قبلاً این عنوان را به مجتبی گلیج داده بودند، اما اکنون کامران قاسم‌پور و چندین قهرمان دیگر ما هم به این بیماری مبتلا شده‌اند.

روز کاغذ قطعاً شرایط کامران قاسم‌پور بهتر از عبدالرشید سعدالله‎‌یفی بود که برای رسیدن به آلبانی، برای مدتی طولانی، برنج، قند و آرد را –به گفته خودش- حذف کرده و اثرات کاهش وزن در آن سن، کاملاً بر فیزیک و صورت و البته چابکی گذشته‌اش کاملاً مشهود بود. در واقع روی کاغذ صرفاً به لحاظ مدالی سعدالله‌یف جلوتر از کامران قاسم‌پور بود و روی تشک مبارزه، مدال‌ها کشتی نمی‌گیرند و براساس سابقه مدالی، به کسی مدال نمی‌دهند.

و، اما مصاف دیوید تیلور و کامران قاسم‌پور؛ سرمربی تیم ملی در ادامه اظهاراتش عنوان کرده: «تیلور هم روی کاغد براساس رزومه‌اش بالاتر از کامران قاسم‌پور بود و البته کامران بعد از شکست به سعدالله‌یف دچار فروپاشی شد و تا صبح پلک نزد. ضمن اینکه تا ثانیه آخر نتیجه ۴ بر ۲ بود و اختلاف زیاد نبود، اما نهایتاً کشتی ۶-۲ تمام شد.»

روی کاغذ صرفاً دیوید تیلور رزومه قوی‌تری نسبت به کامران قاسم‌پور داشت، اما همین کشتی‌گیر که ضعف‌های تکنیکی و فنی‌اش در مصاف با عبدالرشید سعدالله‌یف کاملاً عیان شد که با وجود همین ضعف‌ها در سال‌های اخیر نماینده ما را شکست داده و صاحب نشان طلای المپیک ۲۰۲۰ توکیو و چندین طلای جهانی البته در وزن ۸۶ کیلوگرم شده، در مسابقات انتخابی المپیک مغلوب آرون بروکس شد.

مشخصاً و با استناد به حال و هوای او در پیج اینستاگرامی‌اش، خیلی در فضای کشتی و مبارزه نبود که باخت و بعد از آن، با قبول پیشنهاد مربیگری در باشگاه نارنجی‌پوشان اوکلاهاما، با دنیای قهرمانی خداحافظی کرد. در ادامه در مسابقات انتخابی جهانی اوزان غیرالمپیکی شرکت کرده و صاحب دوبنده تیم ملی کشورش شد، آن هم در یک وزن بالاتر؛ بنابراین همچنان روی کاغذ، برگ برنده از آن کشتی‌گیر شایسته‌ای است که در وزن خودش قهرمان جهان بوده، نه مدعیان دو وزن بالا و پایین که هر دو نیز در یک سال گذشته، فراز و نشیب زیادی در کار خود داشته‌اند.

علاوه بر این، فروپاشی روانی بعد از چنان شکست تلخی، اتفاقی کاملاً طبیعی بود، اما اینکه کامران قاسم‌پور را بعد از آن شکست، برای روز دوم و مصاف رده‌بندی آماده کرد، قطعاً نقش کادرفنی تیم ملی و دکتر روانشناس خیلی مؤثر به نظر می‌رسد. شبیه به اتفاقی که برای علیرضا حیدری در المپیک ۲۰۰۴ آتن رخ داد. او بعد از آنکه کشتی اولش را از الدار کورتانیدزه، بعد از تجربه چندین شکست تلخ مقابل این حریف برد، در جایی که کسی فکرش را نمی‌کرد مغلوب ابراگیموف شد و فینال را از دست داد. برای او که فقط به فکر طلای المپیک بود و در این مسیر از بزرگ‌ترین سد دوران ورزشی‌اش، کورتانیدزه گرجستانی گذشته بود، حضور در دیدار رده‌بندی سخت‌ترین و تلخ‌ترین اتفاق ممکن بود.

علیرضا حیدری مقابل کورمایر آمریکایی دو امتیاز هم عقب افتاد و مشخص بود که میلی به کشتی گرفتن ندارد، اما خودش را جمع کرده و با عبور از حریف آمریکایی، ارزشمندترین مدال زندگی قهرمانی‌اش را گرفت. جمع کردن کامران قاسم‌پور بعد از شکست مقابل سعدالله‌یف به لحاظ روحی، باتوجه به امکاناتی که اکنون در کشتی وجود دارد و قبلاً نبود، از جمله حضور روانشناس؛ انتظار زیادی به نظر نمی‌رسد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟